Home » , » ΠΑΜΕ για αντεπίθεση ή για καθήλωση;

ΠΑΜΕ για αντεπίθεση ή για καθήλωση;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 | 11:47 μ.μ.

Πηγή: Σύλβια Κοιλάκου - "Πριν"

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 1ης ΝΟΕΜΒΡΗ

Ένα πανελλαδικό συλλαλητήριο που δεν πέρασε απαρατήρητο, λόγω της μαχητικότητας, της μαζικότητας και της συμμετοχής εκατοντάδων σωματείων πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη. Αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι στις διοικήσεις αρκετών συνδικάτων που συμμετείχαν δεν έχει πλειοψηφία το ΠΑΜΕ, ενώ σε αρκετές συνελεύσεις η πρόταση στηρίχτηκε και από άλλες δυνάμεις. Το ΠΑΜΕ έριξε όλο το βάρος του στην 1η Νοέμβρη, κάνοντας μια δίμηνη καμπάνια, με στόχο να πετύχει ένα βήμα στην ανασυγκρότηση των δυνάμεών του και ταυτόχρονα να εμφανίσει ένα «άνοιγμα» στη βάση των σωματείων.

Πέρα από την αποτίμηση των «αριθμών», ας δούμε την 1η Νοέμβρη συνολικά, σε περιεχόμενο, πλαίσιο διεκδικήσεων, τρόπο οργάνωσης, αλλά και συνολικό σχέδιο και τη στάση των δυνάμεων του ΚΚΕ στο εργατικό κίνημα αυτή την περίοδο.

Το περιεχόμενο της κινητοποίησης κινήθηκε στα όρια της λογικής των οικονομικών αιτημάτων του ΚΚΕ. Για παράδειγμα, ο στόχος για 751 ευρώ κατώτατο μισθό (ίδιο με τον αντίστοιχο του ΣΥΡΙΖΑ), δεν εξασφαλίζει καν την ανάκτηση των αιματηρών απωλειών ούτε «ανεβάζει» τις διεκδικήσεις του κινήματος. Το βασικότερο όμως είναι ότι οι οικονομικές διεκδικήσεις είναι πλήρως αποσυνδεδεμένες από αναγκαίους πολιτικούς στόχους, όπως η ανατροπή της πολιτικής του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου, η διαγραφή του χρέους, η σύγκρουση με την ΕΕ κ.λπ.Έτσι μια σειρά από άμεσες διεκδικήσεις παραμένουν μετέωρες, καθώς δεν συνδέονται με τη συνολική πολιτικιό πάλη για την ανατροπή της επίθεσης.

Η διοργάνωση της 1ης Νοέμβρη διαπνεόταν από τη γνωστή λογική: προαποφασισμένο πλαίσιο, αιτήματα, σύνθημα, ημερομηνία και εκ των υστέρων κάλεσμα για στήριξή της. Δεν ήταν στην πρόθεση των διοργανωτών να αναπτυχθεί συζήτηση για το αναγκαίο περιεχόμενο, δεν υπήρξε καμία διάθεση συντονισμού σωματείων και κοινής δράσης. Κυρίως όμως δεν υπήρξε πρόταση συνέχειας, που να συγκεντρώνει δυνάμεις και να ξεφεύγει από το σχεδίασμά των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ως διά μαγείας οι εξαγγελίες του ΠΑΜΕ για κλιμάκωση συνέπεσαν με την κήρυξη της επετειακής απεργίας σπς 27 Νοέμβρη και έμειναν εκεί.

Κατά την περίοδο της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συνέβαλαν στην αδράνεια του συνδικαλιστικού κινήματος, αφού κάθε άλλη κινητοποίηση θα υπονόμευε την 1η Νοέμβρη! Ένα χαρακτηριστικό άρθρο στον Ριζοσπάστη στις 9/10, σε μια προσπάθεια κατασκευής αντιπάλων, αναφέρει: «Προσπάθησαν στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ να βάλουν θέμα γενικής απεργίας λίγο πριν από τη 1 Νοέμβρη. Ο στόχος είναι προφανής: Να υπονομεύσουν την απόφαση εκατοντάδων σωματείων για κάθοδο στην Αθήνα. Είναι κυριολεκηκά αδίστακτοι». Ακόμα, θα περίμενε κανείς από το ΠΑΜΕ, καθώς είχε συσπειρώσει αρκετά σωματεία του εμπορίου για την 1η Νοέμβρη, στην απεργία του κλάδου την επομένη (2 Νοέμβρη) και στην κινητοποίηση για την κυριακάτικη αργία να επιδείξει κάτι πιο αξιόλογο από μια μικρή πορεία και μοίρασμα ανακοινώσεων, μακριά από την Ερμού όπου δόθηκε η απεργιακή μάχη. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε φυσικά η ανακοίνωση του ΜΑΣ για τα γεγονότα στο ΕΚΠΑ και οι καταγγελίες περί τυχοδιωκτισμού.

Παρά την όποια κριτική, δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για «ένα κομματικό συλλαλητήριο» και να ξεμπερδέψει. Γιατί η μαζικότητά του υπερέβη το εύρος των δυνάμεων του ΚΚΕ, γιατί έγινε τόπος συνάντησης αγωνιστών από διαφορετικά ρεύματα της Αριστερός που αναζητούν το συντονισμό και την κοινή δράση. Τελικά κλείνουν τα μάτια όλοι όσοι δεν μπορούν, πίσω από τον δυσμενή συσχετισμό δύναμης για το ταξικό εργατικό κίνημα, να διακρίνουν τις δυνατότητες και τις αγωνιστικές διαθέσεις που αναδείχτηκαν. Κι οι διαθέσεις αυτές αναπτύσσονται λόγω του βάθους της επίθεσης και του προβληματισμού πλατιών στρωμάτων για το συμβιβασμό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπάρχουν δυνατότητες για την υπέρβαση του εργοδοτικού συνδικαλισμού, καθώς μεγάλα τμήματα εργαζομένων έχουν συνειδητοποιήσει το ρόλο και την καθηλωτική του στάση.

Ωστόσο η υποτίμηση των δυνατοτήτων, μαζί με την κομματικοκεντρική λογική, που υποτάσσει την ανάγκη της αντεπίθεσης του κινήματος στην ενίσχυση του κόμματος, διαπνέουν την ηγεσία του ΚΚΕ. Έτσι μετά το «μήνυμα λαϊκού ξεσηκωμού που έστειλε το συλλαλητήριο», κατά τους διοργανωτές, είναι επιεικώς αναντίστοιχη η αναμονή του επόμενου βήματος από τον Γ Παναγόπουλο. Ο αναγκαίος συντονισμός μιας σημανηκής μαγιάς αγωνιστικών σωματείων ώστε να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων από τον υποταγμένο συνδικαλισμό, προσκρούει στην άρνηση κάθε μετωπικής λογικής και κοινής δράσης, ενώ η καθήλωση του εργατικού κινήματος σε αγώνες διαμαρτυρίας διευκολύνει τη διαχειριστική λογική του ΣΥΡΙΖΑ.

Το επόμενο διάστημα κάθε δύναμη της μαχόμενης Αριστερός θα κριθεί από τη συμβολή της στη συγκρότηση ενός μετώπου ρήξης και ανατροπής, ώστε οι διάσπαρτοι, κατακερματισμένοι αγώνες να συνενωθούν σε ένα ισχυρό πολιτικό κίνημα και να υπερβούν τη λογική των συμβολικών κινήσεων. Με αυτό έχουμε να αναμετρηθούμε όλοι και σε αυτό θα κριθούμε στις μάχες που έχουμε μπροστά μας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 32 σχόλια

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 1:48 π.μ.

Γλυκά μου ανταρσόπουλα,

«Το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη
γι’ αυτό κι ο Αλί Πασάς σκότωσε τη Φροσύνη»

Εν προκειμένου «…το γαρ πολύ του μικροαστισμού…», «…το γαρ πολύ του οπορτουνισμού…», «…το γαρ πολύ του αντικομμουνισμού…» …
Το γαρ ή το ταγάρ… σκοτώσατε κατά πρώτον την αλήθεια και φέρατε στα μέτρα των παραλογισμών σας την πραγματικότητα ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ!

Αυτό, ότι συμμετείχατε στο Συλλαλητήριο της 1/11, καλό αστείο, αλλά δεν πιάνει. Ναι κόσμος που μπορεί να σας ακολούθησε κάποτε σίγουρα συμμετείχε. Ωστόσο πέστε μου έστω και μία περίπτωση που οργανωμένες δυνάμεις σας, σε κάποιον συνδικαλιστικό χώρο (σε ΔΣ ή σε Γενική Συνέλευση), ψήφισαν υπέρ της συμμετοχής του φορέα στο Συλλαλητήριο. Πουθενά! Παντού στοιχηθήκατε πίσω από τα συριζόπουλα με σκοπό να μποϋκοτάρετε το Συλλαλητήριο και γι αυτό πολλοί από αυτούς που κατά καιρούς σας ακολούθησαν τώρα σας «έκλασαν». Έχετε γίνει ρόμπες ξεκούμπωτες. Και τώρα τρέχετε να μας πείτε, ότι η κάποια "αριστερά" δήθεν συμμετείχε στις 1/11 και ότι υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας και μπλα-μπλα-μπλα και μπλα-μπλα-μπλα.

Καταλάβετέ το: δεν υπάρχει «αριστερά» για να συνενωθεί!
Υπάρχει το ΚΚΕ, υπάρχουν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, υπάρχουν και έντιμοι άνθρωποι – εργαζόμενοι, που σιγά-σιγά αποκτούν ταξική συνείδηση και υπάρχετε κι εσείς – ο διαβρωμένος, μικροαστικός συρφετός – που συσπειρώνεται στο ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που έχει ονειρώξεις για τον «καλούτσικο καπιταλισμό» που πέρασε, αλλά που θα ξανάρθει, αν πιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία στα χέρια του.
Και να σου έτσι τα «στάδια», και να σου τα «σκαλοπάτια», και να σου τα «μετωπικά σχήματα»! Μόνο για το σοσιαλισμό να μη μιλάμε και ξεβολευτούμε από την ψευδοεπαναστατική μας ονείρωξη!

Άντε ετοιμαστείτε να τρέξετε σαν τα σκυλάκια στην απεργία της 27/11 πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ και τις «συγκεντρώσεις» του, γιατί μπορεί να έρθει στην εξουσία και να τα φάει μόνος του κι εσείς να μείνετε στην απόξω.
Πω-πω κακό, να μην βολευτούμε κι εμείς!!!

Υ.Γ. Να σας θυμίσω, ότι μετά του 1981 όλοι οι μικροαστούλιδες υπερεπαναστάτες του ΕΚΚΕ κατέληξαν στη ζεστή αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ και γεύτηκαν τα γλυκά φρούτα της εξουσίας. Μη χάσετε την ευκαιρία – opportunity που λέμε και στο χωριό μου. Ευκαιριατζίδες του κερατά!

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 4:32 π.μ.

Κατακαημένο Κνιτόπουλο όσο και να προσπαθείς να κάνεις το άσπρο μαύρο τα λεγόμενά σου προσκρούουν στην πραγματικότητα, στην κοινή λογική. Βέβαια το πιο επικίνδυνο απο όλα είναι ότι είσαι και ιστορικά αμόρφωτος. Έχεις υπόψη το πρωτοσέλιδο του ριζοσπάστη μετά την νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981; Μήπως να σου θυμίσω την συμμετοχή του κκε σε δύο αστικές κυβερνήσεις το 89΄; Για αυτό Κνιτόπουλο βουρ στην ΟΒΑ σου για γραμμή και μετά έλα να μας κάνεις τον επαναστάτη. Μόνο πές στους ινστρούχτορες σου να βρούν κάτι ποιο πρωτότυπο για να δικαιολογηθούν και όχι την γνωστή καραμελίτσα ότι για χρόνια το κκε ακολουθούσε λάθος γραμμή και μετά το 18ο και 19ο Συνέδριο ως δια μαγείας επέστρεψε στον σωστό δρόμο. Αν ο σωστός δρόμος είναι να περιφρουρείς την βουλή, να απολύεις εργαζόμενους, να συναλλάσσεσαι με οφσορ, να υποδέχεσαι μετά βαΐων και κλάδων τον Κασιδιάρη στην χαλυβουργεία, να κατηγορείς τους φοιτητές του ΕΚΠΑ κτλ, τότε ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 4:37 π.μ.

@Ανώνυμος
1) Τι απαίσιο που είναι αυτό το μικρομέγαλο αλλαζωνικό σας στυλάκι.
Εχετε καταντήσει αηδία!
Τι είναι αυτά ρε παιδιά, καμία ανάδραση με την πραγματικότητα; Δεν καταλαβαίνετε ότι είστε αποκρουστικοί;


2) Είναι τραγελαφικο μέλη/οπαδοί του ΚΚΕ να κάνουν κριτική στα "στάδια" 'οταν τόσες ήττες του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος οφείλονται σε αυτή την ανάγνωση που εισήγαγαι η κομματική γραφειοκρατία του ΚΚΕ σε κάθε ιστορική περίοδο.

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 8:48 π.μ.

αυτο το επαναστατικο ΑΝΤΑΡΣΙΑ εχει κεφια αντε στο ΣΥΡΙΔΑ αδελφια και παρακαλω ολους τους αντικκεδες πιο πολυ βρισημο το αντεχουνε

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 9:50 π.μ.

Το πόσο έτσουξε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, φάνηκε από το θάψιμο από τα ΜΜΕ-αυτά που προβάλουν έως ζαλίσματος τα τσάι πάρτι των κάθε λογής πουθενάδων- αλλά και από τις"αριστερές" ιστοσελίδες, που λυσωδώς αγωνίζονται να το απαξιώσουν,οι καημένοι οι καναπεδάκηδες καβαλάρηδες του πληκτρολογίου!

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 11:40 π.μ.

Και αυτό το πράγμα που πιστεύουμε πως το κκε μπορεί αλλά δε θέλει, δε νομίζω ότι ευσταθεί. Μάλλον το αντίστροφο ισχύει. Θέλει, αλλά δεν μπορεί γιατί έχει περιορισμένη δύναμη και στελέχη δυναμικά συνήθως αλλά όχι επαρκή σε αριθμό. Δηλαδή αν ξεσήκωνε τον κόσμο σε μια κινητοποίηση διαρκείας πιστεύετε πως θα πετύχαινε με βάση τις συνθήκες του τώρα; Συνθήκες αναμονής εκλογών που διαμόρφωσε πολύ πετυχημένα ο συριζα και καταπράυνε κάθε επαναστατικό ένστικτο. Και αυτό που είναι οξύμωρο είναι η άποψη που λέει να κάνει το κκε την επανάσταση κι ας οδηγηθεί μαζί με το λαό στην καταστροφή και εμείς να το λοιδωρούμε ότι κάνει πορείες- παρελάσεις, ότι έχει την αστυνομία μαζί του και τέτοια. Καλό το καλέσμα για ενότητα όταν έχει κάποια ειλικρίνεια.

9 Νοεμβρίου 2014 στις 11:51 π.μ.

Για αντεπιθεση.

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 11:55 π.μ.

Γύρω στις 30.000 κόσμου είχε η σαββατιάτικη πανελλαδική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ. Δεν είναι μικρός αριθμός ειδικά για την περίοδο που διανύουμε, αλλά δεν είναι και τίποτα περισσότερο από αυτό. Το ΚΚΕ έχει τη δυνατότητα να κινητοποιεί τα μέλη του και τους φίλους του ειδικά όταν προετοιμάζει κάτι επί 2 μήνες.

Το βασικότερο όμως είναι αυτό που τονίζει το παρόν άρθρο: α. Υπάρχει εργατόκοσμος και γενικότερα ένα κομμάτι του λαού που ζορίζεται πολύ ή εξαθλιώνεται/συντρίβεται από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Αυτός ο κόσμος θέλει διέξοδο. Δεν τον πείθει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν τον πείθει ούτε το ΚΚΕ, ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. β. Η κομματικοκεντρική λογική του ΚΚΕ και οποιουδήποτε άλλου, είναι ό,τι χειρότερο, ΓΕΝΙΚΑ όσον αφορά τα συμφέροντα του λαού και της εργατικής τάξης. Το μόνο που μπορεί να πραγματώσει αυτή η λογική είναι η ενίσχυση του χ κόμματος. Ομως, αυτή η λογική όσο μπορεί να ενισχύσει το χ κόμμα, τόσο ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ υπονομεύει την κομμουνιστική προοτπική και την χειραφέτηση της εργατικής τάξης. Διότι στο μυαλό των αγωνιστών ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ τον καπιταλιστή και τον αστό πολιτικό κουμανταδόρο του κράτους, με τον κομμουνιστή (στο όνομα) κουμναταδόρο του λαού και του -εργατικού στα λόγια- κράτους.

Διέξοδος; Εάν κομμουνιστικές δυνάμεις σαν το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατανοήσουν: α. Ο,τι χρειάζεται ΣΗΜΕΡΑ να συγκροτηθεί επιτέλους μια πολιτικοσυνδικαλιστική ταξική κίνηση στη βάση φυσικών προσώπων και με σοβαρές διαδικασίες, μπορεί να τεθεί επιτέλους μια ταξική βάση για μιαν σοβαρή ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Μια τέτια πολιτικοσυνδικαλιστική κίνηση θα έχει ως στρατηγικό στόχο να αποδείξει το εξής: Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΩΣ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ, με την ενεργότατη συμβολή ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ (που οδηγεί στο καπέλωμα και απο κει στην αντίληψη του κόμματος ελεγκτή των πάντων) των επαναστατικών κομμάτων!

Η λογική της «καθοδήγησης και όχι συμβολής» επί της ουσίας ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ στο μυαλό των εργαζομένων και του λαού τον έναν κουμανταδόρο (αστός, καπιταλιστής) με έναν άλλο κουμανταδόρο (κομματικός καθοδηγητής δλδ αυριανός κρατικός γραφειοκράτης). Άλλο πράγμα λοιπόν η καθοδηγηση και άλλο πράγμα η συμβολή. Στην αντίληψη της «συμβολής και όχι καθοδήγησης στην χειραφέτηση της εργατικής τάξης», το χ επαναστατικό/κομμουνιστικό κόμμα ως η «απ” έξω από την οικονομική σφαίρα εισαγωγή της πολιτικής» υπάρχει και παίζει τον ΑΝΑΓΚΑΙΟ ρόλο του. Ομως ΔΕΝ υπερβαίνει αυτόν τον αναγκαίο ρόλο του, και ΔΕΝ ξεφεύγει γινόμενο ΣΗΜΕΡΑ καπελωτής/κουμανταδόρος της εργατικής τάξης και του λαού και αύριο -εάν ποτέ πάρει την εξουσία- ΚΡΑΤΙΚΟΣ γραφειοκράτης σε βάρος του λαού και της εργατικής τάξης.

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 11:55 π.μ.

συνέχεια...

Η συγκρότηση μιας τέτιας πολιτικοσυνδικαλιστικής πανελλαδικής εργατικής κίνησης, ΔΕΝ πρέπει να υποκαθιστά τα σχήματα του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, ούτε τον συντονισμό τους. Η κίνηση αυτή θα πρέπει να συσπειρώσει ένα ευρύ φάσμα εργατών/εργαζομένων και ανέργων πολύ πέρα από τα στενά οργανωτικά όρια του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ως φυσικά πρόσωπα), πάνω σε μια ταξική αντίληψη ανασυγκρότησης του εργατικού και του συνδικαλιστικού κινήματος, στη λογική των δημοκρατικών συνελεύσεων των σωματείων (ή αλλιώς των διαδικασιών βάσης).

Θα υπάρχει και θα δρά προφανώς εντός των εργατικών σχημάτων αλλά και εκτός (κυρίως εκεί όπου ΔΕΝ υπαρχουν σχήματα, ή σε περιπτώσεις όπου οι χ αποφάσεις ενός ψ σχήματος θα έρχονται σε διάσταση μη συνθέσιμη με τις αντίστοιχες αποφάσεις αυτής της κίνησης). Γεγονός πολύ φυσιολογικό, το οποίο δεν θα πρέπει να οδηγεί ούτε σε σεχταρισμούς, αλλά ούτε και σε κουκουλώματα στο όνομα μιας επίπλαστης ενότητας.

Μια τέτια κίνηση χρειάζεται για να συμβάλλει στην ίδρυση σωματείων εκεί όπου ΔΕΝ υπάρχουν. Χρειάζεται για να συμβάλλει στην επανασυγκρότηση ενός ουσιαστικού ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ πρωτοβάθμιων σωματείων. Ενός ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ, εντός του οποίου θα συμμετέχουν σωματεία, επιτροπές αγώνα σωματείων και ομοσπονδίες και θα έχει ως στόχο να αναδειχθεί ο ίδιος σε έναν αντίπαλο απέναντι στην ξεφτιλισμένη εργοδοτική/κρατική λογική των ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ που λυμαίνονται σωματεία, ομοσπονδίες και τις ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ. Αλλά και ενός ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ, ο οποίος θα λειτουργεί βάσει γενικών συνελέυσεων των σωματείων, με δημοκρατικό τρόπο και όσο γίνεται, με διαδικασίες βάσης.

Η πολιτικοσυνδικαλιστική κίνηση αυτή εκτιμώ επίσης, πως είναι ανάγκη να συμβάλλει ΚΑΙ θεωρητικά στην προσπάθεια συγκρότησης της εργατικής τάξης ως τάξη για τον εαυτό της! Με ημερίδες, εκδόσεις κλπ.

Επίσης διέξοδος υπάρχει από το σημερινό τέλμα εάν μπορέσει το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άλλες μικρότερες οργανώσεις, και το πλήθος των ανένταχτων αριστερών και κομμουνιστών, να κατανοήσουν ένα δεύτερο σημαντικό πράγμα: ΔΕΝ μπορεί να ασκήσεις πολιτική όταν ΔΕΝ βελτιώνεις σταδιακά την οργανωτική σου λειτουργία, την αποτελεσματικότητα, αλλά -και εδώ είναι το δύσκολο- ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ την εσωκομματική σου δημοκρατία. Η εποχή μας γενικά, ευνοεί την περαιτέρω ανάπτυξη της δημοκρατίας με συνδυασμό της άμεσης με την αντιπροσωπευτική μορφή της.

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 2:14 μ.μ.

ειμαι διαβρωμένος, μικροαστικός συρφετός – που συσπειρώνεται στο ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ!! σωσε με! δωσε μου το τηλρφωνο του μαιλη να με καθοδηγησει!! βοηθησε με να βρω το δρομο προς το κομμα!!

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 4:50 μ.μ.

"...ειμαι διαβρωμένος, μικροαστικός συρφετός – που συσπειρώνεται στο ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ!! σωσε με! δωσε μου το τηλρφωνο του μαιλη να με καθοδηγησει!! βοηθησε με να βρω το δρομο προς το κομμα!!..."

Μην κανεις σαν μικρο παιδι ,Σοβαρεψου.

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 8:04 μ.μ.

Είμαι το "κνιτόπουλο" του πρώτου σχολίου και έχω να παρατηρήσω τούτο: Αν βρε κατακαημένα ανταρσιόπουλα ένα κνιτάκι σας προκαλεί τέτοια αναστάτωση φαντάζομαι όταν συναντάτε κανέναν σύντροφο από το κόμμα τι κλαπάτσα παθαίνετε!!!

Αυτό άλλωστε φαίνεται από τα διαταραγμένα σχόλιά σας. Για όλα τα άλλα λέτε, αλλά για την ταμπακιέρα - ΜΟΥΓΚΑ!
Σας έθεσα ένα ερώτημα: «Αυτό, ότι συμμετείχατε στο Συλλαλητήριο της 1/11, καλό αστείο, αλλά δεν πιάνει. Ναι κόσμος που μπορεί να σας ακολούθησε κάποτε σίγουρα συμμετείχε. Ωστόσο πέστε μου έστω και μία περίπτωση που οργανωμένες δυνάμεις σας, σε κάποιον συνδικαλιστικό χώρο (σε ΔΣ ή σε Γενική Συνέλευση), ψήφισαν υπέρ της συμμετοχής του φορέα στο Συλλαλητήριο. Πουθενά! Παντού στοιχηθήκατε πίσω από τα συριζόπουλα με σκοπό να μποϋκοτάρετε το Συλλαλητήριο και γι αυτό πολλοί από αυτούς που κατά καιρούς σας ακολούθησαν τώρα σας "έκλασαν"».

Απάντηση όμως δεν πήρα. Μόνο ειρωνεία και χλευασμό, γιατί δεν έχετε τι να πείτε, ούτε και να δείξετε σωματεία, όπου στηρίξατε την πρόταση του ΠΑΜΕ. Και αφού δεν μπορέσατε, ούτε εσείς ούτε και οι ινστρούχτωρές σας από το ΣΥΡΙΖΑ, να χτυπήσετε το Συλλαλητήριο αποφάσισε το "ΠΡΙΝ" να ρίξει το "καπέλο" και να πει, ότι εκεί ήταν όλοι!
Χα-χα καλό το αστείο, αλλά πολύ παλιό, από τότε που εμφανίστηκε ο οπορτουνισμός θα 'λεγα.

Σας καταλαβαίνω και σας συμπονώ, δύσκολα χωνεύεται ότι ο κόσμος δεν σας ακούει και σας εγκαταλείπει.
Αρχινάτε και αποκτάτε μια επαγγελματική ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το μέλλον σας, κατακαημένοι επαγγελματίες της προβοκάτσιας και του αντικομμουνισμού.

Και να ξέρετε, είναι πολλοί αυτοί, που στις εκλογές του 2012 σας ψήφισαν. Αλλά να κάτι ο Δελαστήκ, να κάτι ο Ρούσσης και παν απ' όλα τα καμώματα της ηγεσίας σας και του ΠΡΙΝ, έχουν "ξεστραβώσει" το κόσμο και σας κουνάει το μαντίλι.


Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 9:19 μ.μ.

8.04 κνιτοπουλο μια απορια:
υποστηριζετε οτι το παμε δεν ταυτιζεται με το κκε; ωραια!! τον κουτσουμπα ποιος τον καλεσε; ποιος το αποφασισε; και αν κληθηκε αυτος απο το παμε ποιος αποφασισε να μην κληθει π.χ αλαβανος, παπακνσταντινου, στελεη του μλ κκε; οπως δηλωνετε το παμε ειναι ανοιχτο για ολους

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 9:25 μ.μ.

4.50
αληθεια! υποφερω στον αμαρτωλο δρομο του αναθεωριτισμου!!δωσε μου το τηλεφωνο του μαιλη να με καθοδηγησει!! ψυχικο θα κανεις! αν δεν εχεις του μαιλη δωσε μου του γοντικα! μονο να μου πεις τι ωρα να παρω. δεν θελω να ενοχλησω τους ανθρωπους. ξερω οτι απο το 1974 δουλευουν ανελλιπως σε εργοστασιο. μην τους καθυστερησω και τους βαλει φωνες το αφεντικο!!

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 9:35 μ.μ.

Λάρισα: Εναντίον των σχολικών φυλάκων η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ

Να προσβάλει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας με την οποία 41 σχολικοί φύλακες πέτυχαν να συνεχίζουν να εργάζονται και να αμείβονται, αποφάσισε η νέα δημοτική αρχής της Λάρισας (ΣΥΡΙΖΑ), αποκαλύπτονας έτσι για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο. Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, την Πέμπτη 6 Νοέμβρη, η δημοτική αρχή έφερε προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα άσκησης ή μη έφεσης από πλευράς Δήμου κατά της απόφαση 432/2014 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας, με την οποία έγιναν δεκτά ασφαλιστικά μέτρα υπέρ των 41 σχολικών φυλάκων που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα για να συνεχίζουν να εργάζονται και να αμείβονται απρόσκοπτα.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Λάρισας υπογραμμίζει:

«Η στάση της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά ήταν αποκαλυπτική. Ενώ πριν από μερικές εβδομάδες διοργάνωνε "φιέστες" συμπαράστασης στους σχολικούς φύλακες που τελείωνε η διαθεσιμότητά τους, σήμερα επικαλούμενη την "νομιμότητα" και το "γράμμα του νόμου" κινεί τις διαδικασίες για να τους στείλει μια ώρα αρχύτερα στην πόρτα της εξόδου. Σύσσωμη η δημοτική πλειοψηφία, αλλά και οι εκπρόσωποι όλων των άλλων παρατάξεων που εκπροσωπούνται στην αρμόδια επιτροπή (κ.κ. Καραλαριώτου (ΝΔ), Τζανακούλη (ΝΔ), Νασιώκα (Ανεξ ΠΑΣΟΚ), ψήφισαν υπέρ της άσκησης αγωγής εναντίον της πρωτόδικης θετικής απόφασης του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους.

Μόνο ο εκπρόσωπος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" καταψήφισε, σημειώνοντας ότι "η νομοθεσία είναι σε αντιλαϊκή κατεύθυνση και υπηρετεί την κυρίαρχη πολιτική. Η στάση κάθε πολιτικής δύναμης κρίνεται από την αντιστοιχία λόγων και έργων. Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την αναντιστοιχία λόγων και έργων της νέας δημοτικής αρχής, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί μ’αυτή την αντεργατική πολιτική και στην πράξη αποδεικνύεται ο πιο πιστός εφαρμοστής της".

Εμείς, ως "Λαϊκή Συσπείρωση", συνεχίζουμε έμπρακτα και όχι στα λόγια στο πλευρό των σχολικών φυλάκων αλλά και όλων των εργαζόμενων που παλεύουν για το δικαίωμά τους στην μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι αναλογιζόμενοι την στάση όλων των δυνάμεων ας βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα».

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 9:41 μ.μ.

O προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής που έφερε προς έγκριση η παράταξη της Ρένας Δούρου είναι ο προϋπολογισμός της προηγούμενης διοίκησης.

Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό ότι υπερψηφίστηκε από την παράταξη του Γ. Σγουρού και από τον περιφερειακό σύμβουλο Π. Μαντούβαλο.

Τον προϋπολογισμό στη τοποθέτηση του στήριξε και ο Θ. Τζήμερος.

Σημειώνεται ακόμα ότι ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρ. Καραμάνος παραδέχτηκε ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός είναι αναθεωρημένος μόνο κατά το 10% σε σχέση με τον προϋπολογισμό Σγουρού. Κατά τα άλλα δεν δίστασε να τον χαρακτηρίσει τον πρώτο «αριστερό» (!!) προϋπολογισμό στην Περιφέρεια Αττικής.

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 10:55 μ.μ.

@ 935 @ 941
Ξεχασες να γράψεις ότι ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί στην Λάρισσα βγαίνει ο Αυγερινός και πως η''Λαική Συσπείρωση''πνίγηκε στο ποτάμι που το λένε Πηνειό.
Για την Δούρου δεν αντέγραψε σωστά το Πρώτο Θέμα του κομιστή ο Ρυποσπάστης.Ξέχασε να αναφέρει την συνάντηση της Δούρου με τον Μαρινάκη.
Αυτά παθαίνεις όταν αναπαράγεις τις μαλακίες του κομιστή.Γίνεται το μυαλό σου χυλός και μετά σου φταίει ο λαός που σε φτύνει και σου γυρίζει την πλάτη.

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 11:35 μ.μ.

Οι κνίτες είναι τα πιο αξιολύπητα άτομα από τις ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση και το κεφάλαιο.
Νομίζουν ότι οι σύντροφοί τους στους εργασιακούς χώρους είναι στελέχη που έχουν στοιχειώδη πολιτική συγκρότηση ενώ δεν είναι σε θέση να πουν μια ολοκληρωμένη πρόταση πέρα από την κλάψα ότι ο συριζα τους πήρε τη μπουκιά από το στόμα
Νομίζουν ότι οι σύντροφόι τους στους εργασιακούς χώρους (δε λέω εργάτες, γιατί πια το κκε είναι το κατεξοχήν κόμμα των μικροαστών) είναι πρωτοπόροι ενώ αποτελούν κάτι φοβισμένους τύπους που δεν είναι ικανή να δώσουν την παραμικρή κόντρα σε οποιοδήποτε επίεπεδο.
Νομίζουν ότι ο κόσμος τους θεωρεί συνεπείς μπερδεύοντας το αλληλογλείψιμο που έχουν με τον Πρετεντέρη τον Πορτοσάλτε και άλλες επιρροές τους
Κάνουν τους απεργούς ενώ είναι οι μεγαλύτεροι απεργοσπάστες.
Και τέλος κάνουν ότι δεν ξέρουν ότι το 81 το κόμμα τους ήταν το κόμμα όχι που έδωσε στελέχη μόνον, αλλά ήταν ως κόμμα συνολικά, το "αριστερό" δεκανίκι του Πασοκ.
Σε αυτό το σκηνικό αποτελεί απορία ότι υπάρχουν αρθρογράφοι σαν την Σ.Κ που ασχολούνται σοβαρά με το θέατρο σκιών των ταλιμπάν στήριξης της κυβέρνησης και του καπιταλισμού στη χώρα μας, Εχω δει ψεύτες και ψεύτες στη ζωή μου αλλά σαν αυτούς κανέναν

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 11:44 μ.μ.

Προς: 9 Νοεμβρίου 2014 - 9:19 μ.μ.

Ρωτάς: "υποστηριζετε οτι το παμε δεν ταυτιζεται με το κκε; ωραια!! τον κουτσουμπα ποιος τον καλεσε; ποιος το αποφασισε; και αν κληθηκε αυτος απο το παμε ποιος αποφασισε να μην κληθει π.χ αλαβανος, παπακνσταντινου, στελεη του μλ κκε; οπως δηλωνετε το παμε ειναι ανοιχτο για ολους."

Κατά πρώτον πρέπει να σου πω, ότι δε βάζουμε ποτέ δύο θαυμαστικά. Βάζουμε ένα και σε πάρα πολύ σπάνιες περιπτώσει, όταν θέλουμε να δώσουμε πολύ μεγάλη έμφαση, βάζουμε τρία, αλλά να είσαι πολύ φειδωλός, είπαμε σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις.

Τώρα στην ουσία της παρατήρησής σου. Με το σχόλιο αποκαλύπτεις δύο πράγματα:
- Την πλήρη άγνοιά σου για τις διαδικασίες του κινήματος. Δηλαδή, στις κινηματικές εκδηλώσεις κανένας δεν καλείται ονομαστικά, όποιος θέλει ν' αγωνιστεί σηκώνεται και πάει και δηλώνει ΠΑΡΩΝ! Ο Δ. Κουτσούμπας δεκαετίες τώρα είναι εκεί και δεν περιμένει κανείς να τον καλέσει.
- Για τους υπόλοιπους που αναφέρεις, έχεις πράγματι δίκαιο. Αυτοί όντως περιμένουν κάποιος να τους καλέσει, γιατί απλά: ή έχουν από πολλά χρόνια πια εγκαταλείψει το κίνημα (όρα Αλ. Αλαβάνο) ή όπως ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου, που τον απορροφά εντελώς η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του Αλαφούζου και δεν προλαβαίνει να σηκώσει κεφάλι και ν' ασχοληθεί με το κίνημα. Αυτοί όμως να το ξέρεις, ακόμη και να τους καλούσε κανείς, δε θα ανταποκρινόταν, γιατί είναι πολύ μεγάλη η θαλπωρή του αστικού συστήματος και δύσκολα την εγκαταλείπεις.

Αν πάλι θέλεις να πάρεις γεύση: "ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα". Στις 27/11 στην πανελλαδική απεργία το ΠΑΜΕ θα στήσει, όπως πάντα, απεργιακές φρουρές από τα χαράματα σε πολλούς χώρους εργασίας. Για ψάξε να βρεις κάπου να πάρεις μέρος, πιστεύω ότι έτσι θα αναθεωρήσεις πολλά από αυτά που πίστευες μέχρι τώρα.

Ένα "κνιτόπουλο"

Ανώνυμος
10 Νοεμβρίου 2014 στις 2:05 π.μ.

Προς "κνιτοπουλο": Απεργιακές φρουρές φίλε μου κάνουν ΠΑΝΤΑ και τα ταξικά σωματεία στα οποία πλειοψηφούν δυνάμεις που πρόσκεινται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το ίδιο θα κάνουν και στις 27/11. Μπορείς να συμμετάσχεις σε κάποια από αυτές αν θες και σίγουρα θα αναθεωρήσεις και εσύ πολλά από αυτά που πίστευες μέχρι τώρα!

Θα μπορούσες ΗΔΗ πχ να είχες συμμετάσχει σέ κάποια από τις απεργιακές φρουρές της μαχητικής κλαδικής απεργίας που έγινε στο εμπόριο στις 2 Νοεμβρίου για να σου φέρω ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα. Ομως θα υπάρξει όπως σου είπα και η δυνατότητα να το κάνεις στις 27/11.

Ανώνυμος
10 Νοεμβρίου 2014 στις 4:43 π.μ.

"...στις κινηματικές εκδηλώσεις κανένας δεν καλείται ονομαστικά, όποιος θέλει ν' αγωνιστεί σηκώνεται και πάει και δηλώνει ΠΑΡΩΝ! Ο Δ. Κουτσούμπας δεκαετίες τώρα είναι εκεί και δεν περιμένει κανείς να τον καλέσει.". Άρα και όποιος άλλος γουστάρει μπορεί να πάει και να δηλώσει ... ΠΑΡΟΝ μπροστά στις κάμερες στο επόμενο συλλαλητίριο του ΠΑΜΕ. Ειδικά τώρα που λέτε ότι το ΠΑΜΕ δεν είναι κομματικό όργανο του κκε, αλλά ταξικό μέτωπο. Σωστά δεν τα λέω κνιτόπουλο;

Ανώνυμος
10 Νοεμβρίου 2014 στις 6:57 π.μ.

"Το κκε ειναι το κομμα των μικροαστων κ οχι των εργατων". Αφου ειναι ετσι ρε φιλε γιατι το κκε μπορει κ κανει τοσο μαζικες συγκεντρωσεις με πλειοψηφια στους εργατες ενω εσυ το κομμα του 27% δεν μπορεις να κατεβασεις ουτε τον καναπε σου? Red Alert: Αναζητειτε το κομμα της αντιπολιτευσης μετα τον ιουνη του 12 μεσα στο κινημα.

Ανώνυμος
10 Νοεμβρίου 2014 στις 5:35 μ.μ.

Προς: 10 Νοεμβρίου 2014 - 2:05 π.μ.

Βεβαίως, βεβαίως να έρθω μαζί σου να δέρνουμε από κοινού τους ασυνείδητους πελάτες στην Τσιμισκή, να μας τραβάν οι κάμερες. Ενδιαφέρων, ενδιαφέρων!

Σε καμία βιομηχανία αξημέρωτα να δούμε πότε θα σε δούμε;
- Να πούμε στην INTRACOM, που έχετε κρυφτεί στο καβούκι σας και ψηφίζετε από κοινού με την ΠΑΣΚΕ κατά των προτάσεων του ΠΑΜΕ.
- Να σε δούμε στο ΜΕΤΡΟ της Αθήνας, που όταν μοίραζαν τα φυλλάδια της επιστράτευσης κάνατε 2 εικοσιτετράωρα να εμφανιστείτε.
- Να σε δούμε στα σχολεία, που ψηφίσατε απεργία διαρκείας και την επομένη μπήκατε στις τάξεις για μάθημα, ενώ οι παμίτες συνέχιζαν την απεργία, που εσείς είχατε αποφασίσει...

Να σου αναφέρω κι άλλα πολλά, κι άλλα πολλά...
Τελειωμό δε θα χουν, να τα λέμε.

Τώρα για να με διευκολύνεις, αν μπορείς να μου αναφέρεις καμία περίπτωση, όπου στήσατε απεργιακή φρουρά - σε καμία βιομηχανία, σε κανένα λιμάνι με το εφοπλιστικό κεφάλαιο, το λιμενικό και τα ΜΑΤ απέναντί σου - θα σου είμαι ευγνώμον αγαπητέ μου.

Αλλά έτσι ξέρετε εσείς - ξυπνάτε κατά τις 9:00 (στην πούδρα), κατηφορίζετε με τη φραπεδιά στη ΓΣΕΕ, μήπως και μένει μόνος του ο Παναγόπουλος και γίνει εντελώς ρόμπα. Άμα δε βρέξει κάνετε και καμία βόλτα προς το Σύνταγμα και μετά αρχινάτε τις επιθέσεις στο ΠΑΜΕ, γιατί δε σας περίμενε κι έφυγε νωρίς, πριν τις δύο το μεσημέρι, που καταφτάνετε εσείς. Ότι το ΠΑΜΕ είναι στο πόδι από τις 2:00 τη νύκτα ή δεν το γνωρίζετε ή το γνωρίζετε και ως συνήθως προβοκάρετε!

Τέλος πάντων, είπαμε: αυτήν τη φορά θα πάτε να στηρίξετε το ΣΥΡΙΖΑ, να μην φανεί η γύμνια του, και τελικά δεν πέσει ο Σαμαράς για να έρθει η κυβέρνηση της Αριστεράς σας. Άντε μαζί με τον Μπιτσάκη και τον Παπακωνσταντίνου μπροστά και εις ανώτερα.

Ένα "κνιτόπουλο".

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2014 στις 2:33 π.μ.

Προς κνιτόπουλο: Φίλε μου, καλό είναι να μην λές ψέμματα όταν ασκείς κριτική! Δεν σε βοηθά ούτε εσένα, ούτε τον κομματικό σου χώρο! Οσον αφορά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι γνωστό ότι τα μέλη της δίνουν ταξικές μάχες και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Και περιφρουρήσεις κάνουμε, και σωματεία συμβάλλουμε να φτιαχτούν εκεί όπου δεν υπάρχουν, και συμβάλλουμε στο να ριζοσπαστικοποιούνται εργατικές και λαϊκές συνειδήσεις. Ολα αυτά είναι γνωστά!

Αν πάντως δεν πας σε απεργιακή περιφρούρηση που θα κάνει το ΠΑΜΕ, σε καλούμε να έρθεις σε μια απεργιακή περιφρουρηση που θα κάνουν οι ταξικές δυνάμεις που πρόσκεινται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εκεί θα βρεις όλα τα στοιχεία, για να αναθεωρήσεις -αν δεν έχεις παρωπίδες- την άποψη σου για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2014 στις 2:37 π.μ.

Προς κνιτόπουλο: Ενδεικτικά σου αναφέρω, τις απεργιακές φρουρές που έχει συμβάλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά καιρούς:

- Στις απεργίες στονν κλάδο του εμπορίου
- Στις απεργίες στον κλάδο του βιβλίου
- Στις απεργίες στον κλάδο της εκπαίδευσης
- Στις απεργίες στον κλάδο των αστικών συγκοινωνιών
- Στις απεργίες στον κλάδο της Υγείας
- Στις απεργίες στον κλάδο των κατασκευών

Νομίζω πως αρκούν αυτά τα παραδείγματα!

υ.γ.: Θα χαρούμε να σε δούμε σε μια εκ των απεργιακών φρουρών στις 27 νοεμβριου!

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2014 στις 9:19 π.μ.

Στο ΜΕΤΡΟ παντως στην επιστρατευση ο προεδρος του σωματειου που ηταν ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αντι να παει να σταθει μπροστα καιβνα παρουν κουραγιονοι εργαζομενοι. Πηγε και κρυφτηκε και εστειλε το δικηγορο του σωματειου να μιλισει στους εργαζομενους που δεν ηξεραν τι να κανουν!
Στο εμποριο κανει απεργιακες φρουρες και το ΠΑΜΕ οπως φυσικα και στην υγεια και στις κατασκευες . Ειδικα στις κατασκευες δεν εχω πετυχει ποτε αλλη δυναμη πλην του ΠΑΜΕ που εχει και αυτοδυναμια στο συνδικατο οικοδομων να κανει φρουρες. Αν σε αυτες συμμετεχουν και μελη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπραβο τους αλλα μην τρελαθουμε κιολας. Το ΠΑΜΕ εχει αφησει μεγαλες παρακαταθηκες με τις φρουρες του ειδικα σε κλαδους οπως τα τροφιμα-ποτα, το λιμανι του Πειραι και η ζωνη στο Περαμα. Φρουρες που εχουν συγκρουστει με μπραβους χρυσαυγιτες, με ΜΑΤ, με ΟΥΚ και απεργοσπαστικους μηχανισμους...

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2014 στις 3:21 μ.μ.

Θα ήθελα να συμφωνήσω με κάτι που είπε ένας ανώνυμος παραπάνω (ανώνυμος 9 νοεμνρίου 11:55): "...Η λογική της «καθοδήγησης και όχι συμβολής» επί της ουσίας ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ στο μυαλό των εργαζομένων και του λαού τον έναν κουμανταδόρο (αστός, καπιταλιστής) με έναν άλλο κουμανταδόρο (κομματικός καθοδηγητής δλδ αυριανός κρατικός γραφειοκράτης). Άλλο πράγμα λοιπόν η καθοδηγηση και άλλο πράγμα η συμβολή. Στην αντίληψη της «συμβολής και όχι καθοδήγησης στην χειραφέτηση της εργατικής τάξης», το χ επαναστατικό/κομμουνιστικό κόμμα ως η «απ” έξω από την οικονομική σφαίρα εισαγωγή της πολιτικής» υπάρχει και παίζει τον ΑΝΑΓΚΑΙΟ ρόλο του. Ομως ΔΕΝ υπερβαίνει αυτόν τον αναγκαίο ρόλο του, και ΔΕΝ ξεφεύγει γινόμενο ΣΗΜΕΡΑ καπελωτής/κουμανταδόρος της εργατικής τάξης και του λαού και αύριο -εάν ποτέ πάρει την εξουσία- ΚΡΑΤΙΚΟΣ γραφειοκράτης σε βάρος του λαού και της εργατικής τάξης....".

Ιστορικά αποδείχθηκε δυστυχώς αυτή η αλήθεια: Στο μυαλό και την αντίληψη χιλιάδων κομμουνιστών -ειδικά στις χώρες του ανύπαρκτου σοσιαλισμού- υποκαταστήθηκε ο αστός πολιτικός και ο καπιταλιστής (οι οποίοι διευθύνουν την αστική κοινωνία), με τον κομματικό/κρατικό γραφειοκράτη (οι οποίοι και αυτοί διευθύνουν την επαναστατημένη κοινωνία, ερήμην ή/και εναντίον της εργατικής τάξης και του λαού). Μια βασική αιτία υποκειμενικού χαρακτήρα, είναι η αντίληψη της ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ της εργατικής τάξης και του λαού από το κομμουνιστικό κόμμα. Η ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ως έννοια σημαινει ακριβώς αυτό: ΕΣΥ λαέ και εργατική τάξη ΔΕΝ ξέρεις, ΔΕΝ μπορείς να ασκήσεις εξουσία, ΔΕΝ μπορείς να χτίσεις σοσιαλισμό και έρχομαι ΕΓΩ το χ επαναστατικό κόμμα να σε ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΩ και να χτίσω τον σοσιαλισμό για λογαριασμό σου, χωρίς εσένα, ή με εσένα λαέ στον ρόλο της γλάστρας. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ που εκανε τεραστια ζημια.

Αντιθέτως, η λογική της ΣΥΜΒΟΛΗΣ του χ επαναστατικού κόμματος στην προσπάθεια μετατροπής της εργατικής τάξης σε τάξη για τον εαυτό της, ΚΑΙ επιβεβαιώνει τον αναγκαίο ρόλο των επαναστατικών κομμάτων, ΚΑΙ ενισχύει στο μυαλό των αγωνιστών και του λαού την έννοια του κόμματος ως "εργαλείο και μέσο για τον σοσιαλισμό".

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2014 στις 4:53 μ.μ.

Την μόνη φρουρά που θα στήσει το πάμε στις 27 θα είναι μπροστά από την βουλή. Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν η περιφρούρηση του πάμε θα είναι μπροστά από τον κλοιό των ΜΑΤ ή πίσω τους.

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2014 στις 9:08 μ.μ.

4.53
Θα είναι όπως και στην φρούρηση της βουλής τον Οχτώβρη του 11.
Τα ΜΑΤ θα ξεκουράζονται αφού τα ΚΝΑΤ τα αντικαθιστούν επάξια.
Υ.Γ.Και μια ερώτηση ορέ κνιτόπουλα.Τον ρίξατε τον Σαμαρά με το συλλαλητήριο;Ενοχλήθηκε καθόλου η κυβέρνηση και ένοιωσε να την απειλεί το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ;
Χέστηκε απο τον φόβο του ο Βενιζέλος και ο Αδωνης;

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2014 στις 2:47 π.μ.

Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως οι πανσοφοι σύντροφοι της ιδεολογικής επιτροπής να πρέπει να γράψουν και κανένα βιβλίο με τίτλο Ένα βήμα μπροστά τα ΜΑΤ, δυο βήματα πίσω τα ΚΝΑΤ. Γιατί πάντα πράξη και θεωρία πάνε χέρει-χέρι

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2014 στις 10:33 μ.μ.

κι να κουιζ Ποιο κομμα εχει παρει κατα καιρους συγχαριτηρια απο καρατσαφερηδες πρετεντερια αρχηγο αστυνομιας αδωνη και λοιπο συμφερτο,για την σταση του στις διαδηλωσεις

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2014 στις 9:41 π.μ.

@ 1033
Ε όχι και κουίζ σύντροφε.Και οι πέτρες το γνωρίζουν.Πανεύκολο είναι.
Μόλις προχθές ο Πλεύρης σε κάποιο απο τα σκατοκάναλα χειροκρόταγε τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ.
Δεν χάνουν ευκαιρία οι φασίστες να θυμίζουν πόσο καλό και συνεπές είναι το ΚΚΕ.
και η κοπριά στα λάχανα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger