Home » , » Σενάρια προκαλούμενου τρόμου

Σενάρια προκαλούμενου τρόμου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 | 1:01 μ.μ.

Πηγή: Αντα Ψαρρά - "Εφημερίδα Συντακτών"

Η σκηνή από μόνη της τα έλεγε όλα. Την ώρα που στο κεντρικό δελτίο του Mega της Δευτέρας η Όλγα Τρέμη, με αυστηρό ύφος και με πλήρη αποδοχή του κατηγορητηρίου της Aντιτρομοκρατικής, κατακεραύνωνε το 22χρονο κορίτσι που εμφανιζόταν κουκουλωμένο υπό τους ήχους επιβλητικής μουσικής περίπου σαν ο Νο1 εγκληματίας αυτής της χώρας, ο πολίτης αναρωτιόταν ποιος είναι ο ένοχος και ποιος ο αθώος.

Το σχέδιο «Γοργοπόταμος», οι εικόνες με τα εκρηκτικά και τα όπλα και οι τρεις γυναίκες που σύρονταν στον ανακριτή ακολούθησαν την προχθεσινή σύλληψη άλλων δύο φίλων που φέρονται ως πιθανά μέλη της οργάνωσης ΣΠΦ αλλά και της δολοφονικής οργάνωσης «ΣΕΧΤΑ Επαναστατών» (;).

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία: DNA που ταυτοποιήθηκε μετά τις συλλήψεις, αποτυπώματα σε αντικείμενα, επισκεπτήρια και οι περίφημοι κώδικες, τα μηνύματα.

Τα μέλη της οργάνωσης των «Πυρήνων» ισχυρίζονται την ίδια στιγμή ότι οι φίλοι και συγγενείς τους γίνονται στόχοι ενώ δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να μεταφέρουν -ίσως και άθελά τους- μηνύματα. Η μητέρα και η σύντροφος του Τσάκαλου, που φιλοξένησαν την 22χρονη κοπέλα -η οποία να σημειώσουμε ότι κατηγορείται για συμμετοχή στην προπαρασκευή μελλοντικής ενέργειας- φορτώνονται με αδικήματα, ακόμα και για συμμετοχή.

Τι κι αν το σχέδιο για την απόδραση με ανατίναξη το παραδέχονται τα μέλη των «Πυρήνων», τι κι αν ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη και όλα αυτά αποτράπηκαν... Τι κι αν οι εφέτες που δίκασαν τους «Πυρήνες» αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχουν ηγετικά μέλη σε αυτήν την οργάνωση, όσο κι αν οι εκφωνητές αρέσκονται σε ηγετικούς υποτιθέμενους ρόλους.

Το σκηνικό αυτό δεν είναι νέο. Ο διασυρμός συγγενών και φίλων που αποφάσισαν να σταθούν στο πλευρό των ανθρώπων τους ανεξάρτητα από το γιατί κατηγορούνται ήταν πάντα μια προσφιλής ασχολία των ΜΜΕ.

Η «υπόθαλψη» της νεαρής Αγγελικής οδηγεί σήμερα τη μάνα των δύο φυλακισμένων στο εδώλιο. Ποια η σκοπιμότητα όλης αυτής της τηλεοπτικής παράστασης; Για ποιο λόγο οι λιτές επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ οδηγούν σε τηλεοπτικά σενάρια τρόμου; Ποιος θα αποκαταστήσει το διασυρμό αν όλα αυτά -που είναι και το πιθανότερο- αποδειχτούν εικασίες και μόνο;

Το είδαμε τότε με τους συγγενείς των μελών της «17 Νοέμβρη» που είχε εκτελέσεις στο ενεργητικό της. Το είδαμε με τους συγγενείς ποινικών κρατουμένων σε μεγάλες και βαριές υποθέσεις. Το ξαναβλέπουμε τώρα με τους συγγενείς κρατουμένων των ΣΠΦ. Δεν το είδαμε (εκεί, σωστά, κρατήθηκαν όλα τα προσχήματα) με τους συγγενείς των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, όταν είναι επιβεβαιωμένο από τους ίδιους ότι ήταν και αυτοί μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Συλλήψεις που γίνονται με θορυβώδη σενάρια και άπλετο τηλεοπτικό χρόνο τι σκοπιμότητα έχουν; Πώς να πιστέψει κάποιος ότι μπροστά στις νέες κρίσεις που επίκεινται, τα κολλημένα στη θέση τους στελέχη -εντελώς συμπτωματικά- κάνουν όλες αυτές τις «τρομερές» αποκαλύψεις;

Μια κοπέλα φερόμενη ως συνεργός -θα δούμε αν και κατά πόσο ισχύει αυτό στη δίκη- κρύβεται σε ένα σπίτι που παρακολουθείται νυχθημερόν. Άλλοι δύο άνθρωποι κατηγορούνται χωρίς να υπάρχει κάποιο προηγούμενο.

Μια ανακριτική διαδικασία χωρίς τυμπανοκρουσίες θα έπειθε πολύ περισσότερο τον πολίτη που βλέπει ζωντανό ένα αστυνομικό θρίλερ και αναρωτιέται: πόσο καιρό ακόμα θα χρειαστεί αυτή η χώρα για να λειτουργήσουν δίκαια και για όλους οι συνταγματικές διατάξεις;

Τώρα άρχισε και η απεργία πείνας, τώρα θα κληθεί η δικαιοσύνη και ο υπουργός να βγάλουν τα τηλεοπτικά «τρομοκρατικά» κάστανα από τη φωτιά. Κι όλα αυτά μέχρι τον επόμενο διασυρμό μέχρι την επόμενη διατυμπανισμένη σύλληψη αθώων ή ενόχων.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2015 στις 1:48 μ.μ.

Παντως η αυξηση φπα σε μια σειρα απο ειδη πρωτης αναγκης και η κριτικη απο αριστερα του μεγκα προς την κυβερνηση ειναι σωστη.

Ευτυχως δηλαδη που υπαρχουν και λεγομενα αστικα μιντια και κανουν κριτικη απο αριστερα στο συριζα!!

Στο μεγκα αναφερθηκε οτι παγωνει η εξοφληση οφειλης με το 50 της εκατο της αρχικης γιατι κουρευεται ετσι η οφειλη.
Πανε και οι εξοφλησεις και αναφερθηκε παλι στο μεγκα.
Πρωτη κατοικια-πλειστηριασμοι επισης φαινεται να παγωνουν αλλα τωρα επειδη ζητησαν τα ευρωπαικα τζακια το σχεδιο.
Οτι να 'ναι.

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2015 στις 3:22 μ.μ.

To αλλο σχολιο που ειναι ;
Το πρωτο.

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2015 στις 3:26 μ.μ.

Eκανα το σχολιο που μπηκε διοτι ειχα κανει το πρωτο πριν.
Ετσι φαινεται οτι γλυφω το μεγκα.
Στο πρωτο σχολιο το ειχα υπερκραξει και ημουνε υπερ των συλληφθεντων.

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2015 στις 8:37 μ.μ.

1.48
Πρωτη κατοικια-πλειστηριασμοι επισης φαινεται να παγωνουν αλλα τωρα επειδη ζητησαν τα ευρωπαικα τζακια το σχεδιο!!!
εχεις καμια αποδειξη για το επιχειρημα; εστω αν δεν εχεις εσυ μηπως μπορει να το βρεις απο τον κουτσουμπα; εισαι υπερ ή κατα; την πρακτορολογια αστη. αλλιως τουμπεκι

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger