Home » » Συνέντευξη με την αγία παντόφλα.

Συνέντευξη με την αγία παντόφλα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 26 Απριλίου 2015 | 6:45 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175  

Έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε μια αγία. Την αγία παντόφλα. Θα μιλήσουμε για πολλά θέματα που απασχολούν το μέσο φετιχιστή. Αν με ρωτάτε "μιλάνε οι παντόφλες"; θα σας απαντήσω: Βεβαίως, οι άγιες κάνουν θαύματα. Τι άγιες θα ήταν άλλωστε, αν δεν μιλούσαν; Εκτός, αν πήραν όρκο σιωπής. Πείτε μας λοιπόν αγία παντόφλα, πως τα καταφέρατε και αγιάσατε;

- Καλημέρα. Είμαι αγία με την βούλα. Στην ετικέτα κάτω από το made in China, έχει την απόφαση της Συνόδου, που με στέλνει κατευθείαν στον παράδεισο για παντόφλες. Εκεί, μας περιποιούνται άνθρωποι που λατρεύουν τα υποδήματα. Στον παράδεισο οι παντόφλες δε μυρίζουν πια ποδαρίλα, αλλά λιβάνι.

- Είναι και τα παπούτσια εκεί;

- Α! όχι! Τα παπούτσια τα φορούσε ο άγιος για να ψωνίζει, να πάει βόλτα, εμάς μας είχε μέσα στο δωμάτιο που προσεύχονταν, γι αυτό και γίναμε αγίες. Από τις πολλές προσευχές.

- Δε θέλω να φανώ ασεβής αλλά... ο άγιος ξεβράκωτος προσεύχονταν; Θέλω να πω, αν γίνατε εσείς αγίες, γιατί δεν έγιναν και τα ρούχα του αγίου, το σώβρακό του πχ;

- Βλάστημε άθεε! Ώστε ειρωνεύεσαι; Θέλεις να σε καταραστώ και να κολλήσεις μύκητες στα πόδια; Θα πάς στην κόλαση, που θα είσαι ξυπόλητος στα αγκάθια. Αν κι εδώ που τα λέμε, το να είσαι στην Ελλάδα με μνημόνιο χειρότερα είναι.

- Ζητώ συγνώμη, μια απορία είχα.

- Τα ρούχα κι αυτά αγίασαν, απλά το σώβρακο το πήρε ένας μητροπολίτης, να το πλύνει και να το φορέσει ο ίδιος, ώστε να αισθάνεται πιο κοντά στην αγιότητα του. Θα το βγάλει να το φιλήσουν οι πιστοί, αν ο μη γένοιτο, έρθουν οι κομμουνιστές να μας πάρουν τις γυναίκες. Τα σπίτια σας τα πήρε η Τρόικα.

- Χμ κάτι άλλο. Παρατήρησα ότι είστε η δεξιά παντόφλα, η αριστερή που είναι;

- Είμαστε κι οι δυο δεξιές. Ο άγιος ήταν εθνικόφρων. Η άλλη έμεινε στην εκκλησία. Που λέτε, αναγνωρίστηκε το έργο μας, τα όσα καλά κάναμε. Και κάναμε πάρα πολλά. Χιλιόμετρα έχουμε ρίξει. Έχουμε προστατεύει τα πόδια κάθε πιστού από το να πατήσει σπασμένα γυαλιά, να μην πατήσει νερά και πάθει πνευμονία, από τη σκόνη του πατώματος. Αξίζουμε κάθε προσκύνημα.

- Με το αζημίωτο; Για τις προσφορές των πιστών μιλάω. Που είναι πολλές και γενναιόδωρες...

- Πάλι ειρωνεία; Μάθε, βρε αμαρτωλέ, πως εμείς πέρα από αποσμητικό, δεν πήραμε τίποτα από τα τάματα των πιστών. Όλα πάνε στο ταμείο της εκκλησίας, για καλό σκοπό φυσικά. Θα τα δώσει ο Ιερώνυμος να πληρωθεί το χρέος στους τοκογλύφους. Όχι τώρα όμως, τα χρειάζονται. Μετά τη Δευτέρα Παρουσία. Πίστευε ρε, και μη μιλάς, γιατί "θα πέσει παντόφλα".

- Μάλιστα. Αν γονατίζουν μπροστά σας και προσεύχονται πραγματικά θα λυθούν τα προβλήματα; Είμαι άνεργος και θα σας παρακαλούσα...

- Βρε ανόητε, πότε λύθηκαν τα προβλήματα με το να προσκυνάς; Με την υποταγή ποιός λυτρώθηκε ποτέ; Ποιός φωτίστηκε πιστεύοντας παραμύθια; Επανάσταση χρειάζεται ρε χαϊβάνι, για να τελειώσουν τα βάσανα σας. Κοροϊδεύεις εμάς, που μας φοράνε στα πόδια, ενώ οι μπότες και τα λουστρίνια των πλουσίων, σας πατάνε στο λαιμό. Άντε γεια κορόιδα. Άντε γεια. Πάμε παράδεισο, εσείς μείνετε εδώ, να μάθετε.

Σκληρά λόγια τα τελευταία, αλλά σαν να έχουνε κάποιο δίκιο τα υποδήματα....
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger