Home » , » Ξένοι στο ίδιο κόμμα (Βίντεο) - Από διαπιστώσεις έχουμε χορτάσει ...

Ξένοι στο ίδιο κόμμα (Βίντεο) - Από διαπιστώσεις έχουμε χορτάσει ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 | 10:27 μ.μ.

Παρακολουθώντας –στο βίντεο που παραθέτουμε- τις τοποθετήσεις Λαφαζάνη, Στρατούλη, Βαρουφάκη σου δημιουργείται η αίσθηση ότι ο Σύριζα αποτελείται από δυο κόμματα στην συσκευασία ενός. Και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο στην ηγεσία του κόμματος της Κουμουνδούρου να διαχειριστεί στο εσωτερικό του Σύριζα τις όποιες υπαναχωρήσεις θα χρειαστεί πιθανόν να κάνει για να επιτύχει μια συμφωνία με τους δανειστές-τοκογλύφους του ελληνικού κράτους.
Δεν είναι σκόπιμο όμως αυτή την στιγμή να δώσουμε περισσότερη βαρύτητα σ’ αυτό το γεγονός. Απλώς το σημειώνουμε.

Πέρα όμως από την διαπραγμάτευση που από αύριο μπαίνει σε μια καθοριστική καμπή υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες εξελίξεις.


Δεν ξέρουμε αν υπάρχει προηγούμενο –πιθανόν μόνο το 1981- μια νεοεκλεγείσα κυβέρνηση να πολλαπλασιάζει την εκλογική της επιρροή λίγες μέρες μετά την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας. Και σήμερα αυτό συμβαίνει αν δεχθούμε τα ευρήματα της δημοσκόπησης που παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του «Ποντικιού».

Κι αν αυτό είναι ενδιαφέρον το πιο εντυπωσιακό είναι ότι για πρώτη φορά παρουσιάζεται να υπάρχει πολιτική βούληση ώστε τα κοινωνικά παράσιτα της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας να σταματήσουν να απολαμβάνουν την διαχρονική ασυλία στις λαμογιές τους. (Ζητούμενο φυσικά είναι να υλοποιηθούν οι προθέσεις που φαίνεται να υπάρχουν από την κυβέρνηση).

Αναφερόμαστε στις διαπιστώσεις του  νέου αναπληρωτή υπουργού οικονομικών  Δ. Μάρδα, και στις εξαγγελίες του για πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων. Και εδώ μιλάμε για κολοσσιαία ποσά που καταλήγουν στα θησαυροφυλάκια των αετονύχηδων. Ο νεοδημοκράτης Γ. Σουρλας Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας , τα είχε υπολογίσει στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, σήμερα από αξιωματούχους της νέας κυβέρνησης υπολογίζονται σε 2,3 δις.

Και φυσικά οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν απολύτως τίποτα –όπως δεν έκαναν στην λίστα Λαγκάρντ και στις καραμπινάτες περιπτώσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος που αποκαλύπτονται κατά καιρούς- αλλά απαξίωσαν και τον Γ. Σούρλα.
Αλλωστε μπορεί κανείς να ξεχάσει την περίπτωση εκατοντάδων off shore που είχαν έδρα το Κρανίδι και όταν έγινε η αποκάλυψη η νεοδημοκρατική κυβέρνηση έκλεισε την τοπική ΔΟΥ και μετέθεσε όλους τους υπαλλήλους της;

Συγκλονιστική και η άλλη «βόμβα» που έριξε σήμερα ο νέος υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Π. Νικολούδης μιλώντας στην βουλή.   Όταν ήταν ο ίδιος, το περασμένο χρονικό διάστημα επικεφαλής στην Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είχε εντοπίσει 3.500 υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής που αντιστοιχούν σε φορολογητέα ύλη 7 δις ευρώ! Όπως ανέφερε όλα αυτά τα σκάνδαλα έγιναν από μία δράκα ανθρώπων - δράκα οικογενειών, στα πλαίσια του  «κρατικοδίαιτου καπιταλισμού». Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε συμβάσεις με κάλπικα χαρτιά, συμβάσεις πολεμικού υλικού που είχαν ανταλλάγματα μίζες, παράνομες επιχορηγήσεις κ.α

Επειδή όμως από μεγάλα λόγια και παρόμοιες διαπιστώσεις έχουμε χορτάσει, περιμένουμε να δούμε έργα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

11 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:08 π.μ.

"Κι αν αυτό είναι ενδιαφέρον το πιο εντυπωσιακό είναι ότι για πρώτη φορά παρουσιάζεται να υπάρχει πολιτική βούληση ώστε τα κοινωνικά παράσιτα της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας να σταματήσουν να απολαμβάνουν την διαχρονική ασυλία στις λαμογιές τους. "
-Δηλαδή υπάρχει και "ντόπια οικονομική ολιγαρχία" που δεν είναι παρασιτική;
-Πιο σωστά υπάρχει κάποια οποιαδήποτε οικονομική ολιγαρχία που δεν είναι παρασιστική;

-Και ποιά ακριβώς είναι τα λαμόγια;
-Αυτοί που πλουτίζουν "παράνομα"; Και αυτοί που ρουφάνε την υπεραξία της εργατικής τάξης και παίρνουν τις επιχορηγήσεις με το γράμμα του νόμου δεν είναι πρόβλημα;

-Υπάρχει και καλός καπιταλισμός (στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο κιόλας!!!), και τον θέλουμε;

Άπαξ και ξεφορτωθούμε δηλαδή πέντε "λαμόγια", το λύσαμε το πρόβλημα της παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής κρίσης;

Ελπίζω να μην δηλώνει και μαρξιστής ο συγγραφέας του παραπάνω κειμένου.
Το ίδιο το κείμενο άλωστε θα μπορούσε να έχει γραφτεί από εκπρόσωπο οποιασδήποτε αστικής ιδεολογίας. Και όσο δεξιάς θέλετε.

Το "βαθύ" θεωρεί πως αντιδραστικά κείμενα όπως το παραπάνω, συμβάλουν σε κάποιο έστω "ενδοκινηματικό" διάλογο;
Γιατί και οι ακροδεξιοί τα ίδια λένε. Για "τα λαμόγια που τα τρώνε", και να για την κανιβαλική φύση του ίδιου του καπιταλισμού -κουβέντα.

Για προσέξτε λίγο γιατί η υπεράσπιση της αστικής κυβέρνησης σε περίοδο κρίσης, μόνο αντιδραστικά επιχειρήματα μπορεί να χρησιμοποιήσει, και μόνο σε άκρως αντιδραστικούς δρόμους είναι δυνατόν να οδηγηθεί.

Πολύ περισσότερο που μιλάμε για μια συγκυβέρνηση ορκισμένη σε ΕΕ-ΝΑΤΟ-Κεφάλαιο, στην οποία συμμετέχει και η άκρα εθνικιστική δεξιά.

Το νού σας...

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:30 π.μ.

@TRA-SS-H
Σταλινικό σκουπίδι.Η κυβέρνηση είναι ορκισμένη στον ελληνικό λαό.Στις 25 ψήφισε ο λαός και χαμπάρι δεν πήρες.
Ευτυχώς να λές που στην κυβέρνηση δεν συμμετέχει η άκρα φασιστική σταλινική σαβούρα.
Τον νού μας τον έχουμε με το παραπάνω.Βάρκιζα δεν θα ξανα έχουμε.

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:53 μ.μ.

μα και η δεξια ειναι ετοιμη να στηριξει τη νεα κυβερνηση, αφου τα 2/3 του μνημονιου (ο πιρηνας) ειναι αποδεκτα απο τη συγκιβερνηση συριζα-ανελ και το 1/3 θα αντικατασταθει με ισοδυναμα μετρα, συμφωνουν και για προτωγενη πλεοναμσατα της ταξεως του 1,5%, και διαφωνουν μονο στους χειρισμους του χρεους-τυπικα. Βλεπω σε κανα χρονο να σχηματιζουν κυβερνιση για την καταπολεμηση των κακων καπιταλιστων

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:06 μ.μ.

Πάπια δεν αφήνεις καλύτερα την πολιτική και ν' ασχοληθείς με την πράσινη πυγολαμπίδα της Ταϊλάνδης; Μπορεί εκεί να έχεις μέλλον...

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:14 μ.μ.

δηλ.ο λαος ψυφιζει παντα σωστα,αρα ειχε δικιο ο λαος που ψυφισε το 2012 νδ.....α,ξεχασα τωρα εχουμε αριστερο καπιταλισμο αρα ολα καλα..

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:25 μ.μ.

προς το παρον πολιτικα ηλιθιοι κκεδες ο λαος ψηφισε συριζα και οχι εσας. προσεξτε μην βγει απο το ευρω ο τσιπρας και ζητησει την αποψη σας. καλυτερα να βρειτε τρυπα να κρυφτειτε. πουλημενοι στο κεφαλαιο εδω χρονια ειστε.

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:53 μ.μ.

Αντρέα ζεις εσύ μας οδηγείς

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger