Home » , » Πολιτικό "σωσίβιο" αναζητεί στον Σύριζα ο Κουβέλης

Πολιτικό "σωσίβιο" αναζητεί στον Σύριζα ο Κουβέλης

Από giorgis , Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 | 3:40 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Είναι φανερό ότι τα πολιτικά ρετάλια που απέμειναν στην ΔΗΜΑΡ τώρα που το κόμμα τους κατέβασε ρολά πασχίζουν να σώσουν το πολιτικό τομάρι τους. Αφού έκαναν την βρόμικη δουλειά στηρίζοντας με όλους τους τρόπους τις κυβερνήσεις εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, τώρα, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αναζητούν σωσίβιο σωτηρίας στον Σύριζα. Εχουν ένα όπλο. Τους 13 βουλευτές που αντιπροσωπεύουν το 1% του εκλογικού σώματος. Και αυτοί εν όψει τις εκλογής του νέου «τελετάρχη», απ’ αυτή την βουλή, είναι μεγάλη διαπραγματευτική δύναμη στα χέρια του Κουβέλη.

Ετσι, μετά τις χθεσινές δηλώσεις της Ρεπούση, τώρα και ο παμπόνηρος κυρ-Φώτης επαναλαμβάνει τα ίδια με το στέλεχος του στην προσπάθεια του να παραμείνει στο πολιτικό σκηνικό, αυτός και τα στελέχη του που διαπαιδαγωγήθηκαν τόσο καιρό να γεύονται το μέλι της εξουσίας.

«Δύσκολα θα αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο» μας λέει σε συνέντευξη του στην Realnews για να συμπληρώσει ότι το πολιτικό του μόρφωμα «θα αναζητήσει συμπτώσεις με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, τις συλλογικότητες της πολιτικής οικολογίας και τη ριζοσπαστική Αριστερά» δυνάμεις στις οποίες περιλαμβάνει και το κόμμα του Βενιζέλου το οποίο «αν απεγκλωβιστεί από τις ασκούμενες πολιτικές που σήμερα συνυπηρετεί, μπορεί να γίνει μέρος της προοδευτικής διακυβέρνησης»..


Το ζήτημα, όμως, δεν είναι τι επιδιώκει και που αποσκοπεί ένας αποτυχημένος πολιτικάντης σαν τον Κουβέλη. Το ερώτημα είναι αν έχει πολιτικά παρασκηνιακά παζάρια με τον Σύριζα και τι θέση παίρνουν, σε μια τέτοια περίπτωση, στελέχη του κόμματος της Κουμουνδούρου, που προέρχονται από αυτοκαλούμενες κομμουνιστικές συλλογικότητες, όπως και πώς θα αντιδράσει η «Αριστερή πλατφόρμα», του Λαφαζάνη που ήδη έχει αρχίσει να ρίχνει μπηχτές στην ηγετική ομάδα του Σύριζα κάνοντας λόγο για «δεξιά στροφή στο πρόγραμμα¨.

Όπως και να έχει, για το εργατικό-λαϊκό κίνημα, ελάχιστη σημασία έχουν όσα διαδραματίζονται σ’ αυτή την κατεύθυνση. Είναι κινήσεις κορυφής που σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται παρασκηνιακά, χωρίς τον λαό και πιθανόν εναντίον του.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger