Home » , » Με τον Σύριζα στην μάχη των εκλογών η «Πρωτοβουλία των 1000» και η «Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη».

Με τον Σύριζα στην μάχη των εκλογών η «Πρωτοβουλία των 1000» και η «Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη».

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014 | 3:19 μ.μ.

Πρόθυμοι να συστρατευτούν με τον Σύριζα στην επερχόμενη μάχη των βουλευτικών εκλογών δηλώνουν οι συλλογικότητες «Πρωτοβουλία των 1000» και «Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη».

Με επιστολή του στο γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα, του γνωστοποιούν ότι  «είναι απόφασή μας να στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση που έρχεται, θεωρώντας ότι από κυβερνητική θέση, θα παραμείνει σταθερός στο πρόγραμμά του».

Στην ίδια επιστολή τους οι δυο αυτές συλλογικότητες ζητούν συνάντηση με την ηγεσία του Σύριζα «για να αναλύσουν εκτενέστερα την λογική τους» που συνοπτικά επικεντρώνεται στην αντίληψη ότι είναι απαραίτητο  « να εκλεγεί από την εργατική τάξη και το λαό, μια Αριστερή Κυβέρνηση που θα ανοίξει μια περίοδο πολιτικής μάχης με διακύβευμα την εφαρμογή ενός προγράμματος που υπηρετεί τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα».

Ολόκληρη η επιστολή ΕΔΩ

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 23 σχόλια

24 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:07 μ.μ.

"είναι απαραίτητο « να εκλεγεί από την εργατική τάξη και το λαό, μια Αριστερή Κυβέρνηση που θα ανοίξει μια περίοδο πολιτικής μάχης με διακύβευμα την εφαρμογή ενός προγράμματος που υπηρετεί τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα»"

Έχει κλείσει και το Δαφνί...

Enas
24 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:33 μ.μ.

Σοσιαλδημοκραααατες μουυυυυυυ... Η καταστροφη σας θα ειναι βαλσαμο για το εργατικο - κομμουνιστικο κινημα :) . Για αυτο μπραβω που δημοσια λετε ειμαστε αριστεροι (δηλ. σοσιαλδημοκρατες) και υποστηριζουμε την σοσιαλδημοκρατια δηλ το ΣΥΡΙΖΑ.

Υ.Γ. Καλες φωτογραφιες με τον ΣΕΒ που φυσιολογικα θα λειτουργει σαν να μην τρεχει τιποτα και με την κυβερνηση σας βεβαιως βεβαιως ;)

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:53 μ.μ.

Η Πρωταπριλιά αργεί ακόμα.

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2014 στις 6:13 μ.μ.

5.07
Aν είναι να φιλοξενήσει,το ξανανοίγουμε.Οσο προς αυτό μην ανησυχείς.....

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:00 μ.μ.

Trash το Δαφνι δεν εχει κλεισει κ δεν ειναι τρελοι. Απλα ειναι οπορτουνιστες κ μαλιστα με καραδεξια παρεκλιση.Παντως αλλοθι δεν θα εχουν μετα τις εκλογες ολοι οι ξεφτιλες. Τερμα η λογικη της βαρκιζας.

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:18 μ.μ.

Οι μεν ειναι οπουρτουνιστες,οι δε ,ειναι....δεν ξερω και εγω τι.......και μαζευτηκαν και οι χιλιοι να βαλουν ενα χερακι για να εκλεγει απο την εργατικη ταξη,αυτην καλε του λαου.......ρε παμε καλα;;; Παλιν σωτηρες βλεπουμε;; Παλιν θα νικησει η εργατια;;;;; Παλιν να τρεχουμε και ναμην σωνουμε;;;Να μου πεις ομως,αυτην την φορα θα εχουμε και τους βιομηχανους μαζι μας,δεν εχουμε να φοβηθουμε ....τιποτα!!!!!

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:19 μ.μ.

Σταλίνεεεεεεεεεες μουυυυυυυυυυ.Η απουσία σας απο την βουλή θα είναι η σωτηρία του κουμμουνιστικού και λαικού κινήματος.
Είναι ευτύχημα που η Αριστερά δεν έχει σήμερα στις τάξεις της το σταλινικό βαρίδι του ΚΚΕ.Ετσι έχει πολλές ελπίδες να πετύχει για πρώτη φορά τους στόχους της.
Αλλοιώς θα είχαμε καινούργιες Βάρκιζες,εμφύλιους και νέες καταστροφές για τον λαό μας.

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:12 μ.μ.

Πού έμαθες εσύ για τον Στάλιν κι έχεις άποψη; Σε κάνα συνέδριο του Πασόκ; Αυτά που λες είναι εντελώς ανιστόρητα και δείχνουν βαθύτατη αμορφωσιά και πολιτικό κριτήριο της πλάκας.

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:40 π.μ.

@5.33μμ. Και το (Κ)ΚΕ συναντιέται με καπιταλιστές και τι μ'αυτό; http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/136298/synanthsh-koytsoympa-me-ellhno-amerikaniko-emporik.html

25 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:11 π.μ.

Το κουκουε πέντε χρόνια έχει τα πρόβατά του στο μαντρί. Με το που θα χουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τα ξαμολύσει κάθε μέρα στους δρόμους. Μόνο παιδιά προσέξτε, εναλλάξ με τη Χρυσή Αυγή για να μην καρφώνεστε, ε!

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:45 π.μ.

9:12 χαλάς τα λόγια σου. Κουβέντιαζα με ένα του είδους που δούλευε στον ΟΤΕ (επαρχία) μέχρι τον Αύγουστο του 2014 , όποτε και πήρε σύνταξη, και άμεσος μετά έκλεισε και το μαγαζί (τον λογαριασμό του ΟΤΕ τώρα τον πληρώνουμε στον γερμανό) και όταν του έλεγα για την κατάσταση μου έλεγε: Μας γα… που μας γα…..αλλά τουλάχιστον να το χαιρόμαστε. Πρότινος τον οίδα στο μαγαζί με τις εφημερίδες να ωρύεται και να φωνάζει. Του λέω τι έπαθες. Μου λέει δεν είδες τι γράφουν οι εφημερίδες για τις συντάξεις ; στήνουν μόνιμο μηχανισμό μειώσεων. Γ΄ αυτό του λέω στεναχωριέσαι, εσύ δεν μου έλεγες μας γα… που μας γαμ… δεν το χαίρεσαι; Ε όχι και έτσι μου απαντάει. Και του απαντάω, για όλους μας έχει ο καιρός πισωγυρίσματα!!!

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2014 στις 6:56 μ.μ.

Εγώ πάντως σαν ένας από τους 1000, που δεν ασχολείται με την Π1000 (και δεν ξέρω και ποιοι ακριβώς ασχολούνται) έχω να πω.

1. το κείμενο αν το πάρουμε λέξη λέξη, δηλ στην γραμμή συσπείρωσης της αριστεράς που προτείνει είναι ολόσωστο. Μια κυβέρνηση που θα κάνει παύση πληρωμών στο χρέος και θα προσπαθήσει να τρέξει μια σειρά κοινωνικά προγράμματα, που με άλλα λόγια θα προχωρήσει σε μια μεγάλη ρήξη με τον ιμπεριαλισμό και θα στηρίξει τους απο κάτω σαν πρώτα βήματα, πρέπει να αναδειχτεί.

2.το πρόβλημα είναι ότι το κείμενο δείχνει υπέρ του δέοντος καλή διάθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ανακαλύπτει ότι αυτά είναι θέσεις του, ενώ δεν είναι.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει αντιληπτό το κείμενο, και σαν μια λογική "όρων" που δεν θα πραγματοποιηθούν.

Καθόλου δεδομένο δεν είναι ότι η ΚΟΑ πχ θα κατέβει με την ΔΗΜΑΡ, αν γίνει ο γάμος ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ ή οτι θα στηρίξει.

Με αυτή την έννοια καθόλου βέβαιος δεν είμαι για το συμπέρασμα του τίτλου της ανάρτησης.Σίγουρο είναι το Ξεκίνημα, σίγουρη στο όχι η Παρέμβαση (αν και δεν είναι πια Π1000, ουσιαστικά) και αρκετοί δεν θα καταλήξουν σε γραμμή, αλλά μόνο σε ατομική ψήφο.

Γενικά η π1000 φτιάχτηκε από την πρώτη στιγμή στο σκεπτικό αναζήτησης της οριζόντιας συμφωνίας της αριστεράς απέναντι στο πολιτικό σύστημα, τους δανειστές και τον ιμπεριαλισμό. Ας μην μεγαλοποιούμε πράγματα που δεν αντιστοιχούν στον τόνο που τους δίνουμε, και ας δούμε πως η συνεργασία της άλλης αριστεράς μπορεί επιτέλους να βγάλει τον χώρο από την αυλή του ΚΚΕ, και να οργανώσει μια συζήτηση πως η αναγκαία πολιτική εκλογική ανατροπή θα πάει μαζί με την οργάνωση του λαού και μια αντιιμπεριαλιστική λογική.

Ένας από τους 1000

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:06 μ.μ.

@ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΙ
Δεν έχουν κανένα πρόβλημα για να πηγαίνουν εναλλάξ. Μαζί θα βαράνε τις κατσαρόλες γινόμενοι ρεζίλι στα μάτια του λαού.Ταιριάζουν εξάλλου σε τόσα πολλά με τους ναζί.
Ο Σιφωνιός άνοιξε τον δρόμο πριν λίγα χρόνια.

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:29 μ.μ.

ο Σιφωνιος και ολοι οσοι κανανε απεργια 9 μηνες στο κατεργο δεν ειναι σιγουρα σαν τα μουτρα σου. Κανε μια βολτα σε κανενα εργοστασιο η καραβι και μετα μιλαμε σκυλακι του καπιταλισμου

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:22 π.μ.

Mην μας μπερδεύεις ρε ΠΑΝ.Την μιά μαντρόσκυλα την άλλη σκυλάκι.
αποφάσισε τελικά τι είμαστε.
Μπά σε καλο σου απόψε!

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2014 στις 2:20 μ.μ.

@ Ένας από τους 1000
Σχεδόν σε όλα τα προαπαιτούμενα που βάζουν οι 1000 (1) λέω ΝΑΙ. Όμως οι έως τώρα διολισθήσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπουν καμμιά αισιοδοξία ότι θα τα τηρήσει. Όσο για την κριτική υποστήριξη των 1000 στο ΣΥΡΙΖΑ , υπάρχει και το προηγούμενο του Μάαστριχτ, όπου από την κριτική υποστήριξη του τότε ΣΥΝ (πλην Αλαβάνου που είπε ΟΧΙ) η ιστορία έγραψε την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ με την ΚΡΙΤΙΚΗ να πάει για γρούβες. Όσο για εκείνους που βάζουν στο στόμα τους τον αγωνιστή Σιφωνιό (με όλα του τα λάθη) καλό θα είναι να πλένονται πρώτα. Δημήτρης, (1) Δυστυχώς αν και υπέγραψα και εγώ στους 1000, κανείς έκτοτε δε με ρώτησε, ιδίως για την λαθεμένη τελευταία απόφαση....

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2014 στις 4:35 μ.μ.

ψηφίστε ανταρσύα, μ-λ και ΚΚΕ. η καλύτερη υπηρεσία στο Σαμαρά.
φιλιά στο Χάγιο και τον Κουτσούμπα.
η επόμενη πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι συμπόρευση με Αλαβάνο και εξωκοινοουλευτικό ΚΚΕ.
σταλινάκια μου και ο Στάλιν Τσίπρα θα ψηφίσει. απλά μετά τις εκλογές θα τον εκτελέσει.

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:57 μ.μ.

Ο Σιφωνιός και οι υπόλοιποι 23 χαλυβουργοί που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για τον αγώνα τους (κάποιοι μάλιστα έχασαν αποζημίωση 25 και πλέον ετών δουλειάς) αποτελούν το πιο φωτεινό παράδειγμα αγώνα και αντίστασης των τελευταίων ετών. Η φαιδρότητα,όμως,εκείνων που δεν αμφισβητούν τη θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ είναι τόσο μεγάλη που τους επιτρέπει να βρίζουν και τους ήρωες της εργατικής τάξης.Άλλωστε, έχουν διαλέξει πλευρά κι αυτή δεν είναι των εργατών.
Papagalos

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:37 μ.μ.

O Σιφωνιός ήρωας της εργατικής τάξης;;;;
Καλύτερα πρότυπα χρειάζεται η εργατική τάξη νομίζω.
Κάποιους που τουλάχιστον να καταλαβαίνουν τον Κλασιδιάρη όταν τον βλέπουν και να ξέρουν τι εστί αυτός και η παρέα του....
Η εργατική τάξη θέλει πρωτοπόρους και όχι ΒΛΗΤΑ.

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:15 μ.μ.

Έλα ρε Δημήτρη από τους 1000, είμαστε 2 λοιπόν.

Μια ιστορία που απέτυχε είναι μωρέ σύντροφε, από ρομαντισμό και αφέλεια, ήταν ολόσωστα αυτά που έλεγε αν τα υιοθετούσαν οι 3 χώροι, και σήμερα σωστά είναι, και πάλι στην φαντασία της. Και είχες την εντύπωση ότι δημιουργείται κάποιο πολιτικό μέτωπο για να συμμετέχουν ποιοι, οι 1000 ? Δεν σε ειρωνεύομαι, αλλά ήταν μια ιστορία που είχε προυπόθεση μεγάλες στροφές ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εντελώς απίθανες. Σαν κάτι που ταράζει τα νερά το υπέγραψα εγώ, που οξύνει αντιθέσεις μέσα σε οργανώσεις και μέτωπα, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειδικά. Προσπάθησαν να ιδρύσουν επιτροπές να στηθεί κάπως, δεν μπόρεσαν, τώρα αν θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ποιοι κλπ, ας κάνει ο καθένας ότι θέλει.

Σε κάθε περίπτωση πολύ αξιόλογοι σύντροφοι καλά θα κάνουν αν έρχονται στο δίλλημα ιδιώτευση/ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά να στηρίξουν ή να μπουν ψηφοδέλτια, αλλά να γίνουν και μέλη.

Σε τελευταία ανάλυση, έκαναν (μιλάω για τους πρώην ΑΝΤΑΡΣΥΑ της π1000) καθαρές επιλογές. Έκριναν ότι κάτι δεν πάει, και το έκαναν πολιτική.

Δηλ το κομφούζιο με τα τρία πολιτικά κέντρα (ΝΑΡ, ΣΕΚ ΟΚΔΕ, ΑΡΑΝ ΑΡΑΣ) που το κάθε ένα κατηγορεί τα άλλα δύο για την πιθανή διάλυση, είναι υγεία, και να πεις ότι όπως ήρθαν τα πράγματα θα στηρίξω ρεφορμιστική αριστερά για να υπάρξει μια νίκη, είναι αρρώστια και ξεπούλημα ?

Μου μακάρι να γίνει κάτι καλό με την συνεργασία, γιατί και μια λογική τύπου Ξεκίνημα, ότι η στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτονόητη, είναι λάθος.

Να πω και γω οτι όποιος συγκρίνει το ΚΚΕ με την ΧΑ είναι αηδιαστικός, πολιτικά αμόρφωτος ή κάτι πολύ χειρότερο

Τα δείγματα όμως είναι λίγο χειρότερα από άσχημα, είναι τραγικά.

Χρόνια πολλά σε όλους και όλες.

Ένας από τους 1000

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:47 π.μ.

11.15 ολο το κολπο ειτανε να μπει το ΚΚΕ στο χυλο και να γινει σαν τα μουτρα σας.

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:25 π.μ.

10.37 κανε 9 μηνες απεργια πρωτα ΒΛΗΤΟ μεσα σε καπιταλιστικο κατεργο και μετα μιλας. Το παραμυθακι με τον Φασισμο σαν μπαμπουλα για να πουλας παραμυθακια για ανθρωπινο καππιταλισμο ειναι παλιο ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:39 μ.μ.

α. Το ΚΚΕ με την γραμμή και την αντίληψη που έχει δεν το παίρνει πια η εργατιά στα σοβαρά και καλώς. Αλλο πράγμα η ταξική αντίληψη της πραγματικότητας και η πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, και άλλο πράγμα η υστερική ανθρωποφοβική λογική του ΚΚΕ. Απλά.

β. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ηγεσία του να κάνει κολλεγιές με την άρχουσα τάξη. Ομως η άρχουσα τάξη ΔΕΝ τον θέλει ακόμα για κυβέρνηση. Γιατί απλά, φοβάται όχι την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον κόσμο του, την εργατική τάξη, τον λαό τους άλλος αριστερούς και κομμουνιστές που να αναθαρρήσουν σε μια εκλογή κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και θα αρχίσουν να διεκδικούν ΚΑΤΑΡΧΗΝ, ΟΧΙ την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (είναι εγκλημα κατά της εργατικής τάξης αυτό εάν συμβεί), αλλά την ΕΦΑΡΜΟΓΗ του προγράμματός της (κατάργηση μνημονίων και ΟΛΩΝ των νόμων αυτών, κλπ).

ΑΥΤΟ φοβάται η άρχουσα τάξη.

γ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έστω και πολύ καθυστερημένα, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την ΕΦΑΡΜΟΓΗ της απόφασης της 2ης Συνδιάσκεψης, για πολιτική συνβεργασία με όσες δυνάμεις της Αριστεράς, αποδέχονται το πλαίσιο που τέθηκε. ΕΥΤΥΧΩΣ που έχουμε αυτή την εξέλιξη: Αν μάλιστα πάμε όντως σε γύρο συνελεύσεων των κλαδικών και των τοπικών οργανώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με θέμα την ψήφιση των αποφάσεων της ΚΣΕ, τότες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα έχει κάνει και ένα σοβαρό βήμα προς την σωστή δημοκρατική λειτουργία της.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger