Home » , » Οι Λάτσηδες που κυβερνούν αυτόν τον τόπο…

Οι Λάτσηδες που κυβερνούν αυτόν τον τόπο…

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 | 5:05 μ.μ.

Πηγή: "Ημεροδρόμος"

 Με αφορμή την αποκάλυψη πως ο επιχειρηματίας Λάτσης αξιοποίησε στο έπακρο το νόμιμο πλυντήριο του Λουξεμβούργου για να αποφεύγει τη βλαβερή συνήθεια να βάζει το χέρι στην τσέπη και να πληρώνει  φόρους ο ημεροδρόμος  θυμήθηκε δύο κείμενα του  Νίκου Μπογιόπουλου που σε ανύποπτο είχε ασχοληθεί με  τη διασύνδεση του εν λόγω κυρίου με το κράτος. Ως αξιοσέβαστος επιχειρηματίας ο κύριος Λάτσης, παράδειγμα  και πρότυπο για τους ομοίους τους,  αξιοποιεί το ελληνικό κράτος, κάνεις τις δουλειές του και  (δεν) πληρώνει τους φόρους του στο Λουξεμβούργο.

Ακολουθούν τα κείμενα…

Λάτσης for President!

Από τις εκλογές του 2009 και μέχρι σήμερα από διάφορες κρίσιμες θέσεις πέρασαν κι άλλοι παραμένουν οι:

Ταμβακάκης – Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας (στέλεχος της Eurobank)

Καραμούζης – Μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ (στέλεχος της Eurobank)

Ρογκάκος – Οικονομικός διευθυντής ΟΠΑΠ (στέλεχος της Eurobank)

Αρχοντίδης – Μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΠ (στέλεχος της Eurobank)

Μητρόπουλος – Διευθύνων σύμβουλος Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (στέλεχος της Eurobank)

Χαρδούβελης – Υπουργός Οικονομικών (στέλεχος της Eurobank)

Αναστασίου – εσχάτως διορισθείς στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών  (στέλεχος της Eurobank)

Κατόπιν αυτών προκύπτει:

Α) Η επάνδρωση του κρατικού μηχανισμού από πρώην και νυν στελέχη της Eurobank φαίνεται να αποτελεί πυλώνα διαχείρισης των υποθέσεων του έθνους. Με άλλα λόγια η Eurobankείναι ένα εθνικό φυτώριο σωτήρων!

Β)  Πολύ σωστά αφού η Eurobank προμηθεύει με σωτήρες τον τόπο, της δόθηκαν μερικά δισεκατομμύρια, που τα φορτώθηκε ο ελληνικός λαός, ώστε να συνεχίσει να εκπαιδεύει στελέχη που στην  συνέχεια θα μας κυβερνούν σεμνά και ταπεινά (με ή χωρίς μνημόνια)

Γ) Αν κάποια στιγμή κάτι πάει στραβά, και η Eurobank δεν μπορέσει να βγάλει νέους υπουργούς, γραμματείς και λοιπούς εθνοσωτήρες, ας αναλάβει απευθείας ο κ. Λάτσης (οσονούπω χηρεύει και η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας). Τί καλύτερη επιλογή;

 Κράτος: «Λάτσης εν Λάτσει»!

 O κ.Λάτσης είναι τραπεζίτης. Από αυτούς που φούνταραν τις τράπεζές τους.Αλλά αυτό δεν εμποδίζει  την κυβέρνηση να τον επιδοτεί (μαζί με τους άλλους τραπεζίτες) και να του δίνει το δικαίωμα, αν και έγινε ό,τι έγινε με την Eurobank, να κατέχει πάνω από το 10% της Εθνικής.

Για να κάνει πλάτες στους «Λάτσηδες» η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «το κράτος δεν έχει λεφτά να αξιοποιήσει το Ελληνικό και άρα  το Ελληνικό πρέπει να πουληθεί για να αξιοποιηθεί»…  Μάλιστα. Προσέξτε: Η «επένδυση» που λέει ότι θα κάνει ο κ.Λάτσης στο Ελληνικό είναι το 1/40 (!)  των χρημάτων που το κράτος (που… δεν έχει λεφτά) έχει χαρίσει στις τράπεζες την τελευταία 5ετία! Θα μπορούσαν λοιπόν να κρατήσουν τα 39/40 αυτού του πακτωλού για την χούφτα των τραπεζιτών και να δώσουν έστω το 1/40 από αυτά στο Ελληνικό. Για να γίνει το Ελληνικό πνεύμονας ανάσας και ζωής για τις 5 εκατομμύρια ψυχές του Λεκανοπεδίου. Και να μη γίνει «φιλέτο» που θα κάνει «μπίσνες» ο ένας (!) μειοδότης Λάτσης. Αυτοί τι έκαναν; Έδωσαν 6.500 στρέμματα στον Λάτση και μάλιστα σε τιμή τετραγωνικού που αντιστοιχεί σε τιμή τετραγωνικού για γκαρσονιέρα στην Κυψέλη…

Η κυβέρνηση λέει ότι «οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να εφαρμόζονται». Η δικαστική απόφαση λέει ότι το «The Mall Athens» είναι το μεγαλύτερο αυθαίρετο στην Ευρώπη. Αλλά η κυβέρνηση τι έκανε; Για να μην πληρώσει ούτε μισό ευρώ πρόστιμο ο Λάτσης για την φαραωνικών διαστάσεων αυθαιρεσία του, οι κυβερνώντες ενέταξαν αναδρομικά το «Mall» σε… επενδυτικό νόμο του 2010!

Κατόπιν αυτών θα έλεγε κανείς ότι ο όμιλος Λάτση λειτουργεί στην Ελλάδα ως «κράτος εν κράτει». Θα μπορούσε να είναι κι έτσι. Όμως τα πράγματα είναι ελαφρώς χειρότερα. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στον καπιταλισμό γενικότερα. Που σημαίνει ότι δεν είναι ο Λάτσης που λειτουργεί  ως «κράτος εν κράτει». Είναι ότι – από κατασκευής, εκ πεποιθήσεως και απροσχημάτιστα – το κράτος τους υπάρχει μόνο για τους «Λάτσηδες».

Εν ολίγοις: Δεν έχουμε έναν Λάτση ή περισσότερους «Λάτσηδες» που λειτουργούν ως «κράτος εν κράτει». Έχουμε το ίδιο το κράτος των «Λάτσηδων» που (και στην καπιταλιστική, φυσικά, Ελλάδα), λειτουργεί ως «Λάτσης εν Λάτσει».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger