Home » » Πότε η δεοντολογία γίνεται λογοκρισία;

Πότε η δεοντολογία γίνεται λογοκρισία;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 | 6:51 π.μ.


«Φωτιές» άναψε το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, καθώς έκρινε σκόπιμο να υποδείξει στον σκιτσογράφο της «Αυγής» Τάσο Αναστασίου ότι «πρέπει να αποφεύγονται οι υπερβολές», με αφορμή το σκίτσο του Σόιμπλε με στολή της Βέρμαχτ, που ξεσήκωσε τους Γερμανούς.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ αναφέρει: «Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, με αφορμή έντονες διαμαρτυρίες που διατυπώθηκαν για τη δημοσίευση πολιτικής γελοιογραφίας, που απεικονίζει τον Σόιμπλε σε πρωινή εφημερίδα, επισημαίνει: Το συγκεκριμένο σκίτσο που ήδη καταδικάστηκε και από την πολιτική ηγεσία, εξέρχεται από τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ως εκ τούτου, πρέπει να αποφεύγονται τέτοιες υπερβολές».

Τι πάει να πει «καταδικάστηκε από την πολιτική ηγεσία», οέο; Προφανώς, οι λέξεις δεοντολογία και ελευθερία γνώμης έχουν αρχίσει να αποκτούν άλλο νόημα. Το δικαίωμα διατύπωσης γνώμης σε ένα σατιρικό σκίτσο φαίνεται πως δεν ισχύει αν ενοχλήσει τους... από πάνω!

Με χιούμορ έσπευσε να απαντήσει ο Τάσος Αναστασίου στην ανακοίνωση αυτήν, ευχόμενος στην ΕΣΗΕΑ «πάντα τέτοια»! Χαρακτηριστικά, ο σκιτσογράφος της «Αυγής» ανέφερε: «Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ. Εκδηλώσατε αστραπιαία - και με κίνδυνο να εκτεθείτε απέναντι στην εξουσία - την ακλόνητη πίστη σας στη δημοσιογραφική ανεξαρτησία. Η ξεκάθαρη και αταλάντευτη θέση σας υπέρ της αδιαπραγμάτευτης αρχής της ελευθερίας του λόγου έρχεται να επιβεβαιώσει την ακρογωνιαία αρχή του σωματείου μας  Ή Δημοσίευσις είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης". Πάντα τέτοια».

Πηγή: "Το Ποντίκι"

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger