Home » , , » Το απάνθρωπο πρόσωπο της αστικής «δικαιοσύνης» εξοντώνει ένα πρώην χρήστη ναρκωτικών

Το απάνθρωπο πρόσωπο της αστικής «δικαιοσύνης» εξοντώνει ένα πρώην χρήστη ναρκωτικών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 | 3:21 μ.μ.

Για μια ακόμα φορά το απάνθρωπο πρόσωπο της αστικής «δικαιοσύνης» έκανε την εμφάνιση του αυτή την φορά με θύμα έναν πρώην χρήστη ναρκωτικών. Δίκασε σε 8 χρόνια φυλακή τον Γιώργο Χριστόπουλο ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για ένα αδίκημα που είχε διαπράξει στο διάστημα που ήταν εξαρτημένος απ’ τα ναρκωτικά. Ο ίδιος  στη συνέχεια, εντάχθηκε στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ, έδωσε μάχη κατορθώνοντας να βγει «καθαρός», να ορθοποδήσει και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή. Τώρα η «ανεξάρτητη και αδέκαστη δικαιοσύνη» «ανταμείβοντας» τον δύσκολο αγώνα του να ξεφύγει απ’ την λούμπα των ναρκωτικών του «χαρίζει» 8 χρόνια στα κολαστήρια που ονομάζουν σωφρονιστικά ιδρύματα.

Η ανακοίνωση που έδωσαν στην δημοσιότητα οι απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ, με αφορμή την καταδίκη του απόφοιτου και φίλου τους Γιώργου Χριστόπουλου τα λέει όλα:

«Η διαδικασία της απεξάρτησης, όπως το ΚΕΘΕΑ την παρέχει, είναι μια διαδικασία στεγνή, μακρόχρονη, δύσκολη και αφορά άτομα που έχουν ή είχαν πρόβλημα με τη χρήση. Στην πορεία αυτή ο καθένας μας ήρθε πολλές φορές αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό. Το κοινό σημείο όλων όσων τα καταφέραμε, συμπεριλαμβανομένου και του Γιώργου, είναι πως σε αυτήν την επίπονη διαδικασία οραματιστήκαμε τον εαυτό μας καθαρό και ισότιμο μέλος του κοινωνικού συνόλου. Γι΄ αυτό και στη θέση που είχαν κάποτε στη ζωή μας η παραβατικότητα, η εξαθλίωση, η απομόνωση και το περιθώριο τώρα βρίσκονται αξίες, ιδανικά και συνήθειες που χαρακτηρίζουν όλους εσάς. Κάναμε τρόπο ζωής μας την προσπάθεια για αλλαγή και αυτό μας έχει καταστήσει σήμερα ισάξιους και ισότιμους με οποιοδήποτε άλλο υγιές μέλος της κοινωνίας μας.

Σήμερα, είμαστε άνθρωποι επανενταγμένοι πλήρως στην κοινωνία και συνεισφέρουμε νόμιμα στις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στο κράτος, δεν έχουμε παραβατική συμπεριφορά και βαδίζουμε με γνώμονα τη νόμιμη και καθαρή οδό της ζωής.

Στο παρελθόν κάποιοι από εμάς δημιούργησαν νομικές εκκρεμότητες που στην πλειοψηφία πήγαζαν από τη χρήση. Η ίδια η πολιτεία μερίμνησε για αυτό και αναγνωρίζοντας την προσπάθειά μας, μας έδωσε τη δυνατότητα με νομοθετικές παρεμβάσεις να επανενταχθούμε με επιτυχία στην κοινωνία μας. Ο χρόνος δεν διαγράφει κανένα αδίκημα και αυτό είναι κάτι που κανείς μας δεν αμφισβητεί. Αναμφισβήτητη όμως είναι και η αλλαγή που επιτυγχάνει στη ζωή του κάθε απόφοιτος του ΚΕΘΕΑ, όπως το πέτυχε και ο Γιώργος.

Ως απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ αλλά και ως φίλοι του Γιώργου δεν επιζητούμε κάποια ειδική μεταχείριση στο πρόσωπό του, εύνοια ή χάρη αλλά την αδιαπραγμάτευτη εφαρμογή της νομοθεσίας, όπως αυτή ισχύει σήμερα για περιπτώσεις σαν την δική του. Αυτό που ζητάμε είναι να λάβετε υπόψη σας τις ευεργετικές για εμάς νομοθετικές ρυθμίσεις της πολιτείας. Ζητάμε τη βοήθεια των θεσμών για το δικαίωμα στη ζωή. Ζητάμε να μας αναγνωριστεί με βάση τους νόμους του κράτους η προσπάθειά μας για ομαλή και καθαρή επανένταξή μας στο κοινωνικό σύνολο».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2015 στις 11:56 μ.μ.

Λυπαμαι και θλιβομαι,για αυτα που διαβαζω!! Εχουμε χασει πια,καθε τι ,που μας χαρακτηριζει ως ανθρωπους. Τιποτα δεν μας συγκινει,τιποτα δεν μας σικαρει,τιποτα δεν μας κανει να σηκωσουμε ,μια φωνη διαμαρτυριας,τιποτα .τιποτα,τιποτα..........μονο τα ευρωπουλα μας! Οτι αφορα το ευρω,το ξερουμε απεξω και ανακατα.....βιρα και μην ζητησουν ,να καταθεσουμε λιγο φιλοτιμι,λιγο απο ραχοκοκκαλια,λιγο απο αντισταση σε οτι μας ισοπεδωνει!! Ωραια ρατσα γιναμε ρε!!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger