Home » , » Η συμφωνία της Καζέρτας, προπομπός για την συμφωνία της Βάρκιζας

Η συμφωνία της Καζέρτας, προπομπός για την συμφωνία της Βάρκιζας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 | 6:02 μ.μ.

Σαν σήμερα 1944 στην Καζέρτα της Ιταλίας υπογράφετε από εκπροσώπους   του Στρατηγείου των Συμμαχικών Δυνάμεων της Μεσογείου, της κυβέρνησης της Μ. Βρετανίας, της ελληνικής κυβέρνησης «Εθνικής Ενότητας», του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, η ομώνυμη συμφωνία.

Τα βασικά σημεία της Συμφωνίας της Καζέρτα είναι τα εξής:

«1. Ολαι αι ανταρτικαί ομάδες αι δρώσαι εν Ελλάδι τίθενται υπό τας διαταγάς της ελληνικής κυβερνήσεως εθνικής ενότητος.

2. Η Ελληνική Κυβέρνησις θέτει τας δυνάμεις ταύτας υπό τας διαταγάς του Στρατηγού Σκόμπυ, όστις ωνομάσθη υπό του ανωτάτου συμμαχικού αρχιστράτηγου ως στρατηγός διοικών τας Δυνάμεις εν Ελλάδι.

3. Συμφώνως προς την προκήρυξιν εκδοθείσαν παρά της ελληνικής κυβερνήσεως, ότι οι αρχηγοί των ελληνικών ανταρτών θ' απαγορεύσουν πάσαν απόπειραν υπ' αυτούς μονάδων ν' αναλάβουν την αρχήν ανά χείρας. Τοιαύτη πράξις θα θεωρηθή ως έγκλημα και θα τιμωρηθή αναλόγως.

4. Οσον αφορά τας Αθήνας, ουδεμία ενέργεια θ' αναληφθή εκτός υπό τας αμέσους διαταγάς του στρατηγού Σκόμπυ, στρατηγού διοικούντος τας εν Ελλάδι δυνάμεις.

5. Τα τάγματα ασφαλείας θεωρούνται ως όργανα του εχθρού. Θα χαρακτηρισθούν ως εχθρικοί σχηματισμοί, εκτός αν παραδοθούν συμφώνως προς διαταγάς εκδοθησομένας παρά του στρατηγού διοικούντος τας εν Ελλάδι δυνάμεις».


 
Από τα εννέα άρθρα της συμφωνίας της Βάρκιζας έμελλε να τηρηθεί μόνο ένα: το έκτο, αυτό που μιλούσε για τον αφοπλισμό του ΕΛΑΣ, που ήταν και το «ζητούμενο» για τους Άγγλους, την αστική τάξη και τους μοναρχοφασίστες την εποχή εκείνη. 

(Διαβάστε περισσότερα εδώ,

 Δείτε επίσης την ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε "Ετσι ξεκίνησε ο εμφύλιος και από την ιστοσελίδα 902: 26 Σεπτέμβρη 1944: Η Συμφωνία της Καζέρτας)
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
26 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:13 μ.μ.

Αυτα ειναι τα τραγικα αποτελεσματα των αυταπατων που παντα καλλιεργει ο οπορτουνισμος και η συμμετοχη σε αστικες κυβερνησεις. Την ωρα που μπορουσε ο λαος συμφωνα με τις θεσεις του ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ. το συμπερασμα που βγαινει ειναι οτι συνεργασια μετον οπορτουνισμο αποτελει καταστροφη. η εργατικη ταξη για να χτισει την δικη της εξουσια πρεπει πρωτα απο ολα να τσακισει τον οπορτουνισμο που αποτελει την 5η φαλαγγα του καπιταλισμου. Παντου τα χερια τους ειναι λερωμενα με το αιμα των συντροφων μας. ειναι αδιστακτοι

Πικρές αλήθειες
26 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:14 μ.μ.

Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα των θλιβερών Ηγεσιών που αντί να κοιτάξουν τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και της εργατικής τάξης, κοίταζαν να ακολουθήσουν την γραμμή Στάλιν περί "Συμμάχων" που εκφράστηκε μεταξύ άλλων και από την διάλυση της Κομιντερν τo 1943 από τον Στάλιν κατ' απαίτηση των Δυτικών.
H Συμφωνία της Καζέρτας ήταν σε πλήρη ταύτιση με την γραμμή της Σταλινικής ΕΣΣΔ που εκφράστηκε στις συμφωνίες Τεχεράνης (1943) - Γιάλτας (1945) - Πότσνταμ (1945)

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
Για όποιον όμως αγαπά τα εύκολα παραμύθια, ας διαβάσει τον ΠΑΝ 6:13.

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:21 π.μ.

11.14 Παμε απο την αρχη. τα ΛΑΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ητανε ελιγμος οπως και το συμφωνο με τον χιτλερ που προσπαθουσανε ενωμενοι να χτυπησουνε την ΕΣΣΔ. το προβλημα ειναι οτι οι οπορτουνιστες θεωριτικοποιησανε τους ελιγμους. η διαλυση της 3ης διεθνης ασφαλως και ητανε λαθος που προεκυψε απο την διαβρωση των ΚΚ της δυσης απο τον οπορτουνισμο και η αποφαση ασφαλως ητανε ομοφωνη και βεβαια αμεσως μετα το πολεμο ξαναστηθηκε σαν ΙΝΦΟΜΠΙΡΟ το οποιο κατα συπτωση διαλυθηκε το 1956 με το 20ο συνεδριο η εγκληματικες συμφωνιες ΣΜΑ ΚΑΖΕΡΤΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΒΑΡΚΙΖΑ ητανε στα πλαισια της πολιτικης της εθνικης ενοτητας ειπε σε ομιλια του ο Γ. ΣΙΑΝΤΟΣ στη 44η συνδιασκεψη της ΠΕΕΑ σεπτεμβρη 1944. αν χρειαστει θα την βαλω παλι ολοκληρη. Αρα καμμια σχεση με την ΕΣΣΔ. η ΓΙΑΛΤΑ ητανε η μεγαλυτερη νικη του ΚΚ γιατι οι καπιταλιστες παραδεχτηκανε οτι χασανε 8 χωρες. το προβλημα ειναι γιατι στις υπολοιπες τα ΚΚ δεν πηρανε την εξουσια μετατρεποντας την καταληλη ωρα τον πολεμο σε ταξικο. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΟΜΩΣ ΑΓΑΠΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 11.14 ΤΟΥ ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:04 μ.μ.

Αυτες τις αρλουμπες τις λες ιστορικη αληθεια?
Η διαλυση της ΚΔ εγινε κατ'απσιτηση των "συμμαχων"? Ποτε εγινε αυτο?
Η ΚΔ διαλυθηκε στο ονομα της τακτικης! Αναγωντας σε κυρικ την εθνικη ιδιαιτεροτητα καθε χωρας! Θεωρωντας οτι τα ΚΚ σε καθε χωρα δεν επρεπε να δεσμευονται απο αποφασεις της ΚΔ που μπορει να μην ανταποκρινονταν στια 'εθνικες ιδιαιτεροτητες' καθε χωρας! Επιπλεον απο ποια μελετη προκυπτει οτι οι αποφασεις της ΚΔ ηταν αποφασεις του Σταλιν και μονο? Εχεις μελετησει την ιστορια της ΚΔ και αυτο καταλαβες εσυ?
Η συμφωνια της Καζερτας ηταν σε πληρη συμφωνια με το 7ο συνεδριο της ΚΔ και τις αποφασεις του ΚΚΕ σε συνεδριο και μετα στην ολομελεια για αστικοδημοκρατικο μεταβατικο σταδιο και μετα σοσιαλισμο. Για τη συμμετοχη του ΚΚΕ σε κυβερνησεις εθνικης ενοτητας και συνεργασια ακομα και με αστικα κομματα που κραταγαν "αντιφασιστικη σταση"!
Τι ζητανε απο το ΚΚΕ διαφοροι "αριστεροι" σημερα? Ε τοτε ολα αυτα τα εκανε το ΚΚΕ και η καταληξη ειναι γνωστη...και αυτη την καταληξη δεν καταφερε να την αποτρεψει ενα μαζικοτατο και μαχητικοτατο μετωπο(ΕΕΑΜ,ΕΑΜ,ΕΠΟΝ) με ενοπλο τμημα (ΕΛΑΣ,ΟΠΛΑ). Θα το αποτρεψει η κυβερνηση ΚΚΕ με Σταθακη,Κουρουμπλη,Τσακαλωτο,Τσιπρα,Μητροπουλο κλπ...?

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger