Home » » "Ελ. Παναρίτη: Οι δανειστές μας λένε "εάν δεν έχετε ρευστότητα, μην πληρώσετε μισθούς για 1-2 μήνες"

"Ελ. Παναρίτη: Οι δανειστές μας λένε "εάν δεν έχετε ρευστότητα, μην πληρώσετε μισθούς για 1-2 μήνες"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 | 7:34 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.
Το δίλλημα αποπληρωμής χρέους ή μισθών και συντάξεων βάζουν τα τεχνικά κλιμάκια στην ελληνική πλευρά, όπως αποκάλυψε χθες Πέμπτη η σύμβουλος του Γιάννη Βαρουφάκη Έλενα Παναρίτη, μιλώντας στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας του Deree, με θέμα την τεχνική των διαπραγματεύσεων.

"Αυτοί που έχουν έρθει να μας βοηθήσουν έχουν στηριχθεί σε παράξενους τρόπους που δουλεύουν και δε βοηθούν ακριβώς. Άλλοι λένε να δουλέψουμε τις μεταρρυθμίσεις και να το κάνουμε με άλλους εταίρους που στην πραγματικότητα δεν βοηθούν. Βλέπουν το πρόβλημα με παράξενο τρόπο, όταν λένε "μην πληρώσετε μισθούς για δύο μήνες"", σημείωσε η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών στηλιτεύοντας αυτή τη στάση των δανειστών.

Αναφερόμενη στο κλίμα των διαπραγματεύσεων σε τεχνικό επίπεδο, ανέφερε ότι τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν "γαντζωθεί" στο πρόγραμμα ενώ της έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζουν την ελληνική πλευρά. Για τα στελέχη του ΔΝΤ είπε ότι είναι σκληροί και άκαμπτοι στις θέσεις τους, ωστόσο ξέρεις τι να περιμένεις από τη δική τους πλευρά, ενώ η πλευρά της ΕΚΤ είναι κλασικά τραπεζικά στελέχη, σαν να έχεις απέναντί σου στελέχη της ΤτΕ".

Ευχαριστούμε πολύ για την πληροφορία. Ξέρουμε τι είναι οι υπάλληλοι των τοκογλύφων και τι θέλουν. Το ζήτημα είναι τι θα κάνει η Ελληνική κυβέρνηση. Γιατί, αν τα λέτε αυτά, για να μας τρομάξετε και να περάσετε νέα μέτρα, ματαιοπονείτε. Αυτά τα κόλπα έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που αποδοκιμάστηκαν. Έχω βαρεθεί αυτή την ιστορία.

Αν τα λέτε για να μας πείτε πως πρέπει να φύγουμε από την παγίδα που μας έριξαν οι προηγούμενοι σύμφωνοι. Αλλά περιμένω τις απαραίτητες ενέργειες όχι λόγια. Όχι άλλα λόγια, όχι άλλο κάρβουνο. Κάντε αυτό που πρέπει να γίνει που είναι προς το συμφέρον των φτωχών που σας έκαναν την τιμή να σας ψηφίσουν.

Διαγράψτε το χρέος το οποίο είναι αδύνατο να πληρωθεί. Επιπλέον είναι άδικο. Ζητήστε τις ευθύνες από αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Καθαρίστε τη σαπίλα. Κάντε έργα. Κάποιοι θα πουν "νωρίς είναι ακόμα". Όχι είναι ήδη αργά. Το χρέος έχει διογκωθεί κι αποκλείεται να πληρωθεί ακόμα κι αν τα πάρουν ΟΛΑ από τους φτωχούς. Σπίτια, μισθούς, συντάξεις, τα πάντα. Τόση τοκογλυφία έκαναν! Γι αυτό δεν θα τιμωρηθεί κανείς; Θα το αποδεχθείτε, για να υπάρξει "συνέχεια του κράτους"; Συνέχεια σε τι; Στην κλοπή; Το πλιάτσικο; Την καταστροφή;

Επειδή είναι έτσι όπως λέτε, πρέπει να προχωρήσετε σε άμεση και ολοκληρωτική διαγραφή του χρέους. Φυσικά οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα αντιδράσουν. Μέσα στο Ευρώ θα μας στραγγαλίσουν οικονομικά. Γι αυτό άλλωστε μας θέλουν μέσα, για να ελέγχουν το νόμισμα, τις τράπεζες την οικονομία μας γενικότερα. Οι τοκογλύφοι πάντα εύχονται να έρθουν τα θύματα τους στο έλεος τους ώστε να κερδίσουν περισσότερα. Επομένως οι κινήσεις σας είναι συγκεκριμένες. Αφού διαγράψετε το χρέος φύγετε από την ΕΕ και ανοικοδομήστε τα ερείπια που άφησαν οι προηγούμενοι. Τι περιμένετε; Εκτός κι αν είστε ίδιοι. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2015 στις 11:18 π.μ.

Αφού διαγράψετε το χρέος φύγετε από την ΕΕ και ανοικοδομήστε τα ερείπια που άφησαν οι προηγούμενοι. Τι περιμένετε; Εκτός κι αν είστε ίδιοι.
Η απαντηση στο ερωτημα αν ειναι ιδιοι, νομιζω οτι πρεπει να απαντησουμε Ναι Ειναι ιδιοι Ειναι λυκοι ντυμενοι με προβιες Αν δεν τους
κυνηγησουμε θα μας κατασπαραξουν και μαλιστα εξ " αριστερων και σοσιαλιστικα " melito

14 Μαρτίου 2015 στις 3:03 μ.μ.

Οι απατεώνες της σοςιαλδημοκρατιας, αφού καθήλωσαν το 27% στους καναπέδες για 2 χρονια, τάζοντας του νταούλια, ζουρνάδες, λύρες, πεντοζάλι, τωρα θα φέρουν το τρίτο μνημόνιο της καπιταλιστικης βαρβαρότητας, αφού μόνο μια σοσιαλδημοκρατική απάτη θα μπορούσε να αποτρέψει την εξέγερση των μαζών.

Αυτός ειναι ο διαχρονικός ρόλος της σοςιαλδημοκρατιας και του οπορτουνισμού.

Επιτακτική ανάγκη του λαϊκού κινηματος, η ητα της βρωμερης σοςιαλδημοκρατιας, του ισχυρότερου όπλου που διαθέτει η πλουτοκρατια στο ταξικο της οπλοστάσιο.

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2015 στις 9:07 μ.μ.

3.03 Ρε κνιτόβλακα,πρίν γίνει 27% η σοσιαλδημοκρατία ήταν στο 3%.Αυτό το 3% της σοσιαλδημοκρατίας εμπόδισε το κώμα να προχωρήσει στην εξέγερση των μαζών;Μωρέ μπράβο δύναμη το 3% της σοσιαλδημοκρατίας.Δεν άφησε το κώμα του 8.5% να κάνει την επανάσταση.
Που είσαστε ρε ψευτοεπαναστάτες τόσα χρόνια όταν η σοσιαλδημοκρατία ήτανε της πλάκας;Χτίζατε καπιταλιστικά μαγαζιά,και κάνατε κερδοφόρες μπίζνες.Αυτό κάνατε.Γιαυτό δεν προλαβαίνατε να ''εξεγείρετε'' τις μάζες
Λίγο νιονιό χρειάζεται για να μην χάφτεις τα παραμύθια του κώματος.Αλλά αν είχες κουκούτσι νιονιό δεν θα είσουν κνίτης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger