Home » » Τσάρος της Οικονομίας ή της φοροαποφυγής Λάτση;

Τσάρος της Οικονομίας ή της φοροαποφυγής Λάτση;

Από askordoulakos , Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 | 7:21 μ.μ.


       
«Κουτί της Πανδώρας»
          
        Οι αποκαλύψεις για τη «θεσμική» χρήση του Λουξεμβούργου ως φορολογικού παραδείσου για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο που κατάφερναν να φοροαποφεύγουν, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη (διαβάστε στο HOT DOC που κυκλοφορεί για εκτάσεις του Δημοσίου που έχει στην κατοχή του http://www.koutipandoras.gr/article/126477/idioktites-katapatimenis-gis-...)
      
       Ο Χαρδούβελης όπως και ο Γιούνκερ ως πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, πήραν μέρος στη διοργάνωση του νόμιμου πλυντηρίου χρήματος που στήθηκε στην καρδιά της Ευρώπης. Ο Γκίκας Χαρδούβελης, υπήρξε οικονομικός σύμβουλος της....
Eurobank, δηλαδή και του μετόχου EFG-Λάτση, που υπέγραψε συμφωνίες φοροαποφυγής με το Λουξεμβούργο. Ο νυν υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, όχι μόνο γνώριζε αλλά ανήκε στον πυρήνα αυτών που θεώρησαν πως το συμφέρον της τράπεζας, όχι όμως σίγουρα της χώρας, ήταν να μεθοδευτεί η διαδικασία φοροαποφυγής μέσω Λουξεμβούργου.

            Η περίπτωση του Χαρδούβελη και οι σχέσεις του με το σύστημα Λάτση είναι προκλητικές και αποδεικνύουν πώς οι κυβερνώντες ταυτίζουν το συμφέρον του κράτους με το συμφέρον συγκεκριμένων συμφερόντων. Ο Γκίκας Χαρδούβελης μετακόμισε από το γραφείο του Λάτση για να αναλάβει το πιο σημαντικό υπουργείο της χώρας σαν να πρόκειται για τη συνέχεια του κυβερνητικού έργου. Το 2011 όταν σχηματίστηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου, ο Χαρδούβελης πήρε άδεια άνευ αποδοχών από την Eurobank όπου υπηρετούσε για να αναλάβει στο πρωθυπουργικό γραφείο. Από τη θέση αυτή διαπραγματεύτηκε το κούρεμα των τραπεζών και τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης, με τα δικά μας λεφτά φυσικά. Δηλαδή υπηρετούσε ταυτόχρονα κατά ένα μαγικό τρόπο ταυτόχρονα τα τραπεζικά συμφέροντα και αυτά της άλλης πλευράς, δηλαδή της κρατικής διοίκησης. Όταν ο Λουκάς Παπαδήμος έπαψε να είναι πρωθυπουργός, ο Γκίκας Χαρδούβελης επέστρεψε με κάθε φυσικότητα στον Λάτση απ όπου ξαναέφυγε για να ξαναϋπηρετήσει τη σωτηρία μας ως υπουργός πια.

           Σήμερα ο Γκίκας Χαρδούβελης βρίσκει και εφευρίσκει φόρους, επιβάλει οικονομικές πολιτικές λιτότητας, διώκει και τιμωρεί τους φοροκλέφτες της μιας τυρόπιτας αλλά έχει καταπιεί και χωνεύει την κάμηλο των υπηρεσιών φοροαποφυγής του ομίλου Λάτση. Μπορεί δηλαδή και παραμένει παρά τις σχέσεις του και τις ευθύνες του υπουργός Οικονομικών. Κάποιο σοβαρό λόγο θα έχει ο πρωθυπουργός ή μάλλον ο Λάτσης.


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger