Home » , » Απάντηση της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση σε δημοσίευμα του "Ριζοσπάστη"

Απάντηση της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση σε δημοσίευμα του "Ριζοσπάστη"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 | 12:02 π.μ.


Από το γραφείο Τύπου της νεολαίας ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ήρθε η απάντηση σε πρόσφατο δημοσίευμα που «Ριζοσπάστη» που σε κείμενο του με τίτλο: «Η διαφημιστική απάτη και ο κομπάρσος... "ΑΝΤΑΡΣΥΑ / Αλαβάνος"» απέδιδε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στην νεολαία της ότι επιδίδεται σε μια «ξεκάθαρη προσπάθεια να στοιχηθεί ο λαός και το κίνημά του πίσω από μια αστική κυβέρνηση και τους αντιλαϊκούς στόχους της»

Ανακοίνωση για δημοσίευμα του Ριζοσπάστη

Μόνο θλίψη προκαλεί πρόσφατο άρθρο του Ριζοσπάστη που κατηγορεί την ΕΑΑΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της νέας διαπραγμάτευσης. Το άρθρο φτάνει στο σημείο να αναφέρει ότι κατατέθηκαν ψηφίσματα σε πάνω από 70 φοιτητικούς συλλόγους με περιεχόμενο στήριξης της συμφωνίας. Πρόκειται για κατάφωρο ψεύδος και χυδαία επίθεση στις δυνάμεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αρθρογράφος αναφέρεται αφηρημένα σε συλλόγους χωρίς να αναφερθεί ούτε σε έναν συγκεκριμένο.

Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική από τη συκοφαντία του Ριζοσπάστη. Τα σχήματα της ΕΑΑΚ παρεμβαίνουν ξεκάθαρα από θέσεις ενάντια στη νέα συμφωνία με στόχο τη διαγραφή του χρέους και την αποδέσμευση από την Ε.Ε. Με αυτό το περιεχόμενο κατέθεσαν την πρόταση τους για παρέμβαση του φοιτητικού κινήματος στις μαζικές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και για αυτό το λόγο οδηγήθηκαν σε αντιπαράθεση με τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μέσα στις σχολές που επέκρινε αυτή την πολιτική λογική ως «αντικυβερνητική». Την ίδια στιγμή, η ΚΝΕ που υποτίθεται ότι κόπτεται να αποκαλυφθεί ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταψήφισε αυτές τις θέσεις, κατασκευάζοντας πρόχειρες δικαιολογίες. Είναι προφανές ότι το ΚΚΕ και η νεολαία του βρίσκονται σε αμηχανία αυτή την περίοδο και δυσκολεύονται να παρέμβουν στις εξελίξεις, γεγονός που φαίνεται από τις καθυστερημένες αντιδράσεις τους και το πόσο αργά καλέστηκε το πρώτο κομματικό συλλαλητήριο.

Η αμηχανία αυτή προκύπτει από την πάγια θέση αυτών των δυνάμεων ότι σήμερα δεν μπορούν να υπάρξουν πολιτικές ρήξεις με τον καπιταλισμό και τους πυλώνες του. Έτσι, απαξιώνουν συλλήβδην κινητοποιήσει ως «φιλοκυβερνητικές» και αρνούνται να συμβάλλουν σε μια μαχητική αναγέννηση του νεολαιίστικου κινήματος που θα επιβάλλει κατακτήσεις και θα αμφισβητήσει έμπρακτα την επέκταση της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου.

Πέρα από τον ενδοαριστερό εμφύλιο που εξυπηρετεί την ηγεσία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση αισιοδοξεί ότι υπάρχει πραγματική δυνατότητα για ανατρεπτική, κοινή δράση της μαχόμενης Αριστεράς. Σε αυτό το δρόμο θα καλέσουμε τους αγωνιστές της ΚΝΕ στους μεγάλες αγώνες για δημόσια δωρεάν παιδεία, ενάντια στη λιτότητα και την εργασιακή επισφάλεια για να ανοίξει άλλη προοπτική πέρα απο τον καπιταλιστικό μονόδρομο για την πληττόμενη νεολαία. Τον δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και του περάσματος στον νέο κόσμο τον κομμουνισμό!

Το γραφείο Τύπου της νεολαίας ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 13 σχόλια

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2015 στις 12:23 π.μ.

Καλά τώρα.πρώτη φορά είναι που λέει ψέμματα η φυλλάδα του κκε;
το ψέμμα και την λάσπη την έχουν στο αιμα τους.

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2015 στις 12:41 π.μ.

Ο Δελαστίκ και ο Π.Π. το ξέρουν ότι γίνατε αντικυβερνητικοί ?

μεμονωμένος περιστατικός

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2015 στις 3:00 π.μ.

Kαλα πρωτη φορα ειναι ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ γινεται κολαουζο του ΣΥΡΙΖΑ!

2 Μαρτίου 2015 στις 7:17 π.μ.

-Τι μας λένε από την ΝΚΑ ρε παιδιά;
-Πως έκαναν τους κομπάρσους σε φιλοκυβερνητική συγκέντρωση για της δώσουν ...αντικυβερνητικό περιεχόμενο(!!!!!);
-Πόσο στα σοβαρά μπορεί να πάρει ένας λογικός άνθρωπος κάτι τέτοιο;

2 Μαρτίου 2015 στις 7:21 π.μ.

Το καλύτερο ήταν πάντως η κριτική για το "πόσο αργά καλέστηκε το πρώτο κομματικό συλλαλητήριο".
-Πότε είπαμε πως κάλεσαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ, η ΝΚΑ, το πρώτο τους συλλαλητήριο ενάντια στην συνέχιση του μνημόνιου;

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2015 στις 8:42 π.μ.

Άντε ναρίτες, μετά και τη συμμετοχή στις φιλοκυβερνητικές πλατείες
διεκδικείτε κι εσείς μαζί με όλη την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα κατά τόπους παραρτήματα (ΕΑΑΚ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ κοκ)
μερίδιο στον τιμημένο τίτλο του (νέου) κυβερνητικού συνδικαλισμού! Τι, τζάμπα λιώνετε παπούτσια μετά τη "Νίκη του Λαού" στις 25/1;

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2015 στις 9:03 π.μ.

Καλύτερη επιβεβαίωση του δημοσιεύματος του Ριζοσπάστη από την αυτή την ανακοίνωση δεν θα μπορούσε να υπάρξει!

Στην απάντησή της η ΝΚΑ από τη μία κατηγορεί το Ρίζο ότι «αναφέρεται αφηρημένα σε συλλόγους χωρίς να αναφερθεί ούτε σε έναν συγκεκριμένο.» και στην επόμενη γραμμή αναφέρει πως τα σχήματα της ΕΑΑΚ «κατέθεσαν την πρόταση τους για παρέμβαση του φοιτητικού κινήματος στις μαζικές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα»!!!! Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του «Ρ».

Επιπλέον ο Ριζοσπάστης κατέθεσε την εκτίμησή του και την εκτίμηση του ΜΑΣ για το περιεχόμενο των ψηφισμάτων σχετικά με τις «παρεμβάσεις» των εκδηλώσεων στο Σύνταγμα. Ξεκάθαρα πολιτική εκτίμηση, σκληρή μεν πολύ σωστή δε κατά τη γνώμη μου. Ας μείνουμε λοιπόν στο περιεχόμενο των ψηφισμάτων και ας μην πετάμε την μπάλα στην εξέδρα. Τελικά οι πρώτες συγκεντρώσεις ήταν ή όχι «αυθόρμητές» εκδηλώσεις που λειτούργησαν εκ των πραγμάτων και από το περιεχόμενο τους ως υπόστρωμα νομιμοποίησης του βαπτίσματος της «τρόικας» σε «θεσμούς» και της νομιμοποίηση της δημιουργικής ασάφειας; Δεν τα λέει μόνο το ΚΚΕ αυτά…

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2015 στις 2:42 μ.μ.

@8.42
Νίκη του λαού ήταν και η νίκη του ΠΑΣΟΚ το 81.
Δεν τα λέμε εμείς αυτά.Ο ρίζος τα λέει με πρωτοσέλιδο στις 19-10-1981.
Υπάρχουν ''νίκες'' και νίκες του λαού.Να τις θυμόμαστε όλες τις ''νίκες''και όχι μόνο όποιες συμφέρουν το κώμα.

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2015 στις 3:14 μ.μ.

ΣΗΜΕΡΑ εχουμε 2015 και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ βαφτισε Νικη του Λαου την κυβενηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2015 στις 7:38 μ.μ.

Καλά ρε Ναρίτες, τελικά το ΚΚΕ αντέδρασε με κομματικό συλλαλητήριο, νωρίς ή αργά? Μόλις πριν λίγες μέρες κατηγορήθηκε το ΚΚΕ για μή ανοχή απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενώ υποτίθεται ότι ήταν αδρανές στην κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!!!! Διαλέξτε τελικά πιό παραμύθι σας βολεύει και τελειοποιήστε το. Το μπρος -πίσω μας μπερδεύει και σας εκθέτει!!!!
ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΑΡΑΔΕΣ
JIM
JIM

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2015 στις 12:20 μ.μ.

Mια χαρά είναι η ανακοίνωση της ΝΚΑ!

Αντιγράφω: "....Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική από τη συκοφαντία του Ριζοσπάστη. Τα σχήματα της ΕΑΑΚ παρεμβαίνουν ξεκάθαρα από θέσεις ενάντια στη νέα συμφωνία με στόχο τη διαγραφή του χρέους και την αποδέσμευση από την Ε.Ε. Με αυτό το περιεχόμενο κατέθεσαν την πρόταση τους για παρέμβαση του φοιτητικού κινήματος στις μαζικές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και για αυτό το λόγο οδηγήθηκαν σε αντιπαράθεση με τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μέσα στις σχολές που επέκρινε αυτή την πολιτική λογική ως «αντικυβερνητική». Την ίδια στιγμή, η ΚΝΕ που υποτίθεται ότι κόπτεται να αποκαλυφθεί ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταψήφισε αυτές τις θέσεις, κατασκευάζοντας πρόχειρες δικαιολογίες. Είναι προφανές ότι το ΚΚΕ και η νεολαία του βρίσκονται σε αμηχανία αυτή την περίοδο και δυσκολεύονται να παρέμβουν στις εξελίξεις, γεγονός που φαίνεται από τις καθυστερημένες αντιδράσεις τους και το πόσο αργά καλέστηκε το πρώτο κομματικό συλλαλητήριο....".

ΣΕ αυτό το σημείο βρίσκεται ΟΛΟ το νόημα της ανακοίνωσης της ΝΚΑ αλλά και της λάσπης που εκτόξευσε το ΚΚΕ κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέσω του "Βοθρολάσπη".

Τι λεέι επί της ουσίας η ΝΚΑ;; Η ΕΑΑΚ κατέβασε πλαίσιο στις σχολές όπου τονίζονταν η ανάγκη για περαιτέρω ζύμωση και προβολή του αιτήματος "έξοδος από Ε.Ε. και ευρώ σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, αλλιώς δεν γίνεται να δούμε ασπρη μέρα", με "διαγραφή του χρεους".

ΚΑι φυσικά η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφιζε, διότι ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ διαφωνεί! Και κατανόησε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ότι το πλαίσιο αυτό, κινείται σε αντικυβερνητική κατεύθυνση, στο βαθμό που στα 2 αυτά θεμελιώδη ζητήματα, η κυβέρνηση έχει αντίθετη άποψη!

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ/ΜΑΣ/ΠΚΣ (κλπ), ΓΙΑΤΙ το καταψηφιζε και μαλιστα το παρουσίασε για μέσω του "Βοθρολάσπη", ως...."κυβερνητικό", πετώντας λασπη;;

Ανώνυμος
4 Μαρτίου 2015 στις 12:25 μ.μ.

Οεο;;;;; ΠΟΥ είναι τα κυβερνητικά πλαίσια της ΕΑΑΚ;; Γιατί ο "Βοθρολάσπης" ΔΕΝ έχει δημοσιεύσει ΚΑΝΕΝΑ τέτιο πλαίσιο μέχρι στιγμής;

Αντε ρε ΚΚΕδες!!! Μανωλάκι, ΠΑΝ, AntonSS, Trash, Κολοκοτρώνη ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ; ΓΙΑΤΙ δεν αναδημοσιεύεται τα δήθεν κυβερνητικά πλαίσια της ΕΑΑΚ;;

Η ανακοίνωση της ΝΚΑ, τα λεέι ΟΛΑ! Θλίψη και αηδία για την λογική του ΚΚΕ....

Ανώνυμος
8 Μαρτίου 2015 στις 6:13 μ.μ.

Πάντως εγώ κάθε μέρα βλέπω ότι οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ βγαίνουν αληθινές, τα πράγματα πάνε έτσι όπως τα είπε, κι είναι το μόνο κόμμα που δεν έγινε ουρά του Σύριζα και δεν πήρε μέρος στις φιέστες τις φιλοκυβερνητικές, ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ. ΑΚΟΜΗ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ. Δεν είναι περιεργο που σε δημοσκόπηση για συριζαίικη εφημερίδα(των συντακτών) το ... σοβιετικό 82% σε μόλις τρεις εβδομάδες έπεσε στο 64%. Κι έπεται συνέχεια. Αυτή την κυβέρνηση υπερασπίστηκαν ΝΑΡ, Ανταρσύα, και υπόλοιποι.

2 Μαρτίου 2015 - 2:42 μ.μ
Για τη "νίκη" του 1981 που λες , τότε δεν ήταν και τα στελέχη του ΝΑΡ μέσα στο ΚΚΕ; ΄Αρα κι αυτά λέγαν τα ίδια.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger