Home » , » Σε οριακό σημείο η υγεία του Ν. Ρωμανού. Το κράτος θα ολοκληρώσει το έγκλημα του; (2 Βίντεο)

Σε οριακό σημείο η υγεία του Ν. Ρωμανού. Το κράτος θα ολοκληρώσει το έγκλημα του; (2 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 | 6:38 μ.μ.

Στην 28η ημέρα απεργίας πείνας βρίσκεται ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στον νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Η κατάσταση της υγείας του νεαρού αναρχικού βρίσκεται πλέον σε οριακή, κατάσταση με γιατρούς του νοσοκομείου να τονίζουν ότι οι νεφροί του δεν έχουν τη λειτουργία που θα έπρεπε, και την εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Λίλα Ραγκούση, να υπογραμμίζει το οριακό σημείο της κατάστασης της υγείας του Νίκου Ρωμανού, λέγοντας: «Το χέρι του είναι παγάκι. Παλεύουμε για όλα».

Σύμφωνα με όσα είπε σήμερα ο συνήγορος του Φ. Ραγκούσης, ο Ν. Ρωμανός, είναι αντίθετος με την απόφαση των γονιών του να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό - όπως έχει προγραμματιστεί για αύριο- ενώ είναι αποφασισμένος να ξεκινήσει και απεργία δίψας αμέσως μόλις περάσει από την βουλή η τροπολογία η οποία θα προβλέπει τις σπουδές εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης.


Δεν θυμόμαστε στο πρόσφατο παρελθόν να έχει υπάρξει τόσο σκληρή απεργία πείνας. Ο νεαρός αναρχικός είναι αποφασισμένος για όλα γ’ αυτό και η κυβέρνηση τρέμει αν ξαναβάψει τα χέρια της με αίμα αυτή την φορά ενός νέου παιδιού που διεκδικεί ένα δίκαιο αίτημα. Από κει πηγάζει και το γεγονός ότι η εισαγγελία Αθήνας με έγγραφο της προς το ιατρικό σώμα υπενθυμίζει τις διατάξεις του ποινικού νόμου οι οποίες προβλέπουν την αναγκαστική σίτιση απεργού πείνας του οποίου η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο. 

Διεθνώς η αναγκαστική σίτιση απεργού πείνας δεν είναι αποδεκτή. Η επιβολή της έχει χαρακτηριστεί από τη Διεθνή Ένωση Ιατρών πέρα από ανήθικη, απαράδεκτη και βασανιστική, Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, τονίζοντας ότι κανένας γιατρός δεν δικαιούται να ενεργεί αντίθετα προς τη βούληση του ασθενούς, ενώ σε ανάλογες δηλώσεις προέβει και ο πρόεδρος της  Δημήτρης Βαρνάβας:

«Είμαστε αναγκασμένοι να διευκρινίσουμε για πολλοστή φορά πως κανένας γιατρός δε δικαιούται, σύμφωνα και με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, να ενεργεί αντίθετα προς τη βούληση του ασθενούς. Πολιτικά προβλήματα που προκαλούνται από τέτοιες απεργίες δεν μπορεί να λύνονται από τους γιατρούς, οι οποίοι ουδέποτε παρεμβαίνουν κατασταλτικά σε ανθρώπους που αρνούνται τις ιατρικές υπηρεσίες. Άλλωστε, σύμφωνα με την σχετική διακήρυξη των Παγκόσμιων Ιατρικών Συνεδρίων (Μάλτα 1991 και αναθεωρήσεις Ισπανία 1992 και Ν. Αφρική 2006, WMA) η βίαιη αναγκαστική σίτιση θεωρείται αδικαιολόγητη και αντιδεοντολογική πρακτική»,

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η συνήγορος υπεράσπισης του Ν. Ρωμανού Λίλα Ραγκούση, αναφερόμενη στην εισαγγελική εντολή για υποχρεωτική σίτιση: «Πρόκειται για απόλυτα κατασταλτικό μέτρο. Αυτές είναι τακτικές Γκουαντάναμο. Θέλουν να τον σώσουν με υποχρεωτική σίτιση; Ποιος μας λέει ότι εάν το κάνουν και του ακυρώσουν 26 μέρες αγώνα, δεν θα αυτοκτονήσει μετά;».

 Ο γελοίος Γεωργιάδης προσπάθησε σήμερα στην βουλή να αποποιηθεί η κυβέρνηση της ευθύνες της, χρεώνοντας στον Σύριζα οποιαδήποτε δραματική εξέλιξη που μπορεί να έχει ο απεργός πείνας για να πάρει την κατάλληλη απάντηση από την Ζωή Κωνσταντοπούλου.


 Ας ελπίσουμε ότι αύριο η εισαγγελία του Αρείου Πάγου να αποφασίσει  να ασκήσει αναίρεση στην απαράδεκτη απόφαση του δικαστικού συμβουλίου του Πειραιά με την οποία δεν δόθηκε η άδεια για να παρακολουθήσει μαθήματα ο Νίκος Ρωμανός στον Νίκο Ρωμανό και το κράτος δεν θα ολοκληρώσει το έγκλημα που ξεκίνησε. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger