Home » , » Νέα προκλητική αναβολή της δίκης των αστυνομικών που μακέλεψαν τον κόσμο στο Σύνταγμα

Νέα προκλητική αναβολή της δίκης των αστυνομικών που μακέλεψαν τον κόσμο στο Σύνταγμα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 | 7:33 μ.μ.


Στο δικαστήριο οδηγήθηκαν για δεύτερη φορά σήμερα, μετά από την περσινή αναβολή, 18 αστυνομικοί των ομάδων ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ που συμμετείχαν στην άγρια καταστολή των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 28 και 29 Ιουνίου 2011, κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και έκθεση πολιτών σε κίνδυνο.

Ωστόσο, όπως μας πληροφόρησε η εκ των συνηγόρων των πολιτών – θυμάτων της αστυνομικής βιαιότητας Κατερίνα Ρουσουνέλου, η δίκη τους αναβλήθηκε και πάλι για τις 8 Οκτωβρίου 2015.

Η δίωξη κατά των αστυνομικών ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από τις εισαγγελικές αρχές, μετά και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν εκείνες τις μέρες, με το σκεπτικό ότι οι αστυνομικοί έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία διαδηλωτών και εγκατέλειψαν αβοήθητους τους τραυματισμένους, ενώ παρεμπόδισαν και την έλευση ασθενοφόρων.
Για την ίδια υπόθεση έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Στα επεισόδια, όπως διαπιστώνεται και από βίντεο και φωτογραφίες, οι άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν άγρια αδιακρίτως τους διαδηλωτές, ενώ ομάδες ΔΕΛΤΑ έκαναν εφόδους με μηχανές στους γύρω δρόμους. Συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ κατήγγειλαν τον ξυλοδαρμό τους από αστυνομικούς, ενώ πολλοί πολίτες μεταφέρθηκαν με φορεία στο μετρό για να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά ακόμη και μέσα στο σταθμό μετρό του Συντάγματος, καθώς εκατοντάδες πολίτες κατέφευγαν εκεί προκειμένου να λάβουν τις πρώτες βοήθειες και να ξεφύγουν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα της πλατείας.

Υπάρχουν επίσης βίντεο στα οποία φαίνονται άνδρες των ΜΑΤ να μαζεύουν πέτρες από κάτω και να τις πετούν σε διαδηλωτές.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger