Home » , » Όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας ...

Όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας ...

Από giorgis , Παρασκευή 29 Μαΐου 2015 | 2:29 μ.μ.

 Του Γ. Γ.

Σημαντικές ειδήσεις έβγαλε η σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον ρ/σ «Βήμα fm».
Ας προσπεράσουμε τις εκτιμήσεις του ότι είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές τοκογλύφους του ελληνικού κράτους και ας μην σχολιάσουμε την δήλωση του : «Συζητάμε συνολική συμφωνία με παρεμβάσεις σε εργασιακά-ασφαλιστικό».

Να σταθούμε σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης του. Η 30η Ιουνίου, δηλαδή η ημέρα που λήγει το τρέχον πρόγραμμα, είναι η καταληκτική ημερομηνία για τη συμφωνία κυβέρνησης-εταίρων, μας είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Και εδώ γεννάτε μια απορία σε κάποιον που δεν χρειάζεται απαραίτητα να ασχολείται ιδιαίτερα με την πολιτική.

Ολοι γνωρίζουμε ότι το κράτος έχει «στεγνώσει» από ρευστό και ο Ιούνης είναι «κολασμένος» μήνας με τα τεράστια ποσά που πρέπει να πληρώσει το ελληνικό κράτος στους τοκογλύφους – δανειστές του. Την άλλη Παρασκευή, 5 Ιούνη πρέπει να «ακουμπήσουμε» στο ΔΝΤ 305 εκατ. ευρώ και μόλις σήμερα το πρωί ακούσαμε τον κοινοβουλευτικό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, να μας λέει στην τηλεόραση του Mega, ότι είναι αμφίβολο αν τα πληρώσουμε.
«Πρώτα θα δούμε τι λεφτά έχουμε στο ταμείο μας, κατά προτεραιότητα θα δοθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και μετά ότι περισσέψει», είπε χαρακτηριστικά.

Αντε και να υποθέσουμε ότι αυτά τα λεφτά τα βρίσκει η ελληνική κυβέρνηση και καταλήγουν στο θησαυροφυλάκιο του ΔΝΤ. Στις 12 Ιούνη όμως πρέπει το ελληνικό κράτος να πληρώσει και άλλο χαράτσι στο ΔΝΤ ύψους 343 εκατομμυρίων ευρώ. Που θα τα βρει; Περιμένει να βρέξει λεφτά;
Να κάνουμε και μια υπόθεση εργασία ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση να πληρώσει κι αυτό το νταβατζιλίκι. Δεν σταματάνε τα λούκια όμως εδώ. Στις 16 Ιούνη πρέπει να πληρωθούν στο ΔΝΤ άλλα 572 εκατ., και στις 19 Ιούνη αλλά 343 εκατ. Αν τα κάνεις μια σούμα δηλαδή πρέπει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να πληρώσει μέσα σε δεκαπέντε μέρες στο ΔΝΤ 1,5 δις ευρώ! Να μην μιλήσουμε για το ότι στις 20 Ιούλη πρέπει η κυβέρνηση να βρει και να πληρώσει το ασύλληπτο ποσό των 3,5 δις στην ΕΚΤ, αφού λήγουν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που έχει η ΕΚΤ στην κατοχή της.

Αφού, λοιπόν, και σύμφωνα με την δήλωση Βαρουφάκη μέχρι τέλη Ιούνη δεν προβλέπετε συμφωνία με τους δανειστές που θα βρεθούν τα χρήματα να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές; Δεν μπορεί να φανταστούμε φυσικά ότι υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο να μπει «χέρι» στα λεφτά των αποθεματικών ταμείων για να εξοφληθούν τα τοκογλυφικά δάνεια του ελληνικού κράτους.

Είναι να τρελαίνετε κανείς αν συνδυάσει τα παραπάνω με την ομολογία που έκανε πριν μερικές μέρες ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μιλώντας στο ΣΕΒ παραδέχτηκε ότι επί πρωθυπουργίας του ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει περίπου 8 δισεκατομμύρια ευρώ στους δανειστές του ελληνικού κράτους! Αυτή είναι η κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά»;

Που πήγαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους; Βάδισαν στο μονοπάτι της πολιτικής απατεωνιάς;

Ο τίτλος της ανάρτησης είναι δανεισμένος από το βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, και περιγράφει ιδανικά την σημερινή κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2015 στις 12:56 π.μ.

Αν η πολιτική του Σύριζα από τις 26 Γενάρη και μετά ήταν δεν πληρώνω τίποτα και το ευρώ δεν είναι ταμπού και άλλα τέτοια ωραία και τσιτάτα που έλεγαν κατά καιρούς διάφορα στελέχη του όταν ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση μπορεί να τους είχε κόψει το βήχα, όμως σήμερα και μετά απ όλα αυτά που έχουν συμβεί από τα διαπστευτήρια του Αλέξη στην Αγγέλα κάνα δυο φορές το παιχνίδι είναι χαμένο και τελειωμένο.

Δεν δίνουμε γιατί απλά δεν έχουμε, έχουν στεγνώσει τα πάντα το ταμείο είναι μείον, αν ακόμα υπήρχε απόθεμα να είστε όλοι σίγουροι ότι θα τα έδινε ο Αλεκουκος, φυσικά το μαρτύριο δεν θα τελειώσει η κυβέρνηση της "αριστεράς" θα υπογράψει τα πάντα ακόμα και σε χαρτί υγείας έτσι ώστε να μην γίνει αυτό που δεν θέλει το μεγάλο κεφάλαιο δηλ να σκάσει η βόμβα της χρεωκοπίας και επίσημα και να χρεωθεί ο Τσιπρας στην πλάτη του την δεύτερη επίσημη χρεοκοπία του νεότερου κράτους μετά τον Τρικούπη.

Θα υπογράψουν τα πάντα και στους επόμενους πλέων μήνες θα έχουμε "πρώτη φορά αριστερό μνημόνιο" αυτό λοιπών να το βλέπουν όλοι αυτοί που πίστεψαν σε παραμύθια, δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν παίζει, ο Τσιπρας επέλεξε το δρόμο που θέλει ν' ακολουθήσει και ακολουθεί το δρόμο του Σαμαρά του Μπενι του Παπανδρέου, του δόθηκε μια ευκαιρία να παίξει ρόλο ιστορικό αλλά η επιλογή τελικά που ακολούθησε είναι του συμβιβασμού τις μοιρολατρίας και το παιχνίδι του μεγάλου κεφαλαίου και του καπιταλισμού.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger