Home » , » Στα χέρια ενόπλων ο εισαγγελέας της υπόθεσης της δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν

Στα χέρια ενόπλων ο εισαγγελέας της υπόθεσης της δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 | 7:12 μ.μ.

Πηγή: hitandrun.gr

Όμηρος μελών της ακροαριστερής τουρκικής οργάνωσης DHKP-C. είναι ο εισαγγελέας της υπόθεσης δολοφονίας του  15χρονου Μπερκίν Ελβάν από τις δυνάμεις καταστολής στην Τουρκία.

Τα μέλη της οργάνωσης κυκλοφόρησαν εικόνες στο διαδίκτυο από την ομηρεία, ενώ στο δικαστικό μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη έχουν φθάσει ισχυρές δυνάμεις της SWAT της τουρκικής αστυνομίας και υπάρχουν πληροφορίες ότι ετοιμάζεται επιχείρηση.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ μέλη της DHKP-C εισέβαλαν το πρωϊ τη Τρίτης στο δικαστικό μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη όπου βρισκόταν ο εισαγγελέας. Αρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί μέχρι που το κτήριο άδειασε. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί αυτή τη στιγμή στο σημείο.

Στις 12:36, έπιασαν όμηρο τον εισαγγελέα κ. Μεχμέτ Σαλίμ στον 6ο όροφο του κτηρίου και από τότε απειλούν να τον σκοτώσουν, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Οι  ένοπλοι ζητούν οι αστυνομικοί που σκότωσαν τον 15χρονο να ομολογήσουν την πράξη τους σε απευθείας μετάδοση, να καταπέσουν οι κατηγορίες εναντίον όλων όσοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Μπερκίν Ελβάν και τέλος να εξασφαλιστεί η ασφαλής έξοδός τους από το κτήριο του δικαστικού μεγάρου, χωρίς να υπάρξουν κυρώσεις για την πράξη τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος Ελβάν είχε τραυματισθεί από την αστυνομία στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιουνίου του 2013και κατέληξε τον Μάρτιο του 2014, υποκύπτοντας στα τραύματά του.

Ο 15χρονος είχε χτυπηθεί στο κεφάλι από το περίβλημα ενός δακρυγόνου και παρέμενε σε κώμα επί 269 ημέρες πριν καταλήξει.

Σύμφωνα με αναφορές Τούρκων δημοσιογράφων στο Twitter ο πρόεδρος της Ένωσης Νομικών της Κωνσταντινούπολης έχει μεταβεί στο σημείο, ώστε να διαπραγματευτεί με τους ενόπλους που κρατούν όμηρο τον εισαγγελέα. Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα που επικαλούνται πληροφορίες Τούρκων αστυνομικών έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγματεύσεων με δύο από τα μέλη της οργάνωσης.

Η είδηση της ομηρίας του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του πατέρα του 15χρονου Ελβάν. Ο Σαμί Ελβάν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο γιος μου είναι νεκρός. Δε θέλω κανείς άλλος να πεθάνει».

Εν τω μεταξύ, ομάδα χάκερ επιτέθηκε σε λογαριασμό του Twitter που μετέδωσε πρώτος τη φωτογραφία, με τον ένοπλο να σημαδεύει τον εισαγγελέα. «Αυτός ο λογαριασμός έχει καταληφθεί. Όλα γίνονται για τον ΤΟΥΡΚΙΚΟ λαό», έγραψαν οι χάκερ σε tweet.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger