Home » , , , » Η αθλιότητα των ΜΜΕ και η σωστή στάση της Ζ. Κωνσταντοπούλου (2 Βίντεο)

Η αθλιότητα των ΜΜΕ και η σωστή στάση της Ζ. Κωνσταντοπούλου (2 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 | 8:51 μ.μ.

«Ιερή» αγανάκτηση κατέλαβε αστούς πολιτικούς και ΜΜΕ γιατί σήμερα κάποιοι πολίτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα από το Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων για διεθνή ημέρα δράσης ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ πολιτικών κρατουμένων από 2/3, πέρασαν ειρηνικά στο προαύλιο του κοινοβουλίου, χωρίς κανένας απ’ αυτούς να έχει καλύψει τα χαρακτηριστικά του, φώναξαν συνθήματα και έριξαν τρικάκια.

Αυτόφωρη αντίδραση από τους μπάτσους δεν θα μπορούσε να υπάρξει γιατί θα έπρεπε να έχει προηγηθεί δήλωση της Ζωής Κωντσαντοπούλου ότι παρακωλύεται η λειτουργία της βουλής. Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν υπήρξε αλλά με δήλωση της η πρόεδρος της βουλής χαρακτήρισε την ενέργεια διαμαρτυρία που εντάσσεται στο συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών.
Επίσης τα άτομα που πήραν μέρος στην διαμαρτυρία στο προαύλιο της βουλής και προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ δεν προβλέπεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες αφού σε κατάθεση του, στην κρατική ασφάλεια, ακόμα και ο ίδιος ο φρούραρχος της βουλής δήλωσε ότι δεν συνέβη απολύτως τίποτα, «ηρθαν κάτι παιδιά, έριξαν φέι βολάν τους ζητήσαμε να φύγουν και αποχώρησαν».

Στο παρακάτω βίντεο ο προβοκατόρικος τρόπος που παρουσίασε το γεγονός το δελτίο ειδήσεων του Mega


Στα πλαίσια του καλέσματος για συμπαράσταση στους απεργούς πείνας είχαμε σήμερα μπαράζ καταλήψεων σε πανεπιστημιακά κτίρια, δήμους, νομαρχίες αλλά και κομματικά γραφεία. Καταλήφθηκε το κτίριο της διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στην Θεσσαλονίκη, ενώ για τρίτη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη της Πρυτανείας του πανεπιστήμιου Αθήνας.  Για τον ίδιο λόγο έγινε κατάληψη σήμερα το πρωί στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης, καθώς και στο δημαρχείο της Ξάνθης. Επίσης ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλαν σήμερα το πρωί και στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πατρα.

Και ενώ τα ΜΜΕ όλο αυτό τον καιρό που οι πολιτικοί κρατούμενοι συμπληρώνουν σχεδόν ένα μήνα απεργίας ρισκάροντας την ίδια την ζωή τους με αιτήματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, δεν έχουν αναφερθεί καθόλου, ξαφνικά ξεσάλωσαν ανακαλύπτοντας «κινδύνους» για την δημοκρατία.  
Κι όσο αν μπορείς να καταλάβεις τις δηλώσεις των αστών πολιτικάντηδων και τα εμέσματα των δημοσιοκάφρων του Αλαφούζου, του ΔΟΛ και του Βαρινογιάννη που κάνουν λόγο για «κατάσταση ανομίας», τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις πώς μπορεί να βρίσκει χώρο στην ιστοσελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών» ένα άθλιο κείμενο που λες και έχει γραφτεί από τον Κασιδιάρη.
Μπροστά σ’ αυτό το σκηνικό έρχεται η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της βουλής να βάλει τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις.
 
«Με αφορμή τη διαστρεβλωτική της πραγματικότητας «ενημέρωση», από τα γνωστά «έγκυρα» ΜΜΕ, διευκρινίζονται τα εξής προς πάσα κατεύθυνση:
Ουδεμία «εισβολή» σημειώθηκε στη Βουλή. Ας μην ανησυχούν, επομένως, όσοι εμφανίζονται ως Κασσάνδρες για να αναγγείλουν κινδύνους για το Κοινοβούλιο, με δηλώσεις οι οποίες αυτονοήτως ανοίγουν πολλές ορέξεις.

Τα πραγματικά περιστατικά:

Περί ώρα 13.15 εισήλθαν στον Προαύλιο χώρο της Βουλής περί τους 15 πολίτες, με εμφανή τα χαρακτηριστικά τους και με ειρηνικό τρόπο εκδήλωσαν τη διαμαρτυρία τους για τις φυλακές Τύπου Γ΄ και τη συμπαράστασή τους σε κρατουμένους οι οποίοι πραγματοποιούν πολυήμερη απεργία πείνας. Οι πολίτες έριξαν μικρών διαστάσεων φυλλάδια που συνοψίζουν τη διαμαρτυρία τους και κράτησαν για λίγη ώρα πανώ στην είσοδο της Βουλής, το οποίο ανέγραφε «Αλληλεγγύη στους Απεργούς Πείνας Άμεση Ικανοποίηση των Αιτημάτων τους».

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία και τις καταγραφές, ουδέν ανησυχητικό ανέκυψε και η διαμαρτυρία εντάσσεται στο αντίστοιχο Συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών. Οι πολίτες δεν επιχείρησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου, ούτε και θα είχαν τέτοια δυνατότητα, αφού ελήφθησαν προληπτικά από τη Φρουρά της Βουλής όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του κτηρίου και των ευρισκομένων εντός του. Οι πολίτες εξήλθαν οικειοθελώς του προαυλίου χώρου, αμέσως μετά τη διαμαρτυρία τους, υπό την επίβλεψη της Φρουράς της Βουλής.

Κάθε προσπάθεια δημιουργίας πανικού και αισθήματος ανασφάλειας αφενός ενεργεί ως προβοκάτσια και αφετέρου δυναμιτίζει καταστάσεις σε μία περίοδο κατά την οποία επίκειται η συζήτηση στη Βουλή της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και διακυβεύεται η ζωή κρατουμένων οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία πείνας.

Προς τους ανησυχούντες: Τα μέτρα ασφαλείας της Βουλής είναι επαρκή για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού. Η Φρουρά της Βουλής έχει την εμπειρία να αξιολογεί γεγονότα και προθέσεις και αναλόγως να κινείται, πάντα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ακόμη και εκείνων που μπορεί να διαμαρτύρονται εναντίον του Κοινοβουλίου, όπως έχουν δικαίωμα σε μια δημοκρατία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Φρουρά διαπίστωσε ότι πρόκειται περί ειρηνικής διαμαρτυρίας και, προκειμένου να μην προκαλέσει περαιτέρω ένταση, προέβη στο πρώτο μέτρο προστασίας του Κοινοβουλίου, κλείνοντας για καθαρά προληπτικούς λόγους όλες τις εισόδους του κεντρικού κτηρίου και επιβλέποντας την αποχώρηση των διαδηλωτών».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2015 στις 9:05 μ.μ.

Οι αντιφάσεις στον Σύριζα δεν έχουν τελειωμό λέω εγώ. Αφού πρόκειται για ΑΠΟΛΥΤΑ συνταγματικά κατοχυρωμένη διαμαρτυρία μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί βγαίνοντας από το προαύλιο οι διαμαρτυρόμενοι αποκλείστηκαν από τα ΜΑΤ, μπουζουριάστηκαν ΟΛΟΙ σε κλούβα και μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου κρατούνται ακόμη;
Αυτό που λέει η Κωνσταντοπούλου είναι ακόμη χειρότερο, από κινηματικής σκοπιάς τουλάχιστον. Γιατί εαν οι διαμαρτυρόμενοι ήταν όντως κουκουλομένοι και με επιθετικές διαθέσεις τότε θα καταλάβαινα τη μαζική προσαγωγή ή σύλληψη, τώρα όμως; είναι δυνατόν να αποδέχεται η Κωνσταντοπούλου ότι πρόκειται για νόμιμη ειρηνική διαμαρτυρία και να προχωράει η αστυνομία ,μέσα σε 5 λεπτά, σε μαζική προσαγωγή;;;;;;

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2015 στις 12:54 π.μ.

Ακουσα οτι το υπουργειο προστασιας και δημοσιας ταξης
θα ανηκει απο εδω και στο εξης στον Υπουργο Δικαιοσυνης.
Επισης οτι θα γινει μια ομαδα ας το πουμε ετσι που θα εχει στοχο την υπερασπιση του κοινοβουλιου(ενα σωμα ενστολο) .
Επισης εχω την αισθηση οτι λογω φοβου η Κων/λου Ζωη εσπευσε να μειωσει την νικη των εισβολεων ωστε να μην πληγει το γοητρο του συριζα.
Να μην φανει δηλαδη οτι τους κανουν πλακα και την μια φτανουν στο σπιτι του Τσιπρα,μετα στο Μαξιμου, μετα στα κεντρικα του συριζα, Νομικη,Πρυτανεια, Βουλη κλπ.
Ετσι θα μειωνοντουσαν και οι δικες της σκοτουρες για το γεγονος.
Το αν ο συριζα το ειδε ετσι ..απλα αποδεικνυεται απο τις 2 κινησεις, το νεο σωμα αστυνομικων της βουλης που θα γινει και η εναλλαγη εξουσιας στο Υπουργειο δημοσιας ταξης.
Μπορει να υπαρχουν και ψηγματα φυσικα ..καταννοησης της Ζωης Κων/λου στους απεργους-αλλωστε ξερει τι βρωμικο παιχνιδι εχουνε παιξει σε αυτους.
Επισης λιγο μετα ο Σακελλαριδης εβγαλε ανακοινωση(εκπροσωπος Πρωθυπουργου)οπου αμαυρωνει τους καταληψιες και λεει ψεματα οτι σχεδον δηλαδη ικανοποιηθηκαν τα αιτηματα ,αναφεροντας τα λευκα κελια.
Ενω αυτο ειναι το 1/5 απο τα αιτηματα.
Ολη η ανακοινωση του ειναι παραξενη για να μην πω τιποτα αλλο,ενδειξη γενικοτερου σοκ της κυβερνησης.
Οποτε μαλλον μειωσαν το θεμα .
Τελος η παραδοση εξουσιων στον υπουργο δικαιοσυνης δειχνει οτι τον θεωρουνε πιο σκληρο απο τον Πανουση.
Πιο σκληρος γιατι;
Γιατι πηγε να κανει πιο πολλα λευκα κελια οταν αιτημα ητανε η καταργηση,ηξερε ολες τις κινησεις επηρεασμου των απεργων κτλ και μαλλον θεωρειται επιτυχημενος με τοσους νεκρους ολες αυτες τις ημερες εντος των φυλακων.Οποτε θελοντας να αναβαθμιστει η καταστολη του εδωσαν τα σκηπτρα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger