Home » , » Πόνος, αγωνία παράπονο, σε δήλωση του Μ. Γλέζου (Βίντεο)

Πόνος, αγωνία παράπονο, σε δήλωση του Μ. Γλέζου (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 | 2:49 μ.μ.


Πόνος, αγωνία παράπονο. Αυτά είναι που χαρακτηρίζουν την γραπτή δήλωση που έδωσε στην δημοσιότητα ο Μανώλης Γλέζος –ένα μέρος της παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε- σχολιάζοντας την μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις.

Ασχημη εντύπωση προκαλούν δηλώσεις «κύκλων» του Σύριζα ότι ο Μ. Γλέζος δεν έχει σαφή και λεπτομερή ενημέρωση για την «σκληρή διαπραγμάτευση που ξεκίνησε». Ο ευρωβουλευτής του Σύριζα δεν έκανε παρά κάποιες διαπιστώσεις –και δεν είναι ο μόνος- για το προσχέδιο συμφωνίας που έγινε την Παρασκευή. Τι άλλο θα χρειαζόταν το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς για να σχηματίσει άποψη;

Ολόκληρη η δήλωση του Μ. Γλέζου:

Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση. Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.

Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.

Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας. Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της. Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη. Κρίμα και πάλι κρίμα. Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄ αυτή την ψευδαίσθηση.

Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό. Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε. Πριν απ΄ όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.

Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ΄ αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.

Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 25 σχόλια

Ανώνυμος
22 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:05 μ.μ.

Ωραία- αν υποθέσουμε ότι όντως ζητάει συγγνώμη ο Γλέζος απ' τον ελληνικό λαό που συνήργησε στη δημιουργία ψευδαισθήσεων μπράβο του. Δε μένει παρά να υποβάλει την παραίτησή του, όχι μόνο από ευρωβουλευτής αλλά και από απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε θα έχει βαρύτητα η δήλωση- αλλιώς το "διαχωρίζομαι τυπικά αλλά συνεχίζω να στηρίζω" το έχουμε δει πολλές φορές και είναι και ανέξοδο... άσε που δημιουργεί και αναχώματα στην αποδέσμευση ενός κόσμου από τις ψεύτικες ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ και στη χειραφέτησή του

22 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:30 μ.μ.

Τα ιδια ελεγε ο κυρ Γλεζος και για το ΠΑΣΟΚ.
Ηταν ομως και ειναι συμαντικο στελεχος του οπορτουνισμου.
Ο οπορτουνισμος ειναι το ισχυροτερο οπλο της πλουτοκρατιας για την καθυποταξη του λαου.

Ακομη πιο ισχυρο και απο το φασισμο, γιατι ο φασισμος προυποθετει τη διαβρωτικη επελαση του οποτουνισμου και μετα ακολουθει.

Παρετησου λοιπον κυρ Γλεζο αν θελεις να εισαι συνεπης.

Ανώνυμος
22 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:50 μ.μ.

 εν τω αδη ουκ εστιν μετανοια 

Ανώνυμος
22 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:03 μ.μ.

Εε,κακα τα ψεματα!! Δεν ξεκινησαμε ,καθολου καλα.....εδω και πολυ καιρο ομως!! Με ολον τον σεβασμο στο προσωπο του κ,Γλεζου,και στους αγωνες του,ομως μου δημιουργει συγχυση μεγαλη. Και αυτο,γιατι ,εκτος ολων των σωστων επιχειρηματων ,που καταθετει ο "ανωνυμος 3.05μ.μ",εχω να ρωτησω τον κ. Γλεζο,πως και τοσο καιρο,που συνομιλει με τον Συριζα και με τον ιδιο τον κ.Τσιπρα,δεν ζητησε διευκρινησεις,για την προθεση και την επιθυμια του,να μην τεθει η Ελλαδα εκτος Ευρωπαικης ενωσης,εκτος ευρω κ.λ.π!! Δηλαδη,με λιγα λογια,και ειδικα μετα και απο το συνεδριο του Συριζα,ειχαν ,ολοι και ολες,τον απαιτουμενο χρονο,να ζητησουν διευκρινησεις,για το "ποιες ειναι οι κοκκινες γραμμες,μεχρι που οριοθετουνται,ποτε μπορει να γινουν ροζ και για ποιους λογους,ποιοι ειναι που θα τις θεσουν,ποιοι θα τις διαφυλαξουν......"!! Και προ παντως,μην ερχονται τωρα,κατοπιν εορτης,να ζητουν τα ρεστα,για καταστασεις,που οι ιδιοι αφησαν στην τυχη τους. Αυτο, δεν πρεπει να ανεχθει ο ελληνικος λαος!! Καταλαβαινουμε,τα πραγματα ειναι δυσκολα,οδυνηρα,θολα,γι'αυτο και καποιοι απο εμας,δεν ψηφισαν....κανεναν!! Μεσα λοιπον,σ'αυτο το χαος,δεν θα μας τελλανουν κι'ολας!! Μα,ο ΚΑΝΕΝΑΣ!!! Αν μιλαμαε για ψευδαισθησεις,βαλτε τωρα το πρωτο πετραδακι της πραγματικοτητας κ.Γλεζο!! Ειστε υποχρεωμενος,διοτι ειστε και στην ευρωβουλη,και εχετε μεγαλες ευθυνες!! Σε τι θα μου φανει χρησιμη η συγνωμη,περαν απο το να με γεμισει ανασφαλεια,και φοβο. Ναι κ. Γλεζο,αν το δικο μου ,πολιτικο ενστικτο ειναι οξυτερο απο το δικο σας......ΑΜΑΝ ...ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ;;Κατι αλλο. Με βαζετε σε μεγαλες υποψιες,με την συγνωμη σας!! Ναι,διοτι η δηλωση σας,εμπεριεχει ενα συμπερασματικο υφος,σαν να εισαστε ετοιμος απο καιρο ,συναισθηματικα,για αυτην την συγνωμη. Μιλατε για "ψευδαισθησεις" απο εναν και μονο παραγοντα; Απαιτω ,και εγω με την σειρα μου,να σεβαστειτε τους δικους μου,αγωνες,κ.Γλεζο,νυχτα-μερα,να παραμεινω δημιουργικη,τιμια,φωτεινη,εργατικη,οξυνους,διδακτικη,παραγωγικη,και οτι αλλο μπορεσα να καταφερω,για μενα ,για την οικογενεια μου,και για τους συνανθρωπους μου,προσπαθειες,που καταβαλαμε παρα πολλοι απο τους συμπολιτες μας,με πολυ σκληρη προσπαθεια. Απαιτω,να σεβαστειτε,τις 7.οοο ψυχες που δεν ζουν πια μαζι μας,γιατι παντα υπαρχουν και οι πιο αδυνατοι της κοινωνιας. Αν μιλαμε για ψευδαισθηση,τοτε .....περιμενω την αυτοκριτικη σας,και μετα την συγνωμη σας,ακριβως για να την πιστεψω.Λαθη ολοι κανουμε,δεν ειμαστε θεοι,κανεις απο μας. Σημασια εχει,αν, και πως, προχωρουμε,στα διορθωτικα βηματα.Μην εξαγριωνετε τον ελληνικο λαο. Μπορει να δουμε και ασχημες σκηνες στο τελος. Δεν αντεχουμε αλλο. Πραγματικα,....τον κακο μας,τον καιρο ,σημερα Κυριακατικα!!!!

Ανώνυμος
22 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:40 μ.μ.

Ο Γλέζος έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου, κατοχή, εξορίες, τα πάντα. 70 χρόνια τώρα.

και ο λαός μας, δεν πέρασε λίγα τα τελευταία χρόνια. (προβοκάτσια μαρφίν, καταστολή ανελέητη συνεχώς, απολύσεις συνδικαλιστών, ναζιστική τρομοκρατία). και όμως, ο αγωνιζόμενος λαός άντεξε.

κάτι δεν έχει υπολογίσει καλά η σημερινή ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΑΚΗΛΙΔΩΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ !!

υποστηρικτής ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ανώνυμος
22 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:41 μ.μ.

Να λέμε και κατιτίς και για τη διαφύλαξη της υστεροφημία μας... Πως θα κλείσει άραγε ο κύκλος: ΕΔΑ->ΠΑΣΟΚ->ΣΥΝ->ΣΥΡΙΖΑ->????.
Ωρε γλέντια αν κάτσει καμιά μεταγραφή στους από τους ντεμι (πλέον) Συριζαίους στους γνήσιους (από καιρό)... ανταρυζαίους! Ασε που υπάρχουν και υποψήφιοι για αμοιβαίες μεταγραφές.... Τελικά τι κέρδισε ο λαός μας από όλες αυτές τις τεθλασμένες διαδρομές και τα μεγάλα συγνώμη κάθε φορά που άναβε το φλας γι' αλλού;

Ανώνυμος
22 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:12 μ.μ.

Τα παραμυθακια και τα φουμαρα τελειωσανε. Αν λεει αληθεια που δεν το πιστευω να παραιτηθει απο ευρωβουλευτης και να φυγει απο τον τσυριζα να παει σπιτι του Λιγη αξιοπρεπεια δεν θα βλαπτει. Ρητορικα τα ερωτηματα δεν εχω καμμια αυταπατη

22 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:47 μ.μ.

Καιρος να παει σε κανά καπι και να αφήσει τη πολιτική

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:55 π.μ.

Ένα ζωντανό σύμβολο είναι ο Μανώλης ο Γλέζος. Τόσο τα λόγια όσο κι η συγνώμη του έχουν μεγάλη σημασία. Δεν είναι μόνο η πείρα αλλά και το θάρρος που τον χαρακτηρίζει κι είναι ένας από τους λίγους πολιτικούς που εκτιμώ, αν και δεν είναι στο ΚΚΕ.
Κάποιοι επικρίνουν το Μανώλη. Πολλοί από αυτούς είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Λένε ότι με αυτά που είπε ευνοεί τη ΝΔ ή το ΚΚΕ κι ότι θα έπρεπε να παραιτηθεί.
Δε συμφωνώ. Κατ αρχήν πως είναι δυνατό να ωφελείται από κάτι ταυτόχρονα η ΝΔ και το ΚΚΕ, όταν τα δυο κόμματα έχουν εντελώς αντίθετη πολιτική. Το μεν ΚΚΕ είναι κατά της ΕΕ - Ευρώ κοκ, συνεπές στις θέσεις του. Η δε ΝΔ είναι υπέρ της Ευρωζώνης, του Μνημονίου, εκτός κι αν κάνει άλλη μια τούμπα. Το Σαμαρά τον έχω ικανό ακόμα και γι αυτό. Βέβαια κάτι τέτοιο θα προκαλούσε πολλά γέλια, όπως φάνηκε φαιδρή η δήλωση των δοσίλογων, πως τάχα με αυτούς θα τελείωναν τα μνημόνια!
Η καλόπιστη κριτική δεν ευνοεί παρά μονάχα αυτόν που την ακούει, την αποδέχεται και προλαβαίνει έτσι τα λάθη του. Ο Μανώλης είπε αλήθεια. Υπάρχει υποχώρηση και δεν θα έπρεπε να συμβεί αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ακούσει, όχι μόνο το Γλέζο αλλά και όλους όσους κατέβηκαν στο δρόμο, όσους τον στήριξαν, ακόμα κι όσους δεν τον ψήφισαν, αλλά είναι κατά της συνέχισης αυτής της πολιτικής. Λένε ότι εφόσον διαφωνεί θα πρέπει να παραδώσει την έδρα του. Δε νομίζω. Για δυο λόγους:
Ο πρώτος είναι πως οι πράξεις και τα έργα του Γλέζου δεν έχουν ανάγκη απόδειξης για το ποιός είναι. Η διαδρομή του είναι γνωστή και διαφέρει από εκείνους τους υποκριτές που έλεγαν "ψηφίζω (δήθεν) με πόνο καρδιάς, διαφωνώ άλλα στηρίζω" κλπ. Δεν πιστεύω ότι θα συμβεί το ίδιο με το σύντροφο Μανώλη.
Κι αυτός είναι ο δεύτερος λόγος: Εφόσον διαφέρει θα αγωνιστεί, όπως ξέρει να κάνει. Φυσικά, αγαπητέ σύντροφε, εκείνοι που θα έπρεπε να παραιτηθούν είναι όλοι σχεδόν οι υπόλοιποι από το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι υπερβολή αυτό που λέω, διότι έκαναν αντίθετα από αυτά που έλεγαν προεκλογικά. Ο Γλέζος είπε πως πρέπει να κάνουν πράξη τα όσα λένε. Καλά είπε. Επίσης πως μένει πιστός, συνεπής, στα όσα είπε προεκλογικά. Άλλοι έκαναν τούμπες, άλλοι υποχώρησαν κι άλλοι άλλα έλεγαν πριν κι άλλα εφαρμόζουν σήμερα. Επομένως ποιός πρέπει να φύγει;
Το ΚΚΕ ότι έλεγε πριν το λέει και τώρα. Είχαμε πει πως αυτά που λέγονταν από μεριά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αδύνατο να γίνουν πράξη, όχι γιατί ήταν υπερβολικές οι υποσχέσεις, αλλά γιατί η πολιτική μέσα στον καπιταλισμό και την ΕΕ απαγορεύει και την παραμικρή ανάσα για τους έλληνες εργαζόμενους σε αυτή τη συγκυρία.
Θα τολμήσω μια πρόβλεψη: Οι δανειστές ίσως επιτρέψουν στη νέα κυβέρνηση κάποια μέτρα που θα είναι εναντίον ενός μέρους της ντόπιας πλουτοκρατίας για ένα απλό λόγο: Το φαί λιγοστεύει, δηλαδή η ύφεση και η ανεργία κατέστρεψαν τη χώρα, επομένως το μόνο φαγώσιμο είναι κάποιοι πρώην συνεργάτες τους. Οι φιλίες άλλωστε μεταξύ καρχαριών δεν διαρκούν πολύ. Θα φαγωθεί λοιπόν κι ένα μέρος από το κεφάλαιο της εδώ αστικής τάξης τουλάχιστο στην αρχή, πράγμα που (αν γίνει) ίσως δώσει μια ψευδαίσθηση αλλαγής. Άλλωστε πάρα πολλά ντόπια λαμόγια παντελόνιασαν απίστευτα ποσά και είναι καιρός να δώσουν λόγο. Βέβαια αυτό θα είναι κάτι προσωρινό αφού θα είμαστε στο ίδιο σύστημα που γεννά τις κρίσεις και τις ανθρωπιστικές καταστροφές. Επιβεβαιώθηκε στο ακέραιο ο Μαρξ, ο Λένιν κα, που έλεγαν πως δεν αλλάζουν έτσι οι πολιτικές αλλά θέλει Επανάσταση. Δυστυχώς μέχρι να το καταλάβουν αρκετοί θα έχουν πεθάνει της πείνας οι περισσότεροι. mitsos175.

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:30 π.μ.

Antonss .Θα ήθελες να παραιτηθεί?Θα μείνεις με την χαρά ρε κακόμοιρε.Και αν ακόμα παραιτηθεί ο Γλέζος,το ΚΚΕ πάλι στα σκατά θα κολυμπάει.
Δεν το σώζει καμμιά παραίτηση και κανένας Γλέζος.
γιατί για να θεριέψει ο φασισμός,τον δρόμο τον άνοιξε ο σταλινισμός.
@3.50 Για να το λές και να ξέρεις πως είναι στον Αδη πρέπει να είσαι ήδη στον Αδη.
κάτσε εκεί και μην το κουνάς ρούπι.

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:53 π.μ.

Πήρες σβάρνα ολα τα ποστ και γράφεις ανοησίες με αυταρέσκεια αμπελοφιλοσόφου. Άσχημα ελληνικά και χρυσαυγιτικος αντιΚΚΕδισμος.

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:41 π.μ.

Α ρε δόλιε 1.30, κουνήστε το κεφάλι σας, ακόμα περιμένετε την ανάσταση εκ Ευρώπης, το ΚΚΕ σας φταίει, το ΚΚΕ τα έλεγε και ΔΙΚΑΙΏΘΗΚΕ, δυστυχώς αλλά ΔΙΚΑΙΏΘΗΚΕ, η το βλέπετε η κάνετε ότι δεν το βλέπεται, όπως έτσι οπορτουνιστικά πιστέψατε στο Σύριζα!

ΥΓ Τα σκατά "σύντροφε" σε λίγο θα τα μοιράζεστε με το ΠΟΤΑΜΙ, στην γωνία περιμένει ν αντικαταστήσει την "αριστερή παρέμβαση", αν και εφόσον ο Λαφαζάνης αρχίσει και αντιδρά σοβαρά

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:16 μ.μ.

5.40 Τη ειναι αυτα που λες καλε μου φιλε εκτιθεσαι. Ουρα του τσυριζα εισαστε και τιποτα αλλο. Για ποια αντικαπιταλιστικη αριστερα μιλας. Αυτα τα παραμυθια πεθανανε. Οποιος θελει σοσιαλισμο με τα μεσα παραγωγης στους εργατες δεν μιλαει για κυβερνησεις μεσα στον καπιταλισμο. Ουτε εχει τα ιδια επιχειρηματα με την αστικη ταξη και τους φασιστες για την ανατροπη του σοσιαλισμου στην ΕΣΣΔ. Εγω στα λεω για να μην εκτιθεσαι αλλο καλε μου φιλε χαιρετω

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:21 μ.μ.

12:16 Παααααρα πολυ σωστα τα λες!!!!!!!!! "Οποιος θελει σοσιαλισμο με τα μεσα παραγωγης στους εργατες δεν μιλαει για κυβερνησεις μεσα στον καπιταλισμο" ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:16 μ.μ.

εκεινο που φαινεται πλεον ξεκαθαρα ειναι οτι , ο τσιπρας , κοντζιας, καμμενος , κατα επιθυμια της ελληνικης αστικης ταξης στοιχιζονται πισω απο την αμερικανικη κυβερνηση (αντιμερκελιστες ) , που ειναι υπερ της επιμηκηνσης της αποπληρωμης του χρεους (Γερμανια και Αμερικη ειναι στα μαχαιρια για το ποιος θα ελεγχει τις ευρωπαικες χωρες), ωστε τα χρηματα που μενουν στο κρατικο ταμειο να πηγαινουν προς ενισχυση της, ισως λοιπον εκει στηριζεται και η διαφωνια του Γλεζου,παραλληλα με τις συμπληγαδες της ΕΕ που δεν εχουν τελος, για αυτο τοσο γρηγορα το συγνωμη?

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:24 μ.μ.

1.21 δεν τα λεω εγω καλε μου φιλε ΜΑΡΞ ΛΕΝΙΝ τα για την περιοδο του Καπιταλισμο στο Ιμπεριαλιστικο Σταδιο. Δεν εχουμε Φεουδαρχια καλε μου φιλε χαιρετω

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:12 μ.μ.

1.21, 3.24
ρε πολιτικα χαζοβιοληδες ο ΜΑΡΞ ΛΕΝΙΝ δεν ειναι τσελεμεντες! ανοιγω διαβαζω τσιτατα και καθαρισα. αν ηταν ετσι 40 χρονια νομιμο κκε θα ειχε τελειωσει η δουλεια και θα χαμε κομμουνισμο στην ελλαδα. αναλυση συγκεκριμενης καταστασης και συγκεκριμενη τακτικη. οχι φουμαρα.
εκτος και αν υπαρχει συγκεκριμενη επαναστατικη κατασταση στην ελλαδα και δεν το ξερουμε. και η ανοησια δεν με ενδιαφερει αν στην κυβερνηση ειναι νδ ή συριζα να τελειωσει. εκτος και αν ταιζετε με χορτο τους εργατες σαν κκε οτι ειναι το ιδιο πραγμα διεκδικω αιτηματα απο τη νδ και το συριζα, αν ειναι ετσι γιατι ενα μηνα μετα τις εκλογες δεν καταβαζετε το παμε να δοεκδικησει στο συνταγμα; απλα γιατι κουτοπονηρα περιμενει το κκε να δει που θα παει η κατασταση

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:59 μ.μ.

10.12 Καλε μου φιλε συγνωμη που στο λεω εισαι εκτος θεματος. Ο Μαρξ ελεγε οτι το ετοιμο καπιταλιστικο κρατος δεν μπορει να χρησιμοποιηθει απο το προλεταριατο για να χτισει την δικη του εξουσια. το ειπε μετα την παρισινη κομμουνα και αποδειχτηκε παντου. Σε αντεπαναστατικες συνθηκες λοιπον το ΚΚΕ παλευει για την συγκεντρωση δυναμεων για την ανατροπη του καπιταλισμου. Γνωριζουμε πολυ καλα τη θα κανει ο τσυριζα. τα ιδια με ΠΑΣΟΚ ΝΔ. το ΠΑΜΕ ειναι καθε μερα στους χωρους δουλειας για το παραμικρο προβλημα. Επισης ο ΛΕΝΙΝ ποτε δεν μπηκε στην αριστερη κυβερνηση ΚΕΡΕΝΣΚΙ και την ανετρεψε. Πρεπει να διαβασεις ΜΑΡΞ ΛΕΝΙΝ θα σε βοηθηση πολυ χαιρετω φιλε μου

Ανώνυμος
24 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:37 π.μ.

10.59
καλε μου φιλε ο ΛΕΝΙΝ ποτε δεν μπηκε στην αριστερη κυβερνηση ΚΕΡΕΝΣΚΙ και την ανετρεψε.σωστα! μονο που μετα ακολουθησε επανασταση. μη βλεπεις τον
ΜΑΡΞ ΛΕΝΙΝ τσελεμεντε δια πασα νοσο. θα σε βοηθησει πολυ! εδω σαν κκε δεν καταφερες (και δεν ηθελες) να ανατρεψεις κυβερνηση Σαμαρα και Βενιζελου. για ποιες ανατροπες μιλας; το οτι σαν κκε παλευει για την συγκεντρωση δυναμεων για την ανατροπη του καπιταλισμου στη δευτερα παρουσια δεν ενδιαφερει κανεναν που χανει το σπιτι του απο την τραπεζα. αν εσυ νομιμο κκε 40 χρονια μαζευεις δυναμεις δεν σε περιμενει κανενας. αν εχεις σχεδιο προτεινε τωρα στον τσιπρα εξοδο απο εε. δεν τολμας γιατι η πατατα ειναι καυτη.

Ανώνυμος
24 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:52 μ.μ.

9.37 Και που το ηξερε καλε μου φιλε αυτο που λες. το βλεπεις σημερα απο το αποτελεσμα Κοιτα την εγινε στην Γερμανικη επανασταση και ποιος την επνιξε στο αιμα. Το ΚΚΕ εχει ολοκληρωμενο προγραμμα εξουσιας για εξοδο απο Ε.Ε με κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης. Επισης φιλεμου πες μια χωρα που η εργατικη ταξη να πηρε τα μεσα παραγωγης με τον τροπο που λες. Δεν υπαρχει καλε μου φιλε χαιρετω

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:44 π.μ.

1052
Καλέ μου φίλε ο Λένιν έχει πεθάνει εδώ και 100 χρόνια.Για να συγκεντρώσεις δυνάμεις πρέπει να παίρνεις βιταμίνες.Εγώ για το καλό σου το λέω.
Σε βλέπω πολύ αδύνατο τελευταία.
Καλέ μου φίλε πές μου μια χώρα που οι σταλινικοί έδωσαν τα μέσα παραγωγής στο λαό και θα σου αγοράσω όσες βιταμίνες θέλεις.Δεν υπάρχει καλέ μου φίλε.
Το κώμα καλέ μου φίλε δεν έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα.Βιταμινούχο πρόγραμμα έχει.

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:25 μ.μ.

@Ανώνυμος
@ 8:44
Αδερφέ, σε καταλαβαίνω αλλά δε σε δικαιολογώ!Μεγάλος ο πόνος να ψηφίζεις Τσίπρα και να σου προκύπτει Σαμαράς,ε;

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:37 μ.μ.

9.25
αμ εγώ δεν σε καταλαβαίνω?Αβάσταχτος πόνος να ψηφίζεις ΚΚΕ και να σου βγαίνει φασισμός.
Και σε καταλαβαίνω και σε δικαιολογώ.Γιατί όταν είσαι λοβοτομημένος και σταλινοκνίτης είσαι απόλυτα δικαιολογημένος.

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:24 μ.μ.

Αλήθεια την καινούρια παράταση του μνημονίου θα την φέρουν για ψήφιση στη βουλή; ΄Η κάποιοι συριζαίοι δεν θα το αντέξουν να δουν τη ΝΔ να ψηφίζει ΜΑΖΙ τους την παράταση του μνημονιου; ΄Οσο να 'ναι για τον κόσμο του σύριζα ήταν ένα σοκ να βλέπουν ΝΔ και Σύριζα ΜΑΖΙ να ψηφίζουν τον νέο πρόεδρο που είναι και νεοδημοκράτης.

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:41 μ.μ.

*** Ελπίζω ότι δεν είμαι ο μόνος που του ήρθε να ξεράσει με όσα εμετικά γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες για τον Μανώλη Γλέζο. *** Αυτό που από "ήρωας" γίνεσαι "τράβα-σπίτι-σου-επιτέλους-ρε-γέρο" μέσα σε μια νύχτα, πώς το καταφέρνουμε ως λαός, γαμώ το φελέκι μου;

Σαββατιάτικα (45)

http://teddygr.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger