Home » , » Αγώνας και δικαίωση των απολυμένων καθαριστριών (Βίντεο)

Αγώνας και δικαίωση των απολυμένων καθαριστριών (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 | 8:08 μ.μ.

Ένα οδοιπορικό στον ηρωικό αγώνα τον απολυμένων καθαριστριών, μέχρι την τελική δικαίωση τους μας παρουσιάζει το βίντεο που παραθέτουμε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alhpa.

Οι εικόνες των ΜΑΤ να χτυπούν τις καθαρίστριες, ακόμα και με σιδηρογροθιές είχαν κάνει τότε τον γύρο του κόσμου καθώς επίσης και η αποφασιστικότητα και δυναμικότητα με την οποία έδωσαν τον δίκαιο αγώνα τους

Οι 550 απολυμένες καθαρίστριες από την Δευτέρα 25 Μάη ξαναπιάνουν δουλειά με την δεσμευση του υπουργού οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη ότι θα επαναπροσληφθούν με το καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Τώρα χαμογελούν ξανά, κάνοντας όνειρα για το μέλλον αφού ο αγώνας τους έχοντας δεχτεί πλατιά συμπαράσταση από τον κόσμο της δουλειάς δικαιώθηκε.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2015 στις 9:04 μ.μ.

πού ειναι το ΠΑΜΕ ρε παιδια; δεν χειροκροτα; αφου ολα παραπεμπονται στη δευτερα παρουσια πώς εγινε η επαναπροσληψη; περιεργο!

11 Μαΐου 2015 στις 9:38 μ.μ.

Εδω ειναι το ΠΑΜΕ αντικομμουνιστακο, με την εργατια που την καινε τα αφεντικα του ΣΥΡΙΖΑ
και με τις 2000 καθαριστριες που δεντις παιρνουν πισω.

https://youtu.be/cVvBbS7cqN4

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2015 στις 9:56 μ.μ.

Κι οι υπόλοιπες καθαρίστριες αλλων οργανισμών και σχολείων που τελειώνει η σύμβασή τους τώρα κι ο πρωθυπουργός δε δέχτηκε να τις δει γιατί δεν είχε καιρό; (Μάλλον γι' αυτές δε θα του μίλησε η Μέρκελ η φιλοεργατική). Κι οι άνθρωποι απ' τη "Βοήθεια στο σπίτι" που δεν θα ξαναπροσληφθούν; (Γι' αυτούς δε θα του μίλησε του πρωθυπουργού ούτε ο Σόιμπλε). Κακούργα κοινωνία. Να πρέπει να δώσει το πράσινο φως η Μέρκελ, για να επαναπροσληφθεί κάποιος. Και τόσοι καθηγητές που απολύθηκαν απ' τη δουλειά τους; (Γι' αυτούς δε θα του μίλησε του πρωθυπουργού ούτε ο Κατρούγκαλος).
Εν πάσει περιπτώσει, καλό είναι που προσελήφθησαν έστω κι αυτές οι καθαρίστριες, φτάνει βέβαια να επαναπροσληφθηκαν πραγματικά. Αν δεν το δω στις 25 του μηνός να πιανουν δουλειά και να την κρατάνε και μετά τις εκλογές ή το δημοψήφισμα θα έχω τις επιφυλάξεις μου. Γιατί και για τον ΕΝΦΙΑ αυτή η κυβέρνηση έλεγε ότι θα τον καταργήσει αλλά.... πάπαλα. Και γενικά πολλά έλεγε αυτή η κυβέρνηση αλλά τώρα τα παίρνει πίσω.

Αλήθεια συριζαίε... Τον ΕΝΦΙΑ του 2014 τον πλήρωσες; Τρέχα να τον πληρώσεις γιατι σου έρχεται του 2015... Και θα 'χει συνέχεια.

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2015 στις 10:16 μ.μ.

Οι καθαρίστριες νίκησαν. Οι καθαρίστριες έδωσαν ηρωικό αγώνα ενάντια σε ψέματα και αδικίες. Το είχαμε ξαναπεί, ξέρουν πως να διώχνουν τις βρωμιές. Και τους βρώμικους πολιτικούς.
Είναι ένα βήμα προς τα μπρος η δικαίωση τους. Τις ευχαριστούμε και χαιρόμαστε μαζί τους. Είναι το πρώτο θετικό για το ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολύ καιρό. Αρκεί να γίνει πράξη σύντομα η δέσμευση.
Γιατί και στην ΕΡΤ είχαμε εξελίξεις. Οι εργαζόμενοι πιστεύουν σωστά, ότι οι αγώνες τους έφεραν αποτέλεσμα, αλλά, δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός καθώς στο νέο νομοσχέδιο υπάρχουν αρκετές "γκρίζες ζώνες" που απαιτούν διευκρινίσεις.
Έγιναν όμως κι εκεί από μεριά της κυβέρνησης βήματα - έστω δειλά, προς τη σωστή κατεύθυνση. Κάλιο αργά παρά ποτέ.
Τόσο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ που μας ενημέρωναν όλο αυτό τον καιρό, όσο κι η καθαρίστριες μας δίδαξαν πάρα πολλά. Μας δίδαξαν πως τα δικαιώματα κατακτούνται, πως ένας αγώνας, αν είναι συνεχής, επίμονος έχει αίσιο τέλος ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και τη λυσσασμένη αντίδραση του σάπιου συστήματος.
Το σπουδαιότερο λοιπόν είναι η Ελπίδα. Υπάρχει η προοπτική νίκης. Υπάρχει τρόπος. Αρκεί να υπάρχει θέληση, πίστη. Είναι ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Να πούμε πως "αυτό ήταν". Μια νίκη, μια επιτυχία, είναι σημαντική. Ο πόλεμος όμως συνεχίζεται.
Χρειάζεται να προχωρήσουμε. Τα τελευταία χρόνια μόνο υποχωρήσεις έχουμε για τους εργαζόμενους. Με μικρές "τοπικές" ευτυχίες βέβαια. Ακόμα όμως και σήμερα υποχωρούμε. Διαπραγματευόμαστε πάλι τι άλλο θα μας κόψουν! Αυτό πρέπει να σταματήσει.
Οι νικητές εργαζόμενοι μας δείχνουν το δρόμο. Ποτέ ξανά πίσω, ποτέ υποχώρηση. Μόνο μπροστά. Σήμερα θα πληρώσουμε στους τοκογλύφους 750.000.000 €, φόρος υποτέλειας των προηγούμενων, που συνεχίζουν να πληρώνουν οι σημερινοί κυβερνήτες.
Αλήθεια, πόσοι εργαζόμενοι μπορούν να ωφεληθούν από αυτά τα χρήματα; Πόσες νέες θέσεις, πόση ανακούφιση από τον πόνο, τη φτώχια, θα μπορούσαμε να προσφέρουμε, αν δεν τα έτρωγαν οι κόρακες του ΔΝΤ και της ΕΕ; Πόσα από αυτά πήραμε πράγματι εμείς και πόσα κατέληξαν στο εξωτερικό σε εταιρείες πολιτικών και συγγενών τους; Πόσοι είναι οι τόκοι;
Λοιπόν κύριοι των ξένων και ντόπιων ΜΜΕ ποιός πληρώνει ποιόν;
Σύντροφοι, η μάχη είναι μπροστά μας. Οι ηρωικοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι ακούραστες καθαρίστριες, οι αδελφοί μας σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δίπλα μας. Θα νικήσουμε εφόσον παλέψουμε με όλη μας τη δύναμη. Γιατί οι εργαζόμενοι παράγουν, τα αφεντικά απλά τρώνε. mitsos175.

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2015 στις 9:18 μ.μ.

9.56
Από οτι καταλαβα η επαναπροσληψη των συγκεκριμενων καθαριστριων εγινε με εντολη της Μερκελ για να εμφανιστει σαν αριστερο κομμα ο Συριζα!!
Αυτη τη σκεψη ουτε ο Μαίλης (αυτο το τεραστιο πολιτικο τερας του κκε) θα την εκανε!! υπαρχουν και χειροτερα!
υγ.αφου σε 3 μηνες ζητας τα παντα απο το συριζα να ρωτησω και εγω γιατι το κκε 41 χρονια νομιμο κομμα δεν καταφερε να κανει επανασταση στην Ελλαδα; αν δεν βρεις απαντηση ρωτησε τον Κουτσουμπα!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger