Home » , » Σαν σήμερα, 8 Φλεβάρη 1980, «έφυγε» ο Νίκος Ξυλούρης - Ακούστε στις 10 μμ από τον ρ/σ μας ένα αφιέρωμα στον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη και αγωνιστή.

Σαν σήμερα, 8 Φλεβάρη 1980, «έφυγε» ο Νίκος Ξυλούρης - Ακούστε στις 10 μμ από τον ρ/σ μας ένα αφιέρωμα στον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη και αγωνιστή.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 | 6:25 μ.μ.

Ο Αρχάγγελος της Κρήτης, Νίκος Ξυλούρης,  μπορεί να σιώπησε για πάντα σαν σήμερα πριν από τριανταπέντε χρόνια, όμως, ο μύθος του παλικαριού με τη στεντόρεια και την αισθαντική φωνή, την καθαρή ματιά, δεν έπαψε ούτε στιγμή να φουντώνει και να θεριεύει στην καρδιά και τη συνείδηση του κόσμου.

Ο Νίκος Ξυλούρης ή Ψαρονίκος υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες φωνές της σύγχρονης Ελλάδας, ένας καλλιτέχνης που το όνομά του έχει ξεφύγει από τα στενά όρια της Κρήτης και έχει συνδεθεί με την έννοια του αγώνα και της επανάστασης. Η κληρονομιά του δεν είναι μόνο τα τραγούδια του αλλά και η γενικότερη παρουσία του στα καλλιτεχνικά, κοινωνικά και πολιτικά πράγματα, σε ταραγμένες εποχές για τον τόπο μας.

Συντονιστείτε σήμερα στις 10 το βράδυ, στον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό και ακούστε την εκπομπή «Μεταξύ Ελευθερίας, Αναρχίας και Ανταρσίας», που είναι αφιερωμένη στον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη και αγωνιστή.

Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο λαϊκός συγγραφέας, ποιητής και στιχουργός Κωστής Μουδάτσος.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger