Home » , » Οι πολιτικοί πρόγονοι των ναζιστών της Χρυσής Αυγής

Οι πολιτικοί πρόγονοι των ναζιστών της Χρυσής Αυγής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 | 5:34 π.μ.

Μέρες που είναι ας θυμηθούμε τους πολιτικούς προγόνους των ναζιστών της Χρυσής Αυγής. Θα χρησιμοποιήσουμε αποσπάσματα από το πολύ καλό βιβλίο του  Τάσου Κωστόπουλου: «Η αυτολογοκριμένη Μνήμη. Τα τάγματα ασφαλείας και η μεταπολεμική Εθνικοφροσύνη». (Ένα μέρος του βιβλίου του υπάρχει στην ιστοσελίδα μας).

Το παρακάτω επεισόδιο συνέβη στην βουλή τον Απρίλη του 1950 κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Πλαστήρα, και είχε πρωταγωνιστή τον βουλευτή του Λαϊκού κόμματος Κων/νο Παπαδόπουλου ο οποίος προηγούμενος έδρασε σαν επικεφαλής του «Εθνικού Ελληνικού Στρατού». Πριν πάμε όμως στα κατορθώματα αυτού του ναζί, πολιτικού προγόνου των Χρυσαυγιτών να δούμε ποιος ήταν ο «ΕΕΣ» αντιγράφοντας από το βιβλίο του  Βασίλη Κ. Μπουφίδη «Το Οδοιπορικό του Βασίλη»:

«Στη Βόρεια Ελλάδα, οι "λόχοι ασφαλείας" πήραν τη συλλογική ονομασία "Εθνικός Ελληνικός Στρατός" (ΕΕΣ) κι επανδρώθηκαν κυρίως από μέλη της τουρκόφωνης ποντιακής κοινότητας, με αρχηγούς τους "τρεις Παπαδόπουλους": Μιχαήλ (Μιχάλαγα) στην Κοζάνη, Κυριάκο (Κισά Μπατζάκ) στην Πιερία και Κωνσταντίνο στο Κιλκίς. Σύμφωνα με γερμανικά έγγραφα, το καλοκαίρι του 1944 η δύναμη του ΕΕΣ ανερχόταν σε 5.533 ενόπλους. Το πολιτικό σκέλος του εγχειρήματος αποτελούσαν η "Εθνικοσοσιαλιστική Οργάνωσις" (ΕΣΟ) της Κοζάνης και η "Εθνική Αντικομμουνιστική Οργάνωσις" ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger