Home » » Δημόσια δήλωση: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που καταγγέλουν την αλυσίδα "πολιτισμού" ΙΑΝΟΣ

Δημόσια δήλωση: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που καταγγέλουν την αλυσίδα "πολιτισμού" ΙΑΝΟΣ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 | 1:29 μ.μ.

Η ΤΕΚ συνυπογράφει την δημόσια δήλωση αλληλεγγύης στο σωματείο/σύλλογο βιβλιοϋπαλλήλων και τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στην βαρβαρότητα της αλυσίδας "πολιτισμού" ΙΑΝΟΣ: 

Εμείς οι παρακάτω υπογράφοντες που με τον ένα ή άλλο τρόπο υπηρετούμε τις τέχνες, τις επιστήμες και τον πολιτισμό, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα που δίνουν οι βιβλιοϋπάλληλοι για  εργασία με αξιοπρέπεια και δικαιώματα.

Στεκόμαστε απέναντι στην προσπάθεια σπίλωσης ενός αγώνα και χρήσης εκβιασμών προς υπαλλήλους για υπογραφή δηλώσεων καταδίκης της συνδικαλιστικής δράσης και αποδοχής απώλειας δικαιωμάτων, πόσο μάλλον όταν είναι αποδεδειγμένο ότι η άρνηση υπογραφής αυτών των κειμένων, σηματοδοτεί την είσοδο τους σε "μαύρες λίστες" και τελικά στην απόλυση. Αυτές οι ενέργειες θυμίζουν εποχές που όλοι θα θέλαμε να ξεχάσουμε. Η εφαρμογή τους από μια "αλυσίδα πολιτισμού" δυστυχώς  καμιά σχέση δεν έχει με τον πολιτισμό, αλλά μόνο με τις αλυσίδες.

Οι εκδικητικές απολύσεις, τα scanners που μετατρέπουν τους υπαλλήλους σε μηχανάκια πωλήσεων, η επιβολή ατομικών συμβάσεων, είναι πρακτικές που θα έπρεπε να είχαν εξαλειφθεί από κάθε χώρο εργασίας και πρώτα απ' όλα από χώρους που προωθούν ένα πολιτιστικό αγαθό όπως το βιβλίο.

Σήμερα που σε αρκετές περιπτώσεις η εργασία τείνει να θεωρείται φιλοδώρημα και ονομάζεται πλέον "ευέλικτη απασχόληση", "ωφέλεια", "κατάρτιση", η κατάφορη παραβίαση κάθε έννοιας δικαιώματος και αξιοπρέπειας των υπαλλήλων του Ιανού κάνει αδύνατη την συνεργασία μας με την διεύθυνση του, για όσο διάστημα θα συνεχίζονται αυτές οι πρακτικές. Ο πολιτισμός δεν παράγεται από ανθρώπους με σκυμμένο κεφάλι. Ανάμεσα στα άλλα προϋπόθεση του είναι η αξιοπρέπεια και η κοινωνική αλληλεγγύη.

Τέχνη Εν Κινήσει - ΤΕΚ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2015 στις 10:50 μ.μ.

Αυτα ειναι!! Οι πολιτισμενοι ανθρωποι,αντιδρουν με τις τακτικες του Ιανου,με οτι περιλαμβανει οι εννοια "τακτικες'',και διαμαρτυρονται.Μετρουν ,κρινουν ,και αποφασιζουν,πως δεν πληροι τους ορους ,για "χωρος πολιτισμου'!! Κυριε πρωθυπουργε,κυριοι του Συριζα,μετα απο τις τελευταιες εμφανισεις,και φωτογραφισεις,τους υπουργου οικονομικων της χωρας,και σε συνδιασμο,με την παραινεση του,για λιτο βιο, αισθανθηκατε την αναγκη να διαφοροποιησετε την θεση σας; Υπαρχει καθολου,ως προβληματισμος,το γεγονος ,οτι σας ψηφισαν για να αλλαξουν τα πραγματα,και οπως λετε! Περιμενουμε μια ανασα,και μια αποκατασταση της αξιοπρεπειας του ελληνα,οχι χλευασμο πανω απο την αναξιοπαθεια του!! Σας φαινεται για υπουργος οικονομικων μιας χωρας,που περνα ανθρωπιστικη κριση; Σας δινει την εικονα ανθρωπου,που πασχει για τους πολλους; Σας δινει την εικονα για ανθρωπο συγκροτημενο και προβληματισμενο μπροστα στην ανθρωπιστικη κριση; Γιατι,εμενα ,αλλα και πολλων αλλων,μας δημιουργει την εικονα ενος ανθρωπου,που εχει χαρα μεγαλη.....μπροστα στον φακο!! Οπως κανουν και οι ηθοποιοι και οι τραγουδιστες....π.χ η συγχωρεμενη η Βουγιουκλακη!! Εμενα ,αυτη την σχολη μου θυμισε! Και στους καλλιτεχνες,ειναι και μερος της δουλειας τους,η προβολη,και η δημοσιοτης! Ας του εξηγησει καποιος,του ανθρωπου,οτι στον χωρο της πολιτικης,σε μια χωρα με ανθρωπιστικη κριση......εως χυδαιο,και προστυχο ,καταληγει!! Προβαλλουν τα καναλια,το ταπεινο σπιτι του κ.Τσιπρα,και οι ευρωπαιοι προβαλλουν τον Βαρουφακη στον ρολο του Ρουβα!! Αληθεια,ο Ρουβας,φωτογραφηθηκε ποτε,πανω απο το τραπεζι του,και τα καλουδια του; Εε , εμεις ο λαος ,ειμαστε .....οι ατυχοι......μα σε ολα ομως!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger