Home » , » Τα μνημόνια και τα Ευρωδιατάγματα καταργούνται στα Οδογράγματα

Τα μνημόνια και τα Ευρωδιατάγματα καταργούνται στα Οδογράγματα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 | 10:30 μ.μ.

Πέντε χρόνια διαδοχικών μνημονίων, βίαιης φτωχοποίησης, κοινωνικής ερημοποίησης και άγριας ταξικής επίθεσης του κεφαλαίου εναντίον του κόσμου της εργασίας έδειξαν ποιο είναι το αληθινό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης: μια ιμπεριαλιστική και αντιδραστική λυκοσυμμαχία που δεν διστάζει να πατάει επί πτωμάτων για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας χούφτας πλουτοκρατών. Δεν είναι κάποιο ιστορικό ατύχημα είναι η ίδια η φύση της ΕΕ, και οποιαδήποτε πρόταση πως μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο μπορεί να κερδηθεί ένας “καλοπροαίρετος” συμβιβασμός και μια συναίνεση με τους “εταίρους” προς όφελος των προλεταριακών-λαϊκών συμφερόντων σπέρνει αυταπάτες και εφησυχασμό. Οι λύκοι δεν γίνονται αρνάκια με τις διαπραγματεύσεις.

Ακόμα και αν κερδηθούν ορισμένα ψίχουλα στις διαπραγματεύσεις και υπογραφεί ένα “μνημόνιο με ανθρώπινο πρόσωπο” (όπως κι αν ονομαστεί αυτό), η προδιαγεγραμμένη τροχιά παραμένει η ίδια: ταξική αφαίμαξη, λεηλασία και εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης. Η ληστρική επιδρομή του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου δεν θα σταματήσει με οποιοδήποτε κατά Βαρουφάκη “Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο με την Ευρώπη”, που ούτως ή άλλως θα εμπεριέχει το μεγαλύτερο τμήμα  του “τοξικού” παλιού μνημονίου.  Ακόμα κι αν παραχωρηθούν από την κυβέρνηση ή κατακτηθούν από το κίνημα ορισμένες διόλου ευκαταφρόνητες προοδευτικές αλλαγές στο οικονομικό, αλλά κυρίως στο κοινωνικό πεδίο, η στρατηγική επιλογή της πρόσδεσης με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ περιορίζει το πλαίσιο αυτών των αλλαγών στα όρια του αμελητέου.

Μοναδική λύση είναι η ανάπτυξη ενός μαζικού προλεταριακού-λαϊκού κινήματος που θα συγκρουστεί και θα έρθει σε πλήρη ρήξη με τις κυρίαρχες πολιτικές του αριστερού ή δεξιού ευρωμονόδρομου, θα διώξει κλωτσηδόν τρόικες και ΔΝΤ απαιτώντας διαγραφή του χρέους και έξοδο από την ευρωζώνη και τους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Μοναδική λύση είναι η ευρεία λαϊκή κινητοποίηση, όσο αντιφατική κι αν είναι, όσο κι αν εκφράζονται μέσα της αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα ή ιδεολογική και πολιτική σύγχυση. Οι εξεγέρσεις δεν γίνονται μέσα από καθαρόαιμους κομματικούς σωλήνες, ούτε από περίκλειστες και απομονωμένες σέχτες. Η ταξική πάλη είναι μια εν κινήσει αντίφαση και είναι ιστορικό μας χρέος να λερώσουμε τα χέρια μας σε μια πραγματικότητα που δεν διαμορφώνεται  κάτω από εργαστηριακές συνθήκες. Μονάχα η κινητοποίηση του εργατικού-λαϊκού παράγοντα θα δώσει ένα τέλος στους εκβιασμούς της ευρωενωσίτικης και της εγχώριας αστικής μαφίας.

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ
ΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΛΑΟΣ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 17:30

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

14 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:37 μ.μ.

Αμάν!!!
-Ούτε αυτοί θα διαδηλώσουν υπέρ της κυβέρνησης!

-Που είσαι Γιώργη να τους καταραυνώσεις πως "δεν διαθέτουν ούτε I.Q. ραδικιού";

αντιρρησίας
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:24 π.μ.

Αυτοί, φίλτατε, κάνουν την πολιτική δουλειά τους και την κάνουνε καλά. Το κόμμα σου να μας πει τι δουλειά κάνει και σε ποιον είναι χρήσιμο. Δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι άλλο πράγμα είναι η πολιτική διαφωνία και άλλο η πολιτική τύφλωση που σε κάνει μισαλλόδοξο και πολιτικά ηλίθιο. Αυτοί που διαδηλώνουν δεν διαδηλώνουν υπέρ της κυβέρνησης, ή μάλλον διαδηλώνουν υπέρ της κυβέρνησης όσο αυτή φαίνεται ότι εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα. Και πολύ ορθά και έξυπνα διάφορες οργανώσεις της αριστεράς συμμετέχουν στις διαδηλώσεις για να ζυμωθούν με τον κόσμο, για να βρεθούν κοντά στον κόσμο. Οι κινήσεις τους αυτές θα αποδώσουν καρπούς γρήγορα με την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού και το καταλάγιασμα του κουρνιαχτού. Οι μόνοι που δε θα πάρουν χαμπάρι τίποτα, θα είναι οι αναχωρητές του Περισσού. Δε φταίει ο γιαλός σύντροφοι. Οι καπεταναίοι σας κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, αλλά φαίνεται πως αυτός ο ύπνος σας βολεύει όλους. Πού καιρός για ξεβόλεμα

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:24 π.μ.

12:24.Ρώτα τους εργαζόμενους της Κοκα- Κόλα σε ποιούς είναι χρήσιμο το ΚΚΕ.Εσείς πάντος ξέρουμε πολύ καλά σε ποιούς είστε χρήσιμοι.Στα συμφέροντα του Κεφαλαίου εκείνα που ποντάρουν πάνω σας για να αλλάξει το μείγμα διαχείρησης του Καπιταλισμού.Η ζύμωση των Κομμουνιστών με τα λαικά εργατικά στρώματα είναι καθημερινή μέσα στους χώρους δουλείας.Δεν περιμένουμε τις συγκεντρώσεις για να συναντηθούμε με κόσμο σαν εσάς για να εποφεληθούμε απο αυτές όπως προσδοκάτε εσείς με την στάση σας.Ετσι δεν χτίζεις δεσμούς με λαό και την εργατική τάξη.Ο ύπνος πέφτει βαθύς σε όσους περινένουν τον καλούλι καπιταλισμούλη και την φιλολαική μετάλλαξη της ΕΕ με την συμπαράσταση του Ομπάμα.Και σε όλο αυτό το άγριο δούλεμα του λαού το πρώτο λόγο τον έχουν η αριστερούλιδες ομαδούλες που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις συμπαράστασης του Τσίπρα.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:15 μ.μ.

3.24 Η Γη δεν γυρίζει τελικά, είπε ο Γαλιλαίος και γλίτωσε από τη βλακώδη μισαλλοδοξία τβν ιεροεξεταστών. Στο ίδιο μήκος κύματος, λοιπόν, συμφωνώ ότι οι κομμουνιστές ζυμώνονται με τα λαϊκά στρώματα στους χώρους δουλειάς (ποιους είπατε;) και το ΚΚΕ προετοιμάζει την επανάσταση με το Μαΐλη αρχηγό και την Κανέλλη καπετάνιο. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε σύντροφοι και όνειρα γλυκά τώρα που γράφεται η Ιστορία - και όχι μόνο από το σύριζα αλλά και από το λαό

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:10 π.μ.

3.24.Το σωματείο του εργοστασίου Θεσσαλονίκης στην κοκα κολα ανήκει στο ΚΚΕ-ΠΑΜΕ.Σιγά το κατόρθωμα!
Ξέρεις κάποιον άλλο εργαζόμενο που δεν ανήκει στο ΚΚΕ να μας πεί πόσο καλό είναι το κώμα?Τίς καθαρίστριες μήπως? Τους απολυμένους της ΕΡΤ?
Τους σχολικούς φύλακες?Τους απολυμένους της ΒΙΟΜΕ?τους,τους,τους τους.....
Λέγε ρε ΠΑΝιβλακα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger