Home » , » Η χυδαία επίθεση Καζάκη-ΕΠΑΜ στους Μετανάστες είναι επίθεση στην εργατική τάξη

Η χυδαία επίθεση Καζάκη-ΕΠΑΜ στους Μετανάστες είναι επίθεση στην εργατική τάξη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 | 12:43 π.μ.

Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα από το νέο ρεσιτάλ εθνικισμού που έδωσε ο Γ.Γ του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης κατά την διάρκεια τοποθέτησης του σχετικά με το μεταναστευτικό. Με άλλοθι την υπεράσπιση της πατρίδας ξεδιπλώνεται ένας πραγματικός οχετός καθώς καλεί την εργατική τάξη να πάρει μέτρα απέναντι στους μετανάστες που σύμφωνα με τον ίδιο όχι μόνο δεν είναι κομμάτι της αλλά την απειλούν άμεσα. Μάλιστα στην προσπάθεια του να προσδώσει βαρύτητα στα λεγόμενα του αναφέρεται και σε ένα υποτιθέμενο αντιμεταναστευτικό χωρίο του Καρλ Μαρξ.

Το συγκεκριμένο χωρίο που χρησιμοποιεί ο Δ. Καζάκης είναι απόλυτα αποκομμένο από το ιστορικό του περιεχόμενο και είναι διαστρέβλωση η αναφορά του [i],  τα αναφέρουμε αυτά όχι για να εμπλακούμε σε μια συζήτηση "επί τας γραφάς" αλλά για να αναφέρουμε ότι τα συγκεκριμένα επιχειρήματα διακινούνται εδώ και καιρό από ακροδεξιούς, φασίστες, εθνικιστές και συνομοσιωλόγους[ii]

Η προσπάθεια ιστορικής οριοθέτησης της εργατικής τάξης συναρτήσει του εθνικού καταγωγικού της παρελθόντος επίσης δεν είναι καθόλου καινούργια. Σε μια σειρά περιπτώσεων κατά την διάρκεια μαζικών μετακινήσεων πληθυσμών αναπτύχθηκαν αντεπαναστατικές ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 39 σχόλια

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:42 π.μ.

Μα που είναι ο μπαμπίνος του μουσολινίσκου να μας πει πως ο Κουτσούμπας είναι πουλημένος και ο Καζάκης ο μόνος κομμουνιστής επί της γης που είναι περισσότερο φασίστας από τους ναζιστές;
Ευτυχώς μέχρι και η Ανταρσύα δεν τον έβαλε στις "αριστερές" δυνάμεις που απευθύνθηκε.

Ερώτηξη: Γιατί καλέ δεν βάζετε όλο το κείμενο του Δικτύου;
Φοβάστε μην σας πιάσει στο στόμα του;

5 Φεβρουαρίου 2016 στις 1:20 μ.μ.

Όποιος έχει τη στοιχειώδη υπομονή να δει ολόκληρο το video με την τοποθέτηση Καζάκη για το μεταναστευτικό, κατανοεί ότι η χυδαία επίθεση δεν γίνεται από τον Καζάκη απέναντι στους μετανάστες, -αλλά μέσω αυτού του άρθρου- από την πλευρά των χρηματοδοτούμενων εγκάθετων της Open Society του Σόρος και των λοιπών "ευαγών" ιδρυμάτων της παγκοσμιοποίησης, που φόρεσαν την προβιά του δήθεν επαναστάτη και του νέου τύπου εργατοπατέρα. Αυτός ο "νέος" τύπος χρηματοδοτούμενου "επαναστάτη" και "κομμουνιστή" επ' ουδενί ενδιαφέρεται για την εργατική τάξη, τα δικαιώματά της και την προοπτική της, αλλά τη θέλει έναν ανομοιογενή χυλό, έρμαιο του κάθε τυχοδιώκτη κεφαλαιοκράτη, που χρησιμοποιεί το δουλεμπόριο, για να μετατραπεί ο εργάτης -όποιας εθνικότητας- σε νομάδα δουλοπάροικο, που θα τρέχει για ένα ξεροκόμματο, όπου βολεύει τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές. Εύγε λοιπόν και άξιος ο μισθός στα παιδιά του Σόρος και τους φανατικούς, που μέσα στην τύφλα της μοναδικής "αλήθειας" τους, έγιναν οι χρήσιμοι ηλίθιοι στην υπηρεσία του κάθε κεφαλαιοκράτη κερατά που έχει κάθε συμφέρον να κρατάει τους εργάτες διχασμένους, περί άλλα να τυρβάζουν και όχι ενωμένοι να αγωνίζονται για την ανατροπή του ξενόδουλου καθεστώτος και της κατοχής.

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2016 στις 2:22 μ.μ.

Ο ΜΑΡΞ ΤΑ ΕΙΠΕ ... ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;;;

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:43 μ.μ.

https://www.youtube.com/watch?v=qDk608HMlSw
https://vimeo.com/12515149
https://www.youtube.com/watch?v=mXOUbGBk2-Q


Aυτος ειναι φασιστας; Μαλλον ψιλοχαμενα τα εχουν οι συντακτες του κειμενου

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:43 μ.μ.

1.20 Εχεις απόλυτο δίκιο. Χτες συγκεκριμένα είδα Γερμανούς και Ιταλούς Στρατιώτες να σέρνουνε σιδεροδέμιους Εφοπλιστές και Βιομήχανους.Τους λυπήθηκε η ψυχή μου τόση ταλαιπωρία απο τις δυνάμεις κατοχής....Φρόντισε να κόψεις τα ληγμένα αφου βλέπεις οτι σε χαλάνε....

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:58 μ.μ.

Οι εργάτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αυτή τη χώρα πρέπει να είναι ενωμένοι και ταξικά προσανατολισμένοι.
Ανεξάρτητα από την χώρα προέλευσής τους και από την καταγωγή τους.
Νόμιμα χαρτιά σε όλους τους μετανάστες. Καμία διάκριση σε μισθούς και κοινωνικές απολαβές για κανέναν εργαζόμενο. Αυξήσεις μισθών για όλους τους εργάτες.

Τα φασιστοειδή μπορούν να λένε ότι θέλουν και να πιάνουν και τον Μαρξ στο στόμα τους.
Εδώ ο εγχώριος και ουχί αλλοδαπός μουσολινίσκος δηλώνει κομμουνιστής με ολίγη σαντιγί στα θέματα παρτίδας ή πατρίδας. Ότι του έρθει!

Πυρσοφορίες αδελφές μου, πυρσοφορίες. Δεν μπορεί κάπου θα το πε και ο Μαρξ, έτσι;
Άλλωστε είναι γνωστό πως ο Μαρξ είπε: "ο στρατός να κάνει μία καλή δικτατορία και οι αστυνομικοί να συλλάβουν τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας"
Ο Ένγκελς κατόπιν ζήλεψε την αίγλη του επιστήμονα από τον Δημόκριτο και αναφώνησε μπροστά σε όλους: "μας ψεκάζουν αδελφές μου, μας ψεκάζουν..."

Πόση κατάντια ακόμη για να καταλήξει κάποιος σαν τον Λεβέντη μετά από είκοσι χρόνια;

6 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:02 π.μ.

Προς 5 Φεβρουαρίου 2016 - 10:42 π.μ.

Το οτι διατελείς εν πλήρη συγχύσει φαίνεται απο το γραπτό σου(δεν μπορείς να αρθρώσεις ούτε μία σωστή φράση...) και έτσι ξέρουμε ποιός είσαι...Κατάντησες και "κουκουλοφόρος" με την ανωνυμία σου...Τί έγινε σου τελείωσαν τα προβοκατόρικα ψευδώνυμα;;
Μπάμπης (Μπαμπίνος)
ΥΓ. Την συμβουλή μου δεν την υιοθέτησες...κακό του κεφαλιού σου...

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:13 π.μ.

@μικρέ ήρωα γιώργο θαλ(λλλ!)άσσης (τι σόι κώδικας και αυτός όλα τα χρυσάβγουλα να ρημάζουν την ελληνική)
Ο Καζάκης κάνει αριστερές πορείες με δαυλούς.
Ο Καζάκης ζητούσε ο αριστερός στρατός να κάνει δικτατορία και οι αριστεροί αστυνομικοί να συλλάβουν Κυβερνήσεις.
Ο Καζάκης αναγκάστηκε από το αριστερό του παρελθόν να προσχωρήσει σε "ψεκασμένους" και "δωδεκαθεϊστές" οπαδούς.
Ε, ναι βέβαια ο Καζάκης είναι αριστερός και αυτοί οι φασίστες της Ανταρσύας έστειλαν πρόσκληση σε όλους εκτός από αυτόν.
Μα που κρυβόσουν τόσο καιρό; στην θάλαττα ήσουν;

Γιώργης Γιωργής
6 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:47 π.μ.

Όταν είσαι κόμμα δεν αρκεί μόνο ο πολιτικός λόγος σου για να σε χαρακτηρίσει. Όλα τα νεοναζιστικά κόμματα το έχουν δείξει στον ευρωπαϊκό χώρο: Καλυμμένη προπαγάνδα για ανυπεράσπιστες γιαγιούλες και κρυπτεία την νύχτα.
Η ανθρωπογεωγραφία είναι αυτή που ρίχνει άπλετο φως στις εθνικό-σοσιαλιστικές ομάδες και στις θολές εικόνες τους.
Ο Μπάμπης μπαμπ(ου;)ίνος του Καζάκη δεν είναι το χειρότερο είδος που ευδοκιμεί στους κήπους της εθνικοσοσιαλιστικής γκρούπας. Ούτε ο πολιτικός μηχανικός του Δημοσίου που έφτιασε την "άλλη" σεισάχθεια ενώ στην πραγματική ομάδα δεν ήταν ούτε "το παιδί που φυλούσε τα ρούχα" . Ακόμα και ο δωδεκαθεϊστής της Θεσσαλονίκης με τις αρχαιολάγνες του παράτες δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο νομίζει. Άντε οι Μαγγανάδες της Καλαμάτας να έγιναν προβεβλημένα μέλη του ΕΠΑΜ επειδή ο Καζάκης δεν έχει καταγωγή από την πόλη και δεν γνωρίζει τα χίτικα τραγούδια. Να το δεχτούμε και αυτό. Ούτε ο κουμπάρος του, αρχιστελεχάρα, έρχεται από μασωνική οικογένεια γιατί δεν κρίνουμε που πίνει καφέδες κάποιος.
Το επικίνδυνο και ερπετώδες μέρος αυτής της γκρούπας είναι τα "πασόκια". Εκείνοι που για ένα μεγάλο διάστημα χρησιμοποιούσαν το "ξέρεις ποιος είμαι 'γω;" και πηδούσαν ότι κινιόταν γύρω τους όταν τους δινόταν η ευκαιρία. Είναι αυτοί οι σύγχρονοι χίτες που έχασαν την παλιά τους αίγλη και είναι έτοιμοι να κόψουν πόδια άλλων για να ψηλώσουν οι ίδιοι. Κάπου εκεί μπαίνει ξανά ο μπαμπίνος στο κάδρο που έχει σχέση με κομμουνισμό όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο. -Δημήτρη μου, Δημήτρη μου, κοίταξε που τους κάνω τα μούτρα κρέας με όσα τους λέω.
-Δημήτρη του, Δημήτρη του, του το κλεισες το σπίτι του...γιατί; (εννοώ το site της Νέας Ιωνίας. χαχαχαχα)

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:45 μ.μ.

φραπες/σεισαχθεια,οντως το κειμενο ειναι παραλογα επιθετικο,ομως αυτα περι σοροσ ειναι υπερβολικα ειδικα γιαυτο το μπλογκ..Να υπενθυμισω στο μπλογκ την ανακοινωση του επαμ για το φαρμακονησι[πριν 2-3 χρονια]./Υποθετω το"κομμα"εχει τρελλαθει απτην αγωνια να ωργανωσει μαζικα στα συνδικατα τους μεταναστες,παντοτε στηριζει ενεργα τις διεκδικησεις για ισοτητα[οπως στη μεγαλη απεργια πεινας-"υπατια"],η ειναι ετοιμο να μπουκαρει και να ριξει το φρακτη του εβρου..ρε σα δε ντρεπεστε

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2016 στις 5:44 μ.μ.

Το ναυτεργατικό κίνημα που ήταν δυναμικά εναντίον του καμποτάζ και των ξένων πληρωμάτων ήταν φασιστικό; Να ξέρουμε τι λέμε. Κάποιο νομίζουν ότι τα Δουβλίνα και τα hot spots είναι διεθνισμός.

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2016 στις 5:47 μ.μ.

Αντιγράφω από εδώ http://www.epamhellas.gr/2015/09/23/%CE%B7-%CE%B5%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BF/ :

"Η Ελλάδα οφείλει να καταγγείλει τις συνθήκες του Δουβλίνου και της Σένγκεν, ώστε να απεγκλωβιστούν οι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες από την επικράτειά της. Πρέπει να απαιτήσει την εφαρμογή των διεθνών συνθηκών για τους πρόσφυγες και το μεταναστευτικό. Να απαιτήσει από τις εμπλεκόμενες χώρες σε πολέμους στη Μέση Ανατολή και αλλού, να αναλάβουν εξολοκλήρου την ευθύνη να περιθάλψουν τα θύματα των δικών τους τυχοδιωκτισμών. Να αρνηθεί την επιδότηση του δουλεμπορίου από την ΕΕ και να μετατρέψει το δουλεμπόριο ανθρώπινων ψυχών σε αδίκημα με χαρακτήρα ιδιωνύμου...
Η Ελλάδα θα πρέπει να φυλάσσει τα σύνορά της αποκλειστικά με ίδια μέσα. Με βάση τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οφείλει να τιμωρεί παραδειγματικά τους δουλέμπορους και να περιθάλπτει τα θύματά τους. 'Οχι σε στρατόπεδα συγκέντρωσεις, ούτε σκόρπιους στις πόλεις χωρίς στον ήλιο μοίρα, έρμαια των επιτήδειων και των ΜΚΟ τους. Αλλά σε επίσημους χώρους υποδοχής, καταγραφής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έως ότου μπορέσουν να φύγουν από τη χώρα. Και κυρίως, με συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να φροντίσει έτσι ώστε οι μάζες αυτές να εγκαταλείψουν την χώρα προς τους προορισμούς που οι ίδιες έχουν επιλέξει.

Οποιαδήποτε άλλη "λύση" συνιστά έμμεση ή άμεση ενίσχυση του δουλεμπορίου ανθρώπινων ψυχών. Φυσικά προς όφελος των ισχυρών που προκαλούν τις τεράστιες ροές μετακίνησης πληθυσμών για να καταστραφούν οι κοινωνίες και να πέσουν δραματικά οι όροι και οι συνθήκες εργασίες για τους εργαζόμενους παγκόσμια.

Ο Δημήτρης Καζάκης είναι Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ."

Δε βλέπω εθνικισμό ρε παιδιά...

Ο περίεργος
6 Φεβρουαρίου 2016 στις 8:53 μ.μ.

Το βαθύ κόκκινο τρώει σχόλια γιατί πεινάει ή γιατί αναφέρονται στην ιερή αγελάδα που ακούει στο όνομα "ΕΠΑΜ";

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:31 μ.μ.

"Ο Δημήτρης Καζάκης είναι Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
Δε βλέπω εθνικισμό ρε παιδιά... "

Ούτε και 'γω.
Εκεί που μου βγάζει το μάτι ο εθνικισμός ορισμένων που έχουν διαβάσει Μαρξ είναι που θέλουν για την χώρα τους κάτι που το αρνούνται σε άλλες χώρες.
Για παράδειγμα ποιος απαγόρεψε στους Έλληνες γιατρούς να πηγαίνουν Γερμανίες και Αγγλίες με τα μισά λεφτά από όσα παίρνουν οι γιατροί εκεί;
Οικονομίστικα σκεπτόμενοι δεν πρέπει να τους πούμε πως οφείλουν να μείνουν στον τόπο που επένδυσε πάνω τους και τους σπούδασε; Ακόμα και τα πανεπιστήμια του Φίλη στοιχίζουν λεφτά που τα δίνουν όσοι μένουν Ελλάδα.
Να γυρίσουν λοιπόν όλοι οι Έλληνες μετανάστες που σπάνε τα μεροκάματα βάζοντας στέγες χωρίς μέτρα προφύλαξης από τις χώρες που βρίσκονται;
Γιατί δεν τονίζεται πως ο Μαρξ είχε και έναν παραπάνω λόγο που απευθύνθηκε σε Γερμανούς εργάτες που πήγαιναν απεργοσπάστες στην Αγγλία; Μα αφού ήταν Γερμανός ο ίδιος θα μου πεις...
Υπάρχει και ένα θέμα όταν οι Γερμανοί νεοναζί σφάζουν και Έλληνες γιατί δεν εντάχτηκαν ποτέ στα γερμανικά λουκάνικα αλλά παρέμειναν πιστοί στο σουβλάκι με τζατζίκι; Μάλιστα. Να το δούμε;

Για τα εδώ:
Κανείς μετανάστης οικονομικός ή πρόσφυγας να μην παίρνει λιγότερα από τον Έλληνα εργαζόμενο. Καμία διάκριση λόγω φύλου, καταγωγής ή συνηθειών σε κανέναν εργαζόμενο. Τότε θα δούμε πως μαθαίνουν την γλώσσα, δεν κάνουν εκπτώσεις στον τρόπο διαβίωσής τους, εντάσσονται στον τρόπο ζωής κτλ κτλ.
Μα κανείς από τους wannabe μαρξιστές να μην ασχοληθεί με αυτούς που εκμεταλλεύονται τους φτηνούς μετανάστες και με τις πολιτικές των Ελλήνων αστών που τους έφεραν εδώ;

ΥΓ. Ο Καζάκης μιλούσε παλιά για μετανάστες που θέλουν να μείνουν εδώ και να ενταχθούν κτλ κτλ και για τους περαστικούς που θέλουν μόνο χαρτιά. Από τότε το ακροατήριό του δεν ησύχαζε και όσο δεξιότερο γινόταν τόσο έθετε τα γνωστά θέματα. Ε, τώρα πια ο Καζάκης δεν είναι μόνο του εαυτού του είναι και των οπαδών του. Προβλέπω μία διολίσθηση σε πιο ακραίες θέσεις. ΠΧ: κακουργηματικές πράξεις οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις αν γίνονται από μετανάστες. Καλό;

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:19 μ.μ.

"Το Ε.Πα.Μ. καταγγέλλει την αγαστή συνεργασία των κυκλωμάτων δουλεμπορίας, που έχουν αφεθεί ελεύθερα να αλωνίζουν, μετατρέποντας τη χώρα σε σκουπιδότοπο ψυχών και..."
Πόσο άκυρος μπορεί να νιώσει κάποιος που επιλέγει τον "σκουπιδότοπο" ως λέξη, γεμίζοντάς την με ανθρώπινες ψυχές;
Πότε μία ανθρώπινη ψυχή γίνεται σκουπίδι;
Μόνον όταν χρησιμοποιεί έτσι τις λέξεις...

Ανώνυμος
7 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:41 π.μ.

"Το ναυτεργατικό κίνημα που ήταν δυναμικά εναντίον του καμποτάζ και των ξένων πληρωμάτων ήταν φασιστικό; Να ξέρουμε τι λέμε. Κάποιο νομίζουν ότι τα Δουβλίνα και τα hot spots είναι διεθνισμός. "

Λένε ότι η άρση του καμποτάζ θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο και αντιπαλεύει με όλες του τις δυνάμεις την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, αντιπαλεύει τη ναυτιλιακή πολιτική και την απελευθέρωση των κρουαζιερόπλοιων και της ακτοπλοΐας.
Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός θα σπάσει τα μούτρα του.
Το δίκιο θα κριθεί στους καταπέλτες των πλοίων.

Με τους απεργοσπάστες ήσουν εσύ πουλί μου;

Ανώνυμος
7 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:39 π.μ.

Συνοψίζοντας, διάβασα ένα σκληρά καταγγελτικό άρθρο, πήγα να τσεκάρω αυτά που ισχυριζόταν, βρήκα κείμενα και ανακοινώσεις σε τελείως άλλο μήκος κύματος από τον εθνικισμό και το μόνο που έμεινε να στηρίζει τις κατηγορίες είναι μία λέξη. Αν μπορεί κάποιος ας την παραθέσει μέσα στο σύνολο των συμφραζομένων της.

Αυτό που με παραξένεψε, και τελικά πιστεύω έπεσα μέσα, είναι μήπως κάποιοι θέλουν τη ρήξη για μονοπώλιο. Το άρθρο είναι ίδιου επιπέδου με εκείνα του ΚΚΕ που κατηγορούσαν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συμπόρευση με τους χρυσαυγίτες.

Ανώνυμος
7 Φεβρουαρίου 2016 στις 1:02 μ.μ.

Δε γίνεται κουβέντα από εδώ... με τέτοιους ρυθμούς, τα ξαναλέμε του χρόνου, όποιος θέλει μπορεί να παρακολουθήσει από εδώ.
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/02/blog-post_71.html?showComment=1454842427566#c8584607816592480377

Ανώνυμος
7 Φεβρουαρίου 2016 στις 3:51 μ.μ.

Το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο και αντιπαλεύει με όλες του τις δυνάμεις την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, αντιπαλεύει τη ναυτιλιακή πολιτική και την απελευθέρωση των κρουαζιερόπλοιων και της ακτοπλοΐας!!
αποτελεσμα κκεδακι; μηδεν! ειναι δυνατον με μελη της κε αλα μαιλη γοντικα κλπ τεμπεληδων να κανεις δουλεια; κομμα ιαχωβαδων εχετε γινει.42 χρονια νομιμοτητας αποτελεσμα μηδεν

Ανώνυμος
7 Φεβρουαρίου 2016 στις 4:59 μ.μ.

3.51 Κούνα λίγο το κεφάλι σου Μπουλμέ.Θα ανατραπεί ο Καπιταλισμός και θα λυθούνε τα προβλήματα του λαού. Εσύ τώρα θέλεις με τα μέσα παραγωγής στους καπιταλιστές να υπάρξει λύση. Για αυτό σε λένε Μπουλμέ

Ανώνυμος
7 Φεβρουαρίου 2016 στις 8:22 μ.μ.

Φίλε Γεωργή Ελληνικά δεν μπορείς να γράψεις ,να καταλάβουμε τι λες;Τρικυμία εν κρανίω.

Ανώνυμος
7 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:16 μ.μ.

Παρόλο που διαφωνώ σε αρκετά μαζί του αν πραγματικά θεωρείτε ότι ο Καζάκης είναι φασίστας και ακροδεξιός τότε παιδιά την έχετε χάσει την μπάλλα.

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:56 π.μ.

"Φίλε Γεωργή Ελληνικά δεν μπορείς να γράψεις ,να καταλάβουμε τι λες;Τρικυμία εν κρανίω. "
Φίλε Μπαμπουίνε θα πρωσπαθεισο να γράπσο στιν γκλόσσα που κσέρεις αισύ. next time!

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2016 στις 8:59 μ.μ.

Συγγνώμη φίλε μου μπορεί να φταίει το δικό μου πνευματικό επίπεδο.Αφού παρεξηγείσε δεν θα ξαναγράψω.Ούτως ή άλλως έχω συνηθίσει να διαλέγομαι.Συγγνώμη και πάλι.

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:47 π.μ.

"Το άρθρο είναι ίδιου επιπέδου με εκείνα του ΚΚΕ που κατηγορούσαν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συμπόρευση με τους χρυσαυγίτες."
Πότε ρε χυδαίο απολειφάδι - θα μπορούσα να πω αλλά δεν στο λέω - το ΚΚΕ κατηγόρησε γενικά και αόριστα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συμπόρευση με τους χρυσαυγίτες;
Ρε κότα λυράτη - θα μπορούσα να πω αλλά δεν στο λέω - όποια συμπόρευση έχει κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απλά καταγράφεται και άντε να κριτικάρεται ταξικά: πχ http://www.902.gr/eidisi/ekloges/74592/kamia-antarsya-symvivasmos
Χυδαίο σκουλήκι ξανατρύπωσε στη γη γιατί βρωμίζεις με την παρουσία σου - θα μπορούσα να πω αλλά δεν στο λέω -.

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2016 στις 5:56 μ.μ.

Δε συνηθίζω να απαντάω σε τσάμπα μάγκες, αλλά μου αρκεί που αποκαλύπτεις την κατάντια των υποτιθέμενων κομμουνιστών της κομματικής γραφειοκρατίας και των κρατικών επιδοτήσεων. Τα πιο εύκολα να βρει κανείς:

Δημήτρης Κουτσούμπας, Ιούνιος 2015: "Όσες πολιτικές δυνάμεις προβάλλουν ένα τέτοιο στόχο ως λύση ή ως ενδιάμεσο στόχο ριζικών αλλαγών («αριστερή πλατφόρμα» ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ακροδεξιές, φασιστικές δυνάμεις) παίζουν αντικειμενικά το παιχνίδι τμημάτων του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Το επόμενο διάστημα και όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει τη μετάλλαξη και την αστική σοσιαλδημοκρατικοποίησή του, αυτές οι δυνάμεις θ' αξιοποιηθούν ως ανάχωμα στο λαϊκό ριζοσπαστισμό" (http://www.huffingtonpost.gr/iiiiieieiie-iiieieieiieiieiie/story_b_7510022.html). Το ότι "αντικειμενικά" εξυπηρετούν ίδια συμφέροντα, δε σημαίνει ότι "αντικειμενικά" συμπορεύονται;

"...Αυτή η θέση, όσο και αν θέλουν να τη βαφτίζουν τις τελευταίες μέρες ως «εργατικό - λαϊκό ΟΧΙ», αντικειμενικά συναθροίζεται στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και δημιουργεί ένα μπλοκ δυνάμεων, το οποίο περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη φασιστική Χρυσή Αυγή και τους εθνικιστές των ΑΝΕΛ...." ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=85074940). Το ότι "είναι στο ίδιο μπλοκ δυνάμεων" δε σημαίνει ότι συμπορεύονται;

Αλλά μην πας πολύ μακριά, με κάθε ευκαιρία το κώμα προσπαθούσε να κατηγορήσει τον οποιονδήποτε για κρυφοφασίστα.

"Ολοκληρώθηκε η αβάντα στη Χρυσή Αυγή"

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7922989&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A1%CE%A3%CE%A5%CE%91+%2B%CE%A7%CE%A1%CE%A5%CE%A3%CE%97+%2B%CE%91%CE%A5%CE%93%CE%97

Μήπως ο Ριζοσπάστης είναι όργανο της ΚΕ και ο Κουτσούμπας γγ; Μην παριστάνεις λοιπόν το θιγμένο κομματόσκυλο.

Όταν πάρεις καλύτερη γραμμή τα ξαναλέμε.

Δ.Μπ.

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:13 π.μ.

Ανώνυμος 9 Φεβρουαρίου 2016 - 5:56 μ.μ
"Το άρθρο είναι ίδιου επιπέδου με εκείνα του ΚΚΕ που κατηγορούσαν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συμπόρευση με τους χρυσαυγίτες." BUSTED

"Το ότι "αντικειμενικά" εξυπηρετούν ίδια συμφέροντα, δε σημαίνει ότι "αντικειμενικά" συμπορεύονται;" FAIL
Από άλλους δρόμους έρχονται(φασιστικά, "αριστερά") αλλά η κατάληξη είναι η ίδια (να πληρώσει ο λαός τη ζημιά)

Άρα, ζώον, χυδαίο σκουλίκι και κότα λυράτη που διαστρέφεις και διαβάλλεις θέσεις και οργανώσεις που βρίσκονται τα μέλη τους στα πεζοδρόμια μαζί κάνεις ότι κάνεις για να συγκρίνεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ΕΠΑΜ; με ΚΑΖΑΚΗ; Ντροπή, λαμόγιο.

Ποτέ δεν αναφέρθηκε το ΚΚΕ γενικά σε οτιδήποτε θα τσουβάλιαζε ΑΝΤΑΡΣΥΑ με χάτες. Μέσα σε όλα τα μνημονιακά-αντι-μνημονιακά χανόταν το αποτέλεσμα, η κατάληξη που ήταν να πληρώσει ο λαός το μάρμαρο. Αυτό καταγγελλόταν για όλα τα κόμματα που έπαιρναν θολές θέσεις - ΣΥΡΙΖΑ μη εξαιρουμένου και πρώτου πρώτου. (κατά τας γραφάς του Δ.Μπ"αμπουίνου;")

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2016 στις 6:54 μ.μ.

Δηλαδή με τη φράση "Το άρθρο είναι ίδιου επιπέδου με εκείνα του ΚΚΕ που κατηγορούσαν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για κοινό στόχο και εξυπηρέτηση των ίδιων
συμφερόντων με τους χρυσαυγίτες." συμφωνείς;

Σας έχουν πει ότι αν παριστάνετε τους εξ αποστάσεως θυμωμένους, πείθετε περισσότερο;

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:46 π.μ.

Ο αμετανόητος άνθρωπος:
"Έχω γράψει και έχω πει πολλάκις ότι η ΕΕ θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε σκουπιδοτενεκέ ανθρώπινων ψυχών. "

15 Φεβρουαρίου 2016 στις 3:03 π.μ.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ:
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΚΑΖΑΚΗ ΕΔΩ: http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2016/02/blog-post_14.html#comment-form
ΘΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ;

ΔΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ γιατί διαχειριστής άλλος
15 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:45 π.μ.

"Έχω γράψει και έχω πει πολλάκις ότι η ΕΕ θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε σκουπιδοτενεκέ ανθρώπινων ψυχών."
Τον φασίστα κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς.

@Γαβ γαβ
Για να το εμπεδώσεις:
ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΝΕΙΣ, ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣ.

16 Φεβρουαρίου 2016 στις 1:45 μ.μ.

Μία πληροφορία, το ΕΠΑΜ ΔΕΝ είναι κόμμα.

16 Φεβρουαρίου 2016 στις 1:48 μ.μ.

Εάν δεν καταλαβαίνεις τι εννοεί ο ποιητής, δικό σου πρόβλημα. Όμως μπορούμε να καθορίζουμε την ερμηνεία των λέξεων á la carte έτσι, άλλωστε ''αριστεροί'' είμαστε, ότι θέλουμε κάνουμε. Βρε αντε...

16 Φεβρουαρίου 2016 στις 1:50 μ.μ.

Πρέπει κάποιοι μύωπες να καταλάβουν την διάφορα εθνικισμού, εθνικοσοσιαλισμού κ.τ.ό με τον πατριωτισμό, εθνισμό και την αγάπη για την πατρίδα.

6 Μαρτίου 2016 στις 2:58 μ.μ.

Δεν εκπλήσσομαι με την άσχημη κατάληξη αυτής της διένεξης, που ακολουθεί τη δομή πολλών προηγούμενων.
Κατ' αρχάς υπάρχουν παρεξηγήσεις και λανθασμένες συνεπαγωγές, κι από τις 2 πλευρές, αλλά καμμία προσπάθεια δεν έγινε να επιλυθούν. Αντίθετα, κάθε πλευρά νιάστηκε μόνο για να δαιμονοποιήσει την άλλη.

Είδα το επτάλεπτο βίντεο με απόσπασμα ομιλίας του Καζάκη "από εκδήλωση στην Καλαμάτα στις αρχές του 2013" (όπως αποδείχτηκε).

Αυτό το (απόσπασμα-)βίντεο βγήκε δημόσια [σαν ξανα-ζεσταμένο φαγητό] από φανερό φασίστα (φιλο-)χρυσαυγίτη χρήστη του YouTube, πριν λίγες μέρες, αυτόν εδώ (που υμνεί Μεταξά και χειροκροτεί τη Χ.Α.)
https://www.youtube.com/channel/UCqwIlbc5ArDVl5bQVKnyMxQ
("Παραπολιτικός Τηλέτυπος" αυτο-αποκαλείται).

Το απόσπασμα είναι ΚΑΙ παραπλανητικό, διότι (π.χ.) ο Καζάκης ΔΕΝ χρησιμοποίησε τη λέξη "λαθρομετανάστες" (που μπήκε στον τίτλο του βίντεο) ούτε κι ο τίτλος αποδίδει _ακριβώς_ όσα είπε.

Ομως ΚΑΙ η λυσσαλέα (αντ)επίθεση κατά του Σπάρτακου, εκ μέρους του Καζάκη, αποδεικνύεται _εσφαλμένη_ από πολλές απόψεις.

Π.χ. δεν κατάλαβε καν ότι εκείνος που δημοσίευσε ξανά το παλιό απόσπασμα βίντεο είναι φασίστας φανερός και δεδηλωμένος, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τον Σπάρτακο.

Αρα, οι συνωμοσιολογίες εκ μέρους του Καζάκη κατά του Σπάρτακου ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ.

Αλλά... τα παιδιά του Σπάρτακου όμορφα τσίμπησαν το δόλωμα που έριξε (παντού) φανερός φασίστας και την πέσανε στον Καζάκη ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ θεωρώντας ότι "έκανε νέα επίθεση κατά των μεταναστών", κλπ.

Στην πραγματικότητα, οι απόψεις του Καζάκη για το μεταναστευτικό (αν και όχι αλάνθαστες)... έχουν δυσαρεστήσει πραγματικούς φασίστες διότι (μεταξύ άλλων) περιλαμβάνουν ΙΣΑ δικαιώματα ξένων και Ελλήνων εργατών, καθώς και την ιδέα ότι ΚΑΘΕ κάτοικος της χώρας πρέπει να θεωρείται ισότιμος πολίτης της, κ.ο.κ. (όσα ΕΚΡΥΨΕ ο φασίστας που διέδωσε ένα ΜΙΚΡΟ μέρος των απόψεων Καζάκη, εκείνο που τον ΣΥΜΦΕΡΕΙ).

Κατά τα άλλα... συνεχίστε αν θέλετε (κκ. Καζάκη ΚΑΙ Σπαρτακίτες) να παίζετε [άθελά σας] το παιγνίδι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ φασιστών και ρατσιστών που τρίβουν τα χέρια τους κάθε φορά που εξουδετερώνεται αντίπαλός τους, αν είναι δυνατόν ΠΟΛΛΟΙ μαζί (Σπαρτακιστές + ΕΠΑΜ) σε τσακωμό μεταξύ τους. (Ζηγκ Χάϊλ, και το μνημόνιο νάναι καλά...)

Αρα, με μαθηματική ακρίβεια, προκύπτουν παρερμηνείες και ευθύνες ΟΛΩΝ, σ' αυτή τη διένεξη. Ο Σπάρτακος δεν έχει καμμία σχέση (απαραίτητα) με τους ψευτο-διεθνιστές που μαστιγώνει ο Καζάκης, ούτε κι ο Καζάκης είναι ο στυγνός φασίστας/ρατσιστής που πίστεψαν άλλοι (του Σπάρτακου κ.ά.)

Ο Καζακης δεν είναι ούτε φασίστας, ούτε ρατσιστής. Είναι μάλιστα ο πρώτος που επεσήμανε, σε ανύποπτο χρόνο, το εκπληκτικό γεγονός ότι οι περισσότεροι μετανάστες στην Ελλάδα θέλουν να φύγουν και δεν μπορούν.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο Καζακης είναι αλάνθαστος. Το εδάφιο του Μαρξ που επικαλέστηκε, το έκανε λανθασμένα κατά την άποψή μου, όπως πολλοί άλλοι.
Το "φάρμακο" των κλειστών συνόρων, που προτάσσει ως αναγκαίο (σε συνδυασμό βέβαια με ανθρωπιστική μέριμνα και χορήγηση ταξιδιωτικών χαρτιών) στην πραγματικότητα είναι ελαττωματικό, διόλου δραστικό. Τα κλειστά σύνορα (εκτός του ότι συνήθως προκαλούν ΚΑΙ ανθρώπινα θύματα) συνήθως αυξάνουν (αντί να μειώνουν) τον αριθμό ανθρώπων που τα διασχίζουν.

Από την άλλη πλευρά, ούτε και τα ανοιχτά σύνορα είναι λύση (από μόνα τους). Χρειάζονται έλεγχοι, καταγραφές διερχομένων (ασχέτως αν αυτό γίνεται αφορμή για να μετατραπούν σε κλειστά, όπως κάνει η άλλη πλευρά στην Ειδομένη).

Δεν ωφελεί κανέναν, πάντως, η τάση δαιμονοποίησης του Καζάκη ως φασίστα και ρατσιστή (που ΔΕΝ είναι), όπως δεν ωφελεί και η απόρριψη και άδικη δαιμονοποίηση του εξαιρετικά χρήσιμου και μαχητικού Σπάρτακου ως δήθεν εγκάθετων του Σόρος (κλπ).

6 Μαρτίου 2016 στις 2:59 μ.μ.

(συνέχεια σεντονάτου σχολίου...)

Δεν είμαι φίλος του Καζάκη, αλλά τον κατανοώ (και κατανοώ και τα λάθη του). Δυστυχώς έξυσα μόνο μια επιφάνεια σ' αυτό τον κυκεώνα παρερμηνειών και παρεξηγήσεων, ΤΟΣΟ του ιδίου, ΟΣΟ και άλλων.

Δεν ξέρω ποιος έχει το πιο πολύ άδικο, δηλαδή το μεγαλύτερο ποσοστό λαθών / παρεξηγήσεων, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν είναι αλάνθαστος.

Κι εγώ θάθελα να ασκήσω κριτική στον Καζάκη, αλλά... όχι κι έτσι. Θάλεγα, π.χ. ότι οι απόψεις του δεν είναι άμοιρες ευθυνών, δεν έχουν αντισώματα κατά της αξιοποίησής τους εκ μέρους φασιστών, κ.ο.κ.

Αυτά προς το παρόν. Οποιος τα κατάλαβε, θα βρει ΚΙ ΑΛΛΑ λάθη.

7 Μαρτίου 2016 στις 9:28 π.μ.

Ενα από τα ελαττώματα του Καζάκη είναι κι η σποραδική απροσεξία στις εκφράσεις του. Σε συνδυασμό με το μεγάλο πάθος του, οδηγεί σε παρεξηγήσεις, που εντείνονται ακόμη περισσότερο λόγω λογικών σφαλμάτων που διαπράττουν όσοι τον αντιπαθούν.

Π.χ. τα περί "σκουπιδοτενεκέ ανθρώπινων ψυχών".

Αν σκεφτόταν 100% ψυχραιμα και _προνοητικά_ ο Καζάκης, θα απέφευγε τη χρήση αυτής της έκφρασης, όχι διότι είναι λανθασμένη ή επιλήψιμη, αλλά διότι ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ.
Διότι... υπάρχουν ΔΥΟ ερμηνείες της έκφρασης "σκουπιδοτενεκές ανθρώπινων ψυχών".
-[1] είτε ότι κάποιοι άνθρωποι (ψυχές) _μετατρέπονται_ σε σκουπίδια για/από το σύστημα.
-[2] είτε ότι οι ανθρώπινες ψυχές (μεταναστών) _είναι_ σκουπίδια (ανεξαρτήτως συστήματος).

Το ότι μόνο η πρώτη ερμηνεία είναι λογικά και εννοιολογικά σωστή, ΔΕΝ είναι γενικά κατανοητό.
(hint: η δεύτερη ερμηνεία είναι στατική, ενώ δεν λαμβάνει υπ' όψη το σύστημα και την υπόλοιιπη κοινωνία).

Αρα, ο Καζάκης πρέπει να θυμάται πάντα το ανέκδοτο "εγώ δεν είμαι καλαμπόκι, γιατρέ... αλλά δεν το ξέρουν οι κότες".

O νοών νοείτω. :-)

___________


Μιλώντας σοβαρά τώρα... υπάρχουν πολλά που μπορεί κανείς να καταλογίσει και να κριτικάρει στον Καζάκη. Π.χ. η αρχηγική δομή του ΕΠΑΜ, η χρήση υπερβολικής οξύτητας (ακόμη και λάσπης) σε διενέξεις, η υπερβολική ανεκτικότητα στον εθνικισμό κάποιων μελών, κλπ. κλπ.

ΟΛΑ αυτά μπορούν και πρέπει να συζητηθούν. Με τις άδικες ετικέτες όμως, ή με τις κραυγαλέες παρερμηνείες, δεν βγαίνει τίποτα καλό για κανέναν.

Δεν συμφωνώ σε όλα, με τις απόψεις Καζάκη για το μεταναστευτικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τον ξεφωνίσω σαν φασίστα και ρατσιστή (που ΔΕΝ είναι) πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα και πυροδοτώντας ανούσιες διενέξεις... λέξεων.

19 Μαρτίου 2016 στις 10:22 π.μ.

http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2016/03/blog-post_18.html

(όποιος βρει κάτι ρατσιστικό σ' αυτό το άρθρο, άς το πει...)

30 Μαρτίου 2016 στις 3:18 π.μ.

@OMADEON

Καλησπέρα,

συμφωνώ, το κείμενο-τοίχος του diktiospartakos αλλιώνει εντελώς το βίντεο και παρακάτω γράφω το σχόλιο που ήθελα να γράψω στο diktiospartakos στο συγκεκριμένο άρθρο αλλά για κάποιο λόγο δεν με αφήνει.

*Σημειώνω οτι δεν συμφωνώ με όλα (ή με τον τρόπο) όσα λέει στο συγκεκριμένο βίντεο ΑΛΛΑ κάνω εμετό με την προπαγάνδα από όπου κι αν προέρχεται.*

Έχουμε και λέμε:
1) Στο βίντεο δεν αναφέρει πουθενά τη λέξη λαθρομετανάστες (είδατε πως αλλάζοντας μια μόνο λέξη στον τίτλο κάνεις build up την προπαγάνδα;)

2) Το βίντεο είναι πριν από 3 χρόνια και ο χρυσαυγίτης *Παραπολιτικός Τηλέτυπος* που το ανέβασε πρόσφατα με παραπλανητικό τίτλο (σκόπιμα) δεν το αναφέρει αυτό αφήνοντας να εννοηθεί οτι είναι καινούργιο και έτσι αφήνοντας να νομίζει κάποιος οτι αναφέρεται στις πρόσφατες προσφυγικές ροές.

3) Για το ίδιο βίντεο από κάτω τον βρίζουν χρυσαυγίτες επειδή ο άνθρωπος μίλησε για ίσα δικαιώματα ξένων και ελλήνων εργατών και αντιτίθεται στα πογκρόμ απέναντι στους μετανάστες.

4) ΔΕΝ λέει πουθενά να πάρει μέτρα η εργατική τάξη απέναντι στους ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ... πάλι το αλλάξανε. Επί λέξη λέει: "Η εργατική τάξη να αμυνθεί απέναντι στο μεταναστευτικό ΟΧΙ με τη λογική πογκρόμ και ιστοριών αλλά με τη λογική υπεράσπισης των δικαιωμάτων του." Και εξηγεί να προστατευθεί από τα κυκλώματα ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ, τους ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ που ρημάζουν τον τόπο και την Ε.Ε. που πιθανόν να ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ το μεταναστευτικό για να τσακίσουν δικαιώματα και εργασιακές σχέσεις για τους ντόπιους μετατρέποντας ταυτόχρονα τους μετανάστες σε δούλους, όπως άλλωστε ξέρουμε από παλιά οτι είναι τακτική του κεφαλαίου παγκοσμίως. Χμμμμμ..... Ναιιιι.... αλλάξανε λιιιιιιιιγάααακι το νόημα. Πάλι το αλλάξανε... Όσο πατάει ο ελέφαντας.

5) Λέει οτι οι δουλέμποροι και οι Ε.Ε. έχουν κάνει την χώρα "σκουπιδοτενεκέ" ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΨΥΧΩΝ αλλά το ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΨΥΧΩΝ "ξεχάσανε" να το γράψουν και βάλανε τελεία στο "σκουπιδοτενεκέ" γιατί βλέπεις δεν βόλευε την προπαγάνδα τους... Όταν θες να υποβιβάσεις κάποιον σε σκουπίδι συνήηηηηηθως... (λέω εγώ τώρα) δεν προσθέτεις και το ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ δίπλα....
Άρα πιο πιθανό το βλέπω να εννοούσε ένα από τα 2
α) οτι αυτές οι ανθρώπινες ψυχές με τον καιρό θα καταλήξουν να είναι "πεταμένες" εδώ σαν σκουπίδια
β) ή οτι σα σκουπίδια τους βλέπουν οι Ε.Ε., το κεφάλαιο και οι δουλέμποροι και επομένως εμάς μας βλεπουν σαν το μέρος που θα "πετάξουν" τους μετανάστες/πρόσφυγες... στο οποίο βέβαια έπεσε μέσα καθώς σήμερα 3 χρόνια μετά η Ε.Ε. μας βλέπει ακριβώς έτσι... εμάς σαν τον τενεκέ και τους πρόσφυγες σαν τα σκουπίδια.

6) Επίσης, αναφέρει "βεβαίως να έρθει κόσμος να δουλέψει εδώ αλλά να έχω δουλειά για να τους δώσω" (θυμίζω 1.500.000 άνεργοι+διαλλυμένες εργασιακές σχέσεις) και να έχουν και αυτοί τα δικαιώματα που πρέπει να έχουν ως άνθρωποι (και όχι ως δούλοι).

7) Λένε οτι Καζάκης σημαίνει να τονίζεις την αναγκαιότητα επαναπατρισμού των μεταναστών οταν επί λέξη λέει το ακριβώς αντίθετο "δεν θα αποφασίσουμε εμείς που θα πάνε".

8) Παρακάτω (μερικά μόνο) links που σύμφωνα με τα οποία δεν λες και οτι στην ιστορία θα μπει δίπλα στους Χρυσαυγίτες και σε λοιπούς φασίστες/ρατσιστές.. όπως με τόσο πολύ πάθος φαίνεται να τον θέλει το diktiospartakos.

Ούτε εμένα μου αρέσουν όλα όσα λέει αλλά έλεος πια τι καούρα έχουν φάει με έναν άνθρωπο που στην τελική με τα καλά του και με τα ελαττώματά του έχει γυρίσει πάνω κάτω τη χώρα 3 φορές μιλώντας και προσπαθώντας να διώξει το φόβο από τον μέσο μικροαστό.

https://youtu.be/bdjMAz4o1n4?t=27m51s
http://dimitriskazakis.blogspot.com/2016/03/blog-post_18.html
http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2016/03/blog-post_24.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger