Home » , » Συριζαίικο παρασκήνιο και δεσμεύσεις

Συριζαίικο παρασκήνιο και δεσμεύσεις

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 | 12:27 μ.μ.

Σόκαρε όσους συμμετείχαν στο τελευταίο υπουργικό  συμβούλιο, ο Γιάννης Βαρουφάκης, μεταφέροντας τους το δυσμενές κλίμα σε βάρος της Ελλάδας που υπήρχε στο eurogroup, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.
«Πάγωσαν» τα κυβερνητικά στελέχη, αναφέρουν τα ίδια δημοσιεύματα όταν ο υπουργός οικονομικών τους ανέφερε ότι αν δεν υπέγραφε την Παρασκευή το προσχέδιο συμφωνίας, οι δανειστές του ελληνικού κράτους τον είχαν απειλήσει ότι θα οδηγούσαν την Ελλάδα σε άτακτη χρεοκοπία. (Μπλόφα ήταν αυτό κατά την άποψη μας, αλλά ας το προσπεράσουμε).

Σ' αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι υπάρχει  ρεπορτάζ της El Pais σύμφωνα με το οποίο ο Ντράγκι εκβίασε τη συμφωνία των Βρυξελλών με το χαρτί της κατάρρευσης των τραπεζών μας-

Το αποτέλεσμα πάντως ήταν να μην ακουστεί καμιά κριτική στον Γ. Βαρουφάκη γι’ αυτό που υπέγραψε (Τα αναφέρει πολύ περιγραφικά ο Α. Μητρόπουλος) και να μην υπάρξει καμιά ουσιαστική αντίδραση από το εσωτερικό του κόμματος της Κουμουνδούρου. Το κείμενο της «Κομμουνιστικής Τάσης του Σύριζα», μπορεί να είχε μεγάλη προβολή στο διαδίκτυο – για ευνόητους λόγους- αλλά αυτή η τροτσκιστική ομάδα έχει ελάχιστες προσβάσεις στον οργανωμένο κόσμο του Σύριζα.  (Είναι χαρακτηριστικό ότι η 15ημερη εφημερίδα τους «Επανάσταση» πουλάει γύρω στα 80 φύλλα).
Από την άλλη, η «Αριστερή πλατφόρμα» του Λαφαζάνη, απέφυγε να κάνει ξεκάθαρη τοποθέτηση και με ένα νεφελώδεις κείμενο που ανέβασε στην ιστοσελίδα της, κάνει λόγο για συμφωνία-αίνιγμα, η οποία προκαλεί ή/και δημιουργεί, «ερωτηματικά, ελπίδες, αγωνίες και ανησυχίες».

Εντύπωση προκαλεί και οι αφωνία Συριζαίων βουλευτών που προέρχονται από συνιστώσες που είχαν αναφορά στην κομμουνιστική προοπτική. (Ελένη Σωτηρίου, Δημήτρης Κοδέλας, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Βασίλης Κυριακάκης και Μαρία Τριανταφύλλου από την ΚΟΕ καθώς και η Γιάννα Γαϊτάνη και η Ελένη Ψαρρέα από την ΔΕΑ).


Επανερχόμαστε από εκεί που είχαμε ξεκινήσει την ανάρτησή μας, θυμίζοντας απόσπασμα από περασμένες εξαγγελίες του Σύριζα και τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνα τους:

«Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε, ενώ είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι σε κάθε περίπτωση ότι ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger