Home » , » Μια μικρή ιστορία μια μεγάλη «φωτογραφία» της μεγαλοαστικής οικονομικής ελίτ της χώρας μας.

Μια μικρή ιστορία μια μεγάλη «φωτογραφία» της μεγαλοαστικής οικονομικής ελίτ της χώρας μας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 | 4:05 μ.μ.

Στην λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ  βρέθηκε και το όνομα του αδελφού του Φώτη Μπόμπολα, Λεωνίδα, ο οποίος είναι επιχειρηματίας και διευθύνων σύμβουλος του εταιρικού ομίλου Ελλάκτωρ Α.Ε.  (Δεν είναι ο μόνος απ’ την οικογένεια του που περιλαμβάνεται στην λίστα).

Χτες ο Λεωνίδας Μπόμπολας  συνελήφθει και ο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος (φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος),  ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Εισαγγελία.

Είχε προηγηθεί έρευνα από το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου στην οποία είχε διαπιστωθεί απόκλιση μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των καταθέσεων του Λ. Μπόμπολα η οποία με πρώτη εκτίμηση έφτανε το ποσό των 1.866.000 ευρώ, και με τις προσαυξήσεις έφτασε στα 4,1 εκατ. ευρώ. Αυτό ήταν το ποσό που θα έπρεπε να πληρώσει κανονικά ο επιχειρηματίας.

Λίγο πριν απαγγελθούν κατηγορίες στον Μπόμπολα, ο ίδιος ζήτησε δυο ώρες προθεσμία «για να τακτοποιήσει την οφειλή με βάση τις διατάξεις του νόμου Βαλαβάνη (4321/15 άρθρα 1 και 4) και καταβάλλοντας το ποσό χωρίς τις προσαυξήσεις». Πλήρωσε 1.8 εκατ ευρώ και «ακολούθως, εφόσον κύριο αδίκημα στην υπόθεση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος είναι η φοροδιαφυγή η οποία δεν υφίσταται πλέον ως αδίκημα μετά την πληρωμή του ποσού η υπόθεση οδηγείται στο αρχείο και ο κ. Μπόμπολας είναι ελεύθερος», σύμφωνα με την ειδησεογραφία.

Πέρα απ' όλα τα άλλα επειδή κάποιοι μπορεί να αναρωτηθούν πως ο καπιταλιστής αυτός κατόρθωσε να συγκεντρώσει το τεράστιο χρηματικό ποσό σε ελάχιστη ώρα, να παραθέσουμε ένα απόσπασμα από δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc

Η οικογένεια Μπόμπολα έχει μετοχές στο MECA και της ανήκει το εκδοτικό συγκρότημα ΠΗΓΑΣΟΣ, το οποίο εκδίδει το «Έθνος», την «Ημερήσια» και σειρά από ιντερνετικά μέσα ενημέρωσης και περιοδικά.

Οι δραστηριότητες του ομίλου επεκτείνονται στη διαχείριση απορριμμάτων, στα λατομεία (του ανήκουν τα 60% των ελληνικών λατομείων), σε εταιρίες στοιχημάτων, αλλά και στη ναυτιλία σε συνεργασία με τον εφοπλιστή Θεόδωρο Βενιάμη. Ο όμιλος επένδυσε στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα οποία απέκτησε προεκλογικά το 2004 με μόλις 11 εκατ. ευρώ.

Μέσα σε δέκα χρόνια αποκόμισε υπεραξία άνω των 200 εκατομμυρίων. Συμμετείχε, επίσης, σε διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση του νερού και την εκμετάλλευση των αεροδρομίων. Κατέχει επίσης μετοχές της DIGEA, η οποία ελέγχει πλήρως το τηλεοπτικό τοπίο της  χώρας. Με φωτογραφικό διαγωνισμό, χωρίς αντίπαλο, οι εκδότες αγόρασαν έναντι μόλις 18,3 εκατ. ευρώ την εκμετάλλευση για 15 χρόνια της ψηφιακής τηλεοπτικής πλατφόρμας, μία μόλις βδομάδα πριν κλείσει η ΕΡΤ. Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν στην πραγματικότητα ένα δώρο της ψηφιακής πλατφόρμας σε αυτούς.

Η οικογένεια Μπόμπολα δραστηριοποιείται ακόμη σε αιολικά πάρκα, στη διανομή Τύπου, σε λιγνιτωρυχεία στη Φλώρινα και εισπράττει διόδια από δρόμους, που δεν έχουν τελειώσει. Η οικογένεια Μπόμπολα έχει μεγάλες καταθέσεις στην HSBC, όπως φαίνεται από τη λίστα Λαγκάρντ.

Ολοκληρώνουμε με ένα ντοκουμέντο για τις διαχρονικές σχέσεις που είχε -έχει;- στο παρασκήνιο η οικογένεια Μπόμπολα με το αστικό πολιτικό προσωπικό (είδε το φως της δημοσιότητας απόρροια του πολέμου ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων)
 .
Η φώτο σπό περασμένη ανάρτησή μας
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
23 Απριλίου 2015 στις 4:55 μ.μ.

M ολο αυτο τον πλουτο μ ολες αυτες τις διασυνδεσεις του Μπομπολα να τον εχεις στην κοινωνια και να προσμενεις
οτι αυτος θα συμβαλει σε μια κοινωνια χωρις ανισοτητες και οικοδομηση σοσιαλισμου με ειρηνικη διαδικασια Αυτα
ειδαν οι παπουδες του μαρξισμου λενινισμου και προτειναν τη βιαιη ανατροπη της αρχουσας ταξης και την εγκαθι
δρυση της δικτατοριας του προλεταριατου η οποια ειναι και μοναδικη για την διαφυλαξη της νικης της εργατικης
ταξης και εν συνεχεια την οικοδομηση του σοσιαλισμου melito

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger