Home » , » Ανήκει ο Γ. Βαρουφάκης στην Αριστερά;

Ανήκει ο Γ. Βαρουφάκης στην Αριστερά;

Από giorgis , Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 | 6:59 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Πολύς ντόρος –και ανούσιος κατά την άποψη μου – έγινε γιατί ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε να φωτογραφηθεί μαζί με την γυναίκα του και να δώσει συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό Paris Match.
Και αναφέρομαι στην κριτική που δέχτηκε, γ’ αυτή του την ενέργεια ο Γ.  Βαρουφάκης από ιστότοπους με φιλοσυριζαίικο προσανατολισμό.

Στην προκειμένη περίπτωση κολλάει γάντι η ρήση «Διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο».
Εδώ ρε παίδες δεν είπατε κουβέντα για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε σαν αιχμή του δόρατος απέναντι στην γραφειοκρατία του ευρωιερατείου  όχι ένα πρόσωπο από τα σπλάχνα της αριστεράς που έχει να επιδείξει λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες, αλλά έναν κοσμοπολίτη, με αστική κουλτούρα και αμφιλεγόμενο πολιτικό παρελθόν, η συνέντευξη του σας πείραξε;

Ναι δεν είναι στην νοοτροπία του κόσμου της αριστεράς οι λάιφ στάιλ φωτογραφίσεις και οι συμπεριφορές τύπου Βαρουφάκη. Ποιος όμως σας είπε ότι το ζεύγος Βαρουφάκη-Στράτου ανήκει στην αριστερά και ότι πρόδωσε την τάξη απ’ την οποία προέρχεται;  (Ο Γ. Βαρουφάκης είναι γιος του πρώην προέδρου της Χαλυβουργικής ενώ η γυναίκα του είναι κόρη μεγαλοβιομηχάνου).

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 17 σχόλια

14 Μαρτίου 2015 στις 7:17 μ.μ.

Η βρωμερη σοσιαλδημοκρατια, το αντιθετο με τα λεγομενα του συγραφεα,
δεν ειχε ποτε προβλημα με το λαιφ σταιλ και τους βιομηχανους.

Το αντιθετο.

Αυτο που δεν εχει σχεση η σοσιαλδημοκρατια, ειναι τα λαικα συμφεροντα.

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2015 στις 7:59 μ.μ.

Μα δεν εχουμε αριστερη κυβερνηση? τουλαχιστον απο οτι λεγεται εδω μεσα, εχω καταλαβει οτι οι περισσοτεροι μιλουν για αριστερη κυβερνηση και οπως τεριαζει σε καθε αριστερο που δεν εχει μεινει στις δεκαετια του 50, δεν εναι δογματικος , ειναι ανοιχτος σε ολους τους αντιπροσεπευτικους θεσμους,στο φτηνο καθημερινο τυπο, στο ολοι οι καλοι χωρανε, μπορει να κανει κατα το δοκουν, αφου και δημοκρατια εχουμε! τι το τοσο μεπτο και τραγικο να φωτογραφιζομαστε οπου θελουμε? τωρα δηλαδη καταλαβαμε οτι εχει λιγο παραπανω χρημα και μα επιασε ζηλεια? φαντασου να οπισθοδρομουσαμε και αντι ζηλειες να ειχαμε ταξικες ανησυχιες!

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2015 στις 8:24 μ.μ.

στη βρωμερη σοσιαλδημοκρατια συμπεριλαμβανεις τον παλμε, τομ αλλιεντε μηπως;

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2015 στις 8:30 μ.μ.

@Antonxxx, @7:55
Πέστε τα γιατί με αυτά που γράφει το άρθρο λίγο έλειψε να πιστέψω και εγώ ότι "προδώθηκα" επειδή τα σούργελα της σοσιαλδημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν υπουργό το Βαρουφάκη, που έκανε σύμβουλό του την Παναρίτη, που "κράτησαν" Διοικητή στο ΙΚΑ το χουντικό υπασπιστή του Νιάρχου στα ναυπηγεία και μετέπειτα εργατοπατέρα τη ΓΣΕΕ, Σπυρόπουλο κλπ

14 Μαρτίου 2015 στις 9:51 μ.μ.

https://www.youtube.com/watch?v=S_bT72VPX_Q

14 Μαρτίου 2015 στις 10:19 μ.μ.

Και βέβαια ο Πάλμε ηταν ένας απο τους μεγαλύτερους της βρωμερης σοςιαλδημοκρατιας
Δεν τον εβαλαν οι Αμερικανοι χωρις λόγο πρόεδρο των φοιτητικών νεολαιων της Ευρώπης όπου απέτρεψε τον κομμουνιστικο κίνδυνο.

Η διαφοροποίηση ήσουν Σουηδικής σοςιαλδημοκρατιας στον πόλεμο του Βιετνάμ, είχε να κανει με τις ανάγκες του Σουηδικού ιμπεριαλισμου την περίοδο και την ύπαρξη της Σοβιετικής Ένωσης.

Θελεις λεπτομέρειες μπορώ να γράψω περισσότερα.

14 Μαρτίου 2015 στις 10:23 μ.μ.

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2015 - 8:24 μ.μ.

Ο Αλιέντε ηταν αγνός αλλα οι σοσιαλδημοκρατικές του αυταπατες ακομη πληρώνονται απο την εργατικη τάξη της Χιλης και οχι μόνο.

Το ίδιο ιςχυει και για τη Βενεζουέλα για να σε προλάβω.

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2015 στις 10:23 μ.μ.

Αγαπητε Γ.Γ θα ξεκινησω ,απο τον τιτλο της αναρτησης,για να πω,οτι τον ''ακουω" λιγο αποπροσανατολιστικο! "Ανηκει ο Βαρουφακης στην αριστερα";
Μανι -μανι να ρωτησω και εγω "ειναι ο Συριζα ,κομμα της αριστερα; Και ο Γεωργιαδης που βγαζει φωτογραφιες με την Μανωλιδου,θρονιασμενη στα μπουτια του,καλα κανει ,επειδη δεν ειναι αριστερος; Και ο Βαρβιτσιωτης ,που μας σπρωχνει να δωσουμε τα σπιτια μας,μιας και δεν μπορουμε να πληρωσουμε φορους,καλα τα λεει,μιας και δεν ειναι της αριστερας; Οπως βλεπεις ,δεν θα βρουμε ακρη,με τετοια ερωτηματα! Εδω,για μας το προβλημα πρεπει να ειναι αλλου,και εσεις,που εχετε ,την δυναμη της πενας,πρεπει να βαζετε αλλους προβληματισμους! Πραγμα,που λιγο πιο κατω το κανεις,με το ερωτημα "εσεις ρε παιδες......η συνεντευξη σας πρειραξε;" Με την ιδια λογικη,γιατι δεν ειδα ουτε μια αναρτηση,που να λεει ως νοημα,
"δεν τον πιανουμε τον Τσιπρα...νευριαζει με το θεμα των βουλευτικων αυτοκινητων...και δεν χλωμιαζει,με την ξετσιπωσια του υπουργου του,να προτεινει λιτο βιο;" Τετοια κριτικη,δεν ειδα και σας παρακολουθω,καθημερινα,πολλες φορες την ημερα,σας εκτιμω ειλικρινα,αλλα αρχιζω να εχω και αποριες. Αν κατι υπηρξε,και δεν επεσε στην αντιληψη μου,ταπεινα ζητω συγνωμη,υποδειξτε μου,πως,και θα επανορθωσω. Περιμενω απο εσας,μια πιο καυστικη και "βαθυα κοκκινη κριτικη" ως μια χυδαια δηλωση του,περι λιτου βιου,ως μια νοσηρη επιδειξιομανια της φυσιογνωμιας του,και ξετσιπωτης νοοτροπιας,να φωτογραφιζεται με εδεσματα,και την ''καλη του',στην χωρα,που παιδια λιποθυμουν απο πεινα, και ανθρωποι τρεφονται απο τα σκουπιδια. Ειναι χυδαιο ως θεαμα,ως συλληψη ιδεας,και δεν ξερω αν αποφευγει τις παγιδες,του Σουμπλε,παντως γενικα,με τις παγιδες της Δυσης,δεν τα καταφερε!! Του την εφεραν μια χαρα οι ξενοι. Τον πηραν ειδηση! Το πεπρωμενο του ....ειναι ο εαυτος του. Φανηκε ,απο τον τροπο που σηκωσε τα πετα του!! Εγω το περιμενα,το ξεβρακωμα ,απο την πρωτη βδομαδα που εδωσε δειγματα! Χ.....με ομως για τον Βαρουφακη,ως υπαρξη!
Εμεις,πρεπει να καυστηριασουμε το φαινομενο,ως δειγμα ανεκτικοτητας ,του Τσιπρα και υπολοιπων,που εκαναν τις επιλογες! Να ρωτησουμε! Το καταπινει ο Συριζα,η,αντιδρα; Ενκρινει και επαυξανει; Προχθες,φιλοξενησατε δηλωσεις του κ. Φλαμπουραρη,περι πατριωτισμου ,αναφερομενος ,στο φαινομενο Χρδουβελη. Καντε του μια ερωτηση,σε πρωτο προσωπο! Εγκρινει; ενοχληθηκε; Προς θεου δεν ειναι επιθεση,αυτο που γραφω. Ειναι η πρωτη φορα που δυσανασχετω τοσο πολυ. Καθημερινα,αφηνω σχολια,και παντα τα βλεπω δημοσιευμενα. Φιλοξενει το μπλογκ,καν και καν θεωρητικους του μαρξισμου,στα σχολια....."δασκαλους" οπως τους αποκαλουν!!! Τουλαχιστον ,οι αναρτησεις,πρεπει να προβληματιζουν τους αναγνωστες! Εγω,δεν εχω καν το χαρισμα της πενας,και πολλοι αλλοι ανθρωποι! Δεν σημαινει ομως,οτι δεν διαθετουμε κριση. Εισαστε ενα πολυ σοβαρο μπλογκ και συγχαρητηρια !Βοηθηστε λοιπον,με πιο σοβαρο προβληματισμο,στα σοβαρα θεματα. Υποδειξτε,οπτικες γωνιες, και θα ειμαστε ολοι κερδισμενοι. Ελπιζω να μην με φαει η μαρμαγκα,δεν θελω να προσβαλω,πιο πολυ να παραπονεθω!! Τωρα οπου να'ναι να βγει και ο "αλλος''
να μου πει στα σχολια "' αυτα εχει ο οπορτουνισμος"!! Ημαρτον πια! Ετσι θα βελτιωθουμε; Αν με διαβασατε......σας ευχαριστω!

14 Μαρτίου 2015 στις 10:39 μ.μ.

Τέτοιο δούλεμα, δεν εχει ματαδει ο πλανήτης.
Εχουν τρομάξει όλα τα κοπροσκυλα της ΕΕ με δαύτους.

Όλα τα κέντρα προπαγάνδας αρχίζουν να ξαναγράφουν τα εγχειρίδια
Προπαγάνδας για κουρκούτιασμα λαών.

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2015 στις 11:20 μ.μ.

@ 8.30 Πέστα παιδί μου με τον Antonss που τα λέει τσεκουράτα και σταλινικά,για να μην τα πώ εγώ.

Λίγο έλειψε να πιστέψω πως ''προδώθηκα'' επειδή τα κνώδαλα του σταλινισμού αρνήθηκαν να κάνουν υπουργό την Λιάνα,που δεν έκαναν σύμβουλο τον Μαίλη,που δεν ''κράτησαν''Διοικητή τον αντιχουντικό υπασπιστή του Σαμαρά Μπαλτάκο,που δεν έκαναν την Αλέκα πρωθυπουργό που δεν έκαναν τον εργατοπατέρα Σιφωνιό υπουργό των Ναυπηγείων.
Πέστα παιδί μου να σου φύγει το βάρος της βρωμερής σοσιαλδημοκρατίας που δεν αφήνει τον λαό να εξεγερθεί για να κάνει το κώμα την επανάσταση στη Δευτέρα Παρουσία.

ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΛΙΑΝΑΣ
15 Μαρτίου 2015 στις 12:02 π.μ.

Τελικά οι κνιτόβλακες τους έβγαλαν όλους σκάρτους.
Τι Αλλιέντε και Πάλμε και Τσάβες και μαλακίες.Πράκτορες του ιμπεριαλισμού όλοι.
Ο άλλος ο κνιτόβλακας δεν προλαβαίνει λέει να γράψει περισσότερα για τον Σουηδικό ιμπεριαλισμό!!! Γράψε τότε για τον Αλβανικό ιμπεριαλισμό ρε φίλε!!!!.
Ολα τα Ευρωπαικά κράτη είναι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.αφού το λέει ο κνίτης,έτσι θα είναι.Γράψε κάτι και για τον ιμπεριαλισμό της Μάλτας αν προλάβεις..
Κάνε ένα κόπο όμως πρώτα να ρωτήσεις τι λένε οι ίδιοι οι Σουηδοί για τον Πάλμε,και θα σου πετάξουν κατακέφαλα τον ιμπεριαλισμό να σε βρεί στο Δόξα Πατρί.

Οι κνιτόβλακες μόνο τα σταλινικά ξόανα αναγνωρίζουν και προσκυνούν.
Ο Κίμ της Β.Κορέας ας πούμε,δεν είναι βρωμερός σοσιαλδημοκράτης σαν τον Αλλιέντε τον Τσάβες τον Μοράλες και τον Πάλμε και μπράβο του τού μεγάλου ηγέτη..
.
Α ρε Μαίλη πόσους εγκέφαλους έχεις κάψει.

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2015 στις 12:41 π.μ.

10.39 Καλέ μου φίλε δεν είσαι σωστός και καλός σαν τον καλό μας φίλο που μας συμπαθεί.Εσύ βρίζεις καλέ μου φίλε και δεν δείχνεις συμπάθεια.
Μιλάς άσχημα καλέ μου φίλε.Δείξε λίγο καλοσύνη καλέ μου φίλε και κάνε και την προπαγάνδα σου.Κάνε προπαγάνδα με καλοσύνη καλέ μου φίλε όπως κανει ο καλός μας φίλος που μας συμπαθεί χαιρετώ.

15 Μαρτίου 2015 στις 3:15 μ.μ.

O Bαρουφάκης φωτογραφήθηκε ευτιχισμένος,για να την σπάσει στον μίζερο Σόϊμπλε...όλα τα άλλα είναι bullsheat!

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2015 στις 4:58 μ.μ.

απορώ με μερικούς που ασχολούνται με τον Συριζα,,ενα αστικό κομμα που εφαρμόζει ανάλογη πολιτική και οι φιλοι του υπερασπίζονται την δεξια πολιτική του ,..Με για τους με χαρα τους ,,σε λιγο θα ασχοληθούμε με τους υπερασπιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ
Με τα λογια και ΠΑΣΟκοι αριστεροί θελουν να λέγονται,,χρειάζεται απάντηση σε κατι τετοιες αστειότητες,, η πολιτική που εφαρμόζουν μιλάει μονη της δεν χρειάζεται κανενός είδους αποδόμηση,, κατα την γνωμη μου

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2015 στις 7:58 μ.μ.

Kαποια δημοσιευματα για Βαρουφακηδες-Αγγελοπουλαιους.
Καποια που δινουν ποντους καποια που αφαιρουν.
Οχι οτι σχετιζονται παντως μεταξυ τους απαραιτητα οι 2.
Τωρα τα διαβαζω και εγω.

http://www.topontiki.gr/article/94743/o-pateras-toy-varoyfaki-einai-o-proedros-tis-halyvoyrgikis-photo

http://www.iefimerida.gr/news/189400/aytos-einai-o-pateras-toy-varoyfaki-89-eton-proedros-tis-halyvoyrgikis-kathigitis

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%91%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=106877

15 Μαρτίου 2015 στις 9:18 μ.μ.

"επέλεξε σαν αιχμή του δόρατος απέναντι στην γραφειοκρατία του ευρωιερατείου όχι ένα πρόσωπο από τα σπλάχνα της αριστεράς που έχει να επιδείξει λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες, αλλά έναν κοσμοπολίτη, με αστική κουλτούρα και αμφιλεγόμενο πολιτικό παρελθόν"

Το καίριο ερώτημα δεν είναι τι ύφος έχει κι από πού κρατά η σκούφια του Β, συμπεριλαμβανομένης και της κομματικής κονκάρδας στην σκούφια, αλλά για ποιά τάξη δουλεύει. Το διασκεδαστικότερο ερώτημα όμως είναι άλλο...
http://fromredrock.blogspot.gr/2015/03/blog-post_15.html

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 11:10 μ.μ.

ξετσιπωσια του υπουργου του,να προτεινει λιτο βιο!!!
ξετσιπωσια ειναι το κκε να μην προτεινει εδω και τωρα εξοδο απο ΕΕ και ευρωζωνη.τωρα οχι στη δευτερα παρουσια. προσπαθει να ξεγλιστρησει με πολιτικες ανοησιες οτι δηθεν θα αποκομισουν κερδη κινεζικα και ρωσικα συμφεροντα (χωρις να τα κατονομαζει). ας διωξουμε κακομοιρηδες πρωτα τα ευρωπαικα συμφεροντα και θα δουμε για τα ρωσικα.
αλλιως πολιτικο τουμπεκι και πλατες στο ευρω και το σαμαρα.ξεφτιλες

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger