Home » , , » Το δίκοπο μαχαίρι.

Το δίκοπο μαχαίρι.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 | 11:56 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Εκείνο που λείπει από την πολιτική είναι αυτό που ονομάζουμε "απλή λογική". Όπως φαίνεται, για κάθε έναν που είναι στην εξουσία, αυτή η λογική δεν είναι καθόλου "απλή". Μιλάω για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Πέρα από τους λόγους, που ο Σαμαράς έκανε και μια σωστή πράξη, ανάμεσα σε χιλιάδες λάθη και καταστροφές, η Χρυσή Αυγή ήταν και είναι πίσω από σωρεία εγκλημάτων τόσο κατά των μεταναστών αδερφών μας, όσο και εναντίον αριστερών συντρόφων μας. Αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά η ίδια η αστική δικαιοσύνη, η οποία ακόμα και με τους λειψούς νόμους, που εξυπηρετούν την ιθύνουσα τάξη, τους έχει κρίνει προφυλακιστέους. Τα στοιχεία δεν είναι μόνο αυτά που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, για να ξεπλύνουν το φασισμό, αλλά στηρίζονται σε μαρτυρίες κι ενδελεχείς εξετάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει λαθεμένα, ότι, με το να αποφυλακίσει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, θα βλάψει έτσι τη ΝΔ. Πως θα δημιουργήσει δήθεν πρόβλημα στην αξιωματική αντιπολίτευση. Πόσο αφελής, για να μην πω ηλίθια, είναι αυτή η σκέψη! Δείχνει παντελή άγνοια στο τι ακριβώς είναι η Χρυσή Αυγή.

Κατ' αρχήν η ΝΔ έχει σοβαρό πρόβλημα εξ' αιτίας των σκανδάλων, τα οποία και πολλά είναι και βαριά. Αν αποδοθεί δικαιοσύνη, έστω και με τους ισχύοντες νόμους, τους οποίους παραβίασαν κατά κόρον, οι περισσότεροι γαλάζιοι κηφήνες θα κάνουν παρέα στον Άκη και στους άλλους ισοβίτες για το υπόλοιπο του βίου τους. Γιατί λοιπόν δεν κάνετε αυτό, που όλος ο κόσμος θα σας πει "μπράβο", εφόσον καθαρίσατε το κόπρο; Γιατί μήπως έχουν σκοπό να κάνουν τα ίδια; Ελπίζω όχι.

Η σύγκρουση με το φασισμό είναι αναπόφευκτη. Η Χρυσή Αυγή είναι εφεδρεία του συστήματος, ο πυρήνας της δεξιάς. Οι ψηφοφόροι της είναι στο μεγαλύτερο μέρος μπάτσοι και στρατιωτικοί, υπηρετούν δηλαδή το σύστημα. Μια αβάντα στη Χρυσή Αυγή (ασχέτως των λόγων) είναι ένα χρυσό δώρο στη δεξιά.

Η Χρυσή Αυγή όσο κι αν προσπαθήσει να κρυφτεί στα λόγια πίσω από γελοίες δικαιολογίες περί "αρχαιολογικών δήθεν χαιρετισμών και συμβόλων", μόλις της δοθεί ευκαιρία θα κάνει αυτό που έκανε, αυτό που γνωρίζει καλά: Θα σκορπίσει τη βία και το ρατσιστικό μίσος. Αυτό ποιόν νομίζετε ότι θα ωφελήσει και ποιόν θα βλάψει; Η Χρυσή Αυγή έξω θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ. Αφήστε λοιπόν τις ανοησίες.

Όταν ενισχύεται η Αριστερά ενισχύονται όλοι όσοι λένε ότι είναι Αριστεροί. Το είδαμε ακόμα και στις εκλογές, όπου η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπόδισε το ΚΚΕ κι άλλα κόμματα να έχουν άνοδο. Αντίστοιχα όταν στην κοινωνία επικρατούν φασιστικές απόψεις ενισχύονται όλα τα μέρη της δεξιάς. Μη βγάζετε τα μάτια σας κι αφήστε τις ευγένειες με τους ναζί.

Η ιστορία δείχνει πως ο ναζισμός ποτέ δεν τηρεί τις συμφωνίες του με άλλους και πως το μόνο που κάνει, είναι και το μόνο που ξέρει: Πόλεμο με όλους. Η Χρυσή Αυγή εμφανίστηκε, γιατί υπήρξε ακροδεξιά πολιτική με το μνημόνιο. Είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης και για να αποφύγουμε την ενίσχυσή της χρειαζόμαστε μια άλλη πολιτική.

Όσο για τη ΝΔ, ο Σαμαράς μπορεί να θέλει να γαντζωθεί πάση θυσία, αλλά αν ο Καραμανλής, που είναι ο ιδιοκτήτης, κρίνει πως ο νοικάρης του ρετιρέ κάνει ζημιά, θα του κάνει έξωση κι ας τον έβαλε ο ίδιος. Και τότε τι θα γίνει, που θα φορτώσουν όλα σ' αυτόν; Φαντάζεστε να ενωθούν με κάποιον άλλο αρχηγό κι εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ να τους έχετε ξεπλύνει όλους; Προσέξτε, ο Σαμαράς (δυστυχώς) δεν θα είναι για πάντα στη ΝΔ. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger