Home » » Φύκια για μεταξωτές κορδέλες πουλάει η κυβέρνηση με το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα»

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες πουλάει η κυβέρνηση με το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014 | 10:14 μ.μ.

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες πουλάει η κυβέρνηση με το προπαγανδιστικό μπαράζ που εξαπέλυσε με αφορμή το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».  Όταν μόλις χτες η ΕΛΣΤΑΤ –μια υπηρεσία που μόνο για αντιπολιτευτική διάθεση δεν μπορείς να την κατηγορήσεις- σύμφωνα με τα οποία 3.903.800 άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό, η κυβέρνηση έχει την εντύπωση ότι με ασπιρίνες μπορεί να γιατρέψει τον καρκίνο που μαστίζει τα σωθικά της ελληνικής κοινωνίας.

Όπως πολύ σωστά έγραφε ο Λεωνίδας Βατικιώτης, στο περιοδικό «Επίκαιρα», ότι το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» δεν είναι τίποτε άλλο παρά «Η άλλη όψη της λιτότητας - Πήραν το καρβέλι, επιστρέφουν ψίχουλα».

Εύστοχη και η εκτίμηση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ που ανάμεσα στα άλλα υπογραμμίζει:
«Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αποτελεί ουσιαστικά εργαλείο για τη μονιμοποίηση της απόλυτης φτώχειας για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, ενώ συνοδεύεται με περικοπές σε πάσης φύσεως κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, όπως είναι το επίδομα ανεργίας και το ΕΚΑΣ για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους».

Απ’ την πλευρά του το στέλεχος του Σύριζα, Σ. Στρατούλης, διαπιστώνει: «Η κυβέρνηση, αφού πρώτα με τις μνημονιακές πολιτικές της φτωχοποίησε μέχρι τα όρια οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης τον λαό, έρχεται τώρα εκ των υστέρων να επουλώσει κάποιες ελάχιστες από τις αναρίθμητες πληγές που αφήνει πίσω της η ακραία φτώχεια, την οποία η ίδια δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί, θυμίζοντας τη λαϊκή παροιμία «να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι».    
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger