Home » , » Σπανίζουν τέτοιοι δούλοι σήμερα

Σπανίζουν τέτοιοι δούλοι σήμερα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 | 4:44 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Κανένα δεν ξεγελά το θέατρο του υιού Ψυχάρη. Γι αυτό και πολύ σωστά το site μας ασχολήθηκε ελάχιστα. Οι λόγοι δεν είναι αυτοί που λένε οι κόλακες του σαμαρά, ότι δεν τον υπουργοποίησαν. Ούτε φυσικά τα όσα λέει ο ίδιος περί συνεννοήσεων και άλλα κουραφέξαλα.
Ο λόγος είναι προφανής και το γνωρίζουμε όλοι. Βλέπουν τη νίλα της ΝΔ να έρχεται, βλέπουν την αγανάκτηση και κάνουν προσπάθεια να γλυτώσουν οι ίδιοι. Πηδάνε από το ναυάγιο της γαλάζιας βάρκας για να μη πνιγούν από το φτύσιμο.

Ο Ψυχάρης παραιτήθηκε αφού ψήφισε όλα, όσα υπονοεί, εμμέσως πλην σαφώς, ότι τον ενοχλούσαν. Κι είναι αστείο να πούμε, ότι ήθελε να γίνει υπουργός, αφού ο Ψυχάρης (μπαμπάς), ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος, και οι άλλοι της συνομοταξίας των καρχαριοειδών, κυβερνάνε πραγματικά. Παρεμβαίνουν όποτε γουστάρουν στην άσκηση πολιτικής κι αυτό στην τελική έχει σημασία: Τα φράγκα από τις δουλείες.
Απλά είδε ότι είναι καλύτερο να κυβερνάν μέσω των μαριονέτων που μπορούν εύκολα να τους κάνουν υπαλλήλους τους, παρά να εκτίθενται οι ίδιοι και τα "βλαστάρια" τους. Φυσικά η ματαιοδοξία υπάρχει. Αλλά πάνω απ' όλα υπάρχει το συμφέρον.

Όλοι αυτοί είναι συνεργάτες μεταξύ τους. Και όλοι, μα όλοι, βάζω μέσα και τη Γιάννα, θέλουν να παραμείνει η κατάσταση ως έχει, να μην αλλάξει τίποτα, ούτε καν ο διαχειριστής του βόθρου που λέγεται κυβέρνηση. Έχουν ράμματα τόσο για τους ανταγωνιστές τους, όσο και για τη γούνα του σαμαρά, που τον υπολογίζουν λιγότερο κι από το μηδέν, όπως ακριβώς οι ξένοι τοκογλύφοι.
Προς το παρόν έχουν μοιράσει την πίτα σε βάρος πάντα των εργαζομένων και δεν δαγκώνουν ο ένας των άλλο. Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει, τουλάχιστο, όσο υπάρχουν οι αφελείς και οι βολεμένοι, που τους δίνουν ευκαιρία να γδάρουν τους φτωχούς.

Διότι όλοι αυτοί γνωρίζουν κάτι για το χαρακτήρα του σαμαρά. Από τότε που ήταν ακόμα νέος βουλευτής και προσπαθούσε να κάνει τον Αβέρωφ αρχηγό αντί του Ράλλη, το 1980.
Τότε λοιπόν ψήφιζε μόνο η κυνοβολευτική παρέα της ΝΔ. Ο σαμαράς που έκανε την "προεκλογική εκστρατεία" του "σίγουρου" Αβέρωφ έταξε περισσότερες υπουργικές θέσεις από όσοι ήταν οι βουλευτές του κόμματος! Δεν άργησαν όμως να καταλάβουν το δούλεμα (μεταξύ κατεργαρέων Αντώνη;) και το αποτέλεσμα ήταν μια αναπάντεχη ήττα (88 - 84 με τρίποντο στο τέλος) για την οποία ο Αβέρωφ, κακώς νόμιζε ότι έφταιγε ο Καραμανλής. Αμ δε! Ο Καραμανλής ήξερε ότι όποιος κι ήταν αρχηγός "θα τον έπινε" από τον Ανδρέα Παπανδρέου κι ενδιαφέρονταν για την Προεδρία να μην τσαλακωθεί ο ίδιος.

Ο σαμαράς λοιπόν κάνει τα ίδια ακριβώς σήμερα. Έταξε δουλειές σε όλους περισσότερες από όσες υπάρχουν. Οι της διαπλοκής τον πήραν μυρουδιά απ' ότι φαίνεται και θέλουν να του δώσουν μερικά μαθήματα υποταγής, όπως ακριβώς κάνει η Τρόικα.
Καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς, απλά θα δείρουν λίγο τον υπηρέτη, αλλά δε θέλουν να τον διώξουν. Γιατί σπανίζουν τέτοιοι δούλοι σήμερα, τόσο γελοίοι και τόσο υποταγμένοι. Που θα βρουν χειρότερο;

Κάτι ακόμα. Το Μάρτη θα τάξει επίσης στους κηφήνες "λαγούς με πετραχήλια" προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία και να μην πάει φυλακή. Αν δε τα καταφέρει, θα τάξει και σε μας τον κόσμο, που λήστεψε και κορόιδεψε. Πχ στα προεκλογικά πεντάμηνα οι υποσχόμενες θέσεις (προσέξετε, οι υποσχόμενες!) θα φτάσουν το ένα δις. Να "βολευτεί" κι ο πλανήτης, όχι μόνο οι άνεργοι στην Ελλάδα. Περιμένουμε να γελάσουμε, πριν τον στείλουμε στο διάολο, από κει που 'ρθε. Όσες τούμπες κι κάνει ο Αντώνης τουλάχιστο αυτό το χούι παραμένει το ίδιο...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
16 Νοεμβρίου 2014 στις 9:23 μ.μ.

Αν σπανιζουν ,λεει!! Στα 1000 χρονια ....ενας!! Ομως,mιtso 175 ενα πραγμα θα ζητουσα να ξεκαθαριστει. Πραγματι,πιστευεις,οτι οι συνθηκες,θα οδηγησουν την κατασταση,σε αποδοση ευθυνων και δικαιοσυνης, η , εκφραζεις επιθυμια-ευχη; Υπαρχει δηλαδη κατι,που να επιτρεπει να ελπιζουμε,οτι οχι μονο θα προχωρησει στην μεταβαση,αλλα θα γινει και σωστα; Καλα,μακαρι......ομως,νομιζω οτι η μαγειρικη ηδη εχει ξεκινησει ,εδω και πολυ καιρο!! Ναι,δεν μου ειναι καθολου συμπαθεις οι του ΚΚΕ που ζουν για να πεθανει ο Συριζα,ομως πολλα που του σουρνουν,ναι εχουν δικαιο!! Απο την αλλη,ναι θεωρω,οτι μονο με αποδοση των ευθυνων,μπορει σιγα-σιγα να αρχισει....κατι.....στην χωρα.....να αλλαζει!! Απαραιτητο προαπαιτουμενο,που δεν βλεπω τον Τσιπρα να το θελει!! Προσωπικα,πιστευω πως "συμφωνημενα ",και "για το καλο του λαου" ησυχα και ηρεμα....παμε για αλλα ,θα μας πουν!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger