Home » » Ενισχύοντας τους νόμιμους τοκογλύφους

Ενισχύοντας τους νόμιμους τοκογλύφους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 | 4:21 μ.μ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα" θα δοθούν κίνητρα για να πειστεί ο φορολογούμενος να χρησιμοποιεί κάρτες αντί για μετρητά

Γράφει ο mitsos175

Με συγχωρείτε κύριε Βαρουφάκη αλλά διαφωνώ με την χρήση της κάρτας σε ένα βασικό θέμα. Αφήνω όλες τις άλλες προεκτάσεις και θα μιλήσω μόνο οικονομικά, κυνικά αν θέλετε. Άκουσα ότι θα χρεώνεται κάθε συναλλαγή ένα ποσό 0,25 λεπτά. Αυτό κύριε υπουργέ είναι έμμεση φορολογία και μάλιστα δυσβάσταχτη. Μόλις 4 συναλλαγές τη μέρα μόνο (δυο φορές μεταφορικά από και προς τη δουλειά, φούρνος, σουπερ μάρκετ) χρειάζεται για να επιβαρυνθεί ο κάτοχος με 365 € ΕΠΙΠΛΕΟΝ το χρόνο. Και δεν κάνεις 4 συναλλαγές μέσο όρο κάνεις πολύ περισσότερες. Λογαριασμοί, καταθέσεις, αναλήψεις, άλλα έξοδα (ρουχισμός, επισκευές κα).
Ο ορισμός του οριζόντιου μέτρου.

Δεν ξέρω αν αληθεύει, πολύ "ράδιο αρβύλα" έχει πέσει πάντως, ξέρω πως με τις κάρτες, που έχουν κάποια πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα, κερδίζουν οι Τράπεζες. Οι Τράπεζες όμως είναι ιδιωτικά μαγαζιά, επιχειρήσεις και θεωρώ μαλακία ένα τέτοιο μέτρο. όπως γράφτηκε. Κρατικοποιείστε τες, ξεχάστε το χαράτσι αυτό και μετά το συζητάμε. Δεν μπορεί ιδιώτες να συγκεντρώνουν όλη αυτή την οικονομική δύναμη, είναι πολύ επικίνδυνο για την ίδια την ύπαρξή μας.

Οι Τραπεζίτες είναι στην ουσία έμποροι. Εμπορεύονται χρήμα. Το αγοράζουν φτηνά και το πουλάνε με μορφή δανείων πανάκριβα. Είναι οι νόμιμοι τοκογλύφοι. Εννοείται πως δεν αναφέρομαι στους απλούς υπαλλήλους. Έχουμε καταστραφεί από τις τράπεζες από τα χαριστικά δάνεια σε κόμματα και σε κανάλια. Επιπλέον οι προηγούμενοι έκαναν το έγκλημα, λάθος θα ήταν, αν δεν το έκαναν επίτηδες, να πάρουν τα χρέη των Τραπεζών, ιδιωτικών επιχειρήσεων δηλαδή, και να βαπτίσουν "εθνικά".

Δώσατε, όχι εσείς οι προηγούμενοι, τη μισθοδοσία και τις συντάξεις στις τράπεζες (και μας έβγαλαν την ψυχή στην ταλαιπωρία - άλλο θέμα αυτό όμως). Κι αφού τους δώσατε τόση πολύ δύναμη, αντί να δούμε προκοπή, πτωχεύσαμε εξαιτίας τους. Τώρα πάτε να δώσετε ΟΛΕΣ τις συναλλαγές στις τράπεζες; Δηλαδή δεν εμπιστεύεστε τον ιδιώτη υδραυλικό κι ηλεκτρολόγο κι εμπιστεύεστε τον ιδιώτη τραπεζίτη, που βγάζει στο δρόμο τον ανήμπορο;! Πάτε καλά από μυαλό;

Δεν είμαι αντίθετος με μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, είμαι αντίθετος στη συγκέντρωση δύναμης σε λίγους. Αυτό είναι ακραίος νεοφιλελευθερισμός, θα μας καταστρέψει όλους. Αφήστε την νοοτροπία αυτή των χαρατσιών και κοιτάτε να πιάσετε τα μεγάλα λαμόγια, που πολλοί είναι τραπεζίτες. Πάρτε τις Τράπεζες στο δικό σας έλεγχο. Δείτε μετά τι ποσά μετακινήθηκαν, τα πόθεν "αίσχη" τους, τι χρωστάν μερικοί και πόσα έβγαλαν έξω, έπειτα τα ξαναλέμε, αν δεν βρείτε τα χρήματα που κλάπηκαν. Σταματήστε τις κουταμάρες ακόμα και να λέτε ανοησίες. Κάντε σωστές κινήσεις, είστε επιστήμονες οικονομολόγοι, σκεφτείτε ψύχραιμα. Μην δίνετε δύναμη σε βρικόλακες, θα πιουν περισσότερο αίμα. Πλαστικό χρήμα. Έχει κάποια πλεονεκτήματα υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Κυρίως να μην ελέγχεται από ιδιώτες. Γιατί αύριο αγοράζουν την τράπεζα, μια κι είναι επιχείρηση, οι τοκογλύφοι οι ίδιοι, και τη χρησιμοποιούν να σας εκβιάσουν. Τι θα κάνετε τότε, που θα τους έχετε δώσει τα πάντα; Προϋπόθεση για επιβίωση είναι ο έλεγχος των τραπεζών. Μη σας λέω πράγματα που ασφαλώς ξέρετε. Η νοοτροπία να σώσουμε τις Τράπεζες έφερε τα μνημόνια, αυτή ήταν η αφορμή. Αιτία το έχουμε πει χίλιες φορές η πολιτική, που επίσης αβαντζάριζε τα μαγαζιά αυτά.

 Θέλετε πλαστικό χρήμα; Κάντε το, αλλά με πολύ προσοχή. Κυρίως μην επιβαρύνετε άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις. Μη συγκεντρώνετε τον πλούτο μας τους κόπους μας σε χέρια επικίνδυνων. Η κριτική μου είναι καλόπιστη πέρα ως πέρα. Ελπίζω να αποφασίσετε σωστά. .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

14 Μαρτίου 2015 στις 5:51 μ.μ.

Εκτως απο αυτα που αναφερεις Μιτσο, υπαρχει και μια αλλη διασταση
που δεν εχει συζητηθει στην Ελλαδα οπως εγινε στο εξωτερικο.

Ο κυριοτερος λογος που το λομπι των Τραπεζων προπαγανδιζει το ηλεκτρονικο χρημα
εχει να κανει και με την ρευστοτιτα των Τραπεζων και κατα συνεπεια με τα ποσα που αυτες δανειζουν.

Πχ αν επιτυχουν να μειωσουν το ρευστο με 20 δις ευρω, αυτο συνεπαγεται γι;α τις Τραπεζες 150 με 250 δις
επιπλεον δανεια απο τις Τραπεζες.
Δεν γνωριζω ακριβως την αναλογια των ελληνικων Τραπεζων.

Ενας αλλος λογος ειναι οτι το ρευστο δεν μπορουν να το κουρεψουν
στο κουρεμα που θα ερθειο το καλοκαιρι
με παραμονη η με εξοδο απο το ευρω.


Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2015 στις 6:04 μ.μ.

εδω παιρνουν ρε μητσο τα λεφτα απο τα ασφαλιστικα ταμεια, λεφτα για τα τρεχοντα εξοδα , αποθεματικα για ωρα αναγκης, λεφτα που εχουν πληρωσει οι εργαζομενοι με το αιμα τους για να παρουν μια συνταξη στα γεραματα, ιερα λεφτα και ομως τους αφηνουμε να τα λεηλατουν , ποτε δινοντας τα χωρις τοκο στις τραπεζες να τα εκμεταλευονται , ποτε ριχνοντας τα στο χρηματηστηριο, ποτε κουρευοντας τα για να σωθουν και παλι οι τραπεζες και παλι και παλι και παλι ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Περαστικός
14 Μαρτίου 2015 στις 10:18 μ.μ.

Αφέλειες... Το θέμα δεν είναι το χρήμα. Το 'χουν όλο. Εκείνοι το τυπώνουν, εκείνοι το διοχετεύουν, εκείνοι το αποθησαυρίζουν.

Ο ΣΤΟΧΟΣ είναι μεγαλλίτερος. Αυτός που ήταν ανέκαθεν. Ο Άνθρωπος. Ο πλήρης έλεγχός του. Από δούλος, ΣΚΛΑΒΟΣ. Με ηλεκτρονικές αλυσίδες που δεν σπάνε, δεν κόβονται, δεν έχουν χρονικά και τοπικά όρια.

Για να γίνει ο άνθρωπος, Άνθρωπος, θα περάσει πολύ μα πολύ οδύνη ακόμα. Δυστυχώς αυτή είναι η επιλογή του. Εκτός αν αφυπνιστεί...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger