Home » , , » Να απαιτήσουμε το δίκιο μας τώρα!

Να απαιτήσουμε το δίκιο μας τώρα!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 | 6:05 μ.μ.

Συνηθίζουν να μας λένε ότι οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας, η στιγμή εφαρμογής του ύψιστου δικαιώματος μας, η ώρα που τα όνειρα παίρνουν εκδίκηση. Σαν άπληστος, εξαρτημένος καταναλωτής μπορείς πλέον να περιηγηθείς την αγορά των προεκλογικών υποσχέσεων και να βρεις αυτό που σου ταιριάζει και να το ψηφίσεις με τον ενθουσιασμό που του πρέπει. Και επειδή οι εποχές αλλάζουν, μπορείς να το κάνεις και από το σπίτι σου μέσω ίντερνετ ή πιο παραδοσιακά από τον καναπέ του σπιτιού σου, αφού οι οθόνη σού φέρνει την προεκλογική πραμάτεια μέσα στο σαλόνι σου.

Συνήθως αυτοί που πρωτοστατούν να σε πείσουν σε αυτό είναι αυτοί που όταν στο σωματείο, στη συνέλευση, στη διαδήλωση και στην απεργία διεκδικείς το δίκιο σου φωνάζουν για το παράλογο του και ότι πας να καταστρέψεις τη χώρα. Αυτό που εμείς με συλλογικό τρόπο διαμορφώσαμε και διεκδικούμε σαν το δίκιο που μας πρέπει δεν έχει θέση στην προεκλογική πραμάτεια τους. Και για να μην υπάρχει κανείς να το θυμίζει μας παραμυθιάζουν για τη μεγάλη ώρα, με ανέξοδες υποσχέσεις, βάζοντας τους υποτακτικούς, κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνήθως, συνδικαλιστές να τους χειροκροτούν ή να αποσύρουν τις εργατικές οργανώσεις από το προσκήνιο της διεκδίκησης και του αγώνα. Έτσι ποιος να θυμηθεί το 15% για την παιδεία, τους μαζικούς διορισμούς και το 1 προς 20, τη σύγχρονη δημοκρατική μόρφωση σε ένα σχολείο της χαράς και της δημιουργίας και όχι τα εξεταστήρια και τις καρμανιόλες του σήμερα.

Πόσα από τα αιτήματα του εργατικού κινήματος βρίσκονται στις προεκλογικές τους υποσχέσεις, για ρήξη με την ΕΕ και το ευρώ, το να μην πληρώσουμε πια άλλο "το δημόσιο" χρέος τους, να αποκατασταθούν άμεσα οι μισθοί και οι συντάξεις, τα δικαιώματα μας, να πάρουμε πίσω το δημόσιο πλούτο και να βάλουμε τις δικές μας τράπεζες, τις δικές μας επιχειρήσεις, σε ένα δρόμο παραγωγικής ανασυγκρότησης για να βρουν δουλειά όλοι;

Αντί γι αυτό τρομοκρατία: δε γίνεται γιατί θα καταρρεύσουμε και εννοούν τους εαυτούς τους. Ενώ τώρα έχουμε καταρρεύσει εμείς. Ούτε λεπτό ας μην εφησυχάσουμε.

Να απαιτήσουμε το δίκιο μας τώρα! 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                             
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger