Home » , » Ο λαϊκός παράγοντας. οι αστικές διαβουλεύσεις και το ΚΚΕ (Βίντεο)

Ο λαϊκός παράγοντας. οι αστικές διαβουλεύσεις και το ΚΚΕ (Βίντεο)

Από giorgis , Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 | 7:03 π.μ.

Του Γ. Γ. 

Στο βίντεο που παραθέτουμε είναι η συνέντευξη που δόθηκε από ξένους αξιωματούχους μετά την ολοκλήρωση του eurogroup σήμερα.
Η πρώτη εντύπωση  είναι ότι έγινε αυτό που αναμενόταν. «Δεν υπήρξαν κοινά συμπεράσματα, υπήρξε πρόοδος στις συνομιλίες» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτών που παρακολουθούμε στο βίντεο.

Απ ότι αναφέρουν ξένες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες υπήρξε μια κατ’ αρχήν συμφωνία στα θέματα που έχουν μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Από κει και πέρα δεν διαφαίνεται ρήξη μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών του ελληνικού κράτους και μάλλον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι τις επόμενες μέρες θα έχει ολοκληρωθεί μια συμφωνία με αμοιβαίες υποχωρήσεις.


Hταν η πρώτη φορά που παρουσιάστηκαν ολοκληρωμένα οι ελληνικές θέσεις –αν και χωρίς να είναι κοστολογημένες-, αναφέρουν οι ίδιες ειδησεογραφηκές πηγές, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «θεμελίωσε με επιχειρήματα την αποτυχία των μνημονίων, έθεσε επί τάπητος το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης και του δημοσίου χρέους. Στο eurogroup αυτό δεν υπήρξε συμφωνία. Παράταση του μνημονίου δεν γίνεται αποδεκτή. Θα συνεχιστεί η διαβούλευση με σκοπό την αμοιβαία επωφελή συμφωνία».

Είναι μια επιτυχία της κυβέρνησης και πρέπει να το αναγνωρίσουμε το ότι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα και έχουν οδηγήσει τον λαό μας σε κοινωνική καταστροφή με κύρια ευθύνη του ντόπιου πολιτικοικονομικού αστικού κατεστημένου και των ξένων συνεργατών του άρχισαν να απασχολούν την διεθνή κοινότητα.

Αλήθεια. Τι, διάολο. έχει πάθει ξαφνικά η Αμερική, ο Ομπάμα και η Λαγκάρντ; Αγάπησαν ξαφνικά τον Σύριζα;
Μην τρελαθούμε και εντελώς. Απλώς δεν θέλει να υπάρξει ευρωπαϊκή κρίση και διάλυση της ευρωζώνης γιατί αυτό θα είχε αρνητικό αντίκρισμα στην αμερικανική οικονομία. Όπως και να είναι πάντως αιφνιδιάζει το να ακούς την Λαγκάρντ να λέει ότι ο Βαρουφάκης και ο Δραγασάκης «είναι ικανοί είναι έξυπνοι, ξέρουν τι θέλουν για την χώρα τους».

Προσωπικά όμως εμένα δεν με ενδιαφέρουν τόσο οι κινήσεις κορυφής αλλά η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Νιώθω ενθουσιασμένος με το γεγονός ότι χιλιάδες κόσμου βγήκαν χτες τους δρόμους και ένα από τα κύρια συνθήματα που δέσποζε ήταν «ούτε βήμα πίσω», απ’ ότι αρχικά είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Και πραγματικά είναι θλιβερό, διαβάζοντας σχόλια ΚΚΕδων αναγνωστών του μπλογκ μας να διαπιστώνω πόση πολιτική τύφλωση διακατέχει κάποιους οπαδούς του κόμματος του Περισσού.

Οι άνθρωποι δεν είναι απλώς άσχετοι από θεωρητική κατάρτιση, αλλά και επικίνδυνοι για τα συμφέροντα του εργατολαϊκού κινήματος. Κάποιος μάλιστα, απ' αυτούς, χλευάζει τους χιλιάδες διαδηλωτές γιατί  «βγήκαν να διαδηλώσουν υπέρ της εφαρμογής "του 70% του μνημόνιου"; (η βάση της διαπραγμάτευσης κατά Μπαρουφάκη)».
Αυτό φυσικά που ο «Μπαρουφάκης», όπως αποκαλεί τον Βαρουφάκη –δείγμα κι αυτό του πολιτικού πολιτισμού των ΚΚΕδων- το ανακάλεσε, όπως και ότι πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ –Λαφαζάνης, Στρατούλης- ξεκαθάρισαν την στάση της κυβέρνησης τους απέναντι στο μνημόνιο, λίγη σημασία έχει για τον ψηφοφόρο του ΚΚΕ, σχολιαστή του μπλοκ μας.

Τώρα να του πούμε ότι οι πρώτοι που θα έπρεπε να είναι στους δρόμους για να πιέσουν για να μην γίνει απ’ την πλευρά της κυβέρνησης, η διαφαινόμενη υποχώρηση προς τους δανειστές -τοκογλύφους θα έπρεπε να είναι οι οπαδοί του ΚΚΕ θα είναι χαμένος χρόνος. Αλλωστε τι να γνώριζε περισσότερο απ’ αυτόν ο Ενγκελς όταν έγραφε: «Οταν η υπάρχουσα κατάσταση προσφέρει τα μέσα για να την καταπολεμήσουμε, τότε η χρησιμοποίηση των μέσων αυτών δεν σημαίνει την αναγνώριση της υπάρχουσας κατάστασης»;

Πρέπει να έχει κανείς IQ ραδικιού να μην μπορεί να καταλάβει ότι οι συγκεντρώσεις που γίνονται στην Ελλάδα αλλά και σε δεκάδες πόλεις σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο ενάντια στην πολιτική λιτότητας που επιβάλλει η Μέρκελ και οι κολαούζοι της θα αναγκάσουν την Γερμανία να αναπροσαρμόσει την πολιτική της.

Ναι. Κανείς δεν πρέπει να έχει την αυταπάτη ότι σήμερα έχουμε μια αριστερή κυβέρνηση στην χώρα μας. (Πως θα μπορούσε άλλωστε με ένα άκρως εθνικιστικό κόμμα τους ΑΝΕΛ, στην συγκυβέρνηση).
Μια αστική κυβέρνηση έχουμε που προσπαθεί να διαχειριστεί με πιο κοινωνικά κριτήρια την ανθρωπιστική κρίση που περνάει ο λαός μας εξ αιτίας της βάρβαρης ταξικής πολιτικής που βίωσε τα προηγούμενα χρόνια. 

Και εδώ μπαίνει το ερώτημα. Εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Εχουμε μια κυβέρνηση που πέρα από μεγαλοστομίες την παρακολουθούμε μέρα με την μέρα, μετά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται από ντόπια και ξένη οικονομική ολιγαρχία και το πολιτικό της προσωπικό να βάζει νερό στο κρασί της. Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες μέρες ξεχάστηκε σχεδόν εντελώς η προεκλογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και τώρα ακούμε για διευθέτησή του δηλαδή για μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής του και ενδεχομένως χαμηλότερα επιτόκια.

Κι αυτή μπορεί να είναι μια διαπίστωση που δεν απαντάει όμως στο ερώτημα «κι εμείς τι κάνουμε;». Η αυτονόητη απάντηση για έναν μαρξιστή – λενινιστή είναι ότι φτιάχνουμε το εργατικό επαναστατικό κόμμα που θα καθοδηγήσει την ένοπλη προλεταριακή επανάσταση, που θα συντρίψει την αστική τάξη και τους μηχανισμούς της και θα εγκαταστήσει την λαϊκή δημοκρατία. 

Οι θεωρητικοί του μ/λ όμως έθεταν και μια άλλη βασική παράμετρο. Ότι όλα πρέπει να τα εξετάζουμε παίρνοντας υπ’ όψιν μας «τόπο και χρόνο». Και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμάμε την αντανάκλαση που έχει στις εργατικές μάζες η δράση του σημερινού ΚΚΕ (Την προσωπική μου άποψη την έχω διατυπώσει εδώ και χρόνια σ’ αυτή την ανάρτηση)

Αλλά για να επανέλθουμε από κει που ξεκινήσαμε. Παραθέτω –σε ελεύθερη απόδοση- κάποιες ρήσεις ενός σύγχρονου διανοητή, για μένα. της τάξης μας. (Αποφεύγω να αναφέρω το όνομα του γιατί πιθανόν δεν θα το ηθελε)

Σε ένα άρρωστο, μου έλεγε, δεν θα του πεις, ότι θα λύσει να προβλήματα του στο σοσιαλισμό. Θα προσπαθήσεις να του βρεις τόπο για να γιατρευτεί. Σε ένα πεινασμένο δεν θα του μιλήσεις για δικτατορία του προλεταριάτου. Θα τον καθοδηγήσεις να βρει άμεσα τρόπο να εξαλείψει την πείνα του.  Ανάλογα πρέπει να αντιδράσεις και σε όλα τα καταπιεσμένα στρώματα. Ετσι σταδιακά θα συνειδητοποιήσει ο εργάτης, -γιατί πάντα η ταξική συνείδηση έμπαινε «απ’ έξω», όπως έλεγε και ο Λένιν- ότι η μόνη λύση για τα προβλήματα του είναι η προλεταριακή επανάσταση.

Αν εσύ είσαι στην «απ’ έξω», κάθεσαι και παρακολουθείς απαθής τις  αλλαγές που γίνονται και απλώς στο αραιά και που κατεβάζεις τα κομματικά σου μέλη να διαδηλώσουν ότι τα μέσα παραγωγής πρέπει να περάσουν στους εργάτες, ότι τον πλούτο πρέπει να τον καρπώνονται αυτοί που το δημιουργούν, και όλα αυτά τα σωστά, τι πρακτικό αποτέλεσμα έχεις;   
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 161 σχόλια

12 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:40 π.μ.

Γιώργο το γεγονός πως ο Μπαρουφάκης ανακάλεσε μετά τον σάλο που προκλήθηκε δεν λέει απολύτως τίποτε. Από κωλοτούμπες άλλο τίποτε το Τσιπρέικο από τότε που ήταν αντιπολίτευση ακόμη. Από τότε θα "έσκιζε τα μνημόνια".
Όσο για τον "πολιτικό πολιτισμό" που θα έπρεπε να δείξω (αφού σε εμένα προσωπικά αναφέρεται το κείμενο) σε σχέση με τον πρώην σύμβουλο του ΓΑΠ, θα παραπέμψω στην γνωστή παροιμία για το σπίτι του κρεμμασμένου και τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς που έχει αφιερώσει κατά καιρούς το "βαθύ", και όχι μόνο για κυβερνητικές περσόνες. "Το κνώδαλο η Κανέλη" π.χ.
Οπότε η συγκεκριμένη σπόντα επιστρέφεται, και έντοκα μάλιστα.

Από εκεί και πέρα, μια και κάνεις τον κόπο να μιλήσεις και για "μαρξισμό", περιμένω ποιά ακριβώς μαρξιστική-λενινιστική αρχή μιλάει όχι απλά για την στηριξη αστικών κυβερνήσεων, αλλά και πιο συγκεκριμένα (συγκεκριμένη ανάλυση-συγκεκριμένης κατάστασης το λέγαμε αυτό) μιας αστικής κυβέρνησης πλήρως δεσμευμένη στις αρχές της ΕΕ (που δεν την λες και φιλολαϊκό όμιλο), στα μονοπώλεια και το ΝΑΤΟ.

Ακόμη δε περισσότερο που η όποια διαπραγμάτευση δεν αφορά σε τίποτε τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά το εάν θα ανοίξει κι'άλλο η κάνουλα της κρατικής χρηματοδότησης στους έλληνες καπιταλιστές.
400 εφαρμοστικοί είναι εν ισχύ και θα συνεχίσουν να υπάρχουν ακόμη και αν η διαπραγμάτευση είναι τόσο πολύ επιτυχημένη (που αποκλείεται) που δεν θα απαιτηθούν και πρόσθετα μέτρα.

Κλείνοντας θα παραθέσω την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις προγραμματικές της κυβένρησης που δεν λέει τίποτε λιγότερο από ότι εγώ περιγράφοντας την νέα συγκυβέρνηση και τους στόχους της:
http://antarsya.gr/node/2929
Παραθέτω ακόμη κείμενο της τελευταίας "Κόντρας" που λέει συνοπτικά τα ίδια, και αποκαλεί τον υπουργό οικονομίας "Μπαρουφάκη":
http://www.eksegersi.gr/issue/810/%CE%A3%CF%84%CE%BF-%CE%A8%CE%B1%CF%87%CE%BD%CF%8C/23251.%CE%95%CF%87%CE%B8%CF%81%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B7-%CE%B7%CF%84%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1
Ένα ακόμη κειμενάκι από την "ΕΔΡΑ" εκπαιδευτικών του Μ-Λ:
http://edraekpaideutikwn.blogspot.gr/2015/02/blog-post.html#.VNne4y5gJni
-"Πολιτικά τυφλωμένοι οπαδοί του κόμματος του Περισσού" και αυτοί Γιώργο, ή μήπως τελικά δεν είναι στραβός ο γιαλός;
Υ.Γ.
"Πρέπει να έχει κανείς IQ ραδικιού να μην μπορεί να καταλάβει ότι οι συγκεντρώσεις που γίνονται στην Ελλάδα αλλά και σε δεκάδες πόλεις σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο ενάντια στην πολιτική λιτότητας που επιβάλλει η Μέρκελ και οι κολαούζοι της θα αναγκάσουν την Γερμανία να αναπροσαρμόσει την πολιτική της."
Όχι φίλε μου Γιώργο, " IQ ραδικιού" θα πρέπει να έχεις για να πιστεύεις πως:
α)Την πολιτική λιτότητας την επιβάλει " η Μέρκελ και οι κολαούζοι της" και δεν είναι επιλογή (για να μην πω ανάγκη) για την διατήρηση της κερδοφορίας του ευρωπαϊκού μεγάλου κεφάλαιου.
β)Ότι μια ιμπεριαλιστική θα μεταβάλει τις πολιτικές της που καθορίζονται από πολύ χειροπιαστά υλικά συμφέροντα, επειδή θα κάνουν την βόλτα τους στο σύνταγμα λίγες χιλιάδες άνθρωποι, πολλά χιλιόμετρα μακρυά. Και μιλάμε για μια ιμπεριαλιστική δύναμη που δεν έχει διστάσει να εξαπολύσει δύο παγκόσμιους πολέμους.
γ)η ελληνική αστική τάξη είναι έξω από το κάδρο, και απλά αποδέχεται η κακομοίρα αυτά που της επιβάλει η "κακιά" η Άντζελα. Και μετά να μιλάς και για "μαρξισμό".
Υ.Γ.2
Στην "απ'έξω" είσαι όταν γίνεσαι ουρά των αστικών κυβερνήσεων και της αστικής τάξης.
Στην από μέσα είσαι όταν οργανώνεις τους μικρούς και μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης. Και ας μην υπάρχουν εκεί κάμερες να σε προβάλουν.

Ξανακοίτα το κείμενο της Κόντρας που σε παράπεμψα, να μην λες πως τα λέει μόνο το ΚΚΕ αυτά...

12 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:43 π.μ.

Ερώτημα:
-Εάν πρέπει να διαδηλώσουμε υπέρ της κυβέρνησης, γιατί δεν έπρεπε να την ψηφίσουμε κιόλας τόσο καλή και φιλολαϊκή που είναι;
Περιμένω απάντηση βάση των παραπάνω που έγραψες Γιώργο, γιατί νόημα δεν βγαίνει.

12 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:48 π.μ.

"Σε ένα άρρωστο, μου έλεγε, δεν θα του πεις, ότι θα λύσει να προβλήματα του στο σοσιαλισμό. Θα προσπαθήσεις να του βρεις τόπο για να γιατρευτεί. Σε ένα πεινασμένο δεν θα του μιλήσεις για δικτατορία του προλεταριάτου. Θα τον καθοδηγήσεις να βρει άμεσα τρόπο να εξαλείψει την πείνα του. Ανάλογα πρέπει να αντιδράσεις και σε όλα τα καταπιεσμένα στρώματα. Ετσι σταδιακά θα συνειδητοποιήσει ο εργάτης, -γιατί πάντα η ταξική συνείδηση έμπαινε «απ’ έξω», όπως έλεγε και ο Λένιν- ότι η μόνη λύση για τα προβλήματα του είναι η προλεταριακή επανάσταση."

-Και καλώντας τον εργάτη να διαδηλώσει υπέρ μιας αστικής συγκυβέρνησης με μπλε και πράσινους κόκκους, που διαχειρίζεται έναν αδηφάγο καπιταλισμό σε κρίση, θα συνειδητοποιήσει πως η λύση είναι η επανάσταση;
-Πόσα θέλετε να μας τρελλάνετε;

12 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:20 π.μ.

Και όσο αφορά την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το μνημόνιο:
Η υποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων μας απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Bloomberg.
Αλέξης Τσίπρας (http://www.thetoc.gr/politiki/article/tsipras-sto-bloomberg-h-ellada-den-thelei-sugkrousi)

Τσίπρας μιλάει ρητά για "ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς" (http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1290209/tsipras-isoskelismenoi-proypologismoi-ohi-exopra.html)

Μπαρουφάκης:
"...."Από τη μια μεριά κατανοώ ότι οι εταίροι μας δεν μπορούν εύκολα να δεχθούν το ότι εμείς "θα σκίσουμε το μνημόνιο". Ότι θα κάνουμε μια συμβολική κίνηση που θα θεωρηθεί εχθρική. Και είναι κάτι το οποίο εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω, έτσι κι αλλιώς...."

" ...Μια ιδέα είναι η γέφυρα μεταξύ του προγράμματος που ισχύει και του επόμενου προγράμματος..." (όπου πρόγραμμα διάβαζε μνημόνιο)

"... "θα περιοριστούμε στις δικές μας δυνάμεις, στον λιτό βίο, αλλά αυτό που τόνισα στον κ Ντάϊσελμπλουμ είναι ότι εμείς είμαστε αποφασισμένοι. Ειδικά, εγώ ως υπουργός Οικονομικών, είμαι αποφασισμένος να μην αφήσω τον προϋπολογισμό να εκτροχιαστεί. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μετατροπή των πρωτογενών πλεονασμάτων σε πρωτογενές έλλειμμα..."
http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2217054

Τα παραπάνω τα λένε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών με κάθε επισημότητα. Και είναι ολοφάνερο το τι σκοπεύουν με το μνημόνιο του οποίου την παράταση ζήτησε προεκλογικά κιόλας η Βαλαβάνη (αρμόδια υφυπουργός).
Με τα παραπάνω δεδομένα συν αυτό του ότι η επιστροφή στην προ-μνημονίου κατάσταση έχει εξαλειφθεί ακόμη και σαν ρητορική πολύ πριν τις εκλογές, όποιος έχει μισό δράμι μυαλό καταλαβαίνει το ποια είναι η αλήθεια για την σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το μνημόνιο.

Όποιος γουστάρει να παραμυθιάζεται από τι λέει και τι δεν λέει ο κάθε Λαφαζάνης, όνειρα γλυκά και εύχομαι να μην ξυπνήσει απότομα...



Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:25 π.μ.

Kαι εγω συμφωνω με Γιαννακελη οτι ειναι σωστες οι πορειες και οι αντιδρασεις.
Βεβαια θα ειχανε περισσοτερο νοημα αν ητανε συγκεντρωσεις πιεσης στην κυβερνηση και οχι στηριξης και ελαφρως ψιλογλυψιματος.
Περασα χθες απο το Συνταγμα παρολες τις διαφωνιες μου και ενιωσα τις σημαντικες στιγμες στο τετραγωνο .
Ο κοσμος παντως πιεσε την κυβερνηση και μια συνθηματολογια σε πανο κ πλακατ αντικατοπτριζοταν στο ουτε βημα πισω.
George Ko

12 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:32 π.μ.

Τέλος και δεν θα ενοχλήσω άλλο.
Όποιος δεν βλέπει πως καλώντας τον λαό να διαδηλώσει υπέρ της κυβέρνησης, στρώνει το δρόμο ώστε αυτός ίδιος λαός να πανυγυρίζει που "γλύτωσε τα χειρότερα", αντί να διαμαρτύρεται ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα προκύψουν μετά την διαπραγματευση, ας αναλογιστεί ποιόν εξυπηρετεί (ταξικά) κάτι τέτοιο.

Συγνώμη για την μακρυγορία, αλλά μια και μου αφιέρωσες ολόκληρη ανάρτηση, -και ας μην είχες -όχι τον πολιτικό- αλλά ούτε τον προσωπικό πολιτισμό να με αναφέρεις ονομαστικά, λες και δεν γνωριζόμαστε, χρειαζόμουν λίγο χώρο παραπάνω.

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:41 π.μ.

Το "κάτω από ξένη σημαία" του Λένιν το έχετε διαβάσει, όλοι εσείς που ξαφνικά γίνατε "ένθερμοι" οπαδοί του Μάρξ και του Ενγκελς? των οποίων απομονώνετε μία φράση για να βγάλετε το συμπέρασμα που θέλετε? Κι Ο Ενγκελς και ο Μάρξ, σε όλα τους τα έργα, ότι έλεγαν και έγραφαν, ήταν για την ανατροπή και το τσάκισμα της αστικής τάξης και εξουσίας και όχι για την διαχείριση του καπιταλισμού. Πολέμησαν δε, χωρίς καμμία ταλάντευση όσους προσπάθησαν να νοθεύσουν εμποδίσουν την εργατική τάξη να γίνει τάξη για τον εαυτόν της και να εκπληρώσει την ιστορική της αποστολή. Την ανατροπή και το τσάκισμα των καπιταλιστών και του κράτους τους. Κι αυτό δεν γίνεται ούτε με διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, ούτε στα σαλόνια και τα φόρα του διεθνούς κεφαλαίου. Γίνεται εκεί που παράγεται και αναπαράγεται το κεφάλαιο. Κι όταν θα γίνει αυτό, το πάρσιμο από την εργατική τάξη των μέσων παραγωγής, δηλαδή εκεί ακριβώς που γεννιέται το κεφάλαιο, τότε να είσαστε σίγουροι, ότι το ΚΚΕ θα είναι πρώτο και καλύτερο. Μέχρι τότε, εσείς στα σαλόνια και εμείς εκεί που δένεται τ ατσάλι.. Μανώλης

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:20 π.μ.

Οτι και να λές απευθύνεσαι σε βουλωμένα αυτιά.Η ηγεσία και οι οπαδοί του ΚΚΕ δεν μπορούν να καταλάβουν τον λαό γιατί είναι αποκομένοι απο το λαό.Είναι απέναντι και εχθροί του λαού.
Μισούν τον λαό και φοβούνται τις εκδηλώσεις του.Τρομάζουν στην ιδέα πως μπορεί να νικήσει ο λαός.Δεν επιθυμούν τον λαό να αγωνίζεται.Δεν θέλουν τον λαό πρωταγωνιστή,τον θέλουν άβουλο πρόβατο για να τον σέρνουν απο την μύτη φωτισμένες τάχα ηγεσίες που πρέπει να την ρωτάνε κάθε φορά πως θα συμπεριφερθούν και κυρίως πως θα αγωνισθούν οι άνθρωποι.
Για να μπορούν πιό εύκολα να τον προδίδουν όπως τον προδίδουν μια ολόκληρη ζωή.
Μην χαλάτε λοιπόν φαιά ουσία με υποταγμένες ηγεσίες και οπαδούς που τους έχει κάνει σαν τα μούτρα της.Χάνετε τον χρόνο σας.Ο λαός κατάλαβε τον προδοτικό ρόλο του ΚΚΕ και δεν ασχολείται μαζί του.Το έχει απαξιώσει εντελώς.

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:49 π.μ.

Σαν σήμερα πρίν 70 χρόνια το ΚΚΕ υπέγραφε την προδοτική συμφωνία της Βάρκιζας που αφόπλιζε τον λαό και καταδίκαζε σε ταπεινωτική ήττα τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που νίκησαν τον ναζισμό και τον φασισμό.
Είχαν προηγηθεί οι προδοτικές συμφωνίες Λιβάνου Καζέρτας και οι συμφωνία της Μόσχας με τον πατερούλη να θυσιάζει τον ελληνικό λαό για τα δικά του σχιζοφρενικά σχέδια να κατακτήσει τους λαούς της Ευρώπης για να τους δέσει στο αυτοκρατορικό άρμα τού ολοκληρωτικού σταλινισμού.
Σήμερα ευτυχώς το ΚΚΕ δεν μπορεί να παίξει πάλι τον προδοτικό ρόλο του.Βρίσκεται απομονωμένο και αδύνατο να παίξει ρόλο στις εξελίξεις.Είναι σε τυμπανιαία κατάσταση πτώματος σε αποσύνθεση.
Τον λόγο τώρα τον έχει ο ελληνικός λαός και οι λαοί όλου του κόσμου που του συμπαραστέκονται.Γιαυτο και θα νικήσει ο ελληνικός λαός.

12 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:02 π.μ.

ΓΙΑ ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

" Η Παναρίτη του Βαρουφάκη"
Η προσγείωση της Έλενας Πανα­ρίτη με… αλεξίπτωτο (του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και των… αγορών) στο ελληνικό πολιτι­κό σκηνικό αντιμετωπίστηκε σαν μια ακόμη «καινοτόμος ιδιορρυθμία» του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αναζητά «μοντέρνες λύσεις» από τους… ειδικούς.

Όμως, οι ζυμώσεις που γίνονται (με διαρροές) το τελευταίο διάστημα για την ανάθεση του τομέα των αποκρα­τικοποιήσεων στην εν λόγω πολύπει­ρη κυρία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ίσως έφτασε η ώρα που το «κομάντο» (του ΔΝΤ) θα αναλάβει δράση. Γι” αυτό άλλωστε… προσγειώθηκε.

Βίος και… πολιτεία

Μια και θα (μας) κάνει τη δουλειά, ας τη γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από το βιογραφικό της, όπως αυτό είναι διατυ­πωμένο στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ:

«Το συνολικό έργο της Έλενας Πανα­ρίτη αναγνωρίζεται διεθνώς σαν καλή πρακτική εφαρμογή «θεσμικών οικο­νομικών». Είναι ειδική στα ιδιοκτησια­κά δικαιώματα και στην αντίστοιχη δια­χείριση του δημόσιου τομέα. Τώρα είναι κοινωνικός επιχειρηματίας και επικεφα­λής του Panel Group, ένας ειδικός συμ­βουλευτικός όμιλος που επενδύει σε υποβαθμισμένες περιοχές και παρέχει συμβουλές για τη δημόσια στρατηγική πολιτική και τη μετατροπή και αξιοποί­ηση, της μη ρευστοποιήσιμης ακίνητης περιουσίας.......και cia

http://www.imerodromos.gr/panariti/#


Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:26 π.μ.

Εγώ που διάβασα τα περισσότερα σχόλια σε ολες της αναρτήσεις διαπίστωσα πως αυτα των ΚΚεδων προσπαθούν και μιλάνε πολίτικα σε αντίθεση με των αλλων [ κύριός ΣΥΡΙΖεων ] που ειναι σχεδον γελοία ..Ειναι ακριβής ο χαρακτηρισμός μου ..
Εντύπωση ομως μου κανει ο αρθρογράφος,,,, εχει εναν λογο που δεν ταιριάζει σε συντελεστή ενος μπλοκ[ και ειναι εντελώς μονόπαντος,με υφος και εκφρασεις αχαρακτήριστες
Και καλα να γίνεται επιθεση σε ηγεσίες αλλα σε σχολιαστές ειναι πρωτοφανές ..Δεν βρίσκω εξήγηση,,παρα μονο πως ίσως να ειναι σουρωμένος ο μπλοκερ οταν έγραφε,,,εκτος και νιώθει ΣΥΡΙΖεος και ντρέπεται να μας το πει
Οχι ο Λενιν αλλα ο οποιοσδήποτε κομμουνιστής σε όποιον στήριζε οπορτουνιστες που κατάντησαν σοσιαλδημοκράτες και συμμετείχε σε αντίστοιχες κυβερνητικές εκδηλώσεις θα του έριχνε σφαλιάρες ..Κυριολεκτικά

ΥΓ
Γιώργη σύνελθε

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:30 π.μ.

Α'' ειναι η Μερκελ ,οχι ο καπιταλισμός...Τι μας τσαμπουνάς ρε Γιωργη
Τον Λενιν τι τον ανακατεύεις σε τετοια νταραβέρια

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:54 π.μ.

http://rizospastis.gr/story.do?id=8305436

- Φίλε μου, Γ.Γ., όταν οι λοιποί βάζουν πλάτη στο Βαρουφάκη για να υπογράψει το νέο μεσοπρόθεσμο (συμφωνία-γέφυρα) με απώτερο στόχο το νέο μνημόνιο (νέο πρόγραμμα), οι ΚΚΕδες και άλλα μέλη των λαϊκών επιτροπών ασχολούνται με τα φλέγοντα. Δεν παραπέμπουν τα πάντα στο σοσιαλισμό. Ούτε κάνουν ανάθεση σε "πολιτικούς Μεσσίες".

- Αν οι συγκεκριμένες συγκεντρώσεις διεκδικούσαν 5 πράγματα θα ήμουν ο πρώτος που θα πήγαινα να στηρίξω αυτήν την προσπάθεια. Όπως πήγα στη Χαλυβουργία, όπως πήγα στην ΕΡΤ, όπως πήγα σε όλους όσους είχαν ανάγκη υποστήριξης.
Όμως, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, αυτές οι συγκεντρώσεις είναι "εν λευκώ ανάθεση" σύμφωνα με τους διοργανωτές και τα ΜΜΕ.

Προσωπικά, μάλιστα, το θεωρώ ένα είδος προστασίας προς αυτόν τον εξαπατηθέντα λαό να μην τους δώσω μια σπρωξιά να πάει πιο κάτω στο γκρεμό. Φαντάσου να κατέβαινε 1 εκατομμύριο στο δρόμο να στηρίξει 1 κυβέρνηση που θα προδώσει τα λαϊκά συμφέροντα. Θά'καναν πάρτι οι Αδώνιδες και λοιπά φασισταριά μετά....

- Επίσης, καλό θα ήταν αυτοί οι άνθρωποι να έχουν εναλλακτική όταν οι ελπίδες τους για "εύκολες λύσεις" προδοθούν από αυτήν την συγκυβέρνηση.
Και ως "δύσκολη λύση" δεν εννοώ την προλεταριακή επανάσταση, αλλά π.χ. μια αντικυβερνητική ανάλογη διαδήλωση για τη διεκδίκηση των τρεχουσών λαϊκών αναγκών.

- Ως απλός ψηφοφόρος του ΚΚΕ, θεωρητική κατάρτιση δεν έχω σίγουρα, αλλά ζω μέσα στην κοινωνία. Και ξέρω ακριβώς τι νιώθουν και πως σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι (δηλ. οι συγκεντρωθέντες πλην διοργανωτών και υποψιασμένων).

Άγνωστος Χ

ΥΓ: Θα μπορούσα, βέβαια, να κατέβω την ίδια ώρα στο Σύνταγμα με άλλα συνθήματα και άλλες διεκδικήσεις, αλλά ίσως από κάποιους "αυθόρμητους και ακομμάτιστους διοργανωτές" καταγγελόταν αυτή η κίνησή μου ως αντισυγκέντρωση... Και αντισυγκεντρώσεις δεν κάνω.

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:05 π.μ.

Αλλα λογια να αγαπιομαστε. Η κριση που ζουμε ειναι καπιταλιστικη. Τσακωνονται τμηματα της αστικης ταξης της χωρας και Γερμανια με Αμερικη. Αυτη η διαπραγματευση γινεται απο τον Μπαρουφακη και τον Τσυριζα. Η Εργατικη ταξη μαζι με τους συμμαχους της πρεπει να παλεψει μεσα απο την λαικη συμμαχια για την ανατροπη του καπιταλισμου. Και βεβαια να μη μπερδευουμε τον Μαρξ και Λενιν με τους Καουτσκι Μπερσταιν ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:27 π.μ.

Το ποιός παλέυει καθημερινά λιώνοντας τα ποδάρια του ήλιο με ήλιο και καταθέτοντας όλο το είναι του στους χώρους δουλείας στις γειτονίες στα πανεπιστήμια παντού όπου ζει και αναπνέει η εργατιά και τα παιδία της για το σήμερα για τα άμεσα απο τα πιο μικρά μέχρι τα ποιο μεγάλα για να κατακτηθούν έστω και κάποιες λιαχτίδες φωτός για την ανακούφηση απο την λαίλαπα και την βάρβαρότητα στην οποία έχουν καταδικάσει τον λαό να ζει οι εκμεταλλευτές και οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί οτι οι Κομμουνιστές με το Κόμμα τους βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή..Αλλά για όλο αυτό το κείμενο που για τα σχόλία των συριζέων δεν βρίσκει το παραμικρό να επισημάνει και να χαρακτηρίσει και τίποτα το μεμπτό να υπογραμμίσει παρά μόνο για αυτά των ΚΚΕδων λες και στο υβρεολόγια των φασιστοσυριζέων εμείς πρέπει να απαντάμε με ευχούλες δίνει μια πρώτη απάντηση το Κόμμα με ένα άρθρο παραγγελία για όσους υποστηρίζουν οτι η εργατική τάξη πρέπει να παλέυει κάτω απο ξένες ως προς τα σημφέροντα της σημαίες πέρνοντας τον ρόλο του νεροκουβαλιτή μιας κυβέρνησης που στηρίζει και στηρίζετε σε ντόπια και ξένα καπιταλιστικά κέντρα και διαπραγματέυετε ενα άλλο μείγμα της καπιταλιστικής κρίσης συντασσόμενη με τις ενδοιμπεριαλιστικές συγκρούσεις και αντιθέσεις για το ποιός και πως θα πληρώσει την κρίση και ποιό τμήμα του κεφαλαίου να βγεί ποιο ενισχυμένο σε σχέση με το άλλο με τους λαούς όμως να αποτελούν πάντα τον μόνιμα μεγάλο χαμένο.

"Μεγάλη ευθύνη αναλαμβάνουν όσοι στηρίζουν την παραπλάνηση του λαού!
"http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/60953/megali-eythyni-analamvanoyn-osoi-stirizoyn-tin-paraplanisi-toy-laoy

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:29 π.μ.

Μεγάλη ευθύνη αναλαμβάνουν όσοι στηρίζουν την παραπλάνηση του λαού!

Δυναμώνει η επιδίωξη των αστικών ΜΜΕ να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε «νεροκουβαλητές» στο «μύλο» της διαπραγμάτευσης, που έχει αναλάβει να προωθήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μιας διαπραγμάτευσης, που, όπως ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσει, θα πρέπει να καταλήξει σε ένα νέο «πρόγραμμα», σε συμφωνία με τους δανειστές, που σημαίνει αποπληρωμή των δανείων από το λαό. Ενός «προγράμματος γέφυρας», όπως το αποκαλεί η κυβέρνηση, που πράγματι θα 'ναι για τους επιχειρηματίες «γέφυρα» προς το «ζεστό χρήμα», αλλά θα αποτελεί μια νέα «τάφρο» στην οποία οδηγούνται οι εργατικές - λαϊκές διεκδικήσεις.

Πρόκειται για μια διαπραγμάτευση που αποτελεί τμήμα της γενικότερης διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις αστικές τάξεις της ΕΕ για τη διαχείριση των υπερχρεωμένων κρατών καθώς και για το συνολικότερο μέλλον της Ευρωζώνης.


Τα διεθνή αστικά ΜΜΕ, ανάλογα με την πλευρά που στηρίζουν, κρύβοντας αυτήν την ουσία, επιδιώκουν να παρουσιάσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πότε ως «ταραξία» και «αποσταθεροποιητή» της Ευρώπης και πότε δήθεν ως «απελευθερωτή» της. Από την άλλη στη χώρα μας διάφοροι κύκλοι «οικοδομούν» τη στήριξη προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σ’ ένα πνεύμα δήθεν «εθνικής ενότητας και αξιοπρέπειας».

Η προσπάθεια αυτή επιδιώκεται να στηριχτεί και από το εξωτερικό με εκδηλώσεις με τον ψευδεπίγραφο τίτλο της «αλληλεγγύης στην Ελλάδα». Σ’ αυτήν την προσπάθεια ενεργά συμμετέχουν διάφορες ομάδες και κόμματα ανά την Ευρώπη, επεμβαίνοντας στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και στη στάση του εργατικού κινήματος, υποδεικνύοντας μάλιστα και ποια στάση πρέπει να έχει το εργατικό λαϊκό κίνημα μέσα στην Ελλάδα απέναντι στη διαπραγμάτευση και στην πολιτική της κυβέρνησης. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε με τη χθεσινή δήλωσή του και ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, που κάλεσε «στο πλαίσιο της αλληλεγγύης του προς τον ελληνικό λαό, τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις δυο εκδηλώσεις συμπαράστασης προς την αγωνιζόμενη Ελλάδα».

Κι αυτά όταν είναι πασίγνωστες οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, προς την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι και πρώτα απ’ όλα τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα των άλλων χωρών δεν μπορεί να γίνουν χειροκροτητές μιας διαπραγμάτευσης ξένης προς τα συμφέροντα των εργαζομένων της Ελλάδας. Μιας καμπάνιας τα νήματα της οποίας κινούν οι δυνάμεις του «Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» κι άλλα «ναυάγια» της ταξικής πάλης. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που πριν μερικά χρόνια πανηγύριζαν για την εκλογή Ολάντ στη Γαλλία, που δήθεν θα έφερνε «νέο άνεμο» στην Ευρώπη, και πιο πριν του Ομπάμα, που δήθεν θα σταματούσε τους πολέμους των ΗΠΑ.

Οι εργαζόμενοι στις άλλες χώρες πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι στο ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα, που καλεί σε πάλη για την ανάκτηση όλων όσα έχασαν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα την περίοδο της κρίσης, για τη διασφάλιση των σύγχρονων δικαιωμάτων κι αναγκών τους, για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις ώστε να αλλάξει τάξη στην εξουσία.

902

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:30 π.μ.

Μάλιστα. Να τι μαθαίνει κανείς...

Το έθνος είναι ΕΝΑ και όχι ΔΥΟ(έθνος εκμεταλλευτών και έθνος εκμεταλλευόμενων )...

Άρα και το εθνικό συμφέρον είναι ΕΝΑ και ΔΙΑΤΑΞΙΚΟ ( και δεν είναι το ταξικό συμφέρον του έθνους των εκμεταλλευτών που ανάγεται σε εθνικό συμφέρον)...

Καλέ αυτά που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση είναι και για εμάς,το θέμα είναι απλά να μην κάνει πίσω... να την στηρίξουμε...

Ότι είναι καλό για τα αφεντικά είναι ταυτόχρονα καλό και για τους εργάτες...

Ότι είναι καλό για την Γιάννα,είναι καλό και για μένα...

Δεν πρέπει να ανησυχώ που πανηγυρίζουν ,διάφοροι καμμένοι,μπαλτάκοι,μπαμπηδες,αμβρόσιοι,γιάννες μαζί μου ,εξάλλου στο ίδιο ΕΘΝΟΣ ανήκουμε,κοινά συμφέροντα έχουμε...ας τα στηρίξουμε...

Έχουμε το προνόμιο η δική μας αστική τάξη να είναι η τελευταία προοδευτική και τα σημερινά συμφέροντά της να ταυτίζονται με τον ρου του ιστορικού υλισμού,όπου να ναι θα απελευθερωθεί... άρα τώρα καθήκον μας σαν κομμουνιστές είναι ο αστικοεθνικοαπελευθερωτικός αγών...

Ψηλά η σημαία "ΕΘΝΙΚΟΥ" συμφέροντος(για να μπούμε από κάτω)...


(συνεχίζεται)

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:30 π.μ.

(συνέχεια)

Ας σοβαρευτούμε.


V.I. Lenin ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

[...}Ο Α. Πότρεσοφ, όχι "με μια ορισμένη έννοια" αλλά με κάθε έννοια, τραβάει τη σύγχρονη δημοκρατία προς τα πίσω, προς τα συνθήματα και την ιδεολογία της παλιάς αστικής δημοκρατίας, προς την εξάρτηση των μαζών από την αστική τάξη...Η μέθοδος του Μαρξ συνίσταται, πρώτ' απ' όλα, στο να παίρνεται υπόψη το αντικειμενικό περιεχόμενο του ιστορικού προτσές σε μια δοσμένη συγκεκριμένη στιγμή, σε μια δοσμένη συγκεκριμένη κατάσταση για να κατανοηθεί, πριν απ' όλα, ΠΟΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΜΙΑΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ μέσα σ' αυτή την συγκεκριμένη κατάσταση. Τότε, το 1859, το αντικειμενικό περιεχόμενο του ιστορικού προτσές στην ηπειρωτική Ευρώπη δεν ήταν ο ιμπεριαλισμός αλλά τα αστικοεθνικά απελευθερωτικά κινήματα. Κύριο ελατήριο ήταν το κίνημα της αστικής τάξης ενάντια στις φεουδαρχικές απολυταρχικές δυνάμεις. [...]

Ο Α. Πότρεσοφ δε σκέφτηκε βαθιά τη σημασία της αλήθειας που ξεστόμισε. Ας υποθέσουμε ότι δυο χώρες πολεμούν ανάμεσά τους στην εποχή των αστικών, εθνικών και απελευθερωτικών κινημάτων. Ποιας χώρας της επιτυχία πρέπει να εύχεται κανείς από την άποψη της σύγχρονης δημοκρατίας; Βέβαια εκείνης της χώρας που η επιτυχία της θα σπρώξει πιο δυνατά και θα αναπτύξει πιο ορμητικά το απελευθερωτικό κίνημα της αστικής τάξης και που θα υποσκάψει περισσότερο την φεουδαρχία. Ας υποθέσουμε, σε συνέχεια, ότι το καθοριστικό στοιχείο της αντικειμενικής ιστορικής εποχής άλλαξε και τη θέση του κεφαλαίου, που παλεύει για εθνική απελευθέρωση, την κατέλαβε το διεθνές αντιδραστικό, το χρηματιστικό, το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο. Η πρώτη από τις κυρίαρχες χώρες κατέχει, ας υποθέσουμε, τα 3/4 της Αφρικής ενώ η δεύτερη το 1/4. Το αντικειμενικό περιεχόμενο του πολέμου τους είναι το ξαναμοίρασμα της Αφρικής. Ποιας πλευράς την επιτυχία πρέπει να ευχόμαστε; Το πρόβλημα, όπως έμπαινε προηγούμενα, αποτελεί παραλογισμό, γιατί δεν ισχύουν σήμερα τα παλιά κριτήρια εκτίμησης: Δεν έχουμε ούτε μια πολύχρονη ανάπτυξη ενός αστικού απελευθερωτικού κινήματος, ούτε το πολύχρονο προτσές της κατάρρευσης της φεουδαρχίας. Δεν είναι δουλειά της σύγχρονης δημοκρατίας ούτε να βοηθήσει την πρώτη χώρα να κατοχυρώσει το "δικαίωμά" της στα 3/4 της Αφρικής, ούτε να βοηθήσει τη δεύτερη (έστω κι αν έχει αναπτυχθεί οικονομικά πιο γρήγορα από την πρώτη) να αποσπάσει αυτά τα 3/4.

Η σύγχρονη δημοκρατία θα παραμείνει πιστή στον εαυτό της μόνο στην περίπτωση που δεν θα προσχωρήσει σε καμία ιμπεριαλιστική αστική τάξη, στην περίπτωση που θα πει ότι "και οι δυο τους είναι η μια χειρότερη από την άλλη", στην περίπτωση που σε κάθε χώρα θα εύχεται την αποτυχία της ιμπεριαλιστικής αστικής τάξης. Κάθε άλλη λύση θα είναι στην πράξη εθνικοφιλελεύθερη και δεν θα έχει τίποτε το κοινό με τον αληθινό διεθνισμό.[...]

περισσότερα εδώ: http://leninreloaded.blogspot.gr/2015/02/vi-lenin.html

Εφόσον συμφωνούμε ότι "το κίνημα της εργατικής τάξης αποτελεί το κύριο εργαλείο μιας ενδεχόμενης προόδου", τότε τα ΔΙΚΑ της συμφέροντα είναι αυτά που θα μπαίνουν μπροστά και όχι να γίνεται ουρά στα συμφέροντα της εδώ και πολλών ετών αντιδραστικής αστικής τάξης.Είναι η ώρα να τελειώσει το παραμύθι ότι μπορούν τα συμφέροντα της μιας να συνάδουν με αυτά της άλλης.

Όχι ΚΑΤΩ ΑΠΟ τις σημαίες της ταξικής ειρήνης/συνεργασίας αλλά...
ΚΑΤΩ οι σημαίες της ταξικής ειρήνης/συνεργασίας.

Ψηλά οι σημαίες της ταξικής πάλης.

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:09 μ.μ.

Επικινδυνοι δεν ειναι οι φιλοι του ΚΚΕ.Επικινδυνος και υπουλος ειναι ο εκφασισμος που αναδεικνυεται μεσα απο το κειμενο σας.Παρομοιως εντελως ξεκαρφωτο το αξιωμα οτι συγκεντρωσεις σαν τη χθεσινη θα ανγκασουν τη Γερμανια να αναπροσαρμοσει τη πολιτικη της.
ΔΕ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ-ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ.

Senek

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:45 μ.μ.


Άλλο μνημόνια, άλλο δανειακές συμβάσεις;
http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/61068/allo-mnimonia-allo-daneiakes-symvaseis
Με «παιχνίδια με τις λέξεις και τις διατυπώσεις» (ορολογία από το κύριο άρθρο της χτεσινής «Αυγής»), με λαθροχειρίες και μισές αλήθειες, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιχειρεί να «κουκουλώσει» το γεγονός ότι η νέα συμφωνία, που παζαρεύει με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (Κομισιόν - ΕΚΤ - ΔΝΤ) για λογαριασμό του εγχώριου κεφαλαίου, θα συνοδεύεται από παλιούς και νέους αντιλαϊκούς όρους, προσπαθεί να αποσπάσει τη λαϊκή συναίνεση στην παράταση των αντιλαϊκών δανειακών συμβάσεων.

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:47 μ.μ.


«Έχει ο καιρός γυρίσματα…» ή τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΟΣΑ;
http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/61038/ehei-o-kairos-gyrismata-i-ti-elege-o-syriza-gia-ton-oosa
Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ανχέλ Γκουρία, προέδρου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι ο οργανισμός εκείνος που σε συμφωνία με τη συγκυβέρνηση θα καταρτίσει μία λίστα μέτρων για την εξασφάλιση της (καπιταλιστικής) ανάπτυξης στην Ελλάδα. Μέτρα που θα αντικαταστήσουν το τοξικό μέρος του μνημονίου, το περίφημο 30%.

Αλήθεια, αυτός ο οργανισμός δεν είναι που συνεργάστηκε με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις στη χώρα μας; Ο ίδιος ο Τσίπρας, πριν ένα χρόνο (σε εκδήλωση της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου), δεν χαρακτήριζε τα μέτρα που πρότεινε ο ΟΟΣΑ σαν «μαύρη βίβλο του νεοφιλελευθερισμού»; Και τώρα τι λέει; Ότι η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ δεν θα γίνει στη βάση της συνεργασίας του Οργανισμού με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά στη βάση της λαϊκής εντολής (ΖΟΝΓΚ!!!).

Δηλαδή ο ΟΟΣΑ το 2014 ήταν «μαύρη βίβλος του νεοφιλελευθερισμού» και το 2015, επειδή έτσι τον βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι φίλος του λαού;

Ο ΟΟΣΑ δυστυχώς ή ευτυχώς δεν αλλάζει. Και δεν υπάρχει λόγος να καταθέσει κανείς τις ελπίδες του σε όσους του λένε ότι και ο ΟΟΣΑ αλλάζει. Προεκλογικά η Ευρώπη άλλαζε επίσης κατά τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα ακόμα πιο καθαρά φαίνεται ότι η ΕΕ δεν αλλάζει. Οι ιμπεριαλιστές και οι συμμαχίες τους με καμιά φόρμουλα δεν γίνονται φίλοι του λαού. Είναι εχθροί του, όπως και όσοι τους παρουσιάζουν στο λαό σαν «αρνάκια».

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:48 μ.μ.

Οπως θα λεγε και Εγκελς, ΣΚΑΙ και μέγκα αποβλακώνουν αλλά σε κανουν να αισθανεσαι ότι έχεις υψηλό IQ.
Επικίνδυνοι λοιπόν οι ΚΚΕδες "...για τα συμφέροντα του εργατολαϊκού κινήματος" γιατί δεν πανηγυρίζουν για τις "διαπραγματεύσεις" κάτω από τις σημαίες της ΕΕ, γιατι δεν λαμβάνουν μέρος στις "χρωματιστές" φιέστες εκτόνωσης των λαϊκών προσδοκιών. Αλλά τι άλλο να περιμένεις από τους "βράχους της επαναστατικής σκέψης" της αριστεράς που χειροκροτούσε το "λαϊκό παράγοντα" που βγήκε στο προσκήνιο στη Λιβύη, την Ουκρανία, τη Σύρια και αλλού.
ΑΒ

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:24 μ.μ.

Επειδή είμαι ένας άνθρωπος με IQ ραδικιού, μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ:
1) Είναι δηλαδή άλλο το 70% του μνημονίου και διαφορετικό το 70% των μνημονιακών μέτρων;
2) Αφού, όπως λες έχουμε μια αστική κυβέρνηση, πως εξηγείς το ότι, όπως ισχυρίζεσαι, ότι αστοί πολεμούν στο γιουρογκρουπ για τα λαϊκά συμφέροντα;
3) Υπάρχουν φιλολαϊκά αστικά κόμματα; (μήπως το γράφει κάπου ο Ενγκελς;)
4) Η προλεταριακή επανάσταση ξεπηδά μέσα από διαδηλώσεις στήριξης αστικών κυβερνήσεων;

Παρά το χαμηλό μου IQ συμφωνώ πάντως απόλυτα στην διαπίστωση σου : "σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμάμε την αντανάκλαση που έχει στις εργατικές μάζες η δράση του σημερινού ΚΚΕ" και θα συμπλήρωνα ότι η δυστοκία εφαρμογής λύσεων εξόδου από την κρίση, όπως πολύ άνετα εφαρμόστηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπό κρίση δεν είναι άσχετες με αυτή τη δράση, ίσως και απλά με την ύπαρξη του ΚΚΕ.

Και ένα τελευταίο. Είναι φανερό σε όλους (κυριολεκτικά) ότι καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε το νέο ΠΑΣΟΚ, κάποιοι θέλουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να γίνεται ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Αν είσαι ένας από αυτούς, τότε συγνώμη για την ενόχληση. Αν όμως όχι και πιστεύεις σ' αυτά που λες, τότε ψάξου. Τα ραδίκια, μάλλον είναι εξυπνότερα. Νικήτας

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:33 μ.μ.

Έχε για στη γενιά τον 751 μικτά, να τα δόση ο τσιπρας στα παιδιά του να ανοίξουν σπίτι να νοικιασουν
να πληρώσουν το ρεύμα τα κοινόχρηστα να γεμίσουν το ψυγειο να πληρώσουν τα δίδακτρα να βάλλουν πετρελαιο να να να να να άμεση δημοκρατία του κερατά ρε μπας και μας ψεκάζουν στα αληθεια.........

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:54 μ.μ.

επικίνδυνοι για τα συμφέροντα του εργατολαϊκού κινήματος οι κκεδες πια.ακριβως. παρατηρουν σαν χανοι, δεν καταβαινουν στις συγκεντρωσεις, κανουν την παπια. μολις θα περασει μπορα θα ξανακανουν πορειουλες ομονοια-συνταγμα οι ξεφτιλες

12 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:03 μ.μ.

Από Τα Μέτρα "Ανακούφισης" Στον Συμβιβασμό / Κάτι Τρέχει / 12-2-12015 / του Μπάτη


Δεν υπήρξε τελικά συμφωνία ούτε κοινό ανακοινωθέν στη χθεσινή σύνοδο του Eurogroup. Όμως είναι πιθανόν να υπάρξει στο Eurogroup της Δευτέρας 16 Γενάρη. Και οι δύο πλευρές μπορεί να προχωρήσουν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις και να συμφωνήσουν με συμβιβασμό της ελληνικής πλευράς. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η στάση και οι χειρισμοί της κυβέρνησης έχουν υποστήριξη από μια συντριπτική μερίδα του λαού.

Σε αυτή την κατεύθυνση και οι μεγάλες συγκεντρώσεις συμπαράστασης του κόσμου στην προσπάθεια της κυβέρνησης σε πολλές πολεις της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Αμερικής. Ο λαός εναποθέτει πολλές ελπίδες στην κυβέρνηση στην κατεύθυνση αλλαγών στην καθημερινή του ζωή.

Αυτό μένει να το δούμε το επόμενο διάστημα. Όμως πιστεύουμε ότι ριζοσπαστικές αλλαγές δεν μπορούν να επιβληθούν, θα κινηθούν μέσα στα πλαίσια τού αστικού συστήματος όπου δεν μπορούν να υπάρξουν μεγάλες διαφοροποιήσεις. Το μόνο θετικό που θα μπορούσαν να κάνουν και αυτό θα είχε σημασία είναι στον τομέα που αναφέρεται σαν ανθρωπιστική κρίση να μπορούσαν να πάρουν κάποια μέτρα ανάσχεσης της. Στα πλαίσια της φυλακής Ε.Ε και του ευρώ δεν μπορούν να υπάρξουν λύσεις σε αντικαπιταλιστική διέξοδο.

Όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός δεν μπορεί στην αυγή του 21ου αιώνα να υπάρχουν άνθρωποι που να στερούνται ένα πιάτο φαγητό ή να μην έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Ήδη για άλλα μέτρα που έχουν εξαγγείλει τα παραπέμπουν σε ένα ασαφές χρονοδιάγραμμα ή βάζουν πρόσθετες παραμέτρους πραγματοποίησής τους. Από τα μέτρα "ανακούφισης" διαφαίνεται ότι οδηγούμαστε σε ένα συμβιβασμό με τους δανειστές.

Το επαναστατικό κίνημα δεν πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να επαναπαύεται αλλά πρέπει μπροστά να κινηθεί με εργατική αντιπολίτευση. Το επαναστατικό κίνημα πρέπει να θέσει και να βάλει μπροστά τα εργατικά συμφέροντα, γνωρίζοντας ότι το κεφάλαιο και το κράτος είναι οι αληθινοί εχθροί του προλεταριάτου. Σήμερα πρέπει παντού να βρισκόμαστε στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που θα συνεχιστούν για την ανατροπή της βαρβαρότητας, για την ανατροπή του καπιταλιστικού κόσμου, συνεχίζοντας τον αγώνα για την κοινωνία της ελευθερίας, του κομμουνισμού.


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΦΡΑΞΙΑ

http://eleytheriakifraxia.blogspot.gr/

12 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:43 μ.μ.

Ενω εσυ απο θεωρητικη καταρτιση σκιζεις

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:53 μ.μ.

Τι να απαντήσει κανεις σε αυτή την προχειροτατη και επιφανειακοτατη φιλοκυβερνητική ανάλυση με παιδαριώδη ψευδοεπιχειρηματα??? Ανεκδιηγητο αυτό με τον άρρωστο και τον πεινασμένο. Όταν η αρρώστια φιλέ είναι καρκίνος και εσύ πιστεύεις οτι θα γίνεις καλά με ασπιρίνη, αυτό το λένε αυταπάτη ή και μαλακυνση ενίοτε... Αν θέλαμε ενα πιάτο φαι θα ημασταν όντως ζητιάνοι και θα παρακαλουσαμε για φιλανθρωπία. Αλλά η φιλανθρωπία είναι δεξιότατη πρακτικη ενω η αριστερά ζητα μια αλλη ζωή. Ή αριστερά όχι το ΠΑΣΟΚ, που το ζησαμε και το ξαναζουμε. Και αυτό με μαρξισμό, ειλικρινά έλεος, ποσο επιφανειακό???Ο Μαρξ και ο Λένιν κοινωνικοποιησαν τα μέσα παραγωγης, αυτό είναι ο σοσιαλισμός και η αριστερά. Δεν έγιναν ζητιάνοι των αφεντικών τους και ψευτομαγκες, ουτε δέχτηκαν ποτε τον καπιταλισμό όπως περιχαρείς τον δέχονται οι συριζαιοι. Και τέλος πάντων εκει στο βαθυ ομολογείστε απλα οτι γουσταρετε καπιταλισμο και μη ντύνετε με ψευτοθεωριες τις κολοτουμπες σας να μην παραπλανατε και τον κοσμο. Φαιδρα

R
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:25 μ.μ.

Το ''μεσα'' είναι μια πλατεία; Το απ έξω που στέκεται το κκε είναι οι εκατονταδες χώροι εργασίας και γειτονίες που το κκε προσπαθει νυχθημερόν να οργανώσει τη παλη καποιων για καλυτερες συνθηκες κτλ;

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:51 μ.μ.

η απαντηση φιλε μου ειναι στο σημερινο ριζοσπαστη, κανε τον κοπο και διαβασε την οπως εμεις εσενα ( το αρθρο σου)

12 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:42 μ.μ.

Γ.Γ
οριστε μερικα συνθηματα που ψαρεψα.

Mια νύχτα μαγική
στην διαπραγμάτευσή
το θετικο μνημόνιο πρέπει να κρατηθεί!!!


Εεε… - Ωωω…
Πάρτε πίσω μόνο το τριάντα τα εκατό
ΟΥΣΤ!

οπου ουστ, Σουλτς


Αλέξη γερά –πάρ’ τους τα λεφτά
Αλέξη προχώρα σε θέλει όλη η χώρα
Μαζί σου Αλέξη, για μια Ελλάδα σέξυ


Αγώνας-ρήξη-λοβοτομή
Η ιστορία γράφεται με διαπραγμάτευση


http://sfyrodrepano.blogspot.se/2015/02/blog-post_12.html

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:46 μ.μ.

Το λάθος που κάνουνε πολλοί είναι ότι αντιμετωπίζουν τους κνίτες ως σοβαρούς ανθρώπους, ενώ το μόνο που τους αξίζει είναι η χλεύη και η ειρωνεία. Οσονούπω έρχονται η Λέσχη Φίλων Παν και οι υπόλοιπες δυνάμεις για να τοποθετηθούν

ΥΓ. Τα μόνα αντανακλαστικά που έχουν πλέον οι κνίτες είναι στα κριτικά προς το κκε σχόλια που αναρτώνται στο βαθύ κόκκινο. Πέραν τούτου ουδέν. Αν αυτοί είναι ικανοποιημένοι από αυτό, εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Η πλάκα όμως και η καζούρα θα γίνει, το οφείλουμε στον ορθό λόγο. Δεν μπορεί αυτοί να βλέπουν τα πράγματα όπως βολεύει τη μικρόνοη ηγεσία τους.

ΥΓ2. Η παρέλαση του ΠΑΜΕ για πότε με το καλό; Γιουρτάκια μην πάρετε, θα σας δώσει ο λαός

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:05 μ.μ.

5.25
Ποιές γειτονιές και ποιοί χώροι δουλειάς ρε κακόμοιρε?Οπου τολμάει να εμφανιστεί το ΚΚΕ,ο κόσμος τους γιουχάρει και τους διώχνει κλωτσηδόν.
το φτύσιμο πάει σύνεφο
Εφτασε η ώρα που ο λαός έβαλε το ΚΚΕ στην ίδια όχθη με τους δοσίλογους.Γιατί κατάντησε δοσίλογο και προδοτικό.

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:06 μ.μ.

Αυτό το ΚΚΕ πια να μην καταλαβαίνει τον σοφό μικροαστούλη αγανακτήστας
https://www.youtube.com/watch?v=-fdJ859IfJM#t=22

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:09 μ.μ.

@5.51 ΠΑΝιβλακα κάνε τον κόπο να δείς την στήριξη του ελληνικού λαού στον ΧΑΛΙΦΗ.Ξεπερνάει το 80%.
ΠΑΝιβλακα αυτή είναι η καλύτερη απάντηση και όχι οι αηδίες και τα ψέμματα της φυλλάδας του Περισσού.

ΠΑΝ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙΣ
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:25 μ.μ.

Σε όλες τις πόλεις της χώρας διοργανώνονται συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις υπέρ του ΚΚΕ.Του ΚΚΕ που δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για τα συμφέροντα του λαού και της εργατικής τάξης και απέναντι στον θανάσιμο εχθρό του οπορτουνισμού.Σε χώρους δουλειάς,σε σωματεία,σε συλλόγους σε γειτονιές καφενεία καφετέριες ψησταριές σουβλατζίδικα και μαχαλάδες,κυριαρχούν τα συνθήματα του ντιμημένου. Κάπα Κάπα Ε το κόμμα σου λαγέ και άλλα γνωστά επαναστατικά συνθήματα υπέρ του κώματος.Σφυροδρέπανα και λάβαρα του κώματος με τις φωτογραφίες του Κουτσούμπα της Αλέκας της Λιάνας και των άλλων επαναστατών του ντιμημένου με φυσεκλίκια,στολίζουν τους χώρους δουλειάς της εργατικής τάξης,εκεί που το κώμα οργανώνει την αντεπίθεση στον οπορτουνισμό που εξαθλιώνει τις λαικές μάζες και μοιράζει ψίχουλα αντί για παντεσπάνι που θα τρώμε στην λαική εξουσία της λαικής συμμαχίας.Αμήν.
Σε όλες τις ευρωπαικές πρωτεύουσες συμβαίνει το ίδιο.Ακόμα και στην Αμερική και στην Αυστραλία.Καθημερινά διοργανώνονται συγκεντρώσεις συμπαράστασης στο ντιμημένο κώμα μας το ΚΚΕ απο τους λαούς της Ευρώπης και ενάντια στην νέα κυβέρνηση των οπορτουνιστών που κάθησε στον σβέρκο του λαού με το πραξικόπημα της 25 του Γενάρη.
Η ηγεσία και τα βαρβάτα στελέχια του ντιμημένου συναντιώνται με τους μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου.Το ΚΚΕ κατάφερε να κάνει γνωστό το όνομα του κώματος στα πέρατα του κόσμου,και τον ελληνικό λαό πρωταγωνιστή.Εκεί που όλοι θεωρούσαν τον ελληνικό λαό τεμπέλη και διεφθαρμένο,χάρη στο κώμα της εργατιάς η κατάσταση άλλαξε και ο Κουτσούμπας όπου βρεθεί γίνεται αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων λατρείας απο τους λαούς του κόσμου.
Και γίνεται γιατί οι λαοί του κόσμου και της Ευρώπης βρήκαν επιτέλους στο ντιμημένο κώμα και στην φωτισμένη ηγεσία του,αυτούς που θα σώσουν τους λαούς απο τον σιχαμένο οπορτουνισμό που εξαθλιώνει τα λαικά στρώματα.
Ετσι είναι απολύτως δικαιολογημένη η υπερηφάνεια που νοιώθουν οι αποσπασμένοι και εντεταλμένοι στο Βαθύ Κόκκινο οπαδοί του κώματος για το ντιμημένο κώμα τους.Επιασε τόπο ο πολύχρονος αγώνας τους και κατάφεραν να πείσουν με τα ατράνταχτα επιχειρήματα ευρύτερες λαικές μάζες για το δίκιο του ντιμημένου κώματος.Ο αγώνας των ΠΑΝιβλακων τώρα δικαιώνεται.
Κνίτες,κνιτόπουλα,κνιτάκια,ΠΑΝιβλακες,μανωλάκια,πάπιες σκουπιδιάρες,και λολοκοτρώνηδες,το στήθος τους φουσκώνει απο υπερηφάνεια και καμάρι για το κώμα.Αξιοι οπαδοί του κόμματος που έσωσε τον λαό απο τον οπορτουνισμό.

Υ.Γ.ο σημερινός Ριζοσπάστης διαψεύδει την έρευνα που δείχνει πως το 63% των ψηφοφόρων του κώματος στηρίζουν την νέα κυβέρνηση απέναντι στα τέρατα του διεθνούς καπιταλιστικού στερεώματος.Αυτή η έρευνα είναι έργο των οπορτουνιστών για να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των οπαδών του κώματος,τώρα που το κώμα πρωταγωνιστεί στις διεθνείς εξελίξεις.
Να τον πιστεύετε τον Ριζοσπάστη.Δεν λέει ποτέ ψέμματα.

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:27 μ.μ.

@5.25
"Εφτασε η ώρα που ο λαός έβαλε το ΚΚΕ στην ίδια όχθη με τους δοσίλογους.Γιατί κατάντησε δοσίλογο και προδοτικό."

Ξαναεφτασε θες να πεις.Γιατι δεν ειναι η πρωτη φορα που οι κκεδες κατηγορουνται για προδοσια μπροστα στην "εθνικη ομοψυχια".Οχι ομως απ το λαο ,αλλα οπως τοτε ετσι και σημερα η κατηγορια προδοτες για το ΚΚΕ ειναι απο μια χουφτα καρπαζοεισπρακτορες δουλικα των ντοπιων και ξενων κεφαλαιοκρατων.Απο κατι μικροαστουληδες νοικοκυραιους κυρ-Παντεληδες που στριμοχνωνται στην ουρα για να γυαλισουν καμια καρεκλα ή στη χειροτερη να γλειψουν κανα κοκκαλακι.Και γι αυτο ειναι τιτλος τιμης.

Senec

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:33 μ.μ.

7.08 ΟΙ Καπιταλιστες ειναι εδω και τα μεσα παραγωγης στα χερια τους. Το οτι τσακωνονται τμηματα τις αστικης ταξης για την μοιρασια δεν μας λεει τιποτα. Και τον Χιτλερ το στηριζανε Γερμανοι παλι δεν μας λεει κατι. Τα χειροτερα ειναι μπροστα Οποιος θελει να παλεψουμε ενωμενοι στο ΠΑΜΕ ειναι καλοδεχουμενος χωρις να ειναι κομμουνιστης

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:42 μ.μ.

Ανώνυμε 7.09
Κάνε τον κόπο, εσύ μεγάλε πάνσοφε να περάσεις από χώρους δουλειάς και γειτονιάς να δείς τί λέει ο κόσμος για το ΚΚΕ. Κάνε τον κόπο να πας μέχρι την NESTLE, ναί, εκεί που έγιναν μειώσεις μισθών μέχρι και 38%, (είδες ξέχασαν οι μέτοχοι και ιδιοκτήτες της να ρωτήσουν τον "αριστερό" Τσίπρα και τον "αριστερό" του υπουργό εργασίας), να δείς τι λένε οι εργαζόμενοι για το ΚΚΕ. Κι αν τολμάς, εσύ βαρύ μαγκάκι, με τις πολλές γνώσεις που πέρα από δυό φράσεις ίδιες σε όλα τα μπλόγκς δεν μπορείς να εκστομίσεις, κάνε και μια βόλτα σε όλους τους χώρους δουλειάς που εδώ και μια εβδομάδα έχουμε μπαράζ μειώσεων μισθών και απολύσεων. Πήγαινε και στους απολυμένους της Coco-cola, πήγαινε και έξω από τους ΟΑΕΔ και εκεί θα σου απαντήσουν οι ίδιοι! Θα έχεις μία άμεση εικόνα για το τι θα συμβεί, όταν σε λίγες μέρες τα φούμαρα θα αρχίζουν να παίρνουν σχήμα, σε αυτό που ακριβώς είναι: νέα μνημόνια , νέα αντιλαϊκά μέτρα. Εγώ δεν θα σε πω πανίβλακα, γιατί δεν είσαι. Είσαι κάτι χειρότερο. Πληρωμένο τρόλλ. Μανώλης

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:58 μ.μ.

Θέλω να θυμίσω σε κάποιους ανιστόρητους ότι πριν μερικά χρόνια όχι και πάρα πολλά όταν οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές έκαναν την Γιουγκοσλαβία μπακλαβά με την βοήθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη με υπουργό εξωτερικών τον Σαμαρά και έπρεπε τα νέα "δορυφορικά" κράτη να πάρουν επίσημη κρατική ονομασία μεταξύ αυτών και η πρώην Γιουγκοσλαβική Μακεδονία , μάζες τεράστιες ίσως και εκατομμύρια λαού στην Ελλάδα και όλη τη γή έκαναν διαδηλώσεις ενάντια στη πιθανότητα η πρώην Γιουγκοσλαβική Μακεδονία να ονομαστεί σκέτο Μακεδονία ή στην ονομασία της να περιέχεται παράγωγος προσδιορισμός. Στις τεράστιες αυτές όντως λαικές συγκεντρώσεις καλούσαν όλα τα κόμματα μεταξύ αυτών και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ σημερινός ΣΥΡΙΖΑ.
Το μόνο κόμμα που αντιδρούσε σε όλον αυτόν το εθνικιστικό παροξυσμό ήταν το ΚΚΕ. Ήταν μόνο ολομόναχο και δεχόταν επιθέσεις απο "εχθρούς και φίλους".
Να θυμίσω μάλιστα τα λόγια του Λεωνίδα Κϋρκου στην Θεσσαλονίκη στο εντυπωσιακό θα έλεγα απο άποψη μαζικότητας συλλαλητήριο έλεγε : "είμαστε όλοι εδώ πλην λακεδαιμονίων". Οι λακεδαιμόνιοι ήταν το ΚΚΕ.
Αυτά για να καταλάβουν μερικοί τι ανιστόρητα και αυθαίρετα συμπεράσματα βγάζουν ανάλογα με την κίνηση των μαζών. Κριτήριο για έναν "υποψιασμένο άνθρωπο" αποτελεί το περιεχόμενο και ο στόχος μίας διαδήλωσης μίας εκδήλωσης και όχι ο όγκος της.
ΥΓ. Περιμένουμε να μας εξηγήσετε σε απλά ελληνικά τι είναι οι διαπραγματεύσεις στην ΕΕ. Περιμένουμε να μας πειτε εσείς οι υποτιθέμενοι αριστεροί τι ζητάει η ελληνική κυβέρνηση. Γιατί εγώ ο έχων ιq ραδικιού νομίζω ότι ζητάει χρηματοδότηση για να ξεπληρώσει δάνεια και ομόλογα. λεφτά ζητάει για να τα δώσει στους επιχειρηματικούς ομίλους. Η Ελλάδα δεν έχει λαική οικονομία , καπιταλιστική οικονομία έχει , έχει ατομικούς και συλλογικούς ιδιοκτήτες μέσων παραγωγής , εμπορίου, υπηρεσιών κλπ.
Πρόγραμμα ζητάει η κυβέρνηση , μνημόνιο δηλαδή, γιατί ο όρος μνημόνιο είναι όρος σύμβασης χρηματοδότησης. Και μη μας πείτε ότι η λεγόμενη δημοσιονομική χαλάρωση που θα προέλθει απο αυτές τις διαπραγματεύσεις θα είναι για τα εθνικοποιημένα συσίτια, την 13η σύνταξη στους 700ευρους συνταξιούχους δίκην ματωμένου πλεονάσματος της ΝΔ ή τύπου κοινωνικού τιμολόγιου στη ΔΕΗ γιατί θα βάλουμε τα γέλια....

Και μιά απορία προς την κυβέρνηση, την ΟΛΜΕ και τους καθηγητές σε διαθεσιμότητα (το συντονιστικό τους είναι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και όλους του συριζαίους. Γιατί η κυβέρνηση δεν εξήγγειλε στις προγραμματικές την επανασύσταση των θέσεων τους στα ΕΠΑΛ; Έτσι κι αλλοιώς κανείς καθηγητής δεν έχει απολυθεί , ούτε θα απολυθεί με βάση τους τελικούς πίνακες διάθεσης του ΑΣΕΠ (δεν είναι δηλαδή θέμα κόστους). Γιατί δεν επαναφέρουν στην δημόσια τεχνική εκπαίδευση τους τομείς των επαγγελμάτων υγείας, που ήταν δημοφιλέστατοι; Δεν τους αφήνουν τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ ή η ΒΙΑΝΕΞ του Φαρμακοβιομήχανου Γιαννακόπουλου;

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:23 μ.μ.

@ μανωλάκι κάνε και εσύ μια βόλτα απο τις καθαρίστριες απο τους απολυμένους της ΕΡΤ απο την ΒΙΟΜΕ,απο τους εργαζόμενους της ΔΕΗ που σήμερα γιόρταζαν το σωτηρία απο το ξεπούλημα,απο τους εργαζόμενους στους Δήμους,απο τους σχολικούς φύλακες και όπου αλλού γουστάρεις.Και μίλα τους για ΚΚΕ και τρίχες κατσαρές
Θα φάς το ξύλο της αρκούδας κακόμοιρο.!
μανωλάκι για φούμαρα μας λέγατε πολύ καιρό.Μας λέγατε για κολοτούμπες και απειλούσατε πως απο την πρώτη μέρα θα είστε στον δρόμο για να γκρεμίσετε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.Αντί γιαυτό βλέπουμε εκατοντάδες χιλιάδες απλού λαού να συμπαραστέκονται,να πιέζουν για να μην κάνει πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ και να αγωνίζονται η ελπίδα να στεριώσει και να νικήσει.
Βλέπουμε το ΚΚΕ να έχει χάσει αυγά και καλάθια απο τις λαικές αντιδράσεις,και τρομαγμένο να καταψηφίζει στην βουλή τις προγραμματικές δηλώσεις μαζί με τους ναζί και τα λαμόγια του Πασοκ της Ν.Δ, και του Μπομπολοθοδωράκη.Για τέτοια ξεφτίλα μιλάμε.Για τέτοια ντροπή.

Κοντεύει μήνας απο τις εκλογές και ακόμα δεν κάνατε αντικυβερνητικό συλλαλητήριο απο την πρώτη μέρα όπως απειλούσατε προεκλογικά.Τι σκατά επαναστάτες είστε μωρέ?Επαναστάτες της πορδής είστε που οι οπορτουνιστές σας πήραν τα σώβρακα και δεν μπορείτε να κυκλοφορήσετε.
Σε λίγες μέρες αυτό που θα συμβεί θα είναι να μην μπορείτε να κυκλοφορήσετε μέσα στον κόσμο.Θα σας πλακώσει με τις ντομάτες.
Γιαυτό βιαστείτε όσο ακόμα είναι καιρός.Αρπάχτε τις κατσαρόλες και βγείτε στους δρόμους.Ο λαός θα σας περάσει για καρνάβαλους επειδή είναι αποκριά και δεν θα σας πειράξει.
Μετά τις απόκριες δεν σου εγγυώμαι τίποτα.Βούρ μανωλάκι απλήρωτο τρόλ του Περισσού που δουλεύεις για την δόξα!

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:43 μ.μ.

Μανωλάκη, πήγαινε εσύ στους απολυμένους της coca-cola να τους εξηγήσεις γιατί ο ριζοσπάστης τη διαφημίζει

126 χρόνια ιστορίας
43 χρόνια στην Ελλάδα
απολύσεις, μειώσεις μισθών, εργατική τρομοκρατία
και ο ριζοσπάστης τη διαφημίζει και το μαΐλη να ταϊζει

http://www.spirospero.gr/index.php/media-spirospero/138557-deite-kai-tripste-ta-matia-sas-ti-diafimizei-stin-teleftaia-tou-selida-o-rizospastis

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:51 μ.μ.

8.33 Kαλοδεχούμενοι όλοι στο ΠΑΜΕ μας λέει ο ΠΑΝ.Και χωρίς να είναι κομμουνιστές.Καλοδεχούμενοι και τα χρυσάβγουλα δηλαδή.
Α ρε μεγάλε Σιφωνιέ να ήξερες τι δρόμο άνοιξες όταν δέχτηκες τον Κλασιδιάρη σαν αλληλέγγυο.Τώρα ο ΠΑΝ καλεί στο ΠΑΜΕ τους ναζί,αφού κανείς λογικός άνθρωπος δεν τρελλάθηκε να μπεί στο ψυχιατρείο του ΚΚΕ.
Μόνο ναζιστές μπορούν να πάνε πιά στο διασπαστικό προδοτικο ΠΑΜΕ-ΚΚΕ.








βρωμερός σοσιαλδημοκράτης
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:53 μ.μ.

Μην ξυπνάτε τον Κουτσούμπα
μόλις έφαγε τουλούμπα
και κοιμάται να χωνέψει

Στ όνειρο παρακαλάει
να την κάνει κωλοτούμπα
στις Βρυξέλλες ο Αλέξης

Μα αν την τυχόν και δεν την κάνει
πώς θα κάνει την πορεία
στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ

που θα πέφτουν οι ροχάλες
και τα φάσκελα ποτάμι
από το λαό, φοβάμαι

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:17 π.μ.

10.51 ΤΟ ΠΑΜΕ ειναι ταξικο μετωπο και μπορει να συμμετεχει ο καθενας χωρις να ειναι κομμουνιστης οποτε θελεις εισαι καλοδεχουμενος εκτος και αν εισαι Εφοπλιστης ιδου η ροδος

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:54 π.μ.

10.23 Καταλαβαινουμε τον πανικο σου κανε κουραγιο φιλε μου. Οι καπιταλιστες ειναι εδω και τα χειροτερα ερχονται. Η Εξαθλιωση του λαου συνεχιζεται.αυτο που θα σας συμβει δεν το εχεις δει ουτε στους χειροτερους εφιαλτες σου φουκαριαρη. Σε λιγο δεν θα εχεται τοπο να σταθειτε Σας πουλησανε φουκαρα μου αυτοι θα την γλιτωσουνε εσας θα κοματιασει ο λαος. Και αυτο το γλεντι δεν το χανουμε με τιποτα. Αν εχεις λιγο μυαλο φυγε τωρα η κολαση πλησιαζει δεν θα υπαρξει ελεος

βρωμερος οπορτουνας
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:57 π.μ.

Κορόιδο που είσαι ρε Κουτσούμπα
που έκανες κωλοτούμπα και
συμμάχησες με του Σαμαρά του χούντα.

Κορόιδο που είσαι Αλέκα
που δεν έσπασες τα τζάμια και έγιναν
οι οπορτούνες ζόρικοι και τζιμάνια.

Κορόιδο που είσαι Λιάνα που έσκισες το
καλσόν σου μια νύχτα Πρετεντέρη και
το τσογλάνμπόυ στο έδωσε στο χέρι.

Κορόιδα που είστε κνίτες που
σας δουλεύει η κλίκα για
να περνάει φίνα και να διαφημίζει
κόκα κόλα που πάντα πάει με όλα.

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:31 π.μ.

ΣΥΡΙΖΑιε σκοτωσε την Βαρκιζα που κρυβεις μεσα σου !

Λέσχη Φίλων ΠΑΝ
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:42 π.μ.

Καταγγέλουμε τον ασεβή που τολμάει να κατακρίνει το ΚΚΕ και συγχαίρουμε τον αγωνιστή του πληκτρολογίου trash που αφιέρωσε πολύτιμο χρόνο από την αγωνιστική ζωή του προκειμένου να βάλει στη θέση του τον ανιστόρητο που τολμά να βάζει στο στόμα του το ΚΚΕ. «Ου λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω» είπεν ο Κύριος, αλλά ο ασεβής δεν υπακούει

Μας κατηγορεί ο ασεβής ότι δεν ακούμε τη φωνή του λαού. Ποιου λαού; Του λοβοτομημένου; Του απολίτικου; Του χρυσαυγίτη; Του διεφθαρμένου; Εμείς δε θέλουμε τέτοιο λαό που πάει και ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ και εμάς μας γυρνάει την πλάτη και μας κάνει καζούρα. Να κάτσει να τα λουστεί τώρα και μεις θα το φχαριστηθούμε. Ανάγκη δεν έχουμε, μπήκαμε ΑΝΕΤΑ στη Βουλή και θα μπορούμε να καταγγέλουμε με την άνεσή μας και με τους μισθούς μας.

Μας λέει ο ασεβής και άσχετους και ότι δεν έχουμε λέει θεωρητική κατάρτιση. Θέλει και τα λέει κάτι τέτοια ή του ξεφεύγουνε; Μόνο του Δάσκαλο τα λόγια να είχε καταλάβει, δε θα τα έλεγε αυτά. Αλλά εκεί είναι το πρόβλημα όσων κατηγορούν το Κόμμα. Δεν το καταλαβαίνουν. Το πρόβλημα όμως το έχουν αυτοί, όχι το Κόμμα. Αυτό μια χαρά τα λέει, ο λαός είναι χαζός που δεν τα καταλαβαίνει

Μας λέει ο ασεβής και για τον Ένγκελς. Τι ανάγκη είχε αυτός ο βολεμένος με τις καταθέσεις των εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες και με την έλλειψη ταξικής συνείδησης; Παιδί των Βορείων Προαστίων ήταν, είχε ό,τι ήθελε και έλεγε και καμιά σαχλαμάρα παραπάνω. Θα κάτσουμε να την πάρουμε τοις μετρητοίς; Ο σ.Μαΐλης όμως τι θα φάει αν το Κόμμα διαλυθεί; Δεν είναι καιροί σύντροφοι να παίζουμε με τέτοια ενδεχόμενα, γιατί σε περιόδους έντασης και όξυνσης όλα είναι πιθανά και μεις με το Κόμμα ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ.

Καλούμε τέλος τον ασεβή διαχειριστή του ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ να σταματήσει να κάνει δικές του αναρτήσεις και να αρχίσει τις αναδημοσιεύσεις. Ένα σωρό αντικειμενικά, ποιοτικά και προωθητικά διαλόγου blogs υπάρχουν στο Διαδίκτυο, δεν μπορεί να αναδημοσιεύει από αυτά και κάθεται και γράφει τις βλακείες του; Υπάρχει ο Οικοδόμος, το Σφυροδρέπανο, ο Μπετατζής, o Λένιν downloaded, το "Γκούφη Ντακ", το "ΚΚΕ forever", το "Ι love KKE", το "πας μη κκε βρωμιάρης και άπλυτος" και πλήθος άλλων, ων ουκ έστι αριθμός.

Έλεος πια με τον κάθε ψωνισμένο του Διαδικτύου που παριστάνει τον κομμουνιστή χωρίς να έχει πάρει πιστοποίηση από το Κόμμα. Πού πας ρε Καραγιώργη;

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:44 π.μ.

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν περίμενε αυτές τις εξελίξεις το ΚΚΕ.

Κατά αρχήν δεν περίμενε ποτέ πως θα υπάρξει Αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα.Απομονωμένο απο την κοινωνία και τον λαό,αλλά και απο την σταλινική στραβομάρα που έχει κυριαρχήσει σε όλες τις γραμμές του,βολεμένο με το ποσοστάκια του και το μαγαζί γωνία,δεν μπόρεσε να διακρίνει τα σημάδια που έδειχναν τις μεγάλες ανατροπές που έρχονταν.Μόλις συνειδητοποίησε οτι κάτι τέτοιο είναι εφικτό,έκανε τα αδύνατα δυνατά για να το αποτρέψει.Εφαγε τα λυσσακά του να το ματαιώσει .Δεν δίστασε να συμπαραταχθεί με τους Σαμαροβενιζέλους,να συνταχθεί με το ακροδεξιό-φασιστικό σκυλολόι ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε όλη την Αριστερά και να συμμαχήσει με ότι πιό αντιδραστικό και βρωμερό διαθέτει το αστικό κράτος.Εσπασε τα μούτρα του και η πολιτική ηττοπάθειας υποτέλειας και υποταγής του ΚΚΕ ηττήθηκε κατά κράτος.

Σήμερα και μετά μόνο απο λίγες μέρες κυβέρνησης της Αριστεράς,το ΚΚΕ βρίσκεται μπροστά απο ένα ακόμη μεγάλο εφιάλτη.Ο νέος εφιάλτης είναι το λαικό στοιχείο που ξαναμπαίνει ορμητικά και καταλυτικά στο προσκήνιο.Οι λαικές κινητοποιήσεις που απλώνονται σε όλη την χώρα,έγινε ο μεγάλος βραχνάς του ΚΚΕ.Τα εκατοντάδες συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο για στήριξη της κυβέρνησης,στοιχειώνουν τον ύπνο των σταλινικών δεινόσαυρων και τους ανατρέπουν όλα τα σχέδια που έκαναν για να πολεμήσουν την νέα κυβέρνηση.
Ετσι τα σχέδια του ΚΚΕ για διαμαρτυρίες κατσαρόλας πάνε περίπατο και σαν δειλοί και βολεμένοι που είναι,έβαλαν την ουρά στα σκέλια ταπεινωμένοι και νικημένοι απο την λαική ορμή και οργή.

Αν τρομάζει κάτι το ΚΚΕ είναι όταν ο λαός βγαίνει στους δρόμους.Τα τελευταία χρόνια το έδειξε με το άρθρο 16,το έδειξε το Δεκέβρη του 2008,το έδειξε το 2011 και το 2012 όταν ο λαός βρέθηκε στις πλατείες και στα μεγάλα συλλαλητήρια που το ΚΚΕ δεν μπόρεσε να ματαιώσει παρ'όλες τις διασπαστικές προσπάθειες,το δείχνει και τώρα που δεν ξέρει πως να διαχειριστεί αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που του παραλύει όλα τα σταλινικά αντιδραστικά αντανακλαστικά και το βάζει ακόμα πιό βαθιά στο περιθώριο και την λαική απαξίωση.
Στην πορεία οι εφιάλτες του ΚΚΕ θα πολλαπλασιαστούν και θα το πνίξουν.Ο λαός του ετοιμάζει πολλούς εφιάλτες.Ευτυχώς ο λαός απέδειξε πως δεν είναι σαν τα μούτρα του ΚΚΕ.

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:56 π.μ.

@9.58 Οποιος φοβάται τον λαικό παράγοντα,θα το βρεί απο το λαικό παράγοντα.τελεία και παύλα.το πρώτο θύμα του λαικού παράγοντα είναι το κκε.
και ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή.τα ζόρια για το κκε μόλις άρχισαν.

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:47 π.μ.

Οι άνθρωποι που κατέβηκαν στις πλατείες και διαδήλωσαν το έκαναν γιατί δεν θέλουν το μνημόνιο. Μάλιστα για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980 φαίνεται ότι διαμορφώνεται στην κοινωνία ένα ρεύμα εναντίον της ΕΕ δηλαδή εναντίον της Ευρώπης των μονοπωλίων, των πολυεθνικών, των πλουτοκρατών. Είναι επόμενο πως κάθε κομμουνιστής χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις αυτές καθ' αυτές όταν γίνονται μέσα σ' αυτό το πλαίσιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι αυτός ο κόσμος τον βοηθά στη διαπραγμάτευση. Κάνει πολύ περισσότερα όμως. Η πλειοψηφία όσων κατεβαίνουν στέλνουν ένα απλό και ελπιδοφόρο μήνυμα. Ότι προκειμένου να ζούμε ένα μεσαίωνα, να συνεχιστεί αυτή η αδικία, ας φύγουμε από το Ευρώ και την ΕΕ. Το μήνυμα αυτό είναι θετικό για το λαϊκό κίνημα.
Όπως το 1981 ήταν θετικό και ελπιδοφόρο το γεγονός πως ο κόσμος ήθελε αλλαγή να φύγουμε από το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ (ΕΕ). Το τι έγινε τελικά το γνωρίζουμε. Ο κόσμος είναι πιο μπροστά από την κυβέρνηση. Γι αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια αυτοί που διαδηλώνουν.
Το ζήτημα είναι θα πάρουν την ουσία του μηνύματος οι αποδέκτες; Οι μεν Γερμανοί κατάλαβαν ίσως, πως αν πιέσουν περισσότερο η κυβέρνηση θα έχει περιθώριο να τους πει "άντε γεια", να φύγει χωρίς να πληρώσει τίποτα. Η ίδια η κυβέρνηση όμως θα αξιοποιήσει όπως πρέπει αυτόν τον αγώνα;
Δεν ξέρω αν την Δευτέρα θα έχουμε "συμφωνία", είναι πιθανό, ούτε τι θα προβλέπει. Ξέρω όμως ένα πράγμα: Πως μέσα στην ΕΕ και το Ευρώ αργά ή γρήγορα θα έχουμε την ίδια πολιτική με παραλλαγές. Κι αυτό γιατί η ΕΕ δηλαδή η Γερμανία ελέγχει την οικονομία μας. Μια έξοδος σήμερα θα είναι επώδυνη μεν για κάποιο διάστημα, αλλά θα είναι και η λύση. Μάλιστα καλό θα ήταν να είχαμε φύγει ήδη, μια κι όσο μένουμε τα πράγματα γίνονται χειρότερα.
Αν οι δανειστές κάνουν μια τακτική υποχώρηση και πουν "εντάξει δεν θα έχετε τρόικα - μνημόνιο, θα ελαφρώσουμε τα βάρη" θα είναι πραγματική νίκη ή επικοινωνιακή; Φυσικά η ΝΔ θα έχει πρόβλημα (ούτως ή άλλως έχει) αλλά το χρέος θα πληρώνεται, έστω και με ελαφρώς καλύτερους όρους. Σε μια τέτοια περίπτωση είτε 0% του μνημονίου, είτε 70%, το μόνο θετικό θα είναι μια προσωρινή ελάφρυνση, λίγος χρόνος μέχρι η κυβέρνηση αυτή να φθαρεί, ίσως μέχρι την επόμενη τετραετία, ο κόσμος να απογοητευθεί και μ' αυτό τον τρόπο να επανέλθουν οι απαιτήσεις των τοκογλύφων πιο επιτακτικές εφόσον μάλιστα θα έχουν "εξαντλήσει όλα τα περιθώρια".
Εκείνο που ξέρουν καλά οι έμπειροι Γερμανοί και αγνοεί η κυβέρνηση είναι ο Χρόνος. Ο υπουργός οικονομικών ζήτησε στην ουσία χρόνο. Ο χρόνος όμως μετρά υπέρ των δανειστών. Κάθε δευτερόλεπτο 786 € προστίθενται στα 330 περίπου δισ. € που είναι το χρέος. Κι όλα αυτά με τις εισαγωγές να είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από τις εξαγωγές. Άλλα 25 δις θα προστεθούν ως το τέλος του χρόνου και ω σύμπτωση, 25 δις είναι ακριβώς οι δανειακές μας ανάγκες. Πως για όνομα του λαού θα πληρωθεί αυτό το ποσό; "Με ανάπτυξη" θα πει κάποιος. Για να γίνει αυτό εφικτό στην πράξη, η ανάπτυξη του ΑΕΠ πρέπει να είναι πολύ πάνω από 10%, τουλάχιστο 15% αν υπολογίσουμε και άλλους παράγοντες ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, μόνο και μόνο για να παραμείνει το χρέος στο σημερινό ποσοστό! Μακάρι να γίνει, αλλά πως;
Το μόνο που μπορεί και πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να τιμωρήσει τουλάχιστο όσους μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Κάθε μέρα που περνά αδικήματα παραγράφονται και λαμόγια γαλαζοπράσινα ροκανίζουν τα χρήματά μας. Και μην ξεχνάμε όσους αδικήθηκαν και περιμένουν τη δικαίωση. Ελπίζω να μην μας κοτσάρει και κάνα μνημονιακό πρόεδρο και δέσει το σιχτίρ πιλάφι. Άντε να δούμε. Καλή επιτυχία κι ελπίζω ολόψυχα να είμαι λάθος, που δεν συμμερίζομαι τους πανηγυρισμούς... mitsos175.

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:32 π.μ.

@1.31 Κνίτη σκότωσε τον σταλινισμό που κρύβεις μέσα σου.
αν δεν τον σκοτώσεις μόνος σου θα τον σκοτώσει ο λαός.
μαζί με σένα!

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:39 π.μ.

Ανώνυμε 10.43. Σου στέρεψαν τα δικά σου επιχειρήματα? Γιατί αναμεταδίδεις τις πασοκιές της πασόκας Μακρή. Η μάλλον τις προβοκάτσιες του βαθέως πασόκ. Είπαμε να παίρνετε γραμμή, αλλά όχι και τόσο κραγμένη!! Μα από την Μακρή αντέγραψες? Κρίμα!! Και που να πλακώσουν τα δύσκολα, δηλαδή τα μέτρα. Και επί της ουσίας!! Πέρνα από τους απεργούς της coca-cola, να σου πουν αν έχουν την ίδια άποψη με εσένα και την Μακρή. Για τον Γεμρανό ξέχασες να μας πείς. Πως κι έτσι σου διέφυγε ή δεν πήρατε ακόμα γραμμή?Μανώλης

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:29 π.μ.

Προς λέσχη Φίλων ΠΑΝ.
Σύντροφοι καλές οι καταγγελίες,αλλά στην κατάσταση που βρισκόμαστε χρειάζονται προτάσεις.Τα οπορτουνιστικά τρολ ξεσάλωσαν στο διαδίκτυο και με τον αέρα του νικητή μας πήραν φαλάγγι.Κοντεύουν να μας πάρουν το σκάλπ!! Στο Βαθύ Κόκκινο τα τρόλ του οπορτουνισμού κάνουν πάρτυ και πληρώνονται αδρά για τις υπηρεσίες τους απο τον Σόρος και τις μυστικές υπηρεσίες της Κουμουνδούρου.Θα τους αφήσουμε σύντροφοι?Δεν θα πολεμήσουμε να πέσουμε μέχρι ενός?Δεν θα δώσουμε τον αγώνα κατά του οπορτουνισμού και της κυβέρνησης του?
Ποτέ των ποτών! Θα οργανώσουμε την αντεπίθεση σύμφωνα πάντα με τον μαρξισμό λενινισμό και τις θέσεις του Απρίλη.Δεν θα περάσουν οι Εσσέροι οι Μενσεβίκοι και οι αντεπαναστάτες σοσιαλφασίστες.
Σύντροφοι ο Δάσκαλος βρίσκεται σε δυσχερή θέση.Τα γραπτά του στερούνται πλέον του σπινθηροβόλου πνεύματος που παλιότερα κατατρόπωνε τους οπορτουνιστές.Στέρεψε ο έρμος Δάσκαλος απο την έμπνευση και τα κοσμητικά επίθετα που στόλιζε τους οπορτούνες.Το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα καλόπαιδα του ΚΚΕ που τιμούν την στήλη με τις πολιτικές αναλύσεις τους.Είναι ορατή μια χαλάρωση,που μόνο σαν ανησυχητική πρέπει να την δούμε.Προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει όλες οι ομάδες και οι λέσχες που λειτουργούν επικουρικά να κινηθούν με φρέσκιες προτάσεις και ιδέες που θα σημάνουν την μεγάλη αντεπίθεση.
Η Φράξια πιστή στον Απρίλη και στις θέσεις του,επεξεργάζεται ενα πλήρες πρόγραμμα αντιμετώπισης της νέας κατάστασης.Με ρηξικέλευθες προτάσεις θα δώσει νέα ώθηση στα καλόπαιδα του ΚΚΕ ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και τα τρόλ αλλά και την κυβέρνηση του οπορτουνισμού.
Επειδή οι καιροί ου μενετοί,η Φράξια προτείνει σε πρώτη φάση η αντεπίθεση να αρχίσει απο την συγκέντρωση των οπορτουνιστών την Κυριακή 15 Φλεβάρη σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας.Να οργανώσουμε τις δικές μας πλατείες,με τα δικά μας λάβαρα και συνθήματα.Να κατέβουμε οργανωμένα συντεταγμένα και αγωνιστικά με ΠΑΜΕ,Κοκα-Κόλα,ΚΝΕ και ΚΝΑΤ και με ότι κατσαρολικό διαθέτει ο καθένας στην οικοσυσκευή του.Χτυπώντας δυνατά κατσαρόλες και μπακίρια,θα ξεκουφάνουμε τους οπορτουνιστές,θα τους σπάσουμε τα τούμπανα και θα τους αναγκάσουμε σε άτακτη υποχώρηση.Τα αυτιά των οπορτουνιστών δεν αντέχουν πολύ φασαρία και θόρυβο και θα τους στείλουμε γρήγορα στον ΩΡΛ.Με σπασμένα τούμπανα οι άθλιοι οπορτουνιστές δεν θα μπορούν να ακούσουν τι λέει ο ΧΑΛΙΦΗΣ,και η πρώτη νίκη της επανάστασης θα είναι γεγονός.
Προσεχώς θα ανακοινωθούν και οι άλλες δράσεις που θα ακολουθήσουμε για την συντριβή του οπορτουνισμού.

ΦΡΑΞΙΑ ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΛΕΞΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΖΑΜΙΑ

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:02 μ.μ.

@Λέσχη Φίλων Παν

Θέλοντας κι εγώ να συμβάλλω στον προβληματισμό και την πρόταξη λύσεων, πιάνομαι από την τελευταία σας πρόταση και δηλώνω απολύτως σύμφωνος. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει ο οποιοσδήποτε να λέει την άποψή του, αλλά αντιθέτως πρέπει να αντιγράφει και να επικολλάει άρθρα και σχόλια από τα έγκριτα κομμουνιστικά ιστολόγια που αναφέρατε κι εσείς αλλά πρώτα και κύρια από το Ριζοσπάστη και τον 902. Πρώτα αυτοί και μετά όλοι οι άλλοι. Να διαβάζουμε πρώτα την επίσημη άποψη, να στοιχιζόμαστε πίσω από αυτήν και μετά να τη λέμε και με δικά μας λόγια, πάντοτε όμως προσεκτικά ώστε να μη συγκρουστούμε με αυτήν

Ελεύθερος Κομμουνιστής

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:02 μ.μ.

1) αριστερη κυβερνηση και μαλιστα πολυ πιο αριστερη απο το ΣΥΡΙΖΑ που ειναι ενα Σημιτικο ΠΑΣΟΚ και τους ακροδεξιους του Καμμενου , ηταν το ΠΑΣΟΚ του 81 που οντως ειχε και μαζικοτητα και κινημα μαζι του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβασε 10.000 με πανκινητοποιηση των οργανωσεων του και χαιρεται.

2) οντως το ΚΚΕ φοβαται την ενσωματωση του λαικου παραγοντα κατω απο αιτηματα που βολευουν μονο την τσεπη του Λατση. Αυτο επιχειρει σημερα ο ΣΥΡΙΖΑ οπως το ΠΑΣΟΚ με τους πρασινοφρουρους και τους αυριανιστες παλαιοτερα. Αλλα τωρα υπαρχει πειρα. Μπροστα σας θα μας βρειτε πιο ετοιμους σοσιαλφασιστες.
Ερχονται μαζικες λαικες κινητοποιησεις εναντια στο νεο μνημονιο που φερνετε και τοτε να σας δω.

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:15 μ.μ.

Ο λαος το τι θα κανει θα το δουμε. Εσυ αν εχεις τετοιους ευσεβεις ποθους ιδου η ροδος ιδου και το πηδημα. Δοκιμασε να μας σκοτωσεις. Κανονικα ομως οχι πισω απο το πληκτρολογιο.

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:00 μ.μ.

12.02. Δεν κρύβεις την αγάπη σου κνιτάκο για το το ΠΑΣΟΚ του 81.Τότε που το γλύψιμο του Χαρίλαου στον Παπαντρέα για να τον χώσει στην κυβέρνηση της ''αλλαγής''είχε χτυπήσει κόκκινο.Ετσι είναι κνίτη μου,οι μεγάλες αγάπες δεν ξεχνιώνται,όσα χρόνια κι αν περάσουν.Παρότι το 81 ο Παπαντρέας σας είχε πάρει τα σώβρακα,εσείς πιστοί ακόμα στο ΠΑΣΟΚ,τιμάτε και λατρεύετε και σήμερα τον Παπαντρέα και την ''αλλαγή του''.

Υ.Γ.Οι μαζικές λαικές κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει κνιτάκο.Την Κυριακή γίνεται ακόμα μία που θα είναι μεγαλύτερη απο τις προηγούμενες.Αν κατέβεις κνιτάκο την Κυριακή μην φοβηθείς.Δεν θα υπάρχουν ΜΑΤ και κάγγελα,και το μετρό θα λειτουργεί ειδικά για τους κνίτες όλο το εικοσιτετράωρο.
Περιμένω να σε δώ κνιτάκο,γιατί τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ...ους.

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:04 μ.μ.

@9.39 την Κανέλλη αντιγράφουμε.Και τον Ριζοσπάστη αντιγράφουμε.Αν ο Ριζοσπάστης διαφημίζει την ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ δεν φταίμε εμείς.
Οτι μας λέει ο ριζοσπάστης εμείς το κάνουμε.Απο εκεί παίρνουμε γραμμή για τις διαφημίσεις.

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:43 μ.μ.

2.04 ειναι κατανοητος ο πανικος σου. Επιχειρηθηκε η διιαλυση μεταλαξη του ΚΚΕ και σπασατε τα μουτρα σας. 2.00 Επειδη ακριβως εχουμε βγαλει υπερπολυτιμα συμπερασματα απο την ιστορια τα τελευταια 70 χρονια για αυτο αντιμετωπιζουμε τον οπορτουνισμο σαν καρκινωμα. Μπορεις να Σκουζεις οσο θελεις Στις συγκεντρωσεις με εθνικιστες και φασιστες πανε μονο οι οπορτουνιστες

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:43 μ.μ.

Μειωση μισθων απο 10% μεχρι 38% στην ΝΕΣΤΛΕ μεσα απο ατομικες συμβασεις εργασας. Πως εγινε αυτο ρε ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΑ. Πως θα ζησουνε ολοι αυτοι οι ανθρωποι ρε ΑΛΗΤΕΣ. που ειναι οι μισθοι του 2009 Μαντροσκυλα του Καπιταλισμου Γουρουνια

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:48 μ.μ.

ΛΥΣΑΞΕ οσο θελεις. Το ΚΚΕ θα συνεχισει να υπαρχει μακρια απο την ΧΟΛΕΡΑ του οπορτουνισμου χοχοχοχοχοχοχοχαχαχαχχαχχαχαχαχαχαχα

Ομιλος Προβληματισμού Μανώλης
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:00 μ.μ.

Θλιβερά ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΑ.......... δεν καταλάβατε τίποτε αστοιχείωτοι! Θα σας βοηθήσω:

Πότε έγινε η πρώτη επανάσταση στη Ρωσία που ανέτρεψε τον Τσάρο? Τον Φλεβάρη του '17!
Ποιόν έφερε στην εξουσία αυτή η επανάσταση? Τους σοσιαλδημοκράτες και τον Κερένσκυ!

Πότε έπεσε ο Σαμαράς? Τον Φλεβάρη του '15!
Ποιόν έφερε στην εξουσία αυτή η αλλαγή? Τους βρωμερούς σοσιαλφασίστες του Τσύριζα!

Άρα? Για βάλτε λίγο το ακατοίκητό σας να σκεφτεί?

Ναι καλά καταλάβατε!
Ο μέγας ΠΑΝ θα φτάσει με σφραγισμένο τρένο από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα στις 04 Απριλίου του '15 μεταφέροντας στον χαρτοφύλακά του τις Θέσεις του ΑΠΡΙΛΗ!

Η συνέχεια γνωστή σε όσους ξέρουν από Μαρξισμό-Μαϊλισμό:
Απεργίες φοβερές του ΠΑΜΕ τον Ιούλιο, αναταραχές, αποτυχημένο πραξικόπημα του Κορνίλοφ-Καμμένου και μετά........ να δεις τι σου 'χω για μετά...
Τον Οχτώβρη ο ΠΑΝ μαζί με τον Μανωλάκι και τον ΤRΑ-SS θα καταλάβουν τα χειμερινά ανάκτορα του Μαξίμου και θα κυρήξουν την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

Αυτά προετοιμάζει το Κώμμα μας, βρωμεροί σοσιαλφασίστες!

Πάω τώρα να σκεπαστώ γιατί πούντιασα....

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:16 μ.μ.

Παρτε αγκαλιά τον ΣΚΑΙ και την απευθειας καλυψη της σιωπηρης συγκεντρωσης στο συνταγμα.....οπου κυριο ζητημα ηταν ο σοσιαλφασισμος- σοβινισμος .....του ´´οι Ελληνες δεν εκβιαζονται ´´ , ενω προφανως αλλοι λαοί εκβιαζονται, και πηγαιντε βολτα να συναντησετε την 3η του Σεπτεμβρη , λανθανοντες Πασοκοι που το παιζετε και Μαρξιστες. Τι αυνανιστική αυταπατη αναλυσης καθυστερημενου ειναι η μπαρουφα του τύπου ..." Να πιεσει ο λαος τον Συριζα να μην αθετησει οσα υποσχεθηκε" ;;;;;;. Σαφως και δεν θα αθετησει τον πυρηνα των εξαγγελιών του. Ναι στο ευρω . Ναι στην ΕΕ. Ναι στην ανταγωνιστικοτητα. Ναι στις 4 ελευθεριες της ευρωζωνης. Ναι στο ΝΑΤΟ και τις υποχρεωσεις που σπορρεουν απο τον γεωστρατηγικο ρολο μας στο ΝΑΤΟ. Ναι στοχ ιδιωτικες επενδυσεις και στα ΣΔΙΤ. Ναι στην ΚΑΠ. Ναι στην αναγνωριση του χρεους. Και μετα ηρθαν οι ´´μελισσες ´´....κοινο ανακοινωθεν για κυρωσεις συη Ρωσια. Υπογραφη του ΤΑΡ. Διαβεβαιωση σε COSCO, σε ΑΚΤΩΡ για ΠΑΘΕ κλπ, παραταση του μνημονιου με ... Γεφυρα!!!! Νεο ομολογο στην θεση της διαγραφης ή της αρνηδης του επαχθους χρεους. 751€ οταν και εφοσον. Λληρωστε τον ΕΝΦΙΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι εδω .... Χερι χερι με τον οπορτουνισμο της Ανταρσυας και την θαλασσοταραχη στο κρανιο των χυδαιολογουντων στον Μαρξισμό.
Κοντα τα λογια σας και τα χερια σας σπο το ΚΚΕ. Ειναι χρονια μπροστα απο τον νοθρο σας. Και προσεξτε. Δεν ειστε ικανοι να εκβιασετε καταστασεις μαζικης προβοκατσιας. Με την ανωνυμια σας στο διαδυκτιο υποκαθιστατε την κουκουλα σας που φορατε χρονια τωρα. Ανοιχτα στον λαό πουε δεν τολμησατε. Δεστε τί παθατε πριν 2-3 μηνες στην ζωνη.
Κοντα τα ξερα σας σκοταδια.
Jim

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:37 μ.μ.

@9:39 π.μ
Μανωλάκι τρέχα να πάρεις τα χάπια σου γιατί οι μπούφλες είναι απανωτές και ανησυχώ για σένα.

Ποια προβοκάτσια;
Διαφήμισε ο Ριζοκλάστης σε ολοσέλιδη καταχώρηση την Κόκα-Κόλα στις 27/5/2012, ΝΑΙ ή ΟΥ;;;
Διαφήμισε ο Ριζοκλάστης σε ολοσέλιδη καταχώρηση την ALPHA BANK τον Δεκέμβρη του 2014, ΝΑΙ ή ΟΥ;;;

Και μετά έχετε τα μούτρα να μιλάτε για υποστήριξη στους απεργούς της Κόκα-Κόλα και ενάντια στους Τραπεζίτες;;;;;;;

Πόσο ξεφτίλες μπορείτε να γίνετε;; Εέεεεεεεεε

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:15 μ.μ.

@Μανωλάκι

Δηλαδή είναι ψέματα ότι ο Ριζοσπάστης διαφήμισε την Coca-Cola; Μην πετάς την μπάλα στην εξέδρα και μιλάς για πασοκιές, για Γερμανούς και άρες μάρες κουκουνάρες. Είναι αλήθεια ή όχι; Είναι προϊόν φωτομοντάζ μήπως; Αυτό να μας πεις και τα υπόλοιπα θα τα βρούμε. Ρε τι πάθαμε με δαύτους. Επειδή αυτοί είναι τρελοί, θέλουν να τρελάνουνε κι εμάς

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:42 μ.μ.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση ο συριζας πλησιάζει το 50% .Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν σημαντική πτώση και κινούνται όλα γύρω στο 4%.Η διαφορά συριζα Ν.Δ είναι στις 27 μονάδες!!Σίγουρα αυτό αποτελεί ακόμα μια δικαίωση των προφητειών για το σταλινικό ΚΚΕ που περίμενε τον λαό να στραφεί...ενάντια στην κυβέρνηση.Και μερικοί αμετανόητοι ΠΑΝιβλακες κνίτες το πιστεύουν ακόμα και σήμερα.Αυτά τους λένε στις οργανώσεις τους,αυτά διαβάζουν στην φυλλάδα τους αυτά λέει ο Κουτσούμπας και η Κανέλλη,αυτά λένε οι κακόμοιροι κι εδώ μέσα.Ακόμα και σήμερα ονειρεύονται λαικές αντιδράσεις....ενάντια στην κυβέρνηση,χωρίς να βλέπουν το παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό.Απο λοβοτημένους εγκέφαλους και αρρωστημένα μυαλά που μετά απο την συντριβή των Σαμαροβενιζέλων ξέμειναν απο συμμάχους και προστάτες,ο πανικός τους είναι παραπάνω απο φανερός.Απο την στιγμή μάλιστα που όσο περνάει ο καιρός η συμπαράσταση στην κυβέρνηση θα γιγαντώνεται,το ΚΚΕ θα ξεφτιλίζεται ακόμα πιό πολύ απομονωμένο και ανίκανο να αντιδράσει.
Το ΚΚΕ περίμενε να απο την πρώτη μέρα να βγεί στο δρόμο για να πολεμήσει την κυβέρνηση.Αντί για αυτό βγαίνει ο λαός στους δρόμους και στις πλατείες για να στηρίξει την κυβέρνηση ενάντια στα καπιταλιστικά κοράκια της Ε.Ε και τους διεθνείς τοκογλύφους .Το γεγονός οτι ο λαός βρίσκεται στους δρόμους αποσυντονίζει και ξερχαβαλώνει το ΚΚΕ και το αναγκάζει να καταπιεί την γλώσσα του και να επιστρέψει ηττημένο πάλι στις τρύπες του.

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:02 μ.μ.

1.42 Συμφωνώ μαζί σου.Δεν είναι λαός αυτός που δεν ψηφίζει το ΚΚΕ.Είναι σκατολαός και χρυσαυγίτες.Απολίτικος και διεφθαρμένος.
Ο σ.Παφίλης το είχε πεί καθαρά παλιότερα καλεσμένος σε κάποια εκπομπή.''Ο λαός έχει ευθύνες που δεν μας ψηφίζει και όχι το ΚΚΕ που έχει σωστές θέσεις αλλά δεν τις καταλαβαίνει ο λαός''είχε πεί ο σ.Παφίλης και γέλασαν ακόμα και οι πολυθρόνες στο στούντιο.
Εγώ στο ζήτημα αυτό,μόνο μια λύση βλέπω.Να διώξουμε αυτό τον παλιολαό,στην ανάγκη να τον στείλουμε στα Γκουλάγκ της Σιβηρίας και να κάνουμε εισαγωγή άλλο λαό πολιτικοποιημένο που να ξέρει να ψηφίζει ΚΚΕ.Μπορεί η εισαγωγή λαού να μας κοστίσει κάτι παραπάνω,αλλά θα έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας.
Αλλη λύση δεν υπάρχει με το σκατολαό που μπλέξαμε.

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:17 μ.μ.

@ Οσο είναι ψέμμα οι χορηγίες Μελισσανίδη στον Ρυποσπάστη άλλο τόσο είναι ψέμμα και οι διαφημίσεις της Κόκα-κόλα και της ALPHA BANK στον Ρυποσπάστη.
Οι κνίτες πιάστηκαν με την γίδα στη πλάτη και χασανε τον μπούσουλα.

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:37 μ.μ.

μανωλάκι αν θυμάσαι όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ η ΕΣΗΕΑ προκήρυξε απεργία σε όλες τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ.Οι δημοσιογράφοι την άλλη μέρα με την άδεια του σωματείου τους κυκλοφόρησαν απεργιακό φύλο για την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού γύρω απο το θέμα της ΕΡΤ.
Ακόμα και τα αστικά ΜΜΕ συμμορφώθηκαν και δεν έβγαλαν εφημερίδες.Εκτός απο τον Ριζοσπάστη!!!!.Η φυλλάδα του Περισσού πρώτη σε απεργοσπασίες απολύσεις προσωπικού και ξεπουλήματα αγώνων,κυκλοφόρησε χωρίς ντροπή απεργοσπαστικό φύλο.Δικαιολογήθηκαν οι αχρείοι πως έπρεπε να τηρήσουν τα συμβόλαια με τις διαφημιστικές εταιρείες.Δηλαδή μανωλάκι η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ είχε μεγαλύτερη αξία απο τον αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ!!!!
Δεν ξεχνάμε καμμιά απο τις προδοσίες σας επαναστάτες της φακής.Η ξεφτίλα σας δεν έχει τέλος.Και θα πληρώσετε για όλες τις προδοσίες που κάνατε στο λαικό κίνημα και στην κοινωνία.
Και μετά έχετε τα μούτρα ρε να εγκαλείτε άλλους για οπορτουνισμό και πράσινα σταλινικά άλογα.

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:46 μ.μ.

@9:42 μμ

Ρε δεν πας να σε δει κανένας γιατρός, ποιά καπιταλιστικά κοράκια της ΕΕ τσαμπουνάς, στην Ελλάδα σοσιαλισμό έχουμε; Την ΕΕ και το ευρώ ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να σώσουν. Έχουν βγει όλοι οι αστοί και σας χειροκροτάνε, ο Μπαλτάκος χτυπάει προσοχές, τα κανάλια σας υμνούν. Στροφή στο ρεαλισμό λένε τις πιρουέτες σας. Ο λαός που τον δουλεύετε ψιλό γαζί με τις λέξεις και τις πασοκιές θα σας ξεσκίσει αυτό να το θυμάσαι όταν του στείλετε τον λογαριασμό να τον πληρώσει.
Βρε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ 90% έπαιρναν μαζί επί δεκαετίες, τι σημαίνει αυτό; ο λαός τότε είχε άδικο;

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:47 μ.μ.

Ανώνυμοι 2,04 και 7.37. Από τον Καρατζαφύρερ παίρνετε γραμμή ή από τον αδελφό του? Ολως περιέργως και πάλι οι Καρατζαφύρερ ανεβάσαν την προβοκάτσια, όπως με τον Γερμανό. Μπράβο, έτσι "αριστεροί" μου. Και εις ανώτερα!! Τώρα σειρά στην γραμμή έχει η ΧΑ. Την ανακοίνωση του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων στην coca-cola, πιστεύω να την διαβάσατε. Εμμέσως πλην σαφώς σας λέει αυτό που είστε, Προβοκάτορες. Μανώλης

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:45 μ.μ.

Η Αντικομμουνιστικη λυσσα και υστερια απο τον οπορτουνιστικο βοθρο συνεχιζεται. ειναι πολυ καλο σημαδι οτι το ΚΚΕ βαδιζει σωστα. Το νεο μνημονιο ερχεται νεα αντεργατικα μετρα με βαση το συμφωνο σταθεροτητας και την συνθηκη του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ. τα χειροτερα για τον λαο ειναι μπροστα καμμια ανοχη στην Συγκυβερνηση Τσυριζα Καημμενου που την στηριζει ο ΣΕΒ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ταξικη ενοτητα και λαικη συμμαχια για την ανατροπη του καπιταλισμου

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:56 μ.μ.

Ανώνυμε 9.42. Πολύ μεγάλες κουβέντες λες και θα διαψευστείς. Για διάβασε την ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων για την καταγγελία τους που η κυβέρνηση συριζα-ανελ, αρνείται να καταβάλει το ποσόν των συντάξεών τους για τον Μάρτη, θέλοντας να βάλει χέρι στα αποθεματικά των ταμείων και θα καταλάβεις για το τι αγώνες έρχονται. Και πού από δευτέρα που θα πλακώσουν και τα μνημόνια κατά 70% ....ε...... με συγχωρείτε λάθος, την συμφωνία γέφυρα ήθελα να πώ, αυτή που τώρα συζητάτε και πάλι με τον Τόμσεν (βλέπεις πήρε προαγωγή και έγινε θεσμικός εταίρος). Ποιός λαός βγήκε στους δρόμους? Εννοείς τις 10.000, που καλούσαν ο σύριζα, η ΝΔ, το πασόκ, η ΧΑ, το ποτάμι? Τότε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ με πάνω από 100.000 κόσμο και χίλια σωματεία, τι ήταν? Α΄ξέχασα, πέρασε κι από τους εργαζόμενους της ΝΕΣΤΛΕ, την coka-cola, να δείς τις απεργίες που ετοιμάζουν. Και διάβασε και αύριο την ανακοίνωση της γραμματείας του ΠΑΜΕ, και εκεί θα δείς αναλυτικά τους αγώνες της εργατικής τάξης, να διεκδικεί, τίποτα λιγότερα από αυτά που της ανήκουν. Γιατί η εργατική τάξη φίλε μου, δεν διαδηλώνει μαζί με τα αφεντικά της, (όλοι οι Ελληνες μαζί), όχι, δεν γίνεται να πηγαίνουν μαζί και αυτοί που χάνουν τα σπίτια τους και ο Σάλλας μαζί, (κι αυτός Ελληνας είναι)(γιατί και ο ΣΕΒ και οι τραπεζίτες καλούσαν στο ο Σύνταγμα, δεν διάβασες την ανακοίνωσή τους?), δεν γίνεται να πηγαίνει ο Λάτσης (κι αυτός Ελληνας είναι) και να πηγαίνει κι αυτός που τον έχει εργολαβικό με 400 ευρώ ο Λάτσης. Γκέγκε? Δεν γίνεται εγώ ο άνεργος να διαδηλώνω μαζί με το αφεντικό μου που με απέλυσε γιατί αρνήθηκα από αορίστου να με έχει να δουλεύω μια εβδομάδα το μήν, γιατί και το αφεντικό μου κάτω ΄ταν και διαδήλωνε. Τώρα πώς γίνεται να χαίρομαι κι εγώ και το αφεντικό μου, είναι ένα μυστήριο!! Μάλλον γιατί αφού χαίρεται αυτός, δεν θα έπρεπε να χαίρομαι εγώ. Οι αγώνες φίλε μου θα έρθουν και θα είναι σφοδροί, θα είναι ταξικοί, θα είναι εργατικοί. Κοίτα εσύ τότε, να είσαι με την σωστή πλευρά. Και κανένας σύριζα καμμία αστική κυβέρνηση δεν μπορεί όσο και να θέλει να τους σταματήσει. Ετσι προχωρούν οι κοινωνίες πολλά-πολλά χρόνια τώρα. Το πολύ-πολύ ο σύριζα να επιβεβαιώσει την φήμη και την ιστορία της σοσιαλδημοκρατίας του '30. Ναι είναι αυτή σοσιαλδημοκρατία που ανοιχτά συμμάχησε με τον φασισμό μπροστά στον φόβο της από την άνοδο του τότε εργατικού κινήματος. Θα δούμε αν αυτό θα ξανα επαναληφθεί. Τώρα όμως με μία τεράστια διαφορά. Οτι τώρα και το εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ 'εχουν μία τεράστια εμπειρία και ένα συμπαγές σαν μια γροθιά κόμμα. Απάνω του να είσαι σίγουρος θα σπάσουν όλοι οι επίδοξοι μανιαδάκηδες. μανώλης

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:57 π.μ.

Μανωλάκι, εξακολουθείς να μην απαντάς. Η φωτογραφία με τη διαφήμιση της Coca-cola από το Ριζοσπάστη είναι φωτομοντάζ ή όχι; Τόσο δύσκολο είναι να το κάνεις; Τρεις γραμμές γράφεις και δε λένε τίποτα επ αυτού, παρά μόνο για καρατζαφύρερ, για χρυσή αυγή, για γερμανό. Άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε δηλαδή. Τι σας έχουνε ποτίσει;

14 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:56 π.μ.

Εγώ πάντως, πολιτικά μίλησα στο σχόλιο μου, πολιτικά απάντησα στο άρθρο, και μια πολιτική απάντηση από τονβ αρθρογράφο δεν πήρα.
Και στο ενδιάμεσο η συγκυβέρνηση της ντροπής (την οποία μας καλούν να υποστηρίξουμε) έχει χαρακτηρίσει "επιθετική δύναμη την ΕΛΔΥΚ", ελληνική επαρχία "όπως η θράκη" την Κύπρο, και η νταντά του μαχαιροβγάλτη χρυσαυγίτη Μπούκουρα έχει ήδη εκφράσει ήδη την απαίτηση το ΚΚΕ να μην εκπροσωπείται σε κανένα κοινοβουλευτικό επίπεδο (βουλή-ευρωβουλή) και να μην έχει και χρηματοδότηση (αρκετά χειρότερα από την ΧΑ που κανάκευε η κυρία Μακρή δηλαδή), και πρόλαβε να προβοκάρει και τον "Ρ" στο ενδιάμεσο εταιροχρονίζοντας μόλις κατά ενάμισι χρόνο ένα φύλλο του. Καμώματα Άδωνη, Καρατζαφέρη και ΧΑ δηλαδή, αλλά με όποιον δάσκαλο καθήσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις.

Τελικά η απορία μου είναι η εξής:
Βαθύ ροζ ή μήπως περάσαμε στο "βαθύ μπλέ";

Και δεν αναφέρομαι στην κυβέρνηση με τον καθαρόαιμο πλέον εθνικιστικό λόγο. Στο σάιτ αναφέρομαι που τον έχει υιοθετήσει...

14 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:03 π.μ.

-και κάτι για τα χρυσαυγιτάκια που έχουν ξεσαλώαει στα σχόλια. Την δική σας εφημερίδα, την "Αυγή", την έχετε ποτέ διαβάσει για να δείτε πόσες και ΠΟΙΕΣ διαφημήσεις έχει (με την μισή κυκλοφορία του "Ρ");
-Πως λέγεται ένα αστικό καθεστώς στο οποίο απαγοτεύεται να κριτικάρεις την κυβέρνηση θπό την απειλή πογκρόμ;
Όποιος απάντησε "φασιστικό" κέρδισε. Έναν ήσυχο ύπνο...

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:19 π.μ.

Εχει απαντησει ηδη το ιδιο το ΚΚΕ μεσω του 902.gr και οι εργσζομενοι της κοκα κολα.
Ξεφτιλησαν με ανακοινωση τους της περιορισμενης ευθυνης ξανθια χρυσαυγιτισα που εχετε μαζεψει στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:40 π.μ.

Ανώνυμε 12,57. Μια χαρά απαντάω. Εσύ μάλλον έχεις τυφλομάρα. Για πές μας, τί ημερομηνία είναι η εφημερίδα και πότε άρχισε η απεργία των εργαζομένων? Ο Ρ, όπως και η Αυγή, κατά καιρούς βάζει κάποιες διαφημίσεις για να μπορέσει να κρατηθεί με κάποια έσοδα. Εσύ πού βλέπεις το κακό? Διαφωνείς? Αν ναί, να το συζητήσουμε. Αλλο αυτό όμως και άλλο η προβοκάτσια ότι ο Ρ "τορπίλισε" την απεργία των εργαζομένων της oco-cola. Κι όταν ο Καρατζαφύρερ ρίχνει τέτοια προβοκάτσια, το κάνει για να χτυπηθεί αυτή την στιγμή αυτός ο αγώνας τους.. Εσύ γιατί συμμετέχεις σ αυτή την προβοκάτσια? Είσαι με τον Καρατζαφύρερ, ή τον εμπιστεύεσαι τόσο που δεν σου πέρασε από το μυαλό, την στόχευση που έχει? Αλλά αλήθεια, τι έγινε ο Γερμανός? Θυμάσαι τι λάσπη ρίχνατε, πάλι μαζί με τον Καρατζαφύρερ και τον Πάγκαλο. Και εγώ θα μπορούσα να σου πώ ότι η Μακρή ήταν αυτή που ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας των ναζί, γιατί είναι συγγενείς εξ αίματος και την μαζέψατε στον σύριζα, άρα "συνεργάζεστε"με τους ναζί. Ομως αυτό δεν θα ΄ταν πολιτική αντιπαράθεση. Θα ήταν μια βόλτα στα σκατά. Ας έρθουμε όμως στην πραγματική αντιπαράθεση. Για πές μου, τι θα κάνει η κυβέρνηση. Θα ικανοποιήσει τα αιτήματα των απεργών και απολυμένων της Coca-cola? Θα απαιτήσει την επαναπρόσληψή τους? Τι σόι "αριστερή " κυβέρνηση είναι, τάχα μου υπέρ των εργαζομένων? Θα αφήνει δηλαδή τους εργαζόμενους έρμαιους του κάθε κεφαλαιοκράτη? Εδώ και τώρα λοιπόν επαναπρόσληψη των απολυμένων. Συμφωνείς ή όχι? Μανώλης

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:51 π.μ.

μανωλάκι την πάτησες κακόμοιρε.Δεν έχει σημασία ρε πότε διαφημίζεις πολυεθνικές αλλά οτι τις διαφημίζεις.Εσύ ρε φουκαρά περίμενες να κλείσει εργοστάσια και να απολύσει εργαζόμενους για να καταλάβεις τι εστί ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ?
μανωλάκι σαν καπιταλιστικό κόμμα που είναι το μόρφωμα του περισσού με καπιταλιστές συνεργάζεται και διαφημίζει και σε οφφσορ ξεπουλάει δημόσια περιουσία.
Οταν η φυλλάδα σας είναι απεργοσπάστης ότι και να λές πάει στο βρόντο.Σας κατάλαβε και ο τελευταίος εργάτης και σας φτύνει.
Τους απολυμένους της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ δεν μπορεί να τους επαναπροσλάβει η κυβέρνηση.Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ δεν είναι δημόσια επιχείρηση.Λίγο μυαλό θέλει να το καταλάβεις,αλλά αν ο κνίτης είχε μυαλό δεν θα ήταν κνίτης.Οταν εσείς πάρετε την εξουσία,κρατικοποιείστε την ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ να τελειώσει το παραμύθι.Μέχρι τότε πάρτε τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του κώματος.Τόσες επιχειρήσεις έχει το κώμα κάπου θα τους βολέψετε.

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:41 π.μ.

@trash

Τελικά, όποιος σας κριτικάρει είναι χρυσαυγίτης ή πασόκος; Ωραίος πολιτικός λόγος από κάποιον που θέλει πολιτικές απαντήσεις. Σε σχέση με τη διαφήμιση της Coca-cola, αν κατάλαβα καλά, επειδή αυτή έγινε πριν από τις απολύσεις, έχει καλώς γιατί τότε ήταν υγιής επιχείρηση. Στηρίζουμε και στηριζόμαστε λοιπόν από την υγιή επιχειρηματικότητα, δεν είναι κακό να τα λέμε αυτά. Στον ΠΑΝ, όμως, πώς θα το εξηγήσεις;

Κανελλικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ)
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:47 π.μ.

Η Αυγή και ο Σύριζα δεν υποστήριξαν ποτέ ότι θα ανατρέψουν τον Καπιταλισμό και θα δώσουν τα μέσα παραγωγής στους εργάτες, γιατί απλά δεν τάζουν φούμαρα και 2ες παρουσίες......

Αντίθετα το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι και τον Καπιταλισμό θα ανατρέψει, και την ΕΕ θα διαλύσει και από το ΝΑΤΟ θα βγάλει την Ελλάδα και θα κρατικοποιήσει τις επιχειρήσεις.

Άρα λοιπόν είναι το ΚΚΕ που πρέπει να εξηγήσει πόσο ΤΙΜΙΟ είναι να λες όλα τα παραπάνω και ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ να διαφημίζεις Coca-Cola, ALPHA BANK και να δέχεσαι οικ. ενίσχυση από τον γνωστό λαθρέμπορα πετρελαίου.

Και τέλος, ΔΕΝ υπάρχει κυβέρνηση Μανωλάκι 8:40 που μπορεί να εξαναγκάσει τον ιδιώτη να προσλάβει τους εργάτες που έχει απολύσει.
Ούτε αυτό δεν καταλαβαίνεις Μανωλάκι γι αυτό και πάντα τα "επιχειρήματά" σου είναι όπως σωστά αναγνωρίζεις "..........μια βόλτα στα σκατά"!

Καλό κολύμπι Μανωλάκι

Ταξικά
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:52 π.μ.

Φάε ένα "κομμουνιστή" της πλάκας!
Μάθε ΤΡΑΣ ότι ΝΑΙ και η ΕΛΔΥΚ και η ΤΟΥΡΔΥΚ ιμπεριαλιστικά σώματα και επιθετικές δυνάμεις είναι που βυσσοδομούν στη πλάτη του Κυπριακού λαού.
Μήπως τελικά έχουν δίκιο όσοι σε γράφουν ως TRA-SS;
Μήπως τελικά είχε δίκιο εκέινος που σε άλλο ποστ αναρωτιόταν πως έγινε και κατέληξες στο ΚΚΕ;
Αλήθεια ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΣ ΤΡΑΣ;;;;;;;;

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:04 μ.μ.

Μανωλης. Μην τους παρεξηγεις. Ειναι σε αθλια κατασταση και παραμιλανε. Βλεπουνε τα χειροτερα που ερχονται και ειναι σε απογνωση. Τωρα ξεκιναει το γλεντι ας το απολαυσουμε συντροφε

οπορτουνιστικός απόπατος - ταξικό ναυάγιο
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:49 μ.μ.

Κοίτα να δεις που ο Μανώλης και ο trash θέλουν σοβαρή πολιτική αντιπαράθεση και πολιτικά επιχειρήματα από αυτούς που θεωρούν πασόκους και χρυσαυγίτες. Μιλάμε για πολιτικό πολιτισμό. Φαίνεται ότι σήμερα δεν πήραν τη Ριζοσπαστιαία δόση και έχουνε μαλακώσει. Αύριο, σύντροφοι, να πάρετε διπλή τη δόση που χάσατε. Δεν είναι καιροί για χαλάρωμα. Στην τσίτα. Και μην ξεχνιόσαστε. Περιμένουμε με ανυπομονησία το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Όλος ο κόσμος κρέμεται από τα χείλη του Κουτσούμπα, τις παροιμίες της Παπαρήγα και τον εθνοκομμουνισμό της Λιάνας Κανέλλη-Μπαλτάκου

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:16 μ.μ.

11.47 Να και μια φορα που εχεις δικιο οτι ο Καπιταλισμος δεν θα γινει ποτε ανθρωπινος και οτι η εργατικη ταξη θα παρει τα μεσα παραγωγης στα χερια της συμφωνουμε. 10.41 ΚΚΕ θα υπαρχει Φουκαριαρη οτι και να κανεις που θα αντιμετωπιζει τον οπορτουνισμο σαν καρκινωμα και δεν θα μπαινει σε κυβερνησεις με τους καπιταλιστες στην εξουσια. Τωρα χτυπεισου κατω οσο θελεις προσφερεις αφθονο γελιο. χαχαχαχαχαχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχο

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:56 μ.μ.

1.04 Ο ΠΑΝ συμπαραστέκεται στο μανωλάκι και οι δύο κλαίνε την μοίρα τους.
Ατιμη κενωνία που άλλους τους ανεβάζεις και τα συντρόφια τα κατεβάζεις στα τάρταρα.

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:06 μ.μ.

Κανένα κνιτόπουλο δεν απάντησε στην καταγγελία του @13 Φεβρουαρίου 10.37 για την καραμπινάτη απεργοσπασία του ριζοσπάστη στην απεργία της ΕΣΗΕΑ για την ΕΡΤ.Την κάνανε γαργάρα και παριστάνουν τους Κινέζους
αλλωστε τι να πούνε οι κακόμοιροι? Θέλουν δεν θέλουν η ξεπουλημένη ηγεσία τους τους βάζει και υπερασπίζονται πολυεθνικές,κοκα κολα και τραπεζίτες.Αν τολμούν ας κάνουν κι αλλοιώς.
Ετσι είναι.Μια ζωή το ΚΚΕ ξεπουλήματα απεργοσπασίες και διάσπαση του λαού.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ(ΚΚΕ)
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:15 μ.μ.

Αγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της ηγεσίας του ΚΚΕ και του Τίγρη(Μελισσανίδης).
Ο Μελισσανίδης έχει ανέβει στα κεραμίδια και κατηγορεί τον ριζοσπάστη και το ΚΚΕ πως τον έριξαν απο χορηγό.Διαμαρτύρεται γιατί ενώ αυτός κάνει τις δωρεές προς το κώμα των αγώνων,το ΚΚΕ διαφημίζει την COCA-COLA που πάει με όλα καθώς και διάφορους τραπεζίτες όπως η ALPHA-BANK.
Πρέπει να παραδεχτούμε πως έχει ένα δίκιο ο Μελισσανίδης.Δεν μπορείς κύριε ΚΚΕ αλλού να τρώς να πίνεις και αλλού να το δίνεις!

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:30 μ.μ.

Ρε απαντήστε τρόλια. Συμφωνείτε εδώ και τώρα να ξαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι της κοκα-κόλα? Εδώ και τώρα να παρέμβει ο υπουργός για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους? Το προσυπογράφετε "αριστεροδέξιοι"? Τι σόι "αριστερή" κυβέρνηση είναι αυτή που αφήνει εργαζόμενους απολυμένους τόσους μήνες και τους μεγαλοβιομήχανους να ξεσαλώνουν? Με την ακροδεξιά ξέρατε να τακιμιάσετε, με τους βασιλικούς και τους χουντικούς επίσης. Για τους απεργούς της κόκα κόλα που τόσο "αγαπάτε" δεν θα κάνετε τίποτα? Που θα μας κουνήσετε και τα φασιστικά βρωμόχερά σας. Εδώ και τώρα επαναπρόσληψη των απολυμένων της κόκα-κόλα. Μανώλης

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:35 μ.μ.

Ο "αριστερός" σας υπουργός, εδώ και τώρα να ακυρώσει τις μειώσεις μισθών που φθάνουν μέχρι και 38% στην ΝΕΣΤΛΕ. Να ακυρώσει τις απολύσεις στα VILLAGE CINEMA, να σταματήσει την τρομοκρατία στα Σ.Μ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Η φοβάται μην τρομάξει τους φίλου του επιχειρηματίες? Εδώ και τώρα να σταματήσουν οι εργασίες της ELDORANTO στην Χαλκιδική, ή θα σας μαλώσει ο Σταθάκης που είναι και μέτοχος. Ρε άντε να χαθείτε που θα το παίξετε και αριστεροί! Μανώλης

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:42 μ.μ.

9.56 Εχεις απολυτο δικιο. Με αστικες εκλογες ειχε βγει και ο Χιτλερ στην Γερμανια. Οσο για το ΚΚΕ καταλαβαινω την πικρα σου κανε κουραγιο. Δεν γιναμε σαν τα μουτρα σου

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:48 μ.μ.

Να καταργηθούν ΤΩΡΑ τα χαράτσια στην υγεία. Να ανοίξουν ΤΩΡΑ όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν για να στέλνουν τον κοσμάκη στα πανάκριβα ιδιωτικά κέντρα. Δωρεά περίθαλψη για τα 3.000.000 ανασφάλιστους. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Η θα σας μαλώσουν οι φίλοι σας "υγιείς" επιχειρηματίες φαρμακοβιομήχανοι και κλινικάρχες? Τα στηρίζετε ή όχι? Η απάντηση είναι όχι. Γι αυτό άλλωστε και την Δευτέρα, εσείς θα "διαδηλώνετε" υπέρ του μνημονίου!! Α' ξέχασα...... 70% του μνημονίου και 30% του ΟΟΣΑ, που με αυτουνού τις συνταγές φτιάχτηκε το μεσοπρόθεσμο. Η επόμενη "διαδήλωσή" σας τι θα είναι? Υπέρ της κατάργησης της απεργίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων? Γιατί αυτό θα είναι ένα από τα επόμενα μέτρα του 70% του μνημονίου. Ρωτήστε την Ραχήλ. Αυτή θα ξέρει σίγουρα. Η γέφυρά σας με την ακροδεξιά είναι! κ΄τι θα πήρε το αυτί της. Μανώλης

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:58 μ.μ.

Ρε παιδιά, τί είπε ο άνθρωπος!!!!!! Ζωγράφισε! Για τον Πανούση μιλάω! Χα,χα,χα,χα,χα. Αν υπάρχουν λέει θύλακες της ΧΑ στα σώματα ασφαλείας, τους παρακαλεί πολύ να αυτοδιαλυθούν!!!! Χα,χα,χα,χα,χα,. Μιλάμε για πολύ γέλιο είναι ο άνθρωπος. καλά μόνος του το σκέφτηκε ή του το σφύριξε η Ραχήλ? Μιλάμε ή για πολλά καντάρια "εξυπνάδας, ή για πολύ μεγάλο δούλεμα και ο τύπος μας περνάει για λωβοτομημένους και νομίζει ότι απευθύνεται σε μ........ες.. Και κάτι τέτοιοι τύποι, με θράσος εκατό καρδιναλίων, ζήταγαν και ανοχή από το ΚΚΕ!!!! Μανώλης

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:07 μ.μ.

@ Ομιλος Προβληματισμού Μανώλης

Με την ευκαιρία του θέματος που θίγεις,σε σχέση δηλαδή με την επανάσταση στη Ρωσία και τι ακολούθησε απο τον Φλεβάρη του 17 μέχρι και τον Δεκέβρη του 17,χρειάζεται να ειπωθούν μερικά πράγματα γύρω απο τα γεγονότα.Είναι καλό γιατί μαθαίνουν και οι κκεδες αφού τέτοια πράγματα απαγορεύεται να τα συζητούν στο κόμμα τους με ποινή διαγραφής..
Στις 12 (25) Νοέβρη και αφού οι μπολσεβίκοι είχαν καταλάβει την εξουσία,διενεργήθησαν εκλογές για Συντακτική Συνέλευση.36.000.000 εκλογείς ανέδειξαν 707 αντιπροσώπους και κορνιοτοποίησαν τον μύθο της σταλινικής προπαγάνδας οτι δήθεν το μπολσεβίκικο κόμμα ''υποστηριζόταν απο την πλειοψηφία του λαού''
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι ΙΔΙΟΙ οι μπολσεβίκοι,τα αντιμπολσεβίκικα κόμματα συγκέντρωσαν το 75% και οι μπολσεβίκοι μόνο το 25%
Σοσιαλεπαναστάτες (Εσσέροι) 21 εκ.ψήφοι και 56% με 410 εδρες
Σοσιαλδημοκράτες (Μενσεβίκοι) 4% 16
Συνταγματικοί δημοκράτες (Καντέ) 5% 17
Αλλλοι αντιμπολσεβίκικοι σχηματισμοί 12% 84
Μπολσεβίκοι 25% 75

(η άθροιση των ποσοστών δίνει 102%.προφανώς οι σταλινικοί δεν είχαν ασκηθεί ακόμα στην εκλογική μαγειρική.)
Οι εκλογές αυτές ήταν και οι τελευταίες στην χώρα του Λένιν μέχρι την την πλήρη χρεοκωπία του σταλινισμού και την κατάρρευσή του σαν χάρτινος πύργος.
Το τι επακολούθησε είναι σήμερα γνωστό και δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνουμε.

Σε αλληλουχία των γεγονότων τότε και σήμερα,δεν έχω αντίρρηση να καταλάβει τα ανάκτορα του Μαξίμου ο ΠΑΝ ο Μανώλης ο ΤΡΑΣ και να πάρουν την εξουσία εγκαθιδρύοντας την Λαική Δημοκρατία του Περισσού αφού έχουν την και πλειοψηφία του λαού στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.
Και ποτέ ας μην ξαναγίνουν εκλογές.Ας πάνε στο διάολο οι εκλογές.Αχρείαστες είναι και μας κοστίζουν και ένα σωρό λεφτά.Ασε που στις εκλογές υπερτερούν Εσσέροι και Μενσεβίκοι,δηλαδή σιχαμένοι οπορτουνιστές.

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:10 μ.μ.

10.06 Μην εκτιθεσαι αλλο γελανε και οι πετρες μαζι σου εγω φιλικα στο λεω. Για τους απεργοσπαστες θα κοιταξεις στο Ανταριζα με τις αδειες γιατρου και τα ρεπο. Οσο για την ενοτητα αφου το καταλαβες συμφωνουμε. Οποτε θελεις σε περιμενουμε στο ΠΑΜΕ εισαι καλοδεχουμενος.

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:29 μ.μ.

Τον ΠΑΝ περίμενα να τρελαθεί, ο Μανώλης τελικά τρελάθηκε. Ο επόμενος παρακαλώ

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:32 μ.μ.

10.48 Eδώ που τα λές δεν πιάνουν τόπο.Εδώ μέσα είναι οπορτουνιστές και δεν σε καταλαβαίνουν.Είναι όλοι προδότες που θέλουν το κακό του λαού.
Κατέβα αύριο στο Σύνταγμα και ζήτα οτι ζητάς εδώ και ακόμα παραπάνω.Φέρε στη συγκέντρωση τα πανώ σου τις ντουντούκες τα συνθηματά σου,πάρε και την Λιάνα στην ανάγκη και μπροστά στο λαό ζήτα τις Παναγίας τα μάτια.Να σε ακούσει ο λαός και να συμφωνήσει μαζί σου.
Να καταλάβει το δίκιο σου ρε παιδί μου.Να σε γνωρίσει και ο λαός που κρύβεσαι λες και φοβάσαι πως θα σε φάει ο λαός.
Αλλά δεν τολμάς.Δεν έχεις ούμπαλα και φοβάσαι να βρεθείς με το λαό.Τρέμεις να αντικρύσεις το λαό και να ζητήσεις τις μαλακίες που ζητάς εδώ.
Γιατί ξέρεις πως αν βρεθείς μπροστά στο λαό θα φάς το ξύλο της χρονιάς σου.
Αντε λοιπόν αν σου βαστάει ψευτοκομμουνιστή και επαναστάτη της πορδής.Τα ζητήματα λύνονται στον δρόμο και μπροστά στο λαό, όχι στο Βαθύ Κόκκινο που έχεις πιάσει στασίδι και ζαλίζεις τον κόσμο με τις αηδίες σου.Ούτε λύνονται στις λιτανείες του του κώματος μεταξύ μπύρας σουβλάκι και φραπεδιάς.
Στον δρόμο κοπρίτη.

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:37 μ.μ.

Τι θα γίνει ρε κνίτες?θα απαντήσει κανένας για την απεργοσπασία του ριζοσπάστη?
συμφωνείτε ρε να βγάζει απεργοσπαστικό φύλο το κώμα για να μην χαλάσει η συμφωνία με την κοκα κόλα?
απαντήστε ρέ δεν σας ζητάνε δύσκολα.

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:42 μ.μ.

@ 1030
Σου απάντησαν ρε κνιτόβλακα αλλά αν δεν εχεις μυαλό και είσαι λοβοτομημένος δεν μπορείς να το καταλάβεις.
είπαμε θα τους αποροφήσει το κώμα στις δικές τους επιχειρήσεις.Λεφτά υπάρχουν αβέρτα ας είναι καλά το ξεπούλημα του 902 και τα θαλασσοδάνεια που έπαιρνε το κώμα απο το 1974.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:12 π.μ.

Μόλις τώρα είδα την ολοσέλιδη διαφήμιση της ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ στο Ριζοσπάστη.
Τι μεγαλεία είναι αυτά ρε παιδιά.Τρέλλα ''Στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και προσφέρουμε στην ελληνική κοινωνία''.Ετσι λέει η διαφήμιση που ο ριζοσπάστης του κκε για να τσεπώσει τα φράγκα την έβαλε ολοσέλιδη.Χωρίς ντροπή αφού το φιλότιμο το έχουν χάσει απο καιρό τώρα.
Αραγε στην επανάσταση θα είναι η Κοκα κόλα μπροστάρης;Θα μοιράζει κόκες για να μπορούν οι επαναστάτες του κκε να χωνεύουν τον Μαίλη και τον Κουτσούμπα που είναι αχώνευτοι;
Ενας θεός ξέρει.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:22 π.μ.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ που θα ανατρέψει καπιταλισμό και κυβέρνηση οπορτουνιστών θα πραγματοποιηθεί τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 30 Φεβρουαρίου.
Καλούνται ο ΠΑΝ ο TRA-SS-H το μανωλάκι και όλα οι αποσπασμένοι κνίτες στο Β.Κ.να ετοιμάζονται για την μεγάλη μάχη.
Μετά το πολεμικό συλλαλητήριο στις 30 Φλεβάρη τον Μάρτη δεν τον βλέπουν οι οπορτούνες.
Βούρ!

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:27 π.μ.

Xιλιάδες διαδηλωτές στην Ρώμη υπέρ του ελληνικού λαού και του ΣΥΡΙΖΑ.Οπορτουνιστές του κερατά και οι Ιταλοί.
Ρε ΠΑΝ λες να τους έβαλε να διαδηλώσουν ο Μπερλίνκγουερ? Εσσέρος ήτανε και αυτός τι περιμένεις.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:32 π.μ.

@10.58
Mανώλη έχει γούστο να υπάρχουν θύλακες του σταλινισμού στο ΚΚΕ.Μπά δεν το πιστεύω ρε ψέμματα είναι.
τι σταλινικοί θύλακες και μαλακίες.Ολο το ΚΚΕ μέχρι το μεδούλι είναι σταλινικό.Για θύλακες θα λέμε τώρα;.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:40 π.μ.

Πάω να σκάσω ρε σύντροφοι.Σε όλο τον κόσμο γίνονται συλλαλητήρια για υπεράσπιση της κυβέρνησης του ΧΑΛΙΦΗ.Ούτε μια χώρα ούτε ένας λαός δεν κάνει συγκέντρωση συμπαράστασης στο τιμημένο κώμα μας.Λες και δεν υπάρχουμε και εμείς.Λες και εμείς δεν αγωνιστήκαμε να κρατήσουμε τον Σαμαρά στην εξουσία.
Ας στα διάλα κωλοχώρες και κωλολαοί.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:41 π.μ.

Αν γκουγκλαρεις ευκολα βριδκρις τι απαντηση σας ετριψε στα μουτρα ο ριζοσπαστης τοτε. Τραβα διαβασε τη.
Οταν παντως εδιναν οι διανομεις των εφημεριδων απεργιακο αγωνα εναντια σε εργοδοτες και απεργοσπαστικους μηχανισμους η μονη εφημεριδα που σταθηκε αλληλεγγυα και δεν κυκλοφορησε καν εκεινη τη μερα ηταν ο Ριζοσπαστης. Ολες οι αλλες οι δηθεν αριστερες μουγκα.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:33 π.μ.

Το ΚΚΕ έχει σαλτάρει: Είναι υστερικά φοβικό απέναντι σε ΚΑΘΕ λαϊκή και εργατική ενέργεια/δράση την οποία δεν ελέγχει. Και φτύνει την εργατική τάξη και τον λαό επειδή ΔΕΝ το αναγνωρίζουν ΕΤΣΙ επειδή γουστάρει το ΚΚΕ, σαν τον ιδιοκτήτη της εργατικής τάξης και του λαού. Είναι αυτή αντικαπιταλιστική λογική και χειραφετητική αντίληψη; ΟΧΙ.

Απάντηση του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε απαράδεκτο σχόλιο του 'Ριζοσπάστη'

Περισσότερο θλίψη και λιγότερο οργή προκαλούν τα γραπτά του ανεκδιήγητου-ανώνυμου σχολιαστή του Ριζοσπάστη σχετικά με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Θλίψη για την κατάπτωση του λόγου και του πολιτικού πολιτισμού στο κόμμα που απο τις γραμμές του πέρασαν μορφές που η δύναμή τους δέ βρίσκονταν στη λάσπη και στη διαστέβλωση του πολιτικού αντιπάλου, αλλά στη λάμψη του πολιτικού επιχειρήματος και της ιδεολογικής τεκμηρίωσης. Θα χαιρόμασταν αν το κόμμα που τίμησε ο Γληνός και ο Κορδάτος ανάμεσα σε τόσους άλλους, δέν βρίσκονταν καθηλωμένο ιδεολογικά και θεωρητικά στο όνομα κάποιας "καθαρότητας", αδύναμο να κατανοήσει και να ερμηνεύσει τις κοινωνικές αλλαγές, ενώ αρκείται να ξοδεύει την κριτική του απέναντι σε άλλα ρεύματα της αριστεράς σε απλοϊκά και αγοραία επιχειρήματα, που αξίζουν μόνο για να σπείρουν την καχυποψία και την αντιπαλότητα ανάμεσα στους αγωνιστές της Αριστεράς και των κινημάτων.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, μαζί με κάθε συλλογικότητα και αγωνιστή που φιλοδοξεί και παλεύει για την ανατροπή , αναγνωρίζει τη δυνατότητα της ρήξης με τον καπιταλισμό, τα συμφέροντα και τους μηχανισμούς του, θα βρίσκεται πάντα εκεί όπου μπορούν να αλλάζουν οι συσχετισμοί, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της αμφισβήτησης του κυρίαρχου λόγου και των επιλογών του κεφαλαίου. Εκεί όπου μπορούν να "μπολιάζονται" οι συνειδήσεις, να πλουτίζουν οι εμπειρίες και να αποκαλύπτονται οι φίλοι και οι εχθροί των εργατικών και λαικών συμφερόντων.

Γι'αυτό ήμασταν στις πλατείες των (λεγόμενων) "αγανακτισμένων" το 2011, γι'αυτό βρεθήκαμε σε κάθε αγώνα που θέλησε να αντιπαρατεθεί με τις κυρίαρχες πολιτικές, γι'αυτό διαδηλώσαμε χτές με αίτημα τη διαγραφή του χρέους και τη ρήξη με ΕΕ-ΕΚΤ κ' ΔΝΤ στο Σύνταγμα και την ΕΡΤ και γι'αυτό θα ξαναβρεθούμε απο αύριο, εκεί όπου ορίζει η αναγκαιότητα και η δυνατότητα να έρθουν στο προσκήνιο οι λαικές ανάγκες, τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, απέναντι σε όποιον τα αμφισβητεί, τα επιβουλεύεται ή τα αναιρεί.

Γιατί σε έναν λαό που τα τελευταία χρόνια του έχουν αρπάξει με τη πιό ωμή και απροκάλυπτη βία δικαιώματα και κατακτήσεις και επιδιώκουν να παραμένει σκυφτός, με τσακισμένη αυτοπεποίθηση και χωρίς την πίστη ότι οι αγώνες μπορούν να νικούν, η Αριστερά δέν έχει δικαίωμα να τον μετατρέπει σε χειροκροτητή ή σε θεατή των κυβερνητικών χειρισμών, αλλά να προσπαθεί να οργανώνει και να προωθεί τα εργατικά και λαικά αιτήματα κόντρα και ενάντια στις ανάγκες των δανειστών και των αγορών, αντίθετα με την κυβερνητική λογική της διαχείρισης και του συμβιβασμού εντός του αντιλαϊκού πλαισίου της ΕΕ και της κυριαρχίας του κεφαλαίου.

ΤΑΞΙΚΗ ΣΤΡΑΒΟΜΑΡΑ
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:47 π.μ.

Οχι μόνο εχει σαλτάρει αλλά έχει κόψει άλυσσο το ΚΚΕ.Αλλά περίμενε το δόλιο και άλλα του ξημερώθηκαν.
Βλέπει τους χιλιάδες λαού σε δρόμους και πλατείες και νομίζει πως όλοι αυτοί είναι καθοδηγούμενοι απο κόμματα και σκοτεινά αστικά κέντρα.
Δεν μπορεί να χωνέψει πως ένας λαός αντιδρά χωρίς να ρωτήσει το ΚΚΕ.Χωρίς να πάρει την άδεια απο τους σοφούς καρεκλοκένταυρους της ηγετικής κλίκας.Ο Ριζοσπάστης της απεργοσπασίας της COCA COLA της ALPHA BANK των οffsohre και των λαθρέμπορων πετρελαίου κατηγορεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σαν φιλοκυβερνητική!!!!Κατηγορεί τον λαό οτι χειραγωγείται απο την κυβέρνηση!!

Ποτέ το ΚΚΕ δεν εμπιστεύθηκε τον λαό και την δυναμή του.Τον ήθελε πάντα καθηλωμένο,σκυφτό,ηττοπαθή και υπάκουο στα κελεύσματα του κεφαλαίου και στις δικές του ονειρώξεις.Τον ήθελε μόνο στο δικό του μαντρί σαν πρόβατο για να τον αποκοιμίζει με κούφια λόγια και διεξόδους την Δευτέρα Παρουσία που το ΚΚΕ θα πάρει την εξουσία.Όποτε αυτός ο λαός σήκωνε κεφάλι,το απόκομμα του Περισσού έσπευδε πρώτο και καλύτερο να συκοφαντήσει να λασπολογήσει και να διασπάσει την δύναμη του λαού.Αρκετές φορές τα κατάφερε.Σήμερα αυτό τελείωσε οριστικά.

Το απομονωμένο και απαξιωμένο απο τον λαό σταλινικό μόρφωμα δεν μπορεί σήμερα να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην αστική τάξη.Βλέπει πως έχασε το παιχνίδι έχασε τους προστάτες και συμμάχους του,χάνει τα προνόμια που του παραχωρούσε το αστικό κράτος,και γιαυτό αντιδρά με αυτό τον τρόπο.
Στην συνέχεια ο κατήφορος για το ΚΚΕ θα είναι ο επίλογος για το κόμμα δεκανίκι της αστικής τάξης.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:42 μ.μ.

Προς όλους και το Β.Κ

Έγινε την Παρασκευή 13/2/2015 στη σχολή δημόσιας διοίκησης συγκέντρωση με τον Υπουργό κ. Κατρούγκαλο και εκατοντάδες απολυμένους και διαθέσιμους δημόσιους υπαλλήλους (καθαρίστριες, καθηγητές, φύλακες κλπ). Όλοι αυτοί που από το 2012 βρίσκονται σε κατάσταση κρατούμενου κρεματόριου ψήφισαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας ότι θα δικαιωθούν. Και τι τους είπε ο νέος Υπουργός δηλαδή η κυβέρνηση.
1 Όσοι απολύθηκαν έως το νόμο 4172/13 (είναι ο τελευταίος νόμος έχουν προηγηθεί άλλοι 2 από το 2012)...."καλώς απολύθηκαν" ας πάνε στα δικαστήρια πχ υπάλληλοι ταμείου οδοποιίας, αγροτική τράπεζα, εφεδρεία κλπ
2. Όσοι τοποθετήθηκαν με το πιστόλι στο κρόταφο πχ σχολικοί φύλακες σε νεκροτομεία ή σε άλλη πόλη απο αυτή που μένουν ή σε χαμηλότερη κατηγορία δηλαδή απο πτυχιούχοι σε κλητήρες κλπ "ω γέγονε γέγονε" δεν θα ασχοληθεί τώρα.
3. Αν και οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες ήταν παράνομες και αντισυνταγματικές(προεκλογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ0 το κράτος δεν έχει λεφτά (επί λέξει) δεν θα τους τα επιτρέψει , ας πάνε στα δικαστήρια.
4. Η επαναφορά μισθού θα γίνει εφόσον πάνε σε κάποια δουλειά.
5. Οι καθαρίστριες και άλλοι διαθέσιμοι που βρίσκονται στη προκήρυξη Κ11 είναι "γκρίζα ζώνη" δεν έχει σκεφτεί τι θα κάνει. Αν τα αρμόδια Υπουργεία θελήσουν κάτι άλλο τότε θα δούμε. Υπόψη οι καθαρίστριες στη συντριπτική πλειοψηφία δεν έχουν απολυθεί, Κάποιες από αυτές έχουν απολυθεί χωρίς να πάρουν την προβλεπόμενη αποζημίωση ούτε τις έχουν γράψει στον ΟΑΕΔ,
6. Θα γίνει μία μίνι κινητικότητα μετά απο 1.5 μήνα μόνο για όσους απο τους φύλακες έχουν απολυθεί. Σε ερώτηση τι θα τρώνε αφού και το επίδομα ανεργίας τελειώνει το Μάρτη , δεν απάντησε.
7. Για τους καθηγητές μούγκα
8. Για τους Διοικητικούς στα πανεπιστήμια μούγκα
9. Σε κανένα 6μηνο περίπου (όσο θα διαρκέσει η γέφυρα με την ΕΕ) θα δει τι θα γίνει με τους υπόλοιπους, των οποίων τον αριθμό δεν προσδιόρισε εκεί αλλά έστειλε στα ΜΜΕ ότι έχουν απολυθεί 1800 και το σύνολο είναι 3000 σε διαθεσιμότητα. Καμία σχέση με την πραγματικότητα ο αριθμός είναι τουλάχιστον 6000 και βάλε.

Βρε Δέσποινα , που ηρωικά ,το εννοώ εσύ και άλλες 20 καθαρίστριες, δώσατε αγώνα τιμής , που είσαι; Κουβέντα δεν έβγαλες ούτε έστω για την 4ωρη εργασία που σας ετοιμάζουν όταν σας ετοιμάσουν, ούτε για το μισθολόγιο, ούτε για τίποτα, ΤΩΡΑ έπεσαν τα φώτα της δημοσιότητας δεν σε έχουν πια ανάγκη.
Για όλους τους παραπάνω αισθάνομαι την ανάγκη να διαδηλώσω γιατί πολλοί από αυτούς πεινάνε, πάνε στα σισίτια και θα πρέπει να περιμένουν πρώτα τις διαπραγματεύσεις με την ...Μέρκελ...λέω εγώ και μετά θα καθορίσουμε τους όρους της αξιοπρέπειας.

ΥΓ Αν νομίζετε ό,τι γράφω έστω και ένα κόμμα ή μια τελεία είναι εκτός πραγματικότητας σας προκαλώ να ρωτήσετε όσους ήταν παρόντες και ήταν εκατοντάδες {τίγκα η αίθουσα με όρθιους μέσα και έξω) απο όλη την Ελλάδα

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:55 μ.μ.

Δείτε το βίντεο από την πορεία ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΜΑΡΣ στα γραφεία της Ε.Ε. την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015:

https://www.youtube.com/channel/UCQpYAzZ7QiMlXJKZQ4QoCbg

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:58 μ.μ.

Δείτε το βίντεο από την πορεία ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΜΑΡΣ στα γραφεία της Ε.Ε. την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015:

https://www.youtube.com/channel/UCQpYAzZ7QiMlXJKZQ4QoCbg

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:14 μ.μ.

Κολοκοτρωνης. Τη τους νοιαζει τη κανει ο λαος. Ο Καπιταλισμος πρεπει να σωθει απο την κριση του. Αυτη ειναι η δουλεια τους και αυτο κανουνε.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:36 μ.μ.

Και ο Αβραμόπουλος "αντιμνημονιακός" και "αριστερός". Χα, χα, χα, χα, θα τον προτείνετε για Πρόεδρο Δημοκρατίας!! Ολη η μεγάλη συγκυβέρνηση που ψήνεται, σε όλο της το μεγαλείο!!! Παιδιά αύριο, να κατεβείτε στο Σύνταγμα, να "διαδηλώσετε" υπέρ του "αντιμνημονιακού" Αβραμόπουλου, που θα σκίσει τα μνημόνια και θα διώξει την τρόικα. Χα,χα,χα,χα. Και μετά θα βάλει και την δεξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Χα,χα,χα,χα. Τώρα δεν σας μένουν και πολλά. Βάλτε λυτούς και δεμένους, βάλτε ότι κονέ έχετε σε ακροδεξιά και πέρα, ότι κονέ (κι είναι πολλά) σας βρίσκονται στην πέραν του Ατλαντικού όχθη και αρχίστε τον ωμό αντικομμουνισμό, τις γκαιμπελικές προβοκάτσιες ενάντια στο ΚΚΕ. Εμείς είμαστε έτοιμοι και σας περιμένουμε. Μανώλης

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:59 μ.μ.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε και τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ στην Ε.Ε .
Τα προβλήματα της Ελλάδας τα δημιούργησε η οικονομική ολιγαρχία που κυβερνά την Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια που εκφράστηκε μεσω του ΠΑΣΟΚ,ΝΔ). Διότι με την επιλογή της ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση 1981 (ΕΟΚ τότε) βάθυνε η οικονομική και πολιτική εξάρτηση της Ελλάδας, σε αυτό συνέβαλλε ο ξενόδουλο χαρακτήρα της Ελληνικής ολιγαρχίας που ξεπουλώντας της Ελληνική Βιομηχανία οι περισσότεροι πρώην βιομήχανοι (Σκάνδαλό των προβληματικών επιχειρήσεων 1981-1983) ή έκαναν εξαγωγή κεφαλαίου στο εξωτερικό πτωχεύοντας τις Ελληνικές επιχειρήσεις αλλά κρατώντας οι επιχειρηματίες τα δανεικά και αγύριστα από τις ελληνικές τράπεζες χωρίς καμιά νομική συνέπεια Π.Χ ΚλωστοϋφαντουργίαΠειραικής Πατραικής κ.λ.π, άλλοι πρώην βιομήχανοι μετατράπηκαν σε Εμπορικοί αντιπρόσωποι της Ζήμενς και άλλων Γερμανογαλλικών εταιριών , και έτσι οδηγηθήκαμε σαν χώρα στην αποβιομηχάνιση και στον το Δημόσιο δανεισμό, και στο πελατειακό κράτος που ενίσχυε νέες κρατικοδίαιτες εταιρίες π.χ Μπόμπολα, κατασκευαστικές εταιρίες συγκρότημα Λαμπράκη, Ζήμενς, εφοπλιστικές εταιρίες εσωτερικών δρομολογίων κ.λ.π όλα αυτά ανέβασαν το χρέος διότι οι εταίροι μας(Γερμανία-Γαλία) μας θέλουν σαν πελάτες των προϊόντων που παράγουν και όχι ανταγωνιστές, και σε αυτήν την βάση δομήθηκε η ελληνική οικονομία από την ένταξη στην ΕΟΚ από το 1981 και μετά..
Πολύ σωστά το ΚΚΕ από το 1981 τάχθηκε κατά της συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΟΚ, και προέβλεψε τι θα συνέβαινε ( Αντίθετα το ΚΚΕ εσ. ήταν υπέρ της συμμετοχής στην ΕΟΚ, ενώ το ΠΑΣΟΚ παρότι στα λόγια ήταν κατά από το 1981 απεμπόλησε την αποδέσμευσή από την ΕΟΚ)
Έτσι εξηγείτε γιατί το σύστημα πολεμά λυσσαλέα το ΚΚΕ προσπαθώντας να το διαλύσει η ιστορία δικαίωσε απολύτως το ΚΚΕ σαν την πιο σοβαρή και λαϊκή πολιτική δύναμη με την πιο ορθή θέση για το τι είναι η Ε.Ε και που θα μας οδηγήσει γιαυτό η αποδεσμευσή θα ανοιξει τον δρόμο για εθνική και οικονομική ανεξαρτησία αρκεί ο λαός να είναι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:53 π.μ.

@11.59
Πες μας έναν (1) απο ''το σύστημα που πολεμάει λυσσαλέα το ΚΚΕ''.Ενα μόνο ένα.
Τότε θα δικαιωθούν οι προφητείες του ΚΚΕ και θα αποδειχθεί πολύ καλό μέντιουμ.

Οσο για το αν ο λαός είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων,ναί σήμερα είναι.Οι χιλιάδες λαού στους δρόμους βάζουν την σφραγίδα τους στις εξελίξεις.
Μπορεί να σου ξυνίζει αλλά αυτή είναι η αλήθεια.Είναι η σκληρή πραγματικότητα για το ΚΚΕ που όσο και αν προσπαθεί να την αποφύγει,του έγινε ο μεγάλος εφιάλτης.
Μπορεί να κρυφτήκατε στις τρύπες σας και να μην τολμάτε να ξεμυτίσετε,αλλά ο εφιάλτης του λαού είναι εδώ για να σας κυνηγάει.

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:06 π.μ.

Απορία.

Αφού κατά τα λεγόμενά σας είχαμε και έχουμε κατοχή εκτός αν δεν έχουμε...
Αφού κατά τα λεγόμενά σας οι προηγούμενοι κυβερνώντες ήταν δοσίλογοι και γερμανοτσολιάδες
Αφού κατά τα λεγόμενάς σας η Μέρκελ είναι δυνάστης και εχθρός
Τότε γιατί διαπραγματευόσαστε;

Διαπραγματεύεσαι με τον δυνάστη σου;
Διαπραγματεύεσαι με αυτόν που σε κατέχει;

Τον πολεμάς!!!

Φανταστείτε το ΕΑΜ να διαπραγματευόταν με τους Γερμανούς!
Φανταστείτε το ΕΑΜ να διαπραγματευόταν τους όρους σφαγής του ελληνικού λαού!
Φανταστείτε το ΕΑΜ να ζήταγε την άδεια των Γερμανών να κάνει σισίτια!
Φανταστείτε το ΕΑΜ να ζήταγε την άδεια για τις ενέργειες που έκανε!

Εσείς γιατί ζητάτε την άδεια;
Εσείς γιατί διαπραγματεύεστε;
Γιατί κάνετε διαδηλώσεις;Για να φύγει ο εχθρός; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ;

ΥΓ. Οι ερωτήσεις είναι ρητορικές και "υποθετικές"
Μακριά απο μένα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ΕΑΜ, το αντίθετο.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:14 π.μ.

12.53 Αλλοι ειναι αυτοι που θα κρυφτουνε στις τρυπες τους πολυ συντομα. Το νεο μνημονιο με χειροτερα αντεργατικα μετρα ερχεται και θα τα πληρψσει ο λαος. Το οτι στις πλατεις πηγανε οπορτουνιστες εθνικιστες χρυσαυγιτες δεν σημαινει κατι. ολα πολυ συντομα θα καταρρευσουνε μπροστα στην τραγωδια που ερχεται. ΟΙ καπιταλιστες ειναι εδω και στηριζουνε τον Τσυριζα οπως και ο ομπαμα.

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:52 π.μ.

''το σύστημα που πολεμάει λυσσαλέα το ΚΚΕ''. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

κοινός νους
16 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:22 μ.μ.

Το πρόβλημα με τον ηλίθιο είναι ότι πάντα είναι σίγουρος γι αυτά που λέει και γι αυτά που κάνει, ενώ ο έξυπνος συνεχώς αμφιβάλλει. Ο ηλίθιος λέει ό,τι θέλει. Αν το πετύχει έχει καλώς και θα πανηγυρίσει για την επιβεβαίωσή του. Αν όχι, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Θα μηδενίσει για μια ακόμη φορά το κοντέρ της ανοησίας και θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Σαν το χρυσόψαρο που δεν έχει μνήμη, έτσι κι αυτός. Και όταν επιβεβαιωθεί για ένα πράγμα, θα προσπαθήσει να το κεφαλοποιήσει για να υποστηρίξει το αλάθητό του επί παντός επιστητού.

Λέει για παράδειγμα ο άλλος από πάνω "ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε και τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ στην Ε.Ε". Ποιο είναι το νόημα αυτής της πρότασης; Αυτή τη στιγμή αυτό είναι το ζητούμενο για ένα ολόκληρο λαό; Το ποιος δικαιώθηκε από την Ιστορία; Στο σημείο αυτό, βέβαια, μπορεί να ισχυριστεί ο παραθέτων αυτή την άποψη ότι αυτός που έχει δικαιωθεί στις προβλέψεις του, παίρνει αυτοδίκαια το δικαίωμα να κινήσει αυτός την Ιστορία. Ας το δούμε λοιπόν αυτό. Εδώ υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το ένα είναι να του δοθεί αυτό το δικαίωμα από το λαό. Ο λαός, όμως, δεν δείχνει τη διάθεση αυτή. Φταίει ο λαός; Φταίει το Κόμμα που δεν του τα λέει με το σωστό τρόπο; Όποιος και να φταίει, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει και το Κόμμα δεν δείχνει να επιβραβεύεται. Οπότε το ερώτημα παραμένει. Τι νόημα έχει η διαπίστωση ότι το Κόμμα είχε δίκιο; Για να λυπηθούμε το καημένο Κόμμα που δεν παίρνει αυτό που του αξίζει από τον αχάριστο λαό; Και εδώ πάμε στο δεύτερο ενδεχόμενο. Να πάρει μόνο του το Κόμμα αυτό που του αξίζει καθώς και το δικαίωμα να κινήσει αυτό τα πράγματα , από τη στιγμή που αυτοπροσδιορίζεται ως επαναστατικό. Εδώ μάλλον γελάμε και πάμε παρακάτω

Σχετικά με τη δικαίωση του Κόμματος, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή γράφεται Ιστορία και είναι εντελώς επιπόλαιο να προδιαγράφουμε αυτό που θα συμβεί. Μπορούμε, από την άλλη μεριά πάντως, να μιλήσουμε για πράγματα που έχουν κριθεί εδώ και δεκαετίες και για τα οποία το Κόμμα δεν δικαιώθηκε στο παραμικρό. Μπορούμε να θυμίσουμε για παράδειγμα τη συμφωνία της Βάρκιζας. Μπορούμε επίσης να θυμίσουμε την άποψη του Κόμματος για τα καθεστώτα του υπαρκτού λεγόμενου σοσιαλισμού, τα οποία το Κόμμα τα υποστήριζε οποιαδήποτε και αν ήταν η πολιτική τους. Το ΚΚΕ και με το Στάλιν ήταν, και με τον Χρουστσόφ, και με τον Μπρέζνιεφ και με τον Γκορμπατσόφ. Πού ακριβώς βρίσκεται η δικαίωση του Κόμματος;

Για πάρα πολλά ακόμη λάθη του Κόμματος μπορεί να μιλήσει κανείς. Και βέβαια όλοι έχουν δικαίωμα στο λάθος. Αυτό που δεν έχει κανείς δικαίωμα είναι να ξεχνάει τα δικά του τα λάθη και να τα χρεώνει σε προδότες καθαρίζοντας με τον τρόπο αυτό το μηχανισμό του Κόμματος. Με τον τρόπο αυτό, όμως, δημιουργείται το εξής παράδοξο που δε στέκει σε καμία κριτική. Τα καλά του Κόμματος τα χρεώνεται το Κόμμα, ενώ τα λάθη του Κόμματος πηγαίνουν στους προδότες, τους οποίους το Κόμμα αποκηρύσσει και προχωράει καθαρό προς τα επόμενα λάθη.

Αλλά και για τις αποκηρύξεις του Κόμματος, θα μπορούσε κάποιος να τις δεχτεί, εάν αυτές δεν άλλαζαν, ανάλογα με την εποχή και τις επιδιώξεις της εκάστοτε ηγεσίας. Ας θυμηθούμε τον Άρη Βελουχιώτη, τον Πλουμπίδη, το Ζαχαριάδη. Αγωνιστές που όχι μόνο τέθηκαν στο περιθώριο, αλλά διασύρθηκαν ως προδότες και δηλωσίες. Πώς μπορεί κανείς να εμπιστευτεί την ηγεσία ενός τέτοιου μηχανισμού; Πώς μπορεί κάποιος να προχωρήσει σε συμμαχία με τέτοιο μηχανισμό;

Μόνο θλίψη γεννούν όλα τα παραπάνω. Θλίψη σε όλους, εκτός από τους ταλιμπάν-οπαδούς του Κόμματος

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:32 π.μ.

@11.41 Πότε θα βγείτε ΠΑΝιβλακα στον δρόμο?Αντε ρε περιμένει ο λαός να δεί την προκοπή σας.Αντε να κάνετε αντικυβερνητική διαδήλωση με τις κατσαρόλες.Τι φοβάστε ρε ΠΑΝιβλακα?
Αφού στις πλατείες είναι οπορτουνιστές και χρυσαβγίτες,βγείτε εσείς που είστε επαναστάτες να σας δεί ο λαός.
Που να βγείτε όμως.Θα σας πάρει ο λαός με τις πέτρες.
δεν ντρεπόσαστε ρε να κατηγορείτε τον λαό που είναι στους δρόμους και να τον λέτε χρυσαβγίτη?
Πόσο φασίστες θα γίνετε πιά ρε ξεφτίλες?

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:21 π.μ.

Κοινή λογική

Η θλίψη είναι αμφοτερόπλευρη θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος όταν απο ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά αποκλειστικά την ΕΕ και τον χαρακτήρα της και την δικαίωση του ΚΚΕ αρχίζεις τις γενικεύσεις και την κριτική στη ιστορία του ΚΚΕ. Αυτό με την ΕΕ είτε αρέσει σε κάποιον είτε όχι είναι αντικειμενικό γεγονός. Απο εκεί και μετά τι σχέση έχει η γενικότερη αναφορά σε διαχρονικές θέσεις του ΚΚΕ απο το 1917 μέχρι σήμερα. Το ίδιο το ΚΚΕ μελετώντας την ιστορία του (όχι ξαναγράφοντας την) έχει επισημάνει λάθη και παραλείψεις. Υπάρχουν και περίοδοι όπου εκφράστηκαν θέσεις εκτός τόπου και χρόνου πχ η 5η ολομέλεια για το Μακεδονικό, η οποία βεβαίως εγκαταλείφθηκε με επόμενες ολομέλειες μετά τον εμφύλιο κλπ. Αυτά τι σχέση έχουν με την Ευρωπαική Ένωση.
Επειδή ο ποιητής ήθελε να ξαναζεστάνει την σούπα περί "λαθών"ή "προδοσιών" και ανέσυρε τον Άρη, τον Πλουμπίδη και τον Ζαχαριάδη. Καταρχάς οι άνθρωποι έχουν αποκατασταθεί με δόξα και τιμή. Άντε να σου κάνουμε το χατίρι και να προσχωρήσουμε για λίγο στο σκεφτικό σου για να δούμε τι θέλει να πει ο ποιητής θα δούμε ότι μιλάμε ούτως ή άλλως για περιόδους όπου οι συνθήκες ήταν πολύπλοκες , εξαιρετικά δύσκολες, παρανομίες, φυλακές κλπ. Τι σχέση έχουν αυτά με τις σημερινές συνθήκες;
Εγώ λοιπόν θα σε πάω κάπου αλλού και θα σε ρωτήσω είναι πχ ο Μάρξ είναι ίδιος στα αρχικά του κείμενα με τον Μάρξ της ώριμης περιόδου; καμία σχέση. Πως γίνεται να είναι κάποιος μαρξιστής και να δέχεται και το ένα και το άλλο.
Ο Λένιν στα κείμενά του είναι ο ίδιος στα τέλη του 19ου αιώνα ή το 1905 με τον Λένιν της επόμενης περιόδου; όχι βέβαια, και αντιφάσεις υπάρχουν κλπ.Πως γίνεται καποιος να είναι λενινιστής και να δέχεται τα πάντα.
Μα αυτό είναι η πεμπτουσία της διαλεκτικής αυτό σε τελευταία ανάλυση αυτό είναι η επιστήμη. Αυτή η κοσμοαντίληψη εμπεριέχεται και στο όρο επιστημονικός σοσιαλισμός και όχι στη βουλησιαρχία και τον ετσιθελισμό.
Ρε φίλε σε τελευταία ανάλυση έτσι είναι η ζωή , οι ζωντανοί οργανισμοί εξελίσσονται σε αντίθεση με τους νεκρούς...

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:30 μ.μ.

Βαστάτε Τούρκοι τ'άλογα και τον Κολοκοτρώνη.Ποιός είδε τον πολιορκητή της Τριπολιτσάς και δεν τον φοβήθηκε.Ο πολέμαρχος Κολοκοτρώνης δεν διαπαραγματεύεται με κανένα,δεν συζητάει τίποτα και ζώσθηκε τα φυσεκλίκια πήρε τα βουνά έτοιμος για τον τρίτο γύρο.Ή μήπως τον τέταρτο;Μπορεί και τον πέμπτο γύρο.Χάσαμε τον λογαριασμό με τους σταλινικούς γύρους.
Δεν τον ρώτησε κανείς τον Κολοκοτρώνη και το κόμμα του.Ο λαός άλλους εξουσιοδότησε να τον εκπροσωπούν,αλλά ο Κολοκοτρώνης δεν κρατιέται.
Ο λαός άλλη εντολή έδωσε αλλά ο Κολοκοτρώνης δεν κολώνει με τις λαικές εντολές και βγαίνει στο βουνό.Γράφει εκεί που δεν πιάνει μελάνι την εντολή του λαού και την ψήφο του.
Αγρίεψε και ετοιμάζεται να περάσει απο μαχαίρι τους οπορτουνιστές που έχουν τα μούτρα και διαπραγματεύονται ερήμην του Κολοκοτρώνη και του ΚΚΕ.
Αναρωτιέται ο σταλινικός Κολοκοτρώνης γιατί η κυβέρνηση διαπραγματεύεται.Αν δεν ήταν σταλινοκνίτης θα καταλάβαινε οτι αυτή είναι η λαική εντολή των εκλογών της 25ης Γενάρη.Στα τέτοια του Κολοκοτρώνη οι εκλογές και η λαική ετυμηγορία.Αυτός αποφάσισε να κάνει επανάσταση και να καταστρέψει την Τουρκιά.Δεν προσκυνάει ο Κολοκοτρώνης και το ΚΚΕ. Πέρα απο την κοκα κόλα και τις οffshore που γεμίζουν τα ταμεία του Περισσού με λεφτά,δεν αναγνωρίζει και δεν προσκυνάει τίποτα άλλο ο Κολοκοτρώνης.
Και κάτι τελευταίο Κολοκοτρώνη.Δεν είπε κανείς πως αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ενα νέο ΕΑΜ.Εξάλλου ο λαός αποφασίζει κάθε φορά πως ονομάζει την αντίστασή του.Μόνο ο λαός αποφασίζει,κανείς άλλος.Αλλά για ένα πράγμα να είσαι σίγουρος Κολοκοτρώνη.Να είσαι σίγουρος πως τώρα δεν θα υπάρχει προδοσία με συμφωνίες Βάρκιζας που έκανε τότε το ξεπουλημένο ΚΚΕ και πρόδωσε την Εθνική Αντίσταση και τους αγωνιστές.Βάρκιζες τέλος Κολοκοτρώνη.Προδοσίες του ΚΚΕ τέλος.
Και προδοσίες τέλος γιατί το ΚΚΕ δεν μπορεί να παίξει κανένα ρόλο σήμερα.Βρίσκεται στο περιθώριο των εξελίξεων και απομονωμένο απο τον λαικό παράγοντα που έχει τον πρώτο λόγο.Σήμερα τον λόγο τον έχει ο λαός που βρίσκεται στους δρόμους και δεν επιτρέπει πισωγυρίσματα και προδοσίες του παρελθόντος.
Ευτυχώς Κολοκοτρώνη!!!!

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:33 μ.μ.

Θα απαντήσει κάποιος ΚΚΕς ποιός πολεμάει το ΚΚΕ?Σας ζητήθηκε να πείτε έναν που κάνει πόλεμο στο ΚΚΕ.
Πάλι γαργάρα κάνετε στα δύσκολα ρε ψευτοκομμουνιστές.Πάλι το βουλώσατε.

ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙ
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:02 μ.μ.

Η καλύτερη απάντηση στους λοβοτομημένους χούλιγκαν του ΚΚΕ,είναι αυτό που είπε ο Σόιμπλε για τον ελληνικό λαό και την κυβερνήση του.
Ο Σόιμπλε ξέρει καλύτερα απο τους ΚΚΕδες ποιός είναι σήμερα ο κίνδυνος για τα συμφέροντα που εκπροσωπεί.Γιαυτό και οι επιθέσεις.
Ο γερμαναράς εκπρόσωπος του τραπεζικού κεφαλαίου αποκάλεσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό που την ψήφισε και τώρα βρίσκεται στο δρόμο διαδηλώνοντας,σαν αποτυχημένη.Οι γερμανικές φυλλάδες χαρακτηρίζουν τον ελληνικό λαό που είναι στους δρόμους σαν ηλίθιο.
Ακριβώς όπως λέει και το ΚΚΕ για τον λαό που διαδηλώνει.Ηλίθιους και χρυσαβγίτες τους χαρακτηρίζει και το ΚΚΕ..Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή την ζωή.Απλά η σύμπτωση του ΚΚΕ με τους καπιταλιστικούς μηχανισμούς που επιτίθενται στον ελληνικό λαό και στον ΣΥΡΙΖΑ,πέταξε το προσωπείο του ψευτοΚΚΕ σαν κόμμα που ενδιαφέρεται για το λαό.
Οι μάσκες του ΚΚΕ έπεσαν.

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:11 μ.μ.

@10.06 Μην βρωμίζεις το ΕΑΜ και την Εθνική Αντίσταση.Δεν έχεις δουλειά με το ΕΑΜ.Το προδώσατε και παραδώσατε τους αγωνιστές στους ταγματαλήτες και στους γερμανοτσολιάδες.
Τό κόμμα που είπε στον πρωτοκαπετάνιο της Αντίστασης ΑΡΗ ούτε νερό ούτε ψωμί στον μιζέρια δεν μπορεί να μιλάει για το ΕΑμ.Πρέπει να το βουλώνει.
Αρκετά καπηλευτήκατε τους αγωνιστές και το ΕΑΜ.
Αυτά που ξέρατε τέρμα.

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:40 μ.μ.

10.22 Εισαι σε παραληρημα και δεν βγαινει κανενα νοημα απο οσα λες. Προσπαθησε να ξεζαλιστεις λιγο γιατι εισαι ζαβλακομενος. Ξεκουρασου λιγο και μετα παλι.

Κανελλικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ)
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:55 μ.μ.

Λολοκοτρώνη, άσε κάτω το ΕΑΜ γιατί θα σε πάρει και θα σε σηκώσει.

Μόλις πριν λίγες μέρες έλεγες με περηφάνια πόσο συμφωνείς με τον φίλο σου τον ΠΑΝ ο οποίος δήλωνε ότι το ΕΑΜ το αποτελούσαν ΟΠΟΡΤΟΥΝΕΣ και ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!!!!!

Άσε λοιπόν τα ΚΚΕδίστικα τα "φούστικα" στην πάντα.
Όχι όποτε σας βολεύει δοξάζετε το ΕΑΜ και όποτε σας ζητάνε μίνιμουμ συνεννόησης ονομάζετε το ΕΑΜ "οπορτουνίστικό"

Άιντε βουιδομούσχαρα του Περισσού!

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:03 μ.μ.

Μήπως γνωρίζει κάποιος σύντροφος να μας πληροφορήσει,αν το ΚΚΕ έβγαλε κάποια ανακοίνωση καταδίκης των δηλώσεων Σόιμπλε για αυτά που είπε εναντίον του ελληνικού λαού;Μια ανακοίνωση που να καταδικάζει τις δηλώσεις και να υπερασπίζεται τον ελληνικό λαό.
Απο τους υπόλοιπους δεν έχουμε απαιτήσεις.Το ΚΚΕ που ισχυρίζεται πως είναι ''το κόμμα του λαού''τι έκανε;Καταδίκασε ή το έκανε γαργάρα;

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:10 μ.μ.

Βρε ΠΑΝίβλακα των 8.40 δεν αναρωτιέσαι πώς σε καταλαβαίνουμε τόσους μήνες αφού έχεις πάψει να υπογράφεις; Η βλακεία σου κάνει μπαμ από μακριά. Ό,τι και αν γράψεις σε παίρνουμε χαμπάρι. Για να καταλάβεις τι σου λέει κάποιος πρέπει πρώτα να το διαβάσεις. Μπορείς;;;;

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:21 μ.μ.

9.55 Οταν λες μινιμουμ συνεννοησης της ακριβως ενοεις γιατι δεν βγαινει κανενα νοημα. Εμεις αν σε ενδιαφερει η ταξικη ενοτητα συμφωνουμε. Σε περιμενουμε στο ΠΑΜΕ. δεν χρειαζεται να εισαι κομμουνιστης μονο εργατης. Η ενοτητα για το ΚΚΕ ειναι πανω απο ολα. Ειναι ευχαριστω που το καταλαβες Μπραβο φιλε

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:36 μ.μ.

Καινούργια λέξη απο τον ΠΑΝ σύντροφοι.Ο Δάσκαλος ξαναβρίσκει την φόρμα του!!
Ζαβλακομένος!!!
Προφανώς το λήμμα προέρχεται απο τον Ζάβαλο......Χάρης Ζάβαλος.....
Ελπίζουμε να διαβάζουν τον Δάσκαλο οι συλλογικότητες που βοηθούν στην συγγραφή του ΠΑΝκόσμιου Λεξικού και ΠΑΝκόσμιου Καζαμία και να συμπεριλάβουν τον Ζάβαλο στα Εργα του.

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:41 μ.μ.

Μ αρέσει που κάθεστε και απαντάτε σε κάποιον που παριστάνει τον κομμουνιστή και ονομάζει τον εαυτό του Κολοκοτρώνη. Αυτά είναι τα σημάδια του Κανελλισμού στο άλλοτε κομμουνιστικό κόμμα

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:58 μ.μ.

Ναζί χρυσαβγίτες και ΚΚΕ θα ψηφίσουν για πρόεδρο''παρών''.Μα τόσο πολύ να ταιριάζουν οι δυό τους?
τόσο πολύ και σε όλα?

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:32 μ.μ.

2.02 Δηλαδη μας λες οτι σημερα εχουμε Σοσιαλισμο με τα μεσα παραγωγης στους εργατες και το ΚΚΕ δεν θελει. Πρεπει να προσεξεις γιατι Γελιοποιησε. Εγω στο λεω φιλικα να μην εκτιθεσαι Χαιρετω

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:07 π.μ.

Το ΕΑΜ κάτι τύπου σύριζα (πριν το 2012 εννοείται) το βρώμισαν Σιάντος, Παρτσαλίδης και λοιποί , αυτοί το οδήγησαν στην ήττα με τις οπορτουνιστικές τους αντιλήψεις, αυτοί το οδήγησαν στο συμβιβασμό και στις διαπραγματεύσεις με την αστική τάξη, αυτοί το "παρέδωσαν" στους Άγγλους ιμπεριαλιστές και στους ταγμαλήτες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το λαό στην υποταγή στο ευρωπαικό και ντόπιο κεφάλαιο, ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί το λαό στα κρεματόρια της ΕΕ και αφήστε τα παραμύθια και την λεξιθηρία και καταπιείτε τώρα το" μουρουνέλαιο" δεν το λέμε μνημόνιο το λέμε πρόγραμμα δεν το λέμε τρόικα το λέμε θεσμούς (τα ίδια ακριβώς πρόσωπα που αποτελούσαν την τρόικα έκαναν τις τεχνικές διαπραγματεύσεις με την Παναρίτη (Χριστός και Παναγία) την Lazard (μέγας είσαι Κύριε) με την εποπτεία Βαρουφάκη-Τσακαλώτου-Δραγασάκη) Φάτε τώρα και μια παράταση της επαίσχυντης δανειακής σύμβασης για ένα 6μηνο όχι του μνημόνιου αλλά του μνημόνιου κατά 70% και 30% εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για να συνέλθετε.....δηλαδή όλου του μνημόνιου γιατί μνημόνιο είναι οι 486 εφαρμοστικοί νόμοι, που είναι ιεροί και απαραβίαστοι.

Εσείς πως μεταφράζετε την βούληση του ελληνικού λαού λες και είναι ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ; απο τα ποσοστά ή απο τις έδρες; Απο πότε έστω για τους λεγόμενους δημοκράτες έπαψε η αρχή της πλειοψηφίας; ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πήραν 2500000 ψήφους στα 10 εκατ εγγεγραμμένων και στα 6300000 ψηφίσαντων, τι σημαίνει αυτό; Ό,τι του φανεί το λωλοστεφανή! Μετάφραση της βούλησης του ελληνικού λαού στη νοηματική και τα κορακίστικα και μετά μιλάτε για λοβοτομή οι λοβοτομημένοι...
Εγώ πάντως το κατάλαβα σήμερα με το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ για τον εκλογικό νόμο για το μπόνους των 50 εδρών χα χα χα όπως ο Σημίτης ευχαριστώ τους Αμερικάνους πριν παραδώσει τον Οτσαλάν στους Τούρκους. Είσαστε για τα πανηγύρια! Τέτοιον αντιμνημονιακό, ριζοσπάστη κ αγωνιστή μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να διαλέξει...

ΥΓ. Εσύ φίλε των 9.55 μμ πρέπει να έχεις ένα θέμα με την ανάγνωση ή την όραση σου να το προσέξεις φιλικά στο λέω κι ας μην γνωριζόμαστε, μου κάνει πραγματικά εντύπωση. Δεν το αναγάγω σε νοητικό θέμα διότι έχω την πεποίθηση ότι καταλαβαίνεις και πολύ καλά μάλιστα.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:41 π.μ.

Δεν απαντάμε σύντροφε στους διάφορους Κολοκοτρωνέους.Αλλωστε ο διάλογος με σταλινικά τούβλα είναι αδύνατος.
Χαβαλές γίνεται σύντροφε με τα χάλια τους.Οπως τους περιγελά και τους κοροιδεύει ο κόσμος,ετσι και εδώ τους έχουν πάρει στην πλάκα.Οι άνθρωποι έχουν χάσει αυγά και πασχάλια και παραμιλάνε.Στο φασιστικό παραμιλητό δεν απαντάς,τους αφήνεις και κάνεις χάζι με τις σαχλαμάρες τους.
Πάρε τον ΠΑΝίβλακα που νομίζει ο έρμος πως δεν τον αναγνωρίζουμε.Εχει κάμποσο καιρό που παρακαλάει να πάμε όλοι στο ΠΑΜΕ.Μάλλον έχουν μεγάλο πρόβλημα με το διασπαστικό-απεργοσπαστικό μόρφωμα του ΚΚΕ.Για να παρακαλάει ο ΠΑΝιβλακας τους φεύγουν και εκείνοι οι λίγοι που είχαν ξεγελαστεί και πηγαίναν στις λιτανείες του.Τους εγκαταλείπουν και οι δικοί τους.
Πάρε τον Λολοκοτρώνη.Σχιζοφρένεια σκέτη.Την μιά κατηγορεί το ΕΑΜ σαν οπορτουνιστικό και απο την άλλη προσπαθεί ο δόλιος να το σώσει...απο τους οπορτουνιστές.
Να υπερασπιστούν το ΕΑΜ ποιοί?Αυτοί που το καταπρόδωσαν και ξέσχισαν τους αγωνιστές προδίδοντας τον Αρη και παραδίδοντάς τον στα σκυλιά.
Πότε του φταίνε ο Σιάντος και ο Ιωαννίδης.Λές και αυτοί προήλθαν απο παρθενογέννηση και δεν ήταν διορισμένα κουτσούνια απο τον μουστάκια πατερούλη.Λές και αυτοί δεν ήταν η διορισμένη ηγεσία του ΚΚΕ που είχε δικαίωμα ζωής και θανάτου σε όποιον διαφωνούσε και έλεγε την αλήθεια.Τους λές πως ο σταλινισμός κατέστρεψε τον κομμουνισμό και δολοφόνησε τους καλύτερους κομμουνιστές και οι κνίτες σου λένε πως ο Ζαχαριάδης...ήταν κομμουνιστής.
Μαύρα χάλια,σταλινικός παραλογισμός και μόνο ο χαβαλές τους αξίζει.

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:45 π.μ.

@12.07
Σκούξε όσο θές.Με το ραχάτι σου γιατί τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για το κώμα.Τώρα που ξέμεινε απο προστάτες.

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:51 π.μ.

Ακόμα να απαντήσει κάποιος κνιτόβλακας ποιός πολεμάει το ΚΚΕ.Πέταξε μια μπαρούφα ενας κνίτης και νόμισε οτι εμείς θα την τρώγαμε.
Απο τότε δεν βρέθηκε ενας σταλινικνίτης να μας πεί ποιός πολεμάει το ΚΚΕ.
τους ρωτάνε και κάνουν τους χαζούς.
Κάνουν τους Κινέζους όταν τους στριμώχνεις.

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:05 π.μ.

Προς 10:41μμ

Να μου στείλεις ένα "πιστοποιητικό κοινωνικών φρονιμάτων" για να ξέρω τι είμαι, σαν και αυτά που χορηγούσε η ασφάλεια και η αστυνομία.
Τι μας λες σε χαλάει το "Κολοκοτρώνης"; σου πέφτει βαρύ το καταλαβαίνω αφού δεν διάλεξα ως ψευδώνυμο απο σκετσάκια του Σεφερλή , όπως κάνουν οι original αριστεροί , κομμουνιστές και ό,τι γουστάρει η ψυχή του καθενός.
To πρόσεξες το original; Το έγραψα επίτηδες για να υπενθυμίσω την οπαδική μου ποδοσφαιρική προτίμηση...ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ , που λέει και ο Τσουκαλάς....να το ελαφρύνουμε λίγο γιατί παρασοβάρεψε και δεν το αντέχεις.

Κολοκοτρώνης

Κανελλικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ)
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:30 π.μ.

Λολοκοτρώνη: Καλά κρασιά......

Ναι φίλε μου, μη στεναχωριέσαι! Είναι έτσι όπως τα λες!
Ο Σιάντος και ο Παρτσαλίδης φταίνε για τα λάθη του ΕΑΜ.
Ο Ιωαννίδης δεν έχει ευθύνη αφού αυτός ήταν Ζαχαριαδικός και λάθη από Ζαχαριαδικούς δεν χωράνε στην θεωρία σου. Για αυτό και τον Ιωαννίδη (αν και ήταν ΓΓ μαζί με τον Σιάντο), δεν τον αναφέρουμε ποτέ!!

Επίσης ούτε ο Ζαχαριάδης έχει καμία ευθύνη, ακόμα και αν πούλησε τον Άρη. Είπαμε ο Ζαχαριάδης δεν έχει καμία ευθύνη για τίποτα. Όποιος λέει το αντίθετο είναι σίγουρα αντικομμουνιστής, αποκλείεται να βλέπει την ιστορία κατάματα.

Τέλος, καμία απολύτως ευθύνη δεν έχει ο Πατερούλης Στάλιν (...απεταξάμην κάθε τέτοια βλάσφημη σκέψη).
Ποτέ ο Στάλιν δεν έκανε λάθος, και φυσικά ποτέ δεν έγινε καμία συμφωνία με τους καπιταλιστές στη Τεχεράνη, Μόσχα, Πότσδαμ, Γιάλτα.
ΠΟΤΕ λέμε! Όλα τα άλλα είναι αντικομμουνισμός.

Τι δεν καταλαβαίνετε? 'Οταν η πραγματικότητα διαφωνεί με τις απόψεις του "Κ"ΚΕ, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Sleep tight Λολοκτρώνη.....

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:49 μ.μ.

10.30 Ο Ζαχαριαδης γυρισε απο το Νταχαου 30 μαη του 1945 μετα απο 8.5 χρονια απουσια. ο ΑΡΗΣ διαγραφηκε στην 11η ολομελεια απριλη του 1945 και η αποφαση αυτη δημοσιευθηκε 12 ιουνη του 1945. ο Ζαχαριαδης ανελαβε Γ.Γ στο 7ο συνεδριο τον οκτωβρη του 1945. οι Ευθυνες για την ΗΤΤΑ βαραινουνε τους Σβωλο Τσιριμωκο Κυρκο Πασαλιδη Σιαντο Παρτσαλιδη για της εγκληματικες συμφωνιες ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ χαιρετω φιλικα

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:51 μ.μ.

9.41 Σε νιωθω φιλε μου. Ο Παυλοπουλος προεδρος το νεο μνημονιο ερχεται κανε κουραγιο δεν ειναι τιποτα βρεχει

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:11 μ.μ.

10.30 Φιλε μου να προσεξεις γιατι αυτα τα επιχειρηματα που αναφερεις ειναι απο την αστικη ταξη και τις μυστικες υπηρεσιες. 12 οκτωβρη του 1944 μπορουσε το ΕΑΜ να παρει την εξουσια με το 80% του λαου μαζι του. Δεν το κανανε γιατι ΣΒΩΛΟΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ ΚΥΡΚΟΣ ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ΣΙΑΝΤΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ δεσμιοι της εθνικης ενοτητας και του σοσιαλισμου με σταδια οδηγησανε τα πραγματα στην Ηττα εχοντας ετοιμο τον Ευρωκομμουνιστικο δρομο Τους χαλασε τα σχεδια ο Ζαχαριαδης και η Εποποιια του ΔΣΕ που θα ειχαμε νικησει αν το 1948 η συμμορια ΤΙΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΒΑΦΕΙΑΔΗ δεν εκλεινε τα συνορα χαιρετω φιλε μου

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:13 μ.μ.

Προς 10:30 μμ

Εξακολουθώ να πιστεύω μετά απο όσα γράφεις ότι τελικά έχεις θέμα (ελικρινά στο λέω). Υπάρχει μία πάθηση που ονομάζεται "οφθαλμοκίνηση" μάλιστα την ανακάλυψε Έλληνας καθηγητής απο την Θεσ/νικη. Το σύμπτωμα εμφανίζεται ως εξής: το μάτι που ως μονάδα εισόδου του ανθρώπινου εγκεφάλου λόγω της πάθησης δεν διαβάζει σειριακά ένα κείμενο, παραλείπει δηλαδή λέξεις και συνεχίζει την ανάγνωση , σε κάποια φάση επανέρχεται και ξαναδιαβάζει την πρόταση με τον ίδιο όμως τρόπο με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η κατανόηση ενός κειμένου ή να βγάζει κάποιος νόημα εντελώς διαφορετικό απο αυτό που είναι γραμμένο. Θα μου πεις ότι σε κοροιδεύω, σου απαντάω εντίμως όχι αλλά πές μου εσύ πως να εξηγήσω τον συλλογισμό σου για το ποιά άποψη έχω για το ΕΑΜ, όταν αν δεν κάνω λάθος ήταν ένα θέμα που μάλλον με εσένα σχεδόν συμφωνήσαμε.
Η διαφορά μας είναι ότι το ΕΑΜ , όπως αυτό εκφράστηκε απο την κομματική ηγεσία του αλλά και το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα (Στάλιν) , δεν είχε σωστά επεξεργασμένη θέση για το ζήτημα της εξουσίας με αποτέλεσμα κάτω απο μία θολή αντιφασιστική θεώρηση (οπορτουνιστική κατά την λενινιστική θεωρία) να κάνει ενέργειες συμβιβασμού με την αστική τάξη (ντόπια και διεθνή) και εκ των πραγμάτων να προδώσει το κίνημα. Στο Σιάντο , τον Παρτσαλίδη και λοιπούς με αυτή την έννοια τους θεωρώ υπεύθυνους, όπως θεωρώ ότι τα ίδια πάνω κάτω εξέφρασε και ο Ζαχαριάδης στο 7ο συνέδρο το 1945 πέφτοντας και αυτός στα ίδια απαράδεκτα λάθη τότε, αργότερα το κατάλαβε αλλά η "ζημιά" είχε γίνει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αρχίσουμε ένα νέο κύκλο ατέρμονης συζήτησης για τον Στάλιν και εκείνη την περίοδο , θα συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε αυτό που ενδιαφέρει το λαό μας και ΕΜΕΝΑ είναι το ΣΗΜΕΡΑ και το ΑΥΡΙΟ και πολύ καλά κάνει το ΚΚΕ που ξεβρακώνει τους σοσιαλδημοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ , δεν μιλάμε για οπορτουνισμό αυτός πέθανε δυστυχώς ή ευτυχώς το 2012 μιλάμε για καραμπινάτη σοσιαλδημοκρατία του κερατά ούτε καν ΠΑΣΟΚ της περιόδου 1974 -1985.
Έτσι όπως πάνε σε λίγο θα ασπαστούν και τον νεοφιλευθερισμό να μου το θυμάσαι.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:06 μ.μ.

Η ΕΣΣΔ απο το 1935 εκανε συνεχεις ελιγμους για να διασπαση το ενιαιο καπιταλιστικο μπλοκ εναντιον της. Επιλεχθηκαν τα λαικα μετωπα τα οποια στα χερια του οπορτουνισμου αποδειχθηκανε καταστροφικα. Η Κυβρνηση του Λαικου μετωπου της Γαλλιας το 1936 εκλεισε τα συνορα στην ισπανια στηριζοντας τον Φρανκο. Το 1938 παρεδωσε με την συμφωνια στο Μοναχο την Τσεχοσλοβακια στην Γερμανια για να χτυπηση την ΕΣΣΔ. το 1938 οταν η Φιλανδια χτυπησε την ΕΣΣΔ η Γαλλια εστελνε οπλα στους φιλανδους και ετοιμαζοτανε να στειλει και στρατο. Η Συμφωνια Μολοτωφ Ριπεντροπ ΗΤΑΝΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΕΣΣΔ προσφεροντας 22 πολυτιμους μηνες για την αμυνα. Η ΕΣΣΔ πολεμησε μεχρι το τελος του πολεμου μονη εναντιον της Γερμανιας.ΟΙ Δυτικοι καπιταλιστες ανοιξανε 2ο Μετωπο στην Νορμανδια τον ιουνη του 1944 με μοναδικο στοχο να φτασουνε πρωτοι στο Βερολινο να σωσουνε για τον καπιταλισμο οτι προλαβουνε. Σε αυτη την βαση οι Γερμανοι στρατηγοι πολεμουσανε μονο στην ανατολη. Η Συμφωνια της Γιαλτας τελη Φλεβαρη του 1945 ητανε η μεγαλυτερη νικη του ΚΚ μεχρι τοτε. Αναγνωρισε τον συσχετισμο δυναμεων που ειχε δημιουργηθει σε καθε χωρα αναγνωριζοντας οι καπιταλιστες οτι χασανε χωρες. Δουλεια λοιπον του καθε ΚΚ ητανε την ωρα που φευγανε οι Γερμανοι απο την χωρα του να μετατρεψει τον πολεμο σε ταξικο και να παρει την εξουσια. Δεν το κανανε οι οπορτουνιστες γιατι δεν το πιστευανε οπως δεν το κανανε ουτε στον 1ο Π.Π εκτος απο τον ΛΕΝΙΝ. διαχρονικο λοιπον συμπερασμα απο την εμπειρια τα λογια του ΛΕΝΙΝ. Βασικη προυποθεση για την νικη της προλεταριακης επαναστασης ειναι η συντριβει του οπορτουνισμου. Διαφορετικα θα οδηγησει τα πραγματα στην καταστροφη

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ(ΚΚΕ)
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:38 μ.μ.

Ρε τον μπαγάσα τον Τίτο τι έκανε! Πήγε το ζώον και έκλεισε τα σύνορα και πάει η εποποιία του ΠΑΝ.Ατιμε Τίτε πήρες στον λαιμό σου τον ΠΑΝ και την εποποιία του.

Ετσι είναι απολύτως φυσικό ο ΠΑΝ και οι κνίτες να θεωρούν τον εμφύλιο εποποιία και όχι εποποιία την Εθνική Αντίσταση του Λαού που ήταν το ΕΑΜ.Το ΕΑΜ δεν τους αρέσει τώρα γιατί το βρίσκουν...οπορτουνιστικό και χωρίς...πρόταση εξουσίας.Σήμερα είναι φανερό και χωρίς αμφιβολία πως το ΚΚΕ μετάνοιωσε που πρωτοστάτησε στην ίδρυση του ΕΑΜ.Ο Μαίλης είναι πολύ καθαρός σε κάτι ιστορογραφήματα που τα πλασσάρει για ιστορία στους κκέδες.Ισως γιατί και το ίδιο δεν φανταζόταν την έκταση που θα έπαιρνε η συμμετοχή του λαού στην Αντίσταση,καθώς και η δίψα του λαού για ανεξαρτησία και λαική κυριαρχία.Και ως γνωστόν όταν η ανεξαρτησία και η λαική κυριαρχία δεν συμφωνούν με τις ιδεοληψίες του ΚΚΕ,αποτελούν κίνδυνο για το κώμα.Οτι συμβαίνει σήμερα δηλαδή με το λαό που αγωνίζεται στους δρόμους και που το ΚΚΕ συκοφαντεί και λασπολογεί.

Φυσικά όσο ο Τίτο δεν τά είχε σπάσει με τον πατερούλη,ήταν μια χαρά σύμμαχος.Αυτός βοήθησε περισσότερο απο όλες τις ''σοσιαλιστικές χώρες''την εποποιία του ΠΑΝ.Σε οπλισμό,σε προμήθειες,σε φαρμακευτικό υλικό και ιατρικές υπηρεσίες.Μέχρι στρατόπεδο τους είχε παραχωρήσει για να εκπαιδεύονται οι μαχητές του ΠΑΝ.Το διαβόητο Μπούκλες υπό την διοίκηση του Πεχτατζίδη ανηψιού του Ιωαννίδη και άνθρωπο του Ζαχαριάδη.Το κολαστήριο του Μπούκλες ευθύνεται για τον θάνατο εκατοντάδων αγωνιστών και το διασυρμό δεκάδων άλλων.
Το ίδιο και στο Μπέλενε,και στο νησί του Διαβόλου στον Δούναβη.
Ο Πεχτατζίδης βέβαια δολοφονήθηκε αργότερα απο τον Ζαχαριάδη για να του κλείσει το στόμα.Πρακτική που ο σταλινισμός την είχε αναγάγει σε επιστήμη.
Φυσικά το μεγάλο μακελειό του λαού έγινε στον εμφύλιο που ο ΠΑΝ βαπτίζει εποποιία.Χάθηκε ο ανθός της Αριστεράς και όσοι γλύτωσαν έγιναν πρόσφυγες ηττημένοι και ντροπιασμένοι απο την προδοσία του σταλινικού ανδρείκελου με το όνομα Ζαχαριάδης.

Αυτή είναι κοντολογής η εποποιία που μας λέει ο ΠΑΝ.Πάντα φταίνει κάποιοι άλλοι για τα εγκλήματα.Πότε φταίει ο Τίτο,πότε ο Σιάντος πότε οι οπορτουνιστές πότε οι''σοσιαλφασίστες'' πότε ο Χατζηπετρής.
Ποτέ όμως δεν φταίει το ΚΚΕ.Το κώμα είναι αλάνθαστο και όποιος το κατηγορεί είναι προδότης και οπορτουνιστής.Για τον λόγο αυτό το ΚΚΕ ξαναεπιστρέφει στον ένδοξο σταλινισμό και κάνει εικόνισμα τον πατερούλη.Ασβηστες αγάπες που αντέχουν στον χρόνο.
Το λέει ο ΠΑΝ ο μαρξιστής.

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:06 μ.μ.

10.38 Αποκαλεις μακελειο την ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ και απο την αλλη ειχε δικιο Ο ΑΡΗΣ. βρισκεσαι σε πραγματικο παραληρημα που ειναι ομως εξαιρετικο για το μισος σας. δειχνει ξεκαθαρα οτι δεν θελατε την εργατικη ταξη στην εξουσια και ποιος ειναι υπευθυνος για την ηττα. Για τα εγκληματα που πραγματικα γινανε στο Μπουλκες θα ρωτησεις ν ΤΙΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΒΑΦΕΙΑΔΗ. Σε ευχαριστω που συμφωνησαμε

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:35 μ.μ.

Η Εργατικη ταξη και οι φτωχοι αγροτες το 1941 1944 ενωθηκανε και πολεμησανε τους Γερμανους καπιταλιστες σε πλειοψηφια 80% μετα τις νικες στο Σταλιγκραντ και στο Κουρσκ με οραμα μετα την απελευθερωση να παρουνε και την εξουσια στα χερια τους απο την αστικη ταξη. Αυτος ο δρομος εμποδιστηκε συνειδητα απο τους ΣΒΩΛΟ ΚΥΡΚΟ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟ ΣΙΑΝΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ. και οδηγηθηκε ο λαος μας δεμενος χειροποδαρα στις φυλακες και στις εξοριες. ειναι ξεκαθαρα ενα οπορτουνιστικο εγκλημα που οι σημερινοι τους απογονοι προσπαθουνε να το φορτωσουνε στους ηρωες ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΣΤΑΛΙΝ. Δειχνει ξεκαθαρα οτι οποιαδηποτε συνεργασια με τον οπορτουνισμο αποτελει καταστροφη για το προλεταριατο

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:40 π.μ.

Δεν βλέπω να απαντάει ενας ΚΚΕς ποιός πολεμάει το ΚΚΕ.Περάσανε τόσες μέρες και ούτε φωνή.
το αμίλητο νερό είπιανε.
Ψάχτε μωρέ ΚΚεδες κάτι θα βρείτε.Ρωτήστε τον Ντερμπεντέρη αυτός θα ξέρει.

κοινός νους
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:41 π.μ.

Σε συνέχεια προηγούμενου σχολίου

Το πρόβλημα δεν είναι τα λάθη που έκανε το ΚΚΕ. Το πρόβλημα είναι πώς διαχειρίστηκε αυτά τα λάθη και πόσοι αγωνιστές σπιλώθηκαν ως προδότες στην προσπάθεια του μηχανισμού-κόμματος να βγει λάδι το ίδιο. Λες και οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν βγαλμένοι και εκλεγμένοι από το μηχανισμό αυτό.

Να το ξαναπώ. Δεν κατηγορώ το Κόμμα για τα λάθη του. Τα αναφέρω απλά και μόνο για να διαλύσω έναν μύθο που κυκλοφορεί ανάμεσα στους νεότερους κυρίως οπαδούς του Κόμματος ότι το Κόμμα είχε ΠΑΝΤΑ δίκιο σε όλα, ενώ δυστυχώς η αλήθεια είναι μάλλον η αντίθετη. Το Κόμμα έκανε συνεχώς λάθη και εξ αιτίας αυτών διάλεξε την περιχαράκωση, η οποία το καθιστά θεατή των εξελίξεων όποιες και αν είναι αυτές.

Τώρα, για παράδειγμα, τι κάνει; Ούτε συμμετέχει στην κυβέρνηση, ούτε προετοιμάζει βεβαίως την Επανάσταση. Και πώς να την ετοιμάσει άλλωστε; Όπως και το ίδιο το Κόμμα έχει δηλώσει, ο λαός δε βρίσκεται σε επαναστατική διάθεση. Τι θα μπορούσε λοιπόν καλύτερο να κάνει από το να πιέσει καταστάσεις συμμετέχοντας σε κυβερνητικές θέσεις και να ακουστεί ο λόγος του παντού

Δεν αντιλαμβάνομαι, για παράδειγμα, γιατί δεν επέλεξε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας εξ αρχής τις δικές του αδιαπραγμάτευτες κόκκινες γραμμές. Θα μπορούσε να συμμετέχει στη διαμόρφωση πολιτικών ελάφρυνσης των λαϊκών μαζών, θα κέρδιζε την αναγνώριση από τη μεριά τους και ο λόγος του θα είχε άλλη υποδοχή. Αν πάλι έβλεπε ότι η κυβέρνηση δεν τραβάει και δεν έχει σκοπό να κάνει κάτι διαφορετικό, θα την εξέθετε στο λαό, θα αποσυρόταν περήφανα και πάλι θα κέρδιζε τις εντυπώσεις και την εκτίμηση του κόσμου.

Τώρα αντιθέτως ,κάθεται στη γωνία των εξελίξεων σε μια ιδιαίτερα περίεργη κατάσταση, η οποία σίγουρα θα γεννήσει νέους πολιτικούς σχηματισμούς καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλασσόμενος σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ( κάτι που δεν το θεωρώ κακό, καθώς λείπουν τις τελευταίες δεκαετίες τα σοβαρά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα από την Ευρώπη) θα αφήσει χώρο σε αριστερούς σχηματισμούς και μπορεί και σε πιο ανεξερεύνητους σχηματισμούς στυλ podemos.

Πολύ φοβάμαι ότι το ΚΚΕ θα είναι ο μόνος σχηματισμός που δεν έχει να ωφεληθεί τίποτα από μια τέτοια εξέλιξη λόγω της περιχαράκωσής του, του ξύλινου παλιομοδίτικου λόγου του που πολλές φορές προκαλεί γέλιο αλλά κυρίως επειδή συνεχίζει να υπερασπίζεται καθεστώτα που στη συνείδηση του κόσμου δεν ήταν ποτέ γοητευτικά. Τι να ζηλέψει άλλωστε κανείς από τα καθεστώτα Τσαουσέσκου και Χότζα, από τη Στάζι και την ανελευθερία, από τις στρατιωτικές επεμβάσεις στην Ουγγαρία, στην Τσεχοσλοβακία, στο Αφγανιστάν.

Τι κι αν είχαν επιτύχει πράγματα όπως δουλειά και στέγη για όλους, δωρεάν υγεία και παιδεία (αν και απολύτως ελεγχόμενη πολιτικά) ; Αυτό είναι το ταβάνι ενός κομμουνιστή; Όνειρό μας πρέπει να είναι ένα ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ στον οποίο οι πολίτες δε θα νιώθουν καταπίεση, αστυνόμευση και έλεγχο της σκέψης . Κατορθώσαμε να φτιάξουμε έναν τέτοιο κόσμο σύντροφοι; Δεν το νομίζω και το πιο ανησυχητικό είναι ότι τέτοιες ευαισθησίες σαν κι αυτές που εκφράζω δεν έχουν ποτέ περάσει ποτέ από το μυαλό σας ως αναγκαίες για μια δίκαιη και ευτυχισμένη κοινωνία.

Είναι τραγικό να μην υπάρχει χώρος διακριτός και ισχυρός ανάμεσα στη σοσιαλδημοκρατία και το σταλινισμό και πιθανό αυτό σήμερα να αποτελεί πλέον ένα ισχυρό ζητούμενο και μια ελπίδα

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:56 π.μ.

Οπορτουνιστικος νους 12.41. Ειναι πραγματικα συγκινητικη η αγωνια σου αλλα μας αφηνει αδιαφορους. Η Ιστορικη αποστολη των ΚΚ ειναι να παρει η εργατικη ταξη με τους συμμαχους της τα μεσα παραγωγης στα δικα της χερια. Οταν λοιπον ειμαστε σε αντεπαναστατικες συνθηκες το ΚΚΕ κανει συγκεντρωση δυναμεων για την ενισχυση της λαικης συμμαχιας με στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου. Η Εμπειρια των τελευταιων 100 χρονων εδειξε οτι η συμμετοχη ΚΚ σε κυβερνησεις μεσα στον καπιταλισμο οδηγει το ΚΚ στην καταστροφη και τον λαο στην ηττα. Η υπαρξη πολλων κομματων ειναι ο καλυτερος τροπος αμυνας του καπιταλισμου για να διατηρηση την εξουσια του.. Νιωθουμε την αγωνια σου να υπαρξει κομμα μεταξυ Σοσιαλδημοκρατιας και μπολσεβικισμου το χρειαζεται η αστικη ταξη. Και βεβαια δεν ειμαστε σε καμμια περιπτωση συντροφοι γιατι εμεις ειμαστε περηφανοι για τον σοσιαλισμο που γνωρισαμε και ανατραπηκε ενω εσυ εισαι Μαντροσκυλο του Καπιταλισμου ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ

Κανελλικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ)
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:37 π.μ.

Μην παλεύετε άδικα σύντροφοι.
Το post πλεον δεν είναι στα δημοφιλή.
Και όταν το θέμα δεν είναι στα δημοφιλή ο Λολοκοτρώνης απέχει.

Άλλωστε τι να πει ο κακομοίρης;
Να εξηγήσει ότι αυτά που λέει ο ίδιος για το ΕΑΜ στο μήνυμα 18 Φεβρουαρίου 2015 - 9:13 μ.μ. έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με όσα ισχυρίζεται ο ΠΑΝίβλακας για το ΕΑΜ στο μύνημα 18 Φεβρουαρίου 2015 - 8:11 μ.μ.;;;;;

Εδώ σε άλλο post έσκιζε τα ρούχα του για το πόσο σύμφωνος είναι με τον ΠΑΝ.
Μάλλον δεν συνενοούνται οι σύντροφοι............... ή τα 'χουν μπλέξει και οι ίδιοι μετά από το ξανάγράψιμο της Παγκόσμιας Ιστορίας από τον Μαήλη.

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:23 π.μ.

Ονειρο μας λεει το οπορτουνιστικο παπαγαλακι ειναι ενας αλλος κοσμος στον οποιο οι πολιτες δεν θα νιωθουνε καταπιεση αστυνομευση και ελεγχο της σκεψης. ΘΑΥΜΑΣΙΑ. Η καλυτερη προσφορα στον καπιταλισμο για να ξεπλυνει τα εγκληματα του. Τους εργατες τους βαφτισε πολιτες την δικτακτορια του προλεταριατου που υπαρχει για να συντριψει την αστικη ταξη σαν ατομα που συνεχιζει να υπαρχει και θελει να επανελθει το οπορτουνιστικο παπαγαλακι το θεωρει εγκλημα. Και βεβαια θεωρει πολυ καλο να υπαρχει για παντα καπιταλισμος.. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΠΑΓΑΛΕ ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:53 μ.μ.

Ειναι πραγματικα συγκινητικη αυτη η αγωνια ολου του οπορτουνιστικου βοθρου για το οτι το ΚΚΕ εχει ξυλινο πολιτικο λογο και δεν μπορει λεει να ανεβει τωρα που ο Τσυριζα εγινε Σοσιαλδημοκρατια που δεν ειναι λεει βεβαι και κακο αλλα πρεπει να εχει συγχρονες πολιτικες προτασεις.Δηλαδη μας λεει ο παπαγαλος πρεπει να αρνηθουμε το σοσιαλισμο την δικτακτορια του προλεταριατου και να παραδεχτουμε ποσο καλος και ανθρωπινος ειναι ο καπιταλισμος. Και μιας και οι Κομμουνιστες προδοτες δεν γινονται μας λεει και την αγωνια των αστων. Να φτιαχτει ενα οπορτουνιστικο κομμα αναμεσα σε σοσιαλδημοκρατες και Μπολσεβικους. Παντα επικαιρα τα λογια του ΛΕΝΙΝ. βασικη προυποθεση για την νικη της προλεταριακης επαναστασης ειναι η συντριβη του οπορτουνισμου. Αυτο εκανε συμφωνα με τις θεσεις του ΑΠΡΙΛΗ ανατρποντας την αριστερη κυβερνηση ΚΕΡΕΝΣΚΙ. Οποιαδηποτε χαλαρωση απεναντι σε αυτο το Καρκινωμα αποτελει καταστροφη ειναι αδιστακτοι

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:25 μ.μ.

10.37 Σε νιωθω φιλεμου τα εχεις χαμενα και γελανε μαζι σου και οι πετρες. Δεν υπαρχει κανενα ξαναγραψιμο της ιστοριας πεταμε την οπορτουνιστικη σκονη που εκατσε επανω απο το 1956 με καταστρεπτικα αποτελεσματα. Αυτο σε ποναει και σκουζεις. Οσο για τις δηθεν διαφωνιες φιλικα στο λεω μη Γελιοποιησε αλλο

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:14 μ.μ.

Προς 10:37 μμ

Τελικά έπεσα μέσα στη διάγνωση έστω και δια αποστάσεως. Το τέστ Παυλίδη έδειξε "οφθαλμοκίνηση". Γιατί θα ήταν πολύ τραβηγμένο να πάσχεις από παλιμπαιδισμό αν και κοντά είσαι.
Ο φίλος ΠΑΝ για το ΕΑΜ λέει τη γνώμη του και είναι απόλυτα σεβαστή (διαφωνώ με τους χαρακτηρισμούς), ο πυρήνας όμως της σκέψης του, αυτό είπα και έγραψα με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και αυτό ανέλυσα ξανά στην ανάρτηση στις 18/2/2015 , ότι το ΚΚΕ όχι μόνο από εγγενή αδυναμία αλλά και διεθνή δεν είχε σωστά επεξεργασμένη θέση για την εξουσία και έκανε απαράδεκτες συμφωνίες και συμβιβασμούς με την αστική τάξη και το πολιτικό προσωπικό της, αυτό στη πολιτική ορολογία λέγεται οπορτουνισμός. Τι δεν κατάλαβες ΠΑΝσοφε αναλυτή; Που βρίσκεις όλους τους άλλους χαζούς και βλάκες και τον εαυτό σου αυθεντία και πανεπιστήμονα!
Είπαμε φταίει η "οφθαλμοκίνηση"

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:57 μ.μ.

Κολοκοτρωνης. Τα παντα καταλαβαινει απλα ειναι η απογνωση. Τους δημιουργει πανικο η πορεια του ΚΚΕ μετα το 1991. Ξερουνε πολυ καλα οτι τα συμπερασματα που εχουμε βγαλει απο την ιστορια ειναι καταστρεπτικα για την δραση τους. Γιατι τελειωσανε οι αυταπατες οτι και καλα ολοι αριστεροι ειμαστε. Παντα σεβομαι τον πολιτικο αντιπαλο που κανει σνοιχτη ιδεολογικη αντιπαραθεση. Με αυτους ομως που το παιζουνε δηθεν φιλοι και στην πραγματικοτητα ειναι ο πιο υπουλος αντιπαλος προσωπικα δεν μπορω να εχω καλυτερη συμπεριφορα. Χωρις αυτους ο καπιταλισμος θα μας ειχε αφησει απο χρονια.

κοινός νους
20 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:02 π.μ.

Λίγα τελευταία λόγια με αφορμή τους χαρακτηρισμούς που εισέπραξαν τα λεγόμενά μου.

Είναι καταπληκτική έως τρομακτική η αντίδραση των τζιχαντιστών-οπαδών του Κόμματος σε απόψεις διαφορετικές μεν, πλην κόσμια διατυπωμένες. Μιλάνε για έμμισθη υπηρεσία, χρεώνουν λόγια που δεν ειπώθηκαν ποτέ και χυδαιολογούν ασύστολα χωρίς ντροπή. Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή η συμπεριφορά τους επιβεβαιώνει πλήρως όσα καταλογίζω στα σταλινικά καθεστώτα; Με αυτά τα μυαλά που κουβαλάνε, τι νομίζουν ότι θα καταφέρουν; Ποιος νομίζουν ότι θα τους ακούσει;

ΥΓ. Απ'ότι φαίνεται, τα σχόλια που ακολούθησαν τα δικά μου γράφτηκαν από ένα μυθικό πλέον ήρωα στο μπλογκ, τον αποκαλούμενο και ΠΑΝ ( προσωνύμιο πιθανότατα προερχόμενο από το πανίβλακας ή το πανηλίθιος ). Όπως και να χει, την ανοησία, την αμορφωσιά του και τη χυδαιότητά του τη χρεώνονται και οι υπόλοιποι σύντροφοί του

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:29 π.μ.

1.02 Μη χανεις την ψυχραιμια σου. Μας μιλησες για διαλλυση μεταλλαξη του ΚΚΕ και θελεις καλυτερο τροπο. Δεν σας βγαινει η υπονομευτικη διαβρωτικη δουλεια μετα το 1991 και παραμιλατε. Για τους Μπολσεβικους τα ιδια λεει και η αστικη ταξη με της μυστικες υπηρεσιες που εισαι αξιο τεκνο τους Το τη θα κανει το ΚΚΕ δεν σου πεφτει λογος. ΟΙ Εποχες που σας περναγε μεχρι το 1991 περασανε. Τα μαθηματα στους ομοιους σου ψεκασμενους και χρυσαυγιτες

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:28 μ.μ.

1.02 Τα μυαλα μας ειναι μια χαρα και σεβομαι απολυτα τον αντιπαλο στην ιδεολογικη αντιπαραθεση. Εκει ομως που δεν θα υπαρξει κανενα ελεος ειναι με τον πιο υπουλο εχθρο του εργατικου και κομμουνιστικου κινηματος. Τον οπορτουνισμο την αιχμη του δορατος του καπιταλισμου. Η Εμπειρια των 150 χρονων απο την δραση σας ειναι χαραχτηριστικη. Πραγματικα φιδια φορωντας ψευτικη προβια φιλου. Τα κολπακια τελειωσανε, Το δραμα που ζουμε στον καπιταλισμο εισαστε 100% υπευθυνοι και τα δηθεν φιλικα σου αισθηματα αλλου. Σας μαθαμε πολυ καλα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger