Home » , » "ΠΑΜΕ: Συσπείρωση ή Απομόνωση;"

"ΠΑΜΕ: Συσπείρωση ή Απομόνωση;"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 3 Μαΐου 2015 | 3:33 μ.μ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΡΙΚΑΣ  

Αγαπητοί συναγωνιστές

Με το σημείωμά μου αυτό ήθελα να σας πληροφορήσω για το βιβλίο μου «ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ : ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ή ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ;» που ήδη κυκλοφορεί στα κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα βιωματικό σύγγραμμα, στο οποίο προσπάθησα να αποδώσω με αυθεντικό τρόπο γεγονότα και καταστάσεις, που έζησα ο ίδιος, αφού όλον τον χρόνο μου, όλα αυτά τα χρόνια  στα οποία αναφέρομαι, τον αφιέρωσα στην υπηρεσία του κεντρικού μηχανισμού του ΠΑΜΕ.
Συμμετείχα στην ομάδα που είχε την ευθύνη της Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης του Π.Α.ΜΕ. και στη συνέχεια διατέλεσα μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Καταγράφω με αληθινό και αντικειμενικό τρόπο τα γεγονότα της ίδρυσης και της πορείας του Π.Α.ΜΕ. από τα πρώτα χρόνια.

Η περιγραφή γίνεται με βάση τα προσωπικά μου βιώματα και εμπειρίες.

Το ίδιο επιχειρώ να κάνω και κατά την άσκηση της κριτικής μου τόσο απέναντι σε στελέχη του Π.Α.ΜΕ. και του ΚΚΕ όσο και απέναντι στις ηγεσίες τους, αναδεικνύοντας τα λάθη και τα φαινόμενα «σεχταρισμού» και «απομονωτισμού».

Βασικός μου στόχος μου είναι να συμβάλλω σ’ έναν αληθινό διάλογο που θα βοηθήσει στην αναζωογόνηση του εργατικού κινήματος και την αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων.

Η ενέργειά μου αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, αντιμετωπίζεται από το ΚΚΕ ως εχθρική και «χαφιεδίστικη» πράξη.

Περισσότερα στοιχεία μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Θα σας ήμουν ευγνώμων για τη στήριξη αυτής της προσπάθειάς μου.

Σας ευχαριστώ

Γεώργιος Κρίκας
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 95 σχόλια

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2015 στις 4:46 μ.μ.

Προς το ΒΚ: Μήπως θα έπρεπε να προστατευτεί το εν λόγω άτομο και να αφαιρεθούν από τη δημοσίευση τα τηλέφωνα του; Κρίμα είναι να του κάνει φάρσες ο πάσα ένας.

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2015 στις 6:54 μ.μ.

Βιλβιο με την αυτοκριτικη σου και τα λαθη σου ποτε θας γραψεις κ. Κρικα ?????

Mε αντικειμενικοτητα και αληθινο τροπο.

3 Μαΐου 2015 στις 8:03 μ.μ.

Δεν είναι στις προθέσεις μας κανενός είδους λογοκρισία. Δεν θα επιτρέψουμε όμως σε ανώνυμους να καταθέτουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε ένα επώνυμο επιστολογράφο μας.

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2015 στις 9:36 μ.μ.

"Καταγράφω με αληθινό και αντικειμενικό τρόπο τα γεγονότα της ίδρυσης και της πορείας του Π.Α.ΜΕ"
"Η περιγραφή γίνεται με βάση τα προσωπικά μου βιώματα και εμπειρίες" =
Απλά φαιδρός!
Και επιμένω στο μύθο του Αισώπου: Η αλεπού που της κόπηκε η ουρά!

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2015 στις 9:48 μ.μ.

καλή δύναμη εύχομαι κύριε Κρίκα.

Ελπίζω το θάρρος να γράφετε την γνώμη σας, να μην σας βγει ξυνο από τους φανατισμένους υπερορθόδοξους του γνωστου ιερατείου.

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2015 στις 10:05 μ.μ.

Με τα απο 16 που συμμετειχε στο ΠΑΜΕ ,θυμηθηκε να ασκησει κριτικη,να γραψει βιβλιο,
Και ολος συμπτωματικα οταν αποχωρησε.....ΤΥΧΑΙΟ ;;;;; OXI λογικα,

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2015 στις 10:35 μ.μ.

Καθόλου τυχαίο. Μνημόνιο έρχεται με νεα μέτρα σφαγής του λαού οι λαικές αντιδράσεις σίγουρες πρέπει να πέσει λάσπη στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ.Απόλυτα φυσιολογικό ετσι γίνεται πάντα

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2015 στις 11:02 μ.μ.

Καλά τι σας κάνει εντύπωση? Ότι το ΚΚΕ έχει βάλει τους τραμπούκους του να επιτεθούν σε κάποιον που έχει αντίθετη άποψη;
Μα έχει τεράστια εμπειρία σε αυτά το ΚΚΕ. Άλλωστε και εδώ στο ΒΚ βλέπουμε πως αντιδρουν οι χουλιγκάνοι οπαδοί του.

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2015 στις 11:18 μ.μ.

11.02 Πες μας καλύτερα κάτι για το νέο μνημόνιο και τις 2 π.ν.π και ασε την Αντικομμουνιστική λάσπη. Δεν θα σας σώσει. Νέα μέτρα σφαγης του λαού έρχονται.

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2015 στις 11:19 μ.μ.

Φυσικά και δεν είναι τυχαίο 10,05.
Ήταν ποτέ δυνατόν να γράψει κριτική για το ΠΑΜΕ ενώ θα ήταν μέσα στο ΠΑΜΕ;
Τα ξέρεις κι από άλλους αυτά τα δημοκρατικά μέσα στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ; Άμα είναι να μας δείξεις 2-3 βιβλία διαφωνούντων που είναι μέλη.

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2015 στις 12:04 π.μ.

10.35
Που το ξερεις οτι ριχνει λασπη στο ΠΑΜΕ;διαβασες το βιβλιο ή ετσι σου ειπαν να παπαγαλιζεις οι καθοδηγηταδες σου;
Ενα ειναι το προβλημα και λεγεται "δημοκρατικος συγκεντρωτισμος". Που σημαινει οτι η γραμμη αποφασιζεται απο την πλειοψηφια και οι υπολοιποι πρεπει να το βουλωνουν, να κανουν μοκο και ας βλεπουνε οτι πανε στο γκρεμο.
Ποιο βιβλιο να γραψει λοιπον οταν ειναι στο ΠΑΜΕ; Μας δουλευεις; Αν τολμουσε θα ακολουθουσε διαγραφη, απαξιωση, βρισιμο και παλι καλα που δεν υπαρχει και η ΟΠΛΑ να λεει.

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2015 στις 12:04 π.μ.

11.19 Μη πετάς την Μπάλα στην εξέδρα. Για το νέο μνημόνιο πες μας και για τις Π.Ν.Π. αυτά απασχολούνε τον λαο και όχι η λασπη σας

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2015 στις 12:54 π.μ.

Ειμαι 10 χρόνια μέλος του ΠΑΜΕ χωρίς να έχω καμμία σχέση με το ΚΚΕ και ούτε μου το ζήτησε κανείς. Παλεύουμε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα σε ταξική βάση. Ολα αυτά που ακούμε είναι τρίχες με μοναδικό σκοπό την αβάντα στο σύριζα και στο νέο έγκλημα που ετοιμάζει. Δεν μασάμε οσο λάσπη και να πετάξει ο Βούρκος.

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2015 στις 1:00 π.μ.

Ποιός διαφημίζει προλογίζοντας το βιβλίο του κομμουνισταρά Κρίκα.Μα φυσικά το συγκρότημα λαμπράκη μέσο της στήλης στο βήμα του γνωστού αρχιερέα κουκουεδολόγου Λ.Σταυρόπουλου.
https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=_JNGVYvyJI2VaoeUgdgL&url=http://www.tovima.gr/politics/article/%3Faid%3D685812&ved=0CCEQFjAC&usg=AFQjCNEniOyLH9Z1JckI--TbJGdksy2ovQ
Με μια απλή ανάγνωση του γίνεται απόλυτα σαφές απο που πέρνουν γραμμη τα όρνεα του συριζα και πόσο χρήσιμοι είναι οι πρώην του τύπου κρίκα στο σύστημα που τους σιτίζει.

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2015 στις 1:48 π.μ.

Απο Συνάδελφο στην δουλειά έμαθα για την ανάρτηση και δεν πίστευα στα μάτια μου για το θράσος. Το ΠΑΜΕ και οι Κομμουνιστές σταθήκανε δίπλα μας κάθε φορά που είχαμε προβλημα με την εργοδοσία. Τους εκτιμώ ιδιαίτερα για τους αγώνες του και την ανιδιοτέλεια που έχουνε. Ευτυχώς που υπάρχει το ΠΑΜΕ.

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2015 στις 7:28 π.μ.

3 χρόνια είμαι μαζί με το ΠΑΜΕ. Δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην είναι δίπλα στον λαό. Και να μην υπήρχε έπρεπε να το φτιάξουμε.

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2015 στις 10:01 π.μ.

Απόλυτα φυσιολογική ολη αυτή η Αντικομμουνιστική Λύσσα. Η Αθλια συγκυβέρνηση σύριζα με τους Φασίστες του Καμμένου αντι να σκίσει το μνημόνιο όπως έλεγε υπόγραψε καινούργιο με νέα μέτρα σφαγής του λαού. Χαρίζει φορολογικά πρόστιμα σε Λαθρέμπορους κλέβει τα Ασφαλιστικά ταμεία. Μπροστά σε αυτό το αισχος προσπαθούνε να χτυπήσουνε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ προκειμένου να μην υπάρχει καμμία αντίσταση. Πάντα ο Καπιταλισμός βάζει μπροστά ΤΑΞΙΚΑ ΝΑΥΑΓΙΑ τα οποία Σιτίζει. Συνεχίζουμε αταλάντευτα μπροστα. Σε κυβέρνηση με τους καπιταλιστές στην εξουσία δεν μπαίνουμε και ας χτυηθούνε κάτω. Το Γλέντι τώρα ξεκίνησε. Εδώ θα τα πληρώσουνε όλα.

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2015 στις 10:21 π.μ.

Σεχταρισμός είναι σύμφωνα με τον ΛΕΝΙΝ οταν δεν συμμετέχεις στο Αστικο Κοινοβούλιο και στα αντιδραστικά Συνδικάτα. Να θυμίσω οτι έχουμε Καπιταλισμό στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο και όχι Φεουδαρχία. Σε καμμία περίπτωση δεν είναι Σεχταρισμός οι Ταξικές δυνάμεις να είναι ξεχωριστά απο τη Εργατική Αριστοκρατία παλιά και νέα. Και κάποια στιγμή πρέπει να μας πείτε αν είμαστε με τον ΣΤΑΛΙΝ η με τον τροτσκι.

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2015 στις 10:31 π.μ.

Μίλάμε για πολλά γέλια με τα χάλια ορισμένων. Το μοναδικό στήριγμα που έχουμε είναι το ΠΑΜΕ στήριγμα σε κάθε αγώνα. Αν κάποιος κουράστηκε είναι φυσιολογικό να πάει σπίτι του. Καμμία Παρεξήγηση. Το να προσπαθείς να χτυπήσεις το ΠΑΜΕ που συμετέχουμε και άνθρωποι χωρίς να είμαστε Κομμουνιστές για να έχεις προσωπικά οφέλη είναι κατάπτυστο. Ταυτόχρονα δείχνει οτι είναι στον σωστό δρόμο.

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2015 στις 12:54 μ.μ.

νομιζω ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ και ενα σχολιο να εγραφες θα εκανες την φιγουρα σου, δεν χρειαζεται να επαναλαμβανεσαι με ανουσια τσιτατα.

Αυτο ειναι που με ενοχλει στο σημερινο ΚΚΕ, οτι ολοι κανουν επιδειξη γνωσεων και εκ του ασφαλους αναλυση για το τι εγινε το 1936,το 1944, το 1956, αλλα για το 2015 καμια ουσιαστικη προταση και καμια αντιδραση. Παρελαση ομονοια -συνταγμα, φεστιβαλ, μουσικη , εκδρομουλες και λαικο γλεντι. Με τις υγειες σας.

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2015 στις 2:59 μ.μ.

"Παρελαση ομονοια -συνταγμα, φεστιβαλ, μουσικη , εκδρομουλες και λαικο γλεντι. "


Απο οτι αντιλαμβανομαι 12;54 εχεις παρει το οπλο και μας γραφει απο το βουνο μεσω WI-FI....με τις υγειες σου.

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2015 στις 3:31 μ.μ.

12.54 Η Πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ είναι πολύ συγκεκριμένη.Παλεύουμε μέσα απο το ΠΑΜΕ για την ενίσχυση της Ταξικής Ενότητας και Ενίχυση της Λαικης Συμμαχίας να Φρενάρουμε τα χειρότερα που έρχονται με το νέο μνημόνιο με στόχο τα μέσα παραγωγής να τα πάρει η έργατική τάξη. Αυτο ούτε έγινε ούτε θα γίνει ποτέ με κυβέρνηση μέσα στον Καπιταλισμό.

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2015 στις 10:25 π.μ.

2.59
Ενώ εσύ δεν πληρώνεις εδώ και χρόνια εφορία, τέλη, ΔΕΗ, γεινκά τίποτα που προέρχεται από το Αστικό Κράτος και κάνεις ασκήσεις επιβίωσης στη Πίνδο προετοιμαζόμενος για το προλεταριακό κίνημα που ξεσπάει σε λίγες μέρες με μπροστάρη το ΚΚΕ (ΠΑΜΕ).
Ρε δε ΠΑΜΕ καλά............

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2015 στις 12:42 μ.μ.

Μετά απο το χθεσινό γλύψιμο του εκπροσώπου του κκε στον Κατρούγκαλο μιλάμε για απομόνωση? Χώρια οι ύμνοι στις αποφάσεις της αστικής δικαιοσύνης. Φαίνεται πως όταν δικαιώνουν τα δικαστήρια τα "δικά μας παιδιά" παύει ο ταξικός χαρακτήρας της δικαιοσύνης. Λέξη δεν βρηκε να πει το κκε για το 12% του εργολάβου διορισμών ή για τα κριτήρια με τα οποία "δικαιώνουν" τα αστικά δικαστήρια τους "συμβασιούχους του παραθύρου" (τα οποία το γραφειοκρατικό κκε τα θεωρεί τμήμα της εργατικής τάξης, αυτα που πατήσαν επι πτωμάτων για μια θεσούλα ή ακόμη πλήρωσαν και μπαχτσίσι σε κάποιον πολιτευτή). Και καθως ο Κατρούγκαλος είπε ότι θα ακολουθησουν και αλλες δικαιώσεις μάλλον υπάρχει υπόγεια συμφωνια για τοποθετήσεις κνιτών στον κρατικό μηχανισμό. Για τους υπόλοιπους απολυμένους του δημοσιόυ το κκε κουβέντα δεν είπε. Για τους ΙΔΟΧ του ΑΣΕΠ και της Διαύγειας ούτε λέξη. Βέβαια το ΑΣΕΠ ώς ανεξάρτητη αρχή είναι το μακρύ χέρι του αστικού κράτους και οι μπολσεβίκοι του Περισσού το εξορκίζουν. Στην αστική δικαιοσύνη όμως βαράνε προσοχές.

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2015 στις 4:26 μ.μ.

Κύριε Κρίκα, θα σας πιστεψω όταν θα δώσετε το κινητό σας στην αστυνομία ώστε να αποδειχτεί ότι όντως έχετε λάβει τέτοια απειλητικά τηλεφωνήματα και να αποδειχτεί κι από ΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΛΑΒΑΤΕ. Μέχρι τότε τα μου είπε ο τάδε αυτό κι ο δείνα εκείνο είναι κουραφέξαλα. Τα 'χουμε ακούσει κι από άλλους πιο γνωστούς (βλ. Βρούτσης που δήθεν του σπάσανε τις καρέκλες στο υπουργείο).

Αν θα αγοράσω το βιβλίο σας; ΄Οχι βέβαια. Θα το αγοράσουν όμως μπόλικοι απ' τον σύριζα και την Ανταρσύα. Ευαγγέλιο θα το κάνουνε. Θα τους χρειαστεί για να ξεσπάσουν την λύσσα τους επάνω στο ΚΚΕ και στο λαό. ΄Αξιος ο μισθός σας λοιπόν.

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2015 στις 5:16 μ.μ.

@5 Μαΐου 2015 - 12:42 μ.μ
Καλά μεγάλε εσύ ξέρεις πολλά. Γιατί δε γράφεις κι εσύ ένα βιβλίο; ΄Η μήπως έχεις ήδη γράψει; Μη φοβάσαι. Απλώς χρειάζεται να γράψεις εναντίον του ΚΚΕ και θα φροντίσουν πολλοί να το διαφημίσουν. Δε θα χρειαστεί να παραθέσεις στοιχεία κι αποδείξεις στο βιβλίο σου.

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2015 στις 5:19 μ.μ.

Κε Κρίκα εγώ το βιβλίο σας θα πάω να το πάρω απ' τον Ιανό που το έχει και σε έκπτωση.
https://www.ianos.gr/person/krikas-georgios-0306235.html

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2015 στις 8:37 μ.μ.

Αυτοί που με την τακτική τους έδωσαν τον μισό κόσμο του ΚΚΕ στον Σύριζα θα απολογηθούν ποτέ? Θα απολογηθούν ποτέ που ενώ ο κόσμος ήταν στους δρόμους γύρισε στα σπίτια του και παρακαλάει τον Σύριζα να του δώσει κάνει ψίχουλο. Η άθλια κ προδοτική ηγεσία του ΚΚΕ στέλνει στον τάφο το πιο ιστορικό κόμμα μαζί και τις ελπίδες του λαού, μαζί και το όρμα του σοσιαλισμού. Το 19ο συνέδριο είναι για γέλια..ο σεχταρισμός και ο αριστερός οπορτουνισμός σε όλο του το μεγαλείο. Μπράβο στον κ.Κρίκα που είχε το θάρρος. Η σύγκρουση με τους αντικομμουνιστές της ηγεσίας είναι αναπόφευκτη.

Ανώνυμος
6 Μαΐου 2015 στις 2:41 μ.μ.

Δυστυχώς το ΚΚΕ από εκεί που σοσιαλδημοκράτιζε όλο το χρονικό διάστημα από΄το '74 έως και το '91, μετά το γύρισε τούμπα: Στον υστερικό σεχταρισμό και τον σταλινισμό.

Δεν πρόκειται για προδοσία όπως πιστεύουν ορισμένοι σύντροφοι: Πρόκειται απλώς, για μια καταστροφική στρατηγική πολιτική επιλογή. Οπως μετά το ΄74 το ΚΚΕ εντάχθηκε ομαλά στο καθεστώς της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και ΔΕΝ την αμφισβήτησε ποτέ ίσαμε τώρα, έτσι και σήμερα το ΚΚΕ εξακολουθεί να είναι ομαλά ενταγμένο στους θεσμούς της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας! Αυτό που έχει αλλάξει από το '91 και δώθε, είναι πως το ΚΚΕ έχει αποκτήσει υστερικό σεχταρισμό, μια επαναστατική φρασεολογία στα λόγια και μια ελάχιστη αριστερή στροφή στην πράξη! Τπτ περισσότερο και τπτ λιγότερο.

Εάν για παράδειγμα το ΚΚΕ θέλει ουσιαστικη ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, θα έπρεπε μαζί με τις υπόλοιπες ταξικές πολιτικές δυνάμεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ, υπόλοιπη αντικαπιταλιστική αριστερά, αναρχοσυνδικαλιστικές συλλογικότητες κλπ) να συμφωνήσουν στην ανάγκη ευρύτερου ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ πρωτοβάθμιων σωματείων! Θα έπρεπε να κάνουν οι δυνάμεις αυτές, προσπάθεια για κοινή δράση και όσον αφορά το χτίσιμο ταξικών σωματείων εκεί όπου ΔΕΝ υπάρχουν σωματεία.

Θα έπρεπε να πρωτοστατούν ΟΛΕΣ οι ταξικές δυνάμεις στην μαζική και δημοκρατική λειτουργία των σωματείων και όχι να αναλώνεται το ΠΑΜΕ σε ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον ΟΛΩΝ των υπόλοιπων ταξικών πολιτικών δυνάμεων.

Αντιθέτως, το ΠΑΜΕ είναι απλώς ένα άλλο κομματικό μόρφωμα του ΚΚΕ που συμμετέχουν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, ενώ διοικείται αποκλειστικά από το ΚΚΕ. Τπτ περισσότερο και τπτ λιγότερο από αυτό. ΔΕΝ έχει η εργατιή τάξη αυτό ανάγκη, δλδ το κάθε κόμμα ή όργάνωση να φτιάχνει το δικό της μόρφωμα στο εργατικό κίνημα.. Εχει ανάγκη από μια ουσιαστικά ταξική πολιτική που θα ζωντανέψει τα υπάρχοντα σωματεία και θα φτιάξει καινούργια.

Ανώνυμος
6 Μαΐου 2015 στις 3:14 μ.μ.

Οποιος κομμουνιστής νομίζει πως είναι υπεράνω κριτικής, τότε προσφέρει τις χειρότερες υπηρεσίες στο λαό και την εργατική τάξη!

Δυστυχώς το ΚΚΕ, είτε πριν το '91 με Χαρίλαο ΓΓ, είτε μετά το '91 με Παπαρήγα και Κουτσούμπα ΓΓ, έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό: Σχεδόν πάντα η ουσιαστική και γόνιμη αυτοκριτική ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ από αυτό το κόμμα, ενώ ΚΑΘΕ κριτική που ασκείται στο ΚΚΕ είτε από μέλη του είτε από άλλες κομμουνιστικές οργανώσεις, είναι ύποτπη! Ομως, η αντίληψη αυτή που είχε και έχει το ΚΚΕ, είναι χρεοκοπημένη και αποτυχημένη διαχρονικά!

Οπότε, καλώς έβγαλε το βιβλίο αυτό ο σ/φος Κρίκας! Η κριτική είναι πάντα για καλό είτε αφορά το ΚΚΕ, είτε το ΝΑΡ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την αναρχία κλπ κλπ. Οποιανού δεν του αρέσει, ας ξανασκεφτεί πόσο λάθος κάνει.

Ανώνυμος
6 Μαΐου 2015 στις 7:51 μ.μ.

2.41 Οτι συνέβη στο ΚΚΕ Απο το 1974 μέχρι το 1991 εχει τις ρίζες του στις ιδεολογικές Παρρεκλίσεις λογο των Λαικων Μετώπων του 20ου Συνεδρίου το 1956 που δεν έγινε δυνατόν να αλλάξουνε μετά το 1968 λόγο έλειψης Κ.Ο 1958 1974 Και ΚΝΕ 1943 1968. Μετά το 1991 ξεκίνησε η αποκατάσταση των Επαναστατικών χαραχτηριστικών του Απο το 1996 έχει καταργήσει τα Πολιτικά Μέτωπα Και τα Ενδιάμεσα Στάδια. Το ΠΑΜΕ είναι Ταξικό Μέτωπο και παλεύουμε για την Λαική Συμμαχία με στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού μακριά απο κυβερνήσεις μέσα στον Καπιταλισμό. Η Κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη απο τον απλό κόσμο ωστε να γίνουμε καλύτεροι με βάση την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉ ΜΑΣ για την ανατροπή του Καπιταλισμού.Οσο για τον Αντικομμουνισμό απο τους Οπορτουνιστές η Αντιμετώπιση θα είναι χωρίς έλεος.

Ανώνυμος
6 Μαΐου 2015 στις 7:57 μ.μ.

Σεχταρισμός σύμφωνα με τον ΛΕΝΙΝ είναι όταν το ΚΚ δεν συμμετέχει στο Αστικό Κοινοβούλιο και στα Αντιδραστικά Συνδικάτα. Και να θυμίσω οτι έχουμε Καπιταλισμό στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο και όχι Φεουδαρχία.

Ανώνυμος
6 Μαΐου 2015 στις 9:50 μ.μ.

Για το ΚΚΕ, αντικομμουνισμός είναι ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ασκείται στις επιλογές αυτού του κόμματος. Είτε είναι κριτική απο άλλες κομμουνιστικές οργανώσεις, είτε είναι κριτική εκ δεξιών, ΟΛΑ υατά για το ΚΚΕ είναι αντικομμουνισμός.

Δείτε λοιπόν φίλοι και σύντροφοι αναγνώστες πόσο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ σκέψη έχουν τα μέλη αυτού του κόμματος όπως ο χ ΠΑΝ, Πήτερ ΠΑΝ, antonss κλπ που γράφουν εδώ μέσα..... Δείτε πως έχουν αντικαταστήσει στο μυαλό τους την διαλεκτική, από την θεολογική μανία καταδίωξης που έχουν! Και δείτε στην κατρακύλα των ΚΚΕδων εδώ μέσα τις βαθιές ρίζες που έχει ΓΕΝΙΚΑ στο Κομμουνιστικό κίνημα ο φόβος απέναντι στην κριτική και την αυτοκριτική. Αυτός ο φόβος παλιότερα δημιουργησε στο Κομμουνιστικό Κίνημα παγκόσμια, τραγικές καταστάσεις: Αγωνιστές επί αγωνιστών που ενώ τελικά είχαν δίκιο, κυνηγήθηκαν από τις πλειοψηφίες των ηγεσιών των ΚΚ, συκοφαντήθηκαν, διαγράφηκαν, λοιδορήθηκαν κλπ

Δείτε σε αυτόν τον βαθύ ανορθολογικό/θρησκευτικό φόβο/τρόμο απέναντι στην κριτική, μια εκ των αιτιων με βάση τις οποίες οδηγήθηκε το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα στην ήττα και την κατάρρευση/εξαφάνιση.

Ανώνυμος
6 Μαΐου 2015 στις 10:11 μ.μ.

9;50 Κομμουνιστές που στο Παρελθόν είχανε δίκιο κυνηγήθηκαν οταν στα ΚΚ επικράτησε ο Οπορτουνισμός που σε μια πορεία τα μετέτρεψε σε όχημα της Αντεπανάστασης. Για αυτό και η αντιμετώπιση του Οπορτουνισμού πρέπει να είναι χωρίς έλεος. Η Κριτική απο τον λαό πάντα καλοδεχούμενη. Το ΚΚ οδηγήθηκε στην ανατροπή απο την επικράτηση του Οπορτουνισμού το 1956.

Ξεκάθαρα
7 Μαΐου 2015 στις 12:05 π.μ.

Και προς επιβεβαίωση αυτών που λέει ο 9:50, ας δει κάποιος τις μόνιμα επαναλαμβανόμενες αναρτήσεις του 7:51 και 7:57 που είναι -όπως όλοι έχουν καταλάβει- το ίδιο πρόσωπο (ο γνωστός και ως ΠΑΝαγιώτης) ο οποίος γράφει παντού τα ίδια και τα ίδια αφελή τσιτάτα με την ίδια επωδό:
"Οσο για τον Αντικομμουνισμό απο τους Οπορτουνιστές η Αντιμετώπιση θα είναι χωρίς έλεος. "

Ο εχθρός για το ΚΚΕ δεν είναι πια το Κεφάλαιο.
Εχθρός είναι όποιος του ασκει κριτική που ανακλαστικά τον βαφτίζει "αντικομμουνιστή" και που υπόσχεται πως θα τον αντιμετωπίσει "χωρίς έλεος"
Και ο λόγος απλός:
Το ΚΚΕ δεν το απασχολεί ούτε ο Καπιταλισμός, ούτε το Κεφάλαιο, ούτε τα προβλήματα των μη προνομιούχων.
Το ΚΚΕ ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την επιβίωσή του (ένα ποσοστό από 3 ως 5% του αρκεί) άρα όποιος του κάνει κριτική αντιμετωπίζεται ως προαιώνιος εχθρός.

Αυτό είναι βασικό σύμπτωμα Σεχταρισμού. Ο κατήφορος του πάλαι ποτέ επαναστατικού κόμματος είναι θλιβερός και πολύ ολισθηρός.

κοινός νους
7 Μαΐου 2015 στις 2:06 π.μ.

Μη γελιόμαστε.

Αν το ΚΚΕ είχε σοβαρή και ειλικρινή ηγεσία, θα είχε καταφέρει να είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων και όχι να κάθεται ως παρατηρητής στη γωνία περιμένοντας ζηλόφθονα να επαληθευτούν οι προβλέψεις του για τους οπορτουνιστές.

Αν το ΚΚΕ είχε μια ηγεσία που δε θα νοιαζόταν μόνο για την καρέκλα και το σίγουρο κομματικό μισθό της, θα είχε καλέσει όλες τις αντικαπιταλιστικές δυνάμεις σε συζήτηση και θα προσπαθούσε να χτίσει μια μόνιμη επαφή και συνεργασία σε πολλά ζητήματα. Συνεργασία που, εκ των πραγμάτων, το ΚΚΕ θα είχε τον πρώτο λόγο.

Αν το ΚΚΕ είχε έξυπνη ηγεσία, θα καλούσε σε αυτή τη συμπόρευση και δυνάμεις από το Σύριζα που αυτοαποκαλούνται κομμουνιστικές, όπως για παράδειγμα την ΚΟΕ ή τη ΔΕΑ αλλά ακόμη και την Αριστερή Πλατφόρμα, όχι για να τις ξεβρακώσει όπως φωνάζουν κάποιοι ανόητοι εδώ μέσα που παριστάνουν τους κομμουνιστές και δεν είναι τίποτα περισσότερο από θεατές ενός αγώνα που νομίζουν ότι δεν τους αγγίζει, αλλά για να προκαλέσει ρήξη και να κάνει ένα βήμα προς το στρατηγικό του στόχο.

Αν το ΚΚΕ είχε ανθρώπους που έβλεπαν πέρα από τη μύτη τους, δε θα πούλαγε το ραδιόφωνο και την τηλεόρασή του. Θα μπορούσαν να πουλήσει κτίρια, αλλά τα μέσα προπαγάνδας του δε θα τα πούλαγε ποτέ. Ας μη συζητήσουμε, δε, ότι επρόκειτο για μια συναλλαγή με το πολύ μεγάλο κεφάλαιο που μάλιστα δεν κατονομάζεται.

Ας προσπεράσουμε τα μαυσωλεία του Περισσού και ας δούμε εμείς οι υπόλοιποι τι μπορούμε να κάνουμε. Μπορούμε να συνεργαστούμε όλοι οι υπόλοιποι σε ένα μόνιμο σχήμα, που δε θα περιλαμβάνει διαγκωνισμούς και μικροκομματικές σκοπιμότητες; Μπορούμε να φτιάξουμε μία σοβαρή αντικαπιταλιστική – κομμουνιστική συμμαχία που θα μιλάει στη σημερινή γλώσσα;

Πιστεύω πως η πολιτική συγκυρία είναι ευνοϊκή για αυτό, καθώς βρισκόμαστε σε μια από εκείνες τις καμπές της Ιστορίας που σπάνε οι παλιοί δεσμοί και δημιουργούνται καινούργιοι. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του νεοφιλελευθερισμού βρίσκονται ντροπιασμένοι στη γωνία και η αντικαπιταλιστική αριστερά πρέπει να εκμεταλλευθεί το ευνοϊκό πολιτικό κλίμα

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2015 στις 12:55 μ.μ.

Δυστυχώς οι λέξεις "κριτική" και "αυτοκριτική" ήταν και παραμένουν ουσιαστικά άγνωστες για το κομμουνιστικό κίνημα. Παρόλο που λέγονται σε κάθε συνέδριο, σε κάθε απόφαση της ΚΕ εδώ και 7 δεκαετίες, στην πράξη γέμιζαν και γεμίζουν τρόμο την εκάστοτε πλειοψηφία ενός ΚΚ.

Είτε μέλη, είτε στελέχη πάρα πολλοί κομμουνιστές γαλουχήθηκαν με θεολογικό/θρησκευτικό τρόπο σκέψης: Οι αποφάσεις της εκάστοτε πλειοψηφίας της ΚΕ ήταν και παραμένουν ΥΠΕΡΑΝΩ ΚΡΙΤΙΚΗΣ. Ετσι! Γιατί "το λέει το κόμμα"! Οπου "κόμμα" είναι η εκάστοτε πλειοψηφία της ΚΕ. Η οποία τώρα μπορεί να λέει τα χ κα ιαύριο να λέει τα ψ αντίθετα! Και το ένα είναι σωστό και το άλλο! Και όποιος διαφωνεί με το ένα είναι και όποιος διαφωνεί με την δεύτερη απόφαση που αναιρεί την πρώτη, πάλι είναι χαφιές και προδότης! ΕΤΣΙ λειτουργούσε πάντα σχεδόν και εξακολουθεί να λειτουργεί εσωκομματικά ένα ΚΚ.

Δείτε σε αυτή την οργανωτική αντίληψη που λέει "η ΚΕ ή η ΠΕ είναι το Κόμμα και οι αποφάσεις της είναι υπεράνω οποιασΔήποτε κριτικής" 2 πράγματα:

α. Την ηγεμονία του θεολογικού τρόπου σκέψης σε βάρος της διαλεκτικής. Η ηγεμονία αυτή, χαρακτήρισε σε πολλές περιπτώσεις το κομμουνιστικό κίνημα, ήδη από τη δεκαετία του '30 ώς και σήμερα.
β. Μια βασική αιτία για την κρίση, την ήττα και την κατάρρευση του κομμουνιστικού κινήματος διεθνώς.

Μια βασική πρόταση ανάσχεσης της ηγεμονίας του θεολογικού τρόπου σκέψης όσον αφορά την πολιτική/οργανωτική αντίληψη του κκ, είναι το να κατεβαίνουν πλατφόρμες ισοτιμα με τις θέσεις της ΚΕ ή της Π.Ε., σε όλη την κλιμακα της οργάνωσης, και να συζητώνται οι διαφορετικές προσσεγγίσεις για οποιοδήποτε θέμα, ΧΩΡΙΣ υστερίες, ταλιμπανισμούς κλπ. Οι πλατφόρμες να καταλήγουν στο συνέδριο και ή να μπαίνουν όλες μαζί στη διαδικασία της ψηφοφορίας, ή εάν το επιθυμούν τα μέλη μιας πλατφόρμας, να αποτελούν κείμενα συμβολής στο υπάρχον κείμενο της ΠΕ ή της ΚΕ.

Ετσι λειτουργεί πχ το ΝΑΡ με όλα του τα στραβά και τις ανεπάρκειες και αυτή η λειτουργία αν μη τι άλλο το έχει βοηθήσει στο να παράξει αφενός σύγχρονες μαρξιστικές αναλύσεις που πηγαίνουν ένα ουσιαστικό βήμα μπροστά το Κομμουνιστικό κίνημα της χώρας μας και αφετέρου στο να συμβάλλει στην αναζήτηση ενός μοντέλου οργανωτικής λειτουργίας που να εξασφαλίζει τόσο την ουσιαστική δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων, όσο και στην αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή τους.

Εν κατακλείδι, αντιγράφω από τον "κοινός νους":

"...Ας προσπεράσουμε τα μαυσωλεία του Περισσού και ας δούμε εμείς οι υπόλοιποι τι μπορούμε να κάνουμε. Μπορούμε να συνεργαστούμε όλοι οι υπόλοιποι σε ένα μόνιμο σχήμα, που δε θα περιλαμβάνει διαγκωνισμούς και μικροκομματικές σκοπιμότητες; Μπορούμε να φτιάξουμε μία σοβαρή αντικαπιταλιστική – κομμουνιστική συμμαχία που θα μιλάει στη σημερινή γλώσσα;

Πιστεύω πως η πολιτική συγκυρία είναι ευνοϊκή για αυτό, καθώς βρισκόμαστε σε μια από εκείνες τις καμπές της Ιστορίας που σπάνε οι παλιοί δεσμοί και δημιουργούνται καινούργιοι. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του νεοφιλελευθερισμού βρίσκονται ντροπιασμένοι στη γωνία και η αντικαπιταλιστική αριστερά πρέπει να εκμεταλλευθεί το ευνοϊκό πολιτικό κλίμα".

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2015 στις 2:30 μ.μ.

2.06 Πες μας κάτι για το νέο μνημόνιο που έρχεται και άσε τα Οπορτουνιστικά αναχώμτα. Δεν τσιμπάμε με τίποτα.

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2015 στις 2:50 μ.μ.

Προς κοινός νους 7 Μαΐου 2015 - 2:06 π.μ.
Συγχωροχάρτια» προσφέρει ο Πάπας για οπορτουνιστές Οι οπορτουνιστές δεν μπορεί να γίνουν επαναστάτες, με τίποτα.
Οι επαναστάτες δυστυχώς γίνονται και οπορτουνιστές, το αντίθετο όμως δεν γίνεται

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2015 στις 2:52 μ.μ.

2.06 Εκτός απο τον Νεοφιλελευθερισμό υπάρχει Σοσιαλδημοκρατία Οπορτουνισμος Φασισμός. Ολα γνήσια παιδιά του Καπιταλισμού Πες μας κάτι και για αυτά

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2015 στις 3:20 μ.μ.

Aπ' ό,τι φαίνεται έρχεται συμφωνία μεταξύ της Πρώτης φοράς αριστερά κυβέρνησης και των δανειστών. Και σ' αυτήν θα αναφέρονται και στις ροζουλί γραμμές της κυβέρνησης -εργασιακό και ασφαλιστικό- ο ΕΝΦΙΑ μένει, ενιαίος ΦΠΑ ακόμη και για τρόφιμα και φάρμακα, ιδιωτικοποιήσεις στο φούλ, δε θα υπάρχει προστασία απ' τις κατασχέσεις, αλλά.... ΣΩΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Δόξα τω Θεω θα μπορούν πάλι οι πλούσιοι να δανειστούν -δανεικά κι αγύριστα - και μετά εμείς ο φτωχός λαός θα έχουμε την μέγιστη τιμή να χρωστάμε αυτά που δεν δανειστήκαμε.

Και ξαφνικά τι γίνεται; Μπόλικος αντικομμουνισμός απ' τα στελεχη της κυβέρνησης, και βιβλία. Βιβλία που κατηγορούν το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Και τρίβουν τα χέρια τους βιβλιοπωλεία σαν τον Ιανό -τον ΠΟΛΫ ΓΝΩΣΤΟ- και αυτά τα βιβλία τα δίνουν και με εκπτωση. Κι ένας κύριος Κρίκας που αν στο σημείωμά του μας έλεγε και πού ήταν συνδικαλιστής τόσα χρόνια, και πόσα έχει προσφέρει ίσως να μας βοηθούσε, γιατί το ίντερνετ δε μας βοηθάει καθόλου. Ούτε που αναφέρεται τίποτα για τον κ. Κρίκα.

΄Οταν κάτι τέτοια βιβλία γίνονται η βολή των βολεμένων.

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2015 στις 3:32 μ.μ.

Συμφωνώ με τον 2.06 και καλώ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ, ΜΑΡΣ, ΣΧΕΔΙΟ Β, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΟΕ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΑ ΣΥΡΙΖΑ , να μαζευτείτε στα γραφεία ενός από σας και να συζητάτε ώσπου να συμφωνήσετε σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα. Τώρα αυτό θα γίνει σε ένα χρόνο, σε δύο χρόνια σε πέντε χρόνια; Δεν έχει σημασία το παν είναι η συζήτηση. Κι αν καταλήξετε να αφήσετε να βγει λευκός καπνός- ε, καλά αν δεν έχετε λευκό βάλτε μαύρο- απ' την καμινάδα σας. Να ξέρουμε ότι habemous συμφωνία.
Τώρα αν στο μεταξύ διαλυθείτε; Κανείς δεν θα το καταλαβει μη φοβάστε. Ούτε θα δώσει σημασία. Εχουμε το ΚΚΕ που πλέον δεν πέφτει σε παγίδες ψευτοδιαλόγων και ψευτοσυμμαχιών.
΄Αντε ντε, συγκεντρωθείτε να συζητήσετε.....

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2015 στις 6:30 μ.μ.

12.55 Μη παιδεύεις τον ευατό σου. Σε ΚΚ Πλατφόρμες δεν μπορεί να υπάρξουνε γιατί βάζεις τον Ταξικό εχθρό μέσα. Πρέπει να έχει Δημοκρατικό Συγκεντρωτισμό και Σιδερένια Πειθαρχία με έπαγρύπνηση και ανελέητο πόλεμο στον οπορτουνισμό

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2015 στις 9:04 μ.μ.

Κι εγώ υποστηρίζω το ΚΚΕ σύντροφε 7.51 και 6.30, αλλά δεν καταλαβαίνω το εξής.
Λες ότι "η Αντιμετώπιση (εννοείς του οπορτουνισμού) θα είναι χωρίς έλεος" και όρι χρειάζεται "έπαγρύπνηση και ανελέητο πόλεμο στον οπορτουνισμό".
Άρα ο Φύσσας που δεν ήταν ΚΚΕ αλλά εξωκοινοβουλευτικός δηλαδή Οπορτουνιστής, θα πρέπει να αντιμετωπίζονταν χωρίς έλεος και με ανελέητο πόλεμο όπως ακριβώς έπραξε η ΧΑ;
Καταλαβαίνω σωστά ότι επικροτείς;

κοινός νους
7 Μαΐου 2015 στις 10:44 μ.μ.

@3.32

Ευτυχώς που το ΚΚΕ δεν πέφτει σε παγίδες ψευτοδιαλόγων και ψευτοσυμμαχιών και δε χάνει το χρόνο του με αυτά. Να υποθέσω δηλαδή ότι θα κάνει ΚΑΤΙ; και αν ναι, ΤΙ και ΠΟΤΕ;

Θα καταθέτει σχέδια νόμου στη Βουλή; Θα ψηφίζει στις τροπολογίες; Θα κάνει την τρίμηνη παρέλαση του ΠΑΜΕ; Και μέχρι τότε θα καμώνεται το επαναστατικό κόμμα κατηγορώντας ΟΛΟΥΣ τους άλλους ως οπορτουνιστές; Έλεος, σύντροφοι. Κοιταχτείτε και λίγο στον καθρέφτη

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2015 στις 11:32 μ.μ.

΄Οταν μιλάει το ΚΚΕ για αντιμετώπιση δεν εννοεί τη βιολογική εξαφάνιση του άλλου . Δηλαδή να τον σκοτώσει. Μιλάει για αντιμετώπιση με επιχειρήματα και δείχνοντας στον κόσμο το τι πραγματικά πρεσβεύει και τι επιδιώκει ο οπορτουνισμός. Οπότε είναι λαθροχειρία τουλάχιστον να συγκρίνεις τους κομμουνιστές με τους ΧΑυγίτες. Κρίμα που κάποιοι παριστάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν. Αλλά μάλλον τους βολεύει ετσι.

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 8:45 π.μ.

@
κοινός νους
7 Μαΐου 2015 - 10:44 μ.μ

Μεγάλε αν κάποιος είναι στους δρόμους και καλεί τον λαό να παλεψει αυτός είναι το ΚΚΕ. Και για τους συνταξιούχους και για την υγεία και για τα μνημόνια. Δεν είδα εγώ αλλους να κάνουν τόσες πολλές εκδηλώσεις και πορείες όπως το ΚΚΕ. (Οπότε αυτό για το τρίμηνο, κοίτα στον καθρέφτη και πες το στον εαυτό σου και τους συντρόφους σου).
Αν κάποιος δεν έσπειρε αυταπάτες στο λαό λέγοντάς του ότι είναι πολύ καλό που πρώτη φορά αριστερή (!!!!) κυβέρνηση υπάρχει στην Ελλάδα αυτός είναι το ΚΚΕ. Ούτε δέχτηκε να γίνει ουρίτσα του σύριζα στις "αυθόρμητες" διαδηλώσεις που και "αυθόρμητα" ξεφούσκωσαν πηγαίνοντας να χειροκροτήσει την κυβέρνηση.
Τώρα εσείς διαφωνείτε με την πρόταση εξουσίας που βάζει το ΚΚΕ. Δικαίωμά σας. Αυτοκολακεύεστε όμως αν πιστεύετε ότι θα κάνει πίσω το ΚΚΕ απ' αυτήν γιατί δεν γουστάρετε εσείς.
Οπότε εσείς κάντε το δικό σας, συναντηθείτε, συζητήστε και αποδείξτε μας ότι έχετε τη σωστή πρόταση βάζοντάς την στο λαό και στηρίζοντάς την . Κι ας αποδειχτεί αν είναι καλύτερη. Στους δρόμους και στον αγώνα, όχι στο ίντερνετ.

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 10:22 π.μ.

Δεν διαφωνώ σύντροφε 11:32.
Αφού όμως ο Φύσσας ήταν ένας βρωμερός Οπορτουνιστής που πρέπει να αντιμετωπιστεί ανελέητα και σκληρά από το ΚΚΕ και την εργατική τάξη, τότε θα πρέπει να πούμε ανοιχτά στο κόσμο ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν μια ενδοκαπιταλιστική υπόθεση μεταξύ εχθρών του λαϊκού κινήματος, δηλαδή μεταξύ των λακέδων της Αστικής τάξης των Οπορτουνιστών και Φασιστών.
Οι Οπορτουνιστές και οι Φασίστες είναι προϊόντα του Καπιταλισμού και αντίπαλοι του κινήματος.
Να μάθει ο κόσμος την αλήθεια χωρίς φτιασιδώματα για να μην δημιουργούνται αυταπάτες.

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 12:00 μ.μ.

Όταν μέλη του ΚΚΕ δηλώνουν πως "...η αντιμετώπιση του οπορτουνισμού θα είναι χωρίς έλεος", ΔΗΛΩΝΟΥΝ με σαφήνεια πως το ΚΚΕ κάνει καθαρό το εξής:

α. ΟΛΟΙ οι άλλοι κομμουνιστές, αριστεροί και αναρχικοί είναι οπορτουνιστές και
β. ΟΛΟΙ αυτοί, θα αντιμετωπιστούν από το ΚΚΕ χωρίς έλεος!

Είναι πολύ σαφής και καθαρή η δήλωση του ΚΚΕ. Και "χωρίς έλεος" σημαίνει τόσο την πολιτική όσο ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ εξαφάνιση των υπόλοιπων κομμουνιστών, αριστερών και των αναρχικών, από το ΚΚΕ.

Τι δεν καταλαβαίνεις;

ΕΤΣΙ θεωρεί το ΚΚΕ τον σοσιαλισμό: ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ τον λόγο έχει ως πρότυπο τις χώρες του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ. Στις χώρες αυτές ΕΤΣΙ αντιμετώπιζαν τα κυβερνητικά ΚΚ τους υπόλοιπους κομμουνιστές, αριστερούς και αναρχικούς, όπως και τα διαφωνούντα μέλη και στελέχη των ΚΚ: Με πολιτική και βιολογική εξόντωση.

Μα και στην ιστορία του ΚΚΕ, πόσοι άλλοι κομμουνιστές (όπως οι τροτσκιστές) εξοντώθηκαν από το ΚΚΕ; Αρκετοί. Πόσα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ υπέστησαν από την κάθε φορά πλειοψηφούσα τάση στην ηγεσία, διωγμούς (βλ. ανατολικές χώρες) που έφταναν μέχρι και την βιολογικήεξόντωση; ΑΡΚΕΤΟΙ. Και σήμερα: ΠΩΣ αντιμετωπίζει το ΚΚΕ άλλες κομμουνιστικές οργανώσεις όπως πχ το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

Η αντίληψη που είχε και έχει το ΚΚΕ για την οργανωτική λειτουργία και την σχέση πλειοψηφίας/μειοψηφίας, είναι βαθιά θρησκευτική και μισσαλόδοξη και εν τέλει αποτυχημένη. Δεν προάγει την ταξική κα ικοινωνική χειραφέτηση των καταπιεσμένων. Αντιθέτως, η αντίληψη που έχει το ΚΚΕ για αυτά τα ζητήματα, προάγει και συγκροτεί το πλαίσιο για την παγίωση της εξουσίας της κομματικής/κρατικής γραφειοκρατίας σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού.

Οσο και αν είναι αναγκαία -που δυστυχώς είναι- η ύπαρξη μιας κάποιας γραφειοκρατίας στις συνθήκες της μετάβασης από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό/κομμουνισμό, άλλο τόσο είναι αναγκαία και η αντίθετη τάση: Αυτή της διαρκούς ΜΕΙΟΥΜΕΝΗΣ ανάγκης για την ύπαρξη της γραφειοκρατίας.

Σε αυτό το τόσο κομβικό ζήτημα, η αντίληψη του ΚΚΕ παίρνει ΜΗΔΕΝ ή/και ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, διότι ακριβώς ΕΝΙΣΧΥΕΙ αντί να μειώνει την ύπαρξη της γραφειοκρατίας.

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 2:38 μ.μ.

Τα πράγματα είναι Πεντακάθαρα. Ο Οπορτουνισμός δεν αποτελεί διαφορετική άποψη μέσα στο ΚΚ. Απο το 1914 αποτελεί ανοιχτά Αντεπαναστατική Δύναμη στην υπηρεσία του Καπιταλισμού που τους Γέννησε. Στο 1.Π.Π οδήγησε τους λαούς στην αγκαλιά του Καπιταλισμού πνίγοντας στο αίμα όλες τις Επαναστάσεις στην Ευρώπη το 1918. Βοηθήσανε με νύχια και με δόντια την άνοδο του Χίτλερ και στο 2ο Π.Π εγκλοβίσανε τους λαούς μέσω των Λαικών Μετώπων στον Καπιταλισμο. Και το 1956 οταν επικράτησε στην ΕΣΣΔ μετέτρεψε σταδιακά τα ΚΚ σε όχημα της Αντεπανάστασης. Αποτελεί Καρκίνωμα μέσα στο ΚΚ και η Συντριβεί του πρέπει να είναι πρώτη Προτεραιότητα. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ.

κοινός νους
8 Μαΐου 2015 στις 2:52 μ.μ.

@8.45

Δυστυχώς, το μεγάλο πρόβλημα με το ΚΚΕ δεν είναι ότι είναι άχρηστο, ούτε γραφειοκρατικό, ούτε αρτηριοσκληρωτικό,ούτε ότι δεν κάνει λιτανείες. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αυτό που προτείνει είναι το παταγωδώς αποτυχημένο πείραμα του ανύπαρκτου, που κατά την κατάρρευσή του δε βρήκε ούτε καν ελάχιστους ανθρώπους να το υπερασπιστούν. Και δεν είναι μόνο οι θετικές του αναφορές στη χειρότερη περίοδο του ανύπαρκτου, δηλαδή του σταλινισμού. Το νιώθεις, βλέποντας τους εκπροσώπους του και ακούγοντάς τους. Μηχανάκια προγραμματισμένα να παίζουν την ίδια μονότονη κασέτα, δίχως φαντασία, δίχως χιούμορ, άκαμπτοι, άοσμοι, άχρωμοι και άγευστοι. Και όσο πιο άχρωμος είναι κανείς από αυτούς, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να προωθηθεί στην ηγεσία του Κόμματος, βλέπε Παπαρήγα και Κουτσούμπα

ΥΓ. Και σε σχέση με το Σύριζα, όσο και να βλέπουμε πού το πηγαίνει, είναι εντελώς άκομψο και απεχθές να βλέπουμε τους εκπροσώπους του ΚΚΕ να αφήνουν στο απυρόβλητο τους υπόλοιπους παρισταμένους και να κάνουν μετωπική επίθεση στο Σύριζα, σαν να είναι αυτός ο ταξικός εχθρός. Αυτή η συμπεριφορά είναι εντελώς αντιδιαλεκτική, μπερδεύει ιδεολογικά τους οπαδούς του Κόμματος και το μόνο που καταφέρνει είναι να τους κάνει τζιχαντιστές του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και από την άλλη να κάνει τους ψηφοφόρους του Σύριζα να θωρακίζονται στο καβούκι τους σε μια αντανακλαστική κίνηση άμυνας . Πώς, λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι με αυτήν την καλλιεργημένη νοοτροπία, θα μπορέσουν να πλησιάσουν τον κόσμο ώστε να τους ακούσει; Και ειδικά ανθρώπους της Αριστεράς, οι οποίοι βλέπουν να συκοφαντούνται και να λοιδορούνται ως οπορτουνιστές, ως προδότες και δεν ξέρω τι άλλο θα σκεφτεί να γράψει ο κάθε Μαίλης και να το αναπαράξουν μηχανικά

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 4:09 μ.μ.

@8 Μαΐου 2015 - 10:22 π.μ
Μια απορία!! Μπορείς να μου αποδείξεις με κείμενα του ΚΚΕ πού αποκαλεί τον Φύσσα οπορτουνιστή;

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 4:15 μ.μ.

Ρε ανταρσυανοί Ναρίτες και δε συμμαζεύεται μας δουλεύετε; Εδώ εσείς δεν μπορείτε να είστε σε μια διαδήλωση μαζί (Πρωτομαγιά που χωριστήκατε σε δύο μέρη). Και ζητάτε και κοινό μέτωπο αγώνα; Γιατί; για να σας λύσει άλλος τα οργανωτικά προβλήματα που έχετε;

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 5:05 μ.μ.

2:38, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ την πολιτική θέση που κατέθεσα: Το ΚΚΕ διαμορφώνει μισσαλόδοξους ταλιμπάν θρησκόληπτους.

το ΚΚΕ θέλει να ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ πολιτικά και βιολογικά ΚΑΘΕ άλλη κομμουνιστική, αριστερή ή/και αναρχική συλλογικότητα/πολιτική δύναμη. ΑΥΤΟΣ είναι ο σοσιαλισμός του ΚΚΕ. Ξεκάθαρα πράγματα. Αυτός ήταν πάντα. Απλά σήμερα έχει χτυπήσει κόκκινο η θρησκοληψία/ανορθολογική αντίληψη ηγεσίας και μελών.

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 5:58 μ.μ.

2.52 Ο Σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ όσο στην Εξουσία ήτανε οι Μπολσεβίκοι ειχε πολυ θετικά αποτελέσματα στην ζωή του Λαού. Με την επικράτηση του οπορτουνισμού το 1956 ξεκίνησε σταδιακά η εφαρμογη νόμων του καπιταλισμού που οδήγησε στην ολοκλήρωση της Ανατροπής το 1991. Το ΚΚΕ απευθεινεται στον λαό σε Τική βάση να ενισχύση την Λαική Συμμαχία με τελικό στόχο την Ανατροπη του Καπιταλισμού. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει. 5.05 Τα πράγματα είναι Πεντακάθαρα. Ο Οπορτουνισμός απο το 1914 έχει βαμμένα τα χέρια του με το αίμα των Συντρόφων μας αποτελεί την 5η φάλαγγα του καπιταλισμού και η εργατικη τάξη για να πάρει την Εξουσία πρεπει να τον Συντρίψει

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 6:09 μ.μ.

επειδή έχουν τρελαθεί οι ΚΚΕδες να γράφουν για τον οπορτουνισμό, να πω τα εξής:

α. ΚΚΕδες διαβάστε γιατί είστε άσχετοι θεωρητικά και ιστορικά! Αυτό που ονομάζεται οπορτουνισμό, αποτελεί ΤΟΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ της ιστορίας του κόμματός σας του ΚΚΕ. Ακόμα και με τα δικά σας λανθασμένα μέτρα και σταθμά, απο το '56 ως το '91, το ΚΚΕ υπήρξε ένα οπορτουνιστικό κόμμα! Οπότε οι οπορτουνιστές ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΝ όπως λέτε! Δλδ ο Φλωράκης, ο Ρίτσος, ο Αμπατιέλος, κλπ κλπ υπήρξαν στελέχη του κόμματος αυτού είτε στην πολιτική, είτε στον πολιτισμό που ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΚΚΕ. Δλδ προδότες!

Αϊντε επιτέλους βγείτε και πείτε προδοτη τον οπορτουνιστή Ρίτσο που πίστεψε στο οπορτουνιστικό ΚΚΕ '56-'91 και συνέβαλε στην οπορτουνιστική γραμμή του!

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 6:14 μ.μ.

β. Για τον οπορτουνισμό πάλι: επειδή το ΚΚΕ λέει ψέμματα: Ενα κομμουνιστικό κόμμα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην έχει διαφωνίες στο εσωτερικό του!

Δύο τρόποι διαχείρησης της διαφωνίας υπάρχουν: α. Οι διαγραφές, η καταστολή της αντίθετης άποψης, η λάσπη, οι βρισιές, η πολιτική -καταρχήν- εξόντωση. ΑΥΤΟ κάνει το ΚΚΕ σχεδόν σε όλη την πορεία ύπαρξής του. Και αυτή η λογική ονομάζεται ΘΡΗΣΚΕΙΑ κ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ.

β. Ο δεύτερος τρόπος είναι η αποδοχή του αναπόφευκτου των διαφωνιών, η αποδοχή ότι η ύπαρξη διαφορετικών προσσεγγίσεων μπορεί να δυναμώνει το χ κόμμα αρκεί να εμβαθύνει η κάθε άποψη στην διαφωνία της άλλης, να ορίζεται επαρκώς το πεδίο της διαφωνίας, να γίνεται δημόσια και σοβαρή συζήτηση και τελικά να αποφασίζει το χ κομματικό σώμα υπερ ή κατά της χ πλατφόρμας. ΑΥΤΟ προσπαθούν να κάνουν άλλες κομμουνιστικές δυνάμεις όπως το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 6:43 μ.μ.

Ποιά ήτανε αυτή που πυροβόλησε τον ΛΕΝΙΝ μετά απο ομιλία του σε Εργάτες Ποιός Σκότωσε τον ΚΙΡΟΦ το 1934 Ποιός σκότωσε τον Ζντάνοφ το 1948. Τη κόμμα ήτανε οι ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ που δολοφονήσανε το 1918 τους ΡΟΖΑ ΚΑΙ ΚΑΡΛ με τα Παραστρατιωτικά Τάγματα εφόδου Φράικοπς. Παει πολύ να μιλάνε οι Πολιτικοί απόγονοι των Δολοφονων.

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 7:13 μ.μ.

6.09 Ψύχραιμος να είσαι. Το 1956 ανατράπηκε η ηγεσία του ΚΚΕ απο το 20ο Συνέδριο και μπήκε ο Παρτσαλίδης. Με την διάσπαση του 1968 ολη αυτή η Σαβούρα Εφτιαξε το Εσωτερικό. ΟΙ Ιδεολογικές Παρρεκλίσεις συνεχίσανε γιατι δεν έγινε δυνατό σε κατάσταση Παρανομίας και Πολιτικής Προσφυγάς να καταργηθούνε Πολιτικά Μέτωπα Και Ενδιάμεσα Σταδια. 1958 1974 χωρίς Κ.Ο 1943 1968 Χωρίς ΚΝΕ. Καπεταν Γιώτης 1954 1972 Εξόριστος ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 7:33 μ.μ.

Στο βιβλίο του Θεοχαράτου ο Καπετάν Γιώτης το λέει ξεκάθαρα. Η Διάλυση των Κ.Ο ΤΟ 1958 ήτανε Καταστροφική. Εχουμε μια Χαμένη Γενιά και αναγκαστικά χρησιμοποιούμε Στελέχη μετά το 1974 που έχουνε μόνο Πολιτικό Κριτήριο και οχι Ταξικό. Και σίγουρα θα το πληρώσουμε. Οπότε η δήθεν αγάπη του οπορτουνισμού για Ρίτσο Χαρίλαο δείχνει την Αθλιότητα του Οπορτουνισμού και δικαιώνει 100% το ΚΚΕ Είναι Αδίστακτοι.

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 9:02 μ.μ.

@4:09

Με ρωτάς σύντροφε:
"Μια απορία!! Μπορείς να μου αποδείξεις με κείμενα του ΚΚΕ πού αποκαλεί τον Φύσσα οπορτουνιστή;"

Δεν καταλαβαίνω την ερώτησή σου. Ζητάς να σου βρω ακριβώς που ο "Ρ" ή άλλο κομματικό κείμενο έγραψε πριν την δολοφονία του ότι ο Φύσσας ήταν Οπορτουνιστής;
Μα ποτέ δεν το έγραψε γιατί ο Φύσσας ως άτομο ήταν άγνωστος.

Όμως, αν μελετούσες όπως εγώ τα πολιτικά κείμενα του ΚΚΕ, θα μάθαινες ότι όλοι οι αυτοαποκαλούμενοι εξωκοινοβουλευτικοί "αριστεροί" αντι-εξουσιαστές είναι Οπορτουνιστικά στοιχεία.
Αν δεν είναι τότε τι είναι; Μήπως είναι Κομμουνιστές; Αφού εκτός Κομμουνιστικού Κόμματος δεν μπορεί να υπάρχουν Κομμουνιστές!
Μάλλον δεν έχεις κατανοήσεις την πολιτική θέση του κόμματος.

Άρα λοιπόν να επανέλθω στο αρχικό μου ερώτημα που δεν μου απάντησες:
Οι Οπορτουνιστές και οι Φασίστες είναι προϊόντα του Καπιταλισμού και αντίπαλοι του κινήματος.
Θα πρέπει να πούμε ανοιχτά στο κόσμο ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν μια εσωτερική υπόθεση ενδοκαπιταλιστικής αντίθεσης ανάμεσα σε εχθρούς του λαϊκού κινήματος, δηλαδή ανάμεσα στους λακέδες της Αστικής τάξης τους Οπορτουνιστές και τους Φασίστες.

Πρέπει να μάθει ο κόσμος την αλήθεια χωρίς φτιασιδώματα για να μην δημιουργούνται αυταπάτες ή μήπως όχι;

Ο 8 Μαΐου 2015 - 10:22 π.μ

Κανελλικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ)
8 Μαΐου 2015 στις 9:05 μ.μ.

ΠΑΝ 7.33
Ο Καπετάν-Γιώτης το 1958 με ποιόν πήγε? Με το Ζαχαριάδη ή τον Κολιγιάννη?
Και αφού πήγε με τον Κολιγιάννη, τότε τι άλλο είναι εκτός από ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗΣ που πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς έλεος????

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 9:50 μ.μ.

Το πρόβλημα με την ΔΟΜΙΚΗ αντίληψη του ΚΚΕ για την εσωκομματική λειτουργία και τη σχέση πλειοψηφίας/μειοψηφίας είναι το εξής:

" Το ΚΚΕ ΔΕΝ υπήρξε ποτέ ως κόμμα-σύνολο των χιλιάδων μελών του. Υπήρξε πρώτα απ'όλα ως το κόμμα της ΚΕ. Αυτή είχε το αποκλειστικό δικαίωμα να καθορίζει την πολιτική και τη φυσιογνωμία του ΚΚΕ. Όποιο μέλος ή στέλεχος δεν συντάσσονταν με την εκάστοτε πλειοψηφία της ΚΕ, ήταν και είναι, προδότης, οπορτουνιστής, χαφιές κλπ.". ΑΥΤΗ είναι διαχρονικά η αντίληψη του ΚΚΕ.

Όντως το ΚΚΕ υπήρξε επί της ουσίας σοσιαλδημοκρατικό -στην πολιτική του- κόμμα, ΗΔΗ από το '44 και την απόφασή του να ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ στις σκοπιμότητες που επέβαλλαν τα κρατικά συμφέροντα της ΕΣΣΔ. Και μετά το '91 επί της ουσίας ασκεί πολιτική που ενώ στα λόγια φαντάζει επαναστατική, επί της ουσίας ΜΗ αμφισβητώντας θεωρητικά αλλά κυρίως πολιτικά την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, ασκεί αριστερή σοσιαλδημοκρατική πολιτική.

Το θέμα που μας απασχολεί σε αυτή τη συζήτηση ΔΕΝ είναι όμως αυτό! Το θέμα είναι ΠΩΣ και με ΠΟΙΑ αντίληψη ένα κομμουνιστικό κόμμα ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ τις διαφωνίες και τις διαφορετικές προσσεγγίσεις όσον αφορά την τακτική και την στρατηγική του τόσο εντός, όσο και στη σχέση του με τις άλλες κομμουνιστικές ή/και αριστερές πολιτικές δυνάμεις!

Και σε αυτό το θέμα το ΚΚΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ έχει μια αποτυχημένη και καταστροφική αντίληψη όσον αφορά τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού. Ενισχύει αντί να αποδυναμώνει την γραφειοκρατία, ενισχύει την μισσαλοδοξία και τον θρησκευτικ΄οτρόπο σκέψης σε βάρος της διαλεκτικής. Άλλες κομμουνιστικέ οργανώσεις όπως πχ το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με όλα τα στραβά τους προσπαθούν να συμβάλλουν σε ένα εργατοδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας.

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 10:41 μ.μ.

9.50 Το 1944 το Πρόβλημα είναι οτι δεν ήτανε με την ΕΣΣΔ. Γιατί αν ήτανε θα είχε μετατρέψει τον Πόλεμο σε Ταξικό τον Οκτώβρη του 1944 και ο λαός θα έπαιρνε την Εξουσία. Το ΚΚΕ είναι όπως το έχει πει Ο ΛΕΝΙΝ με δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Διαφωνίες στην Στρατηγική δεν υπάρχουνε. Οποιος διαφωνεί καλό ταξίδι. Και ποτέ καμμία σχεση με την 5η Φαλαγγα τον Οπορτουνισμό

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 11:18 μ.μ.

Τι σου συμβαίνει 10.41?
Γιατί δεν απαντάς στον 9.05?

Κομμα Καναλαρχών Ελλάδας (ΚΚΕ)
8 Μαΐου 2015 στις 11:21 μ.μ.

ΠΑΜΕ κατά διαόλου!Θα μπορούσε άνετα αυτή η ατάκα να χαρακτηρίσει το σημερινό σταλινοφασιστικό μόρφωμα του Περισσού και τις παραφυάδες-θυγατρικές του τύπου ΠΑΜΕ-ΜΑΣ και κυπριακές offshore των Παρθένων Νήσων.
Πάνε κατά διαόλου και ακόμα μακρύτερα και τους ξεφορτώνεται ο λαός.
Οσοι σύντροφοι προσπαθούν να εξηγήσουν τα αυτονόητα στους χουλιγκάνους τζιχαντιστές οπαδούς του ΚΚΕ χάνουν τον χρόνο τους και την αξιοπρέπεια τους.
Η μόνη αντιμετώπιση που ταιριάζει στους χουλιγκάνους ιεχωβάδες του ΚΚΕ,είναι η χλεύη,η καζούρα και ο χαβαλές.
Δεν είναι άξιοι για τίποτα άλλο.

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 11:45 μ.μ.

11.18 Απάντησα αλλα κόπηκε

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 12:28 π.μ.

@ Κανελλικό Κόμμα Ελλάδας

Προσθέτω στη δράση του καπετάν Γιώτη τη δημιουργία του Συνασπισμού της Αριστεράς και τη συμμετοχή του ΚΚΕ στην κυβέρνηση ΝΔ-Συνασπισμού καθώς και στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα. Γιατί, όπως και ο ίδιος έχει πει, τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

9 Μαΐου 2015 στις 3:22 π.μ.

Είναι μονόδρομος πια να κόβουμε κάποια σχόλια αφού κάθε παραίνεση μας να υπάρχει ένας στοιχειώδεις ευπρεπισμός στον σχολιασμό έχει πέσει στο κενό.
Σχόλια λοιπόν που περιέχουν εκφράσεις όπως «σοσιαλφασίστες», «βρωμεροί σοσιαλδημοκράτες», «κνιτοφασίστες» «σκουλήκια οπουρτουνιστές» κλπ
δεν θα έχουν θέση στο μπλοκ μας. Δεν υπάρχει άλλο τρόπος για να προστατεύσουμε το μπλοκ μας.

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 8:24 π.μ.

12.28 Οταν έχεις στο Πρόγραμμα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΜΕΣΑ ΣΤΑΔΙΑ ετσι γίνεται. Τελειώσανε αυτά το 1991

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 9:10 π.μ.

@8 Μαΐου 2015 - 9:02 μ.μ
Ο Φύσας ήταν εξωκοινοβουλευτικός "αριστερός" αντιεξουσιαστής; Από πού βγαίνει αυτό; Εγώ απ' ό,τι διάβασα ήταν ανένταχτος. Εσύ τον βγάζεις ότι ήταν με τον Ανταρσύα ή δεν ξέρω με ποιον; Από πού βγαίνει αυτό;

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 9:27 π.μ.

@ 8 Μαΐου 2015 - 11:21 μ.μ
Πολύ ξαναμμένος φαίνεσαι... ΄Εχεις πολλά νεύρα ή έτσι δείχνεις; Και σου 'χουμε πει. Μη γράφεις πολλά σχολια τσαντίζεσαι, φουσκώνεις, ξεφυσάς και κάνεις κακό στην υγεία σου. Πάρε βαθιές ανάσες. ΄Ενα... δύο... τρία... έτσι μπράβο καλό παιδί.΄Ετσι να είσαι πάντα ήρεμος. Μην σκέφτεσαι καθόλου ότι όσο και να το χτυπάς το ΚΚΕ δεν καταφέρνεις να το εξαφανίσεις.
Ωχ αμαν!!! Τι;;;; Πάλι σε επιασε; Τ' αγχολυτικά σου γρήγορα. Και το βραδάκι βουρ για το ναρκωφεστιβάλ. Παίρνετε μέρος όλες οι δυνάμεις που θέλετε να σακατέψετε τα μυαλά των νέων. Μέσα κι εσύ.

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 1:27 μ.μ.

Νέα και δράσεις του Καραβανιού Αλληλεγγύης στο Ντονμπάς. Πραγματοποιήθηκε το Φόρουμ αριστερών και επαναστατικών οργανώσεων του Λουγκάνσκ. Χαιρετισμοί και παρεμβάσεις του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μεγάλη πορεία-παρέλαση στις 9 Μάη για τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των Λαών

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν Φόρουμ Αλληλεγγύης στο λαό του Ντονμπάς που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μάη. Στο κάλεσμά τους οι δυνάμεις της Αριστεράς του Λουγκάνσκ απευθύνονταν στις αριστερές δυνάμεις που “υπερασπίζονται το σοσιαλισμό, τον κομμουνισμό. Όλους όσους επέλεξαν τον επαναστατικό δρόμο της απελευθέρωσης των λαών του κόσμου από τον ζυγό του νεοφιλελευθερισμού”. Με χαιρετισμό και παρέμβαση στις διεργασίες του Φόρουμ συμμετείχαν το ΝΑΡ και η νΚΑ. Με χαιρετισμό συμμετείχε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στον οποίο υπογράμμισε την πλήρη συμπαράστασή και αλληλεγγύη της στον αγώνα των εξεγερμένων ανατολικών περιοχών και του Ουκρανικού λαού.

Τις εργασίες του Φόρουμ άνοιξε σύντομη ομιλία-χαιρετισμός του στρατιωτικού διοικητή της ταξιαρχίας Πρίζρακ (Φάντασμα), Αλεξέι Μοζγκοβόι, ο οποίος τόνισε τη διεθνή σημασία της συνάντησης ενώ σημείωσε πως ελεύθερος άνθρωπος λογίζεται μόνο όποιος αγωνίζεται για την τιμή και την αξιοπρέπεια κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις ελεύθερες φωνές που δε φιμώνονται. Στο δεύτερο μέρος του Φόρουμ τοποθετήθηκε και ο πολιτικός κομισάριος της κομμουνιστικής μονάδας, Αλεξέι Μαρκόφ, ο οποίος στάθηκε στις δύσκολες συνθήκες του αγώνα που δίνουν οι κομμουνιστές για τη σοσιαλιστική προοπτική των λαικών δημοκρατιών. Το λόγο πήραν κι άλλοι μαχητές από ένοπλες πολιτοφυλακές που περιέγραψαν την πραγματικότητα και τα ανοιχτά ζητήματα του αγώνα. Οι τοποθετήσεις οργανώσεων από ένα ευρύ φάσμα πολιτικών χώρων επικεντρώθηκαν σε ζητήματα όπως ο αντιιμπεριαλιστικός-αντικαπιταλιστικός αγώνας, ο αντιφασισμός, η ανάγκη υπεράσπισης του αγώνα στο Ντονμπάς κι η πάλη ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Η ελληνική Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία, άνοιξε τη διαδικασία των τοποθετήσεων από μέρους των διεθνών αντιπροσωπειών, ενώ τοποθετήθηκαν το ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση, η ΑΡΑΝ και ο Παύλος Αντωνόπουλος, συνδικαλιστής εκπαιδευτικός των "Παρεμβάσεων" και μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης με την υιοθέτηση κοινού κειμένου πολιτικής απόφασης.

Οι δράσεις και παρεμβάσεις του Διεθνούς Καραβανιού Αλληλεγγύης θα κορυφωθούν στις 9 Μάη, με τη συμμετοχή των αποστολών από τις 14 χώρες στη μεγάλη πορεία και παρέλαση προς τιμή των 70 χρόνων από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Πολύπλευρες εκδηλώσεις και παρέλαση που ετοιμάζονται εδώ και μέρες και αποκτούν ιδιαίτερα κεντρικό χαρακτήρα στις Λαϊκές Δημοκρατίες και την περιοχή του Ντονμπάς, εκφράζοντας τη συνέχεια της πάλης κατά του σύγχρονου φασισμού, που αντιμετωπίζεται έμπρακτα στην περιοχή της Αν. Ουκρανίας.

συνέχεια

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 1:28 μ.μ.

...συνέχεια

Ο χαιρετισμός του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση στο Διεθνές Φόρουμ στο Λουγκάνσκ που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μάη με τη συμμετοχή αριστερών, κομμουνιστικών και επαναστατικών οργανώσεων και κομμάτων:

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Εκ μέρους του Νέου Αριστερού Ρεύματος για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, σας απευθύνουμε τους πιο θερμούς συντροφικούς χαιρετισμούς μας. Είμαστε περήφανοι για το λαϊκό αντιφασιστικό αγώνα και τον πρωτοπόρο ρόλο των κομμουνιστικών δυνάμεων στην ηρωική αντίσταση.

ΗΠΑ και ΕΕ στηρίζουν, συντονίζουν και καθοδηγούν το καθεστώς του Κιέβου για την εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών τους συμφερόντων αλλά και ως πείραμα διαχείρισης κρίσεων. Η σύμπραξη νεοφιλελευθερισμού και φασισμού ως μοντέλο διακυβέρνησης και η αμείλικτη κυριολεξία του πολέμου ενάντια στον «εσωτερικό εχθρό» φανερώνουν τον αδίστακτό χαρακτήρα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού και αποτελούν υπεραντιδραστικές απαντήσεις στη δομική κρίση του καπιταλισμού. Η έκβαση της μάχης στην Ουκρανία θα καθορίσει τις διεθνείς εξελίξεις. Γι’ αυτό άλλωστε στην Ελλάδα οι θιασώτες των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών λιτότητας χρησιμοποιούνε απέναντι στον εργαζόμενο λαό ως φόβητρο το ερώτημα «Τι θέλετε να γίνουμε Ουκρανία;» Χάρη σε σας, μπορούμε να απαντάμε θαρρετά σε τέτοιες προκλήσεις με βάση το δρόμο που χαράξατε, με τον αντιφασιστικό ξεσηκωμό, την εξέγερση και την ανακήρυξη των λαϊκών δημοκρατιών. Εμπνεόμαστε από τις θυσίες σας για τις δικές μας μάχες για μια Ελλάδα χωρίς ΕΕ, ευρώ, λιτότητα κι εκβιασμούς από τη ντόπια και ξένη ολιγαρχία, χωρίς καπιταλιστική κυριαρχία τελικά.

Η στάση απέναντι στο λαϊκό αντιφασιστικό αγώνα διαμορφώνει τη φυσιογνωμία της αριστεράς και του εργατικού κινήματος διεθνώς και θέτει τη διαχωριστική γραμμή με τις ιστορικά χρεωκοπημένες αντιλήψεις που υποτίμησαν τη φασιστική απειλή στο Μαϊντάν ή κρατάνε μέχρι σήμερα ίσες αποστάσεις ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές. Η διοργάνωση του πολιτικού φόρουμ στις 8 Μάη είναι, κατά τη γνώμη μας, μια κορυφαία πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα ενός νέου διεθνιστικού συντονισμού ευρύτερων αντιιμπεριαλιστικών – αντιφασιστικών και αντικαπιταλιστικών δυνάμεων, καθώς και δυνάμεων κομμουνιστικής αναφοράς που αναζητούν μια νέα σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική.

Η οργάνωση μας συμμετείχε από την πρώτη στιγμή από κοινού με άλλες συλλογικότητες στην ελληνική Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία, οργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων αλληλεγγύης, δίνοντας τη μάχη της αντιπληροφόρησης ενάντια στην καθεστωτική προπαγάνδα και συμμετέχοντας στο πρώτο αντιφασιστικό καραβάνι αλληλεγγύης το Σεπτέμβρη του 2014. Θεωρούμε μεγάλη μας τιμή να συμμετάσχουμε ως τμήμα της ελληνικής αποστολής με πολυμελή αντιπροσωπεία στο δεύτερο καραβάνι, το φόρουμ και τους εορτασμούς για τα 70χρονα της αντιφασιστικής νίκης στο πλάι του λαού που πολεμάει το φασισμό με τ’ όπλο στο χέρι. Πάντοτε μέχρι τη νίκη! No Passaran!

Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Τμήμα διεθνών σχέσεων

Στο Φόρουμ, εκτός από το χαιρετισμό, πραγματοποιήθηκε εκ μέρους του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και ομιλία-παρέμβαση πάνω στα ζητήματα του αντιφασιστικού αγώνα, της πάλης κατά της Ε.Ε. και την προοπτική της σύγχρονης κομμουνιστικής απελευθέρωσης.

Τις επόμενες μέρες θα αναρτηθούν ρεπορτάζ, φωτογραφίες καθώς και οι ομιλίες και άλλες παρεμβάσεις του Καραβανιού Αλληλεγγύης και της ελληνικής αποστολής.

http://www.narnet.gr/articles/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%82

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 6:37 μ.μ.

Η προηγούμενη Κύβερνηση στην Ουκρανία του Γιανουκόβιτς που την στήριζε και το ΚΚ εξαθλιώσανε τον λαό και οδηγήσανε τους Εθνικιστές Φασίστες στην Κυβέρνηση. Είχανε ταχθει με την Καπιταλιστική Ρωσία. Σήμερα έχουνε ταχθεί με τις ΗΠΑ Ε.Ε Ο λαος δεν έχει κανένα συμφέρον να μπει κάτω απο την σημαία τμημάτων της Αστικής Τάξης. Πρέπει να παλέψει κάτω απο την δική του Ταξική σημαία για την ανατροπή του Καπιταλισού. Η Νική στις 9 μαη είναι της ΕΣΣΔ Με αρχηγό το Ι.Β ΣΤΑΛΙΝ στον 2ο Ιμπεριαλιστικό Π.Π.

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 6:51 μ.μ.

9.10 Απο το μυάλο του βγαίνει απο πουθενά αλλού.

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 10:02 μ.μ.

9.10

Τι σημαίνει "ανένταχτος" ρε μεγάλε;
"Ανένταχτος" τι; Της Δεξιάς μήπως;
Εσύ σαν ΚΚΕ τι καταλαβαίνεις όταν σου πουν ότι ο Φύσσας είναι "ανένταχτος";

Εξωκοινοβουλευτικός αριστερός σημαίνει το "ανένταχτος" σύντροφε. Πάρτο χαμπάρι.
Δηλαδή ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗΣ.
Σύντροφε όπως έχει αναλύσει το Κόμμα, πας μη Κομμουνιστής (φίλος ή μέλος του ΚΚΕ) που δηλώνει "Αριστερός" ανένταχτος ή μη, είναι ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗΣ. Τελεία και παύλα.

Εκτός αν για σένα "ανένταχτος" σημαίνει Κομμουνιστής, οπότε αν νομίζεις κάτι τέτοιο, μάλλον ανήκεις στην ίδια κατηγορία νοημοσύνης που ανήκει και ο φίλος μου ο Παναγιώτης ο 6.51.

Άρα λοιπόν να επανέλθω ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ στο αρχικό μου ερώτημα που δεν μου απαντάς:
Οι Οπορτουνιστές και οι Φασίστες είναι προϊόντα του Καπιταλισμού και αντίπαλοι του κινήματος. Σωστά;
Θα πρέπει να πούμε ανοιχτά στο κόσμο ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν μια εσωτερική υπόθεση ενδοκαπιταλιστικής αντίθεσης ανάμεσα σε εχθρούς του λαϊκού κινήματος, δηλαδή ανάμεσα στους λακέδες της Αστικής τάξης τους Οπορτουνιστές και τους Φασίστες. Σωστά;

Πρέπει να μάθει ο κόσμος την αλήθεια χωρίς φτιασιδώματα για να μην δημιουργούνται αυταπάτες ή μήπως όχι;


Ο 8 Μαΐου 2015 - 9:02 μ.μ

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 10:20 μ.μ.

Ρε συ ΠΑΝ 6.51 θα απαντήσεις στον 9.05 που σε ρωτάει ένα συγκεκριμένο πράγμα:

Ο Καπετάν-Γιώτης το 1958 με ποιόν πήγε? Με το Ζαχαριάδη ή τον Κολιγιάννη?
Και αφού πήγε με τον Κολιγιάννη, τότε τι άλλο είναι εκτός από ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗΣ που πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς έλεος????

Σου βάλαν δύσκολα ωρέ Παναγιώτη; Μασάς;

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 10:25 μ.μ.

@6.37, 6.51
Πολύ ξαναμμένος φαίνεσαι... ΄Εχεις πολλά νεύρα ή έτσι δείχνεις; Και σου 'χουμε πει. Μη γράφεις πολλά σχολια τσαντίζεσαι, φουσκώνεις, ξεφυσάς και κάνεις κακό στην υγεία σου. Πάρε βαθιές ανάσες. ΄Ενα... δύο... τρία... έτσι μπράβο καλό παιδί.΄Ετσι να είσαι πάντα ήρεμος. Μην σκέφτεσαι καθόλου ότι όσο και να δίνεις άσχετες απαντήσεις το ρεζιλίκι δεν καταφέρνεις να το εξαφανίσεις.
Ωχ αμαν!!! Τι;;;; Πάλι σε επιασε; Τ' αγχολυτικά σου γρήγορα. Και το βραδάκι βουρ στην ομιλία του σ. Κουσούμπα του Σουβλακοφάγου που εξηγεί πως ο ίδιος μαζί με τον σ. Στάλιν νίκησαν μόνοι τους τους Ναζί. Παίρνετε μέρος όλες οι δυνάμεις που θέλετε να σακατέψετε τη νοημοσύνη των νέων. Μέσα κι εσύ.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2015 στις 2:27 π.μ.

@6.37, 6.51
Πολύ ξαναμμένος φαίνεσαι... ΄Εχεις πολλά νεύρα ή έτσι δείχνεις; Και σου 'χουμε πει. Μη γράφεις πολλά σχολια τσαντίζεσαι, φουσκώνεις, ξεφυσάς και κάνεις κακό στην υγεία σου. Πάρε βαθιές ανάσες. ΄Ενα... δύο... τρία... έτσι μπράβο καλό παιδί.΄Ετσι να είσαι πάντα ήρεμος. Μην σκέφτεσαι καθόλου ότι όσο και να δίνεις άσχετες απαντήσεις το ρεζιλίκι δεν καταφέρνεις να το εξαφανίσεις.
Ωχ αμαν!!! Τι;;;; Πάλι σε επιασε; Τ' αγχολυτικά σου γρήγορα. Και το βραδάκι βουρ στην ομιλία του σ. Κουσούμπα του Σουβλακοφάγου που εξηγεί πως ο ίδιος μαζί με τον σ. Ran Tan Plan νίκησαν μόνοι τους τους opportunistas, τους Χ-men, τους Τζενταϊ και τους τρίο στούτζες. Παίρνετε μέρος όλες οι δυνάμεις που θέλετε να σακατέψετε τη νοημοσύνη των νέων. Μέσα κι εσύ.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2015 στις 12:10 μ.μ.

@10:25 μ.μ και 2:27 π.μ
Χα χα Καλά το ξέρουμε ότι είσαι παπαγάλος. (Αλήθεια θες μαϊντανό;) Αλλά κι ότι μαΪμουδίζεις δεν μας το είχες πει. Ας είναι είσαι πολυτάλαντος για την οθόνη. Αλλά μεγάλε μένοντας συνέχεια μπροστά στην οθόνη ξέχασες τη ζωή. Μα στις 2.27; ΣΤΙΣ 2.27;;; Καλά, Σάββατο βραδυ ξύπνιος στις 2.27 το καλύτερο που είχες να κάνεις ήταν να γράψεις στο ίντερνετ παραφράζοντας το δικό μου περιπαιχτικό σχόλιο; Είμαστε η παρέα σου έτσι δεν είναι μεγάλε; Δεν έχεις αλλη παρέα. Λυπάμαι.
Πού 'σαι!!! Βρες τη ζωή. Αυτό που βιώνεις δεν είναι ζωή.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2015 στις 1:02 μ.μ.

@9 Μαΐου 2015 - 10:02 μ.μ.
Α, δηλαδή για σένα ανένταχτος σημαίνει Ανταρσύας ή ό,τι άλλο συνεπαγεται. Μπράβο ρε!! Και μετά κατηγορείτε το ΚΚΕ ότι βάζει ταμπέλες και καπελώνει. Συνεχίστε ετσι!!Πιο καπελωμένος πεθαίνεις. Μπορείτε να καπελώσετε κι άλλους. Τσάμπα πράγμα είναι. Τους Affaza φερ' ειπείν. Πίναν καφέ με το Φύσσα. Αρα σύμφωνα με το "πες μου τους φίλους σου να σου πω τι είσαι" κι αυτοί ανενταχτοι είναι . ΄Αμα καπελώνεις να καπελώνεις πολλούς.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2015 στις 1:17 μ.μ.

@9 Μαΐου 2015 - 10:02 μ.μ.
Γράφεις: Σύντροφε όπως έχει αναλύσει το Κόμμα, πας μη Κομμουνιστής (φίλος ή μέλος του ΚΚΕ) που δηλώνει "Αριστερός" ανένταχτος ή μη, είναι ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗΣ

Δε μου δείχνεις κι εμένα πού το γράφει αυτό το ΚΚΕ; Με ντοκουμέντα όμως.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2015 στις 1:30 μ.μ.

@9 Μαΐου 2015 - 10:02 μ.μ
Κι αφού έχεις τόσο μεγάλη φαγούρα να μαθεις τι λέει το ΚΚΕ για τη δολοφονία του Φύσσα και πώς τον αποκαλεί σου δίνω και το λινκ για να το διαβάσεις απ' το Ριζοσπάστη. http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8419268 ΄Ενα σου δίνω. Αμα θες να σου δώσω κι άλλα.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2015 στις 7:35 μ.μ.

@12:10 μμ
Χα χα Καλά το ξέρουμε ότι είσαι παπαγάλος. (Αλήθεια θες μαϊντανό;) Αλλά κι ότι μαΪμουδίζεις δεν μας το είχες πει. Ας είναι είσαι πολυτάλαντος για την οθόνη. Αλλά μεγάλε μένοντας συνέχεια μπροστά στην οθόνη ξέχασες τη ζωή. Μα στις 12:10 μμ; ΣΤΙΣ 12:10;;; Καλά, Κυριακή μεσημέρι το καλύτερο που είχες να κάνεις ήταν να γράψεις στο ίντερνετ παραφράζοντας το δικό μου περιπαιχτικό σχόλιο; Είμαστε η παρέα σου έτσι δεν είναι μεγάλε; Δεν έχεις αλλη παρέα. Λυπάμαι.
Πού 'σαι!!! Βρες τη ζωή. Αυτό που βιώνεις δεν είναι ζωή.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2015 στις 8:22 μ.μ.

@1.02

Λες:
"Α, δηλαδή για σένα ανένταχτος σημαίνει Ανταρσύας ή ό,τι άλλο συνεπαγεται. Μπράβο ρε!! Και μετά κατηγορείτε το ΚΚΕ ότι βάζει ταμπέλες και καπελώνει. "

Καταρχήν, Ανένταχτος φίλε μου δεν μπορεί να σημαίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί αν ανήκεις στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ είσαι ενταγμένος και όχι ανένταχτος. Τόσο απλό! Αλλά ούτε αυτό καταλαβαίνεις..........
Ανένταχτος Αριστερός σημαίνει δεν ανήκω σε συγκεκριμένο Αριστερό κόμμα και σίγουρα σημαίνει οτιδήποτε άλλο από σταλινικός ΚΚΕς.
Και αυτό το λες καπέλωμα;
Ούτε καν τι σημαίνει "καπέλωμα" δεν καταλαβαίνεις;

@1.17
Να σου δείξω που το γράφει; Cosmopolitan σελ. 32. Αχαχαχαχα!
Μα το λέτε όλοι σας όπου σταθείτε και όπου βρεθείτε ότι πας μη φίλος ή μέλος του ΚΚΕ που δηλώνει με οποιονδήποτε τρόπο "Αριστερός" ανένταχτος ή μη, είναι ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗΣ.
Το λέει ο Κουτσούμπας, το λέει η Καμμένη, το λέει ο Μαΐλης
και το μηρυκάζουν εδώ μέσα, οι ΠΑΝ, οι Μανώληδες, οιTRASH, οι AntonSS και όλα τα ΚΚΕδοτρολλ.

Να σου αντιστρέψω το ερώτημα;;;
Για πες μου εσύ κάποιον Αριστερό ενταγμένο ή ανένταχτο που δεν είναι φίλος ή μέλος του ΚΚΕ που δεν έχετε χαρακτηρίσει όχι μόνο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗ αλλά και .........Αντικομμουνιστή;;;;;

Τι να πρωτοπώ;
Μπιτσάκη; Ρούσση; Καθε Antifa; τον Κάιν; τον μακαρίτη τον Ραφαηλίδη; Όλα τα παιδιά των καταλήψεων; Τους εργάτες της ΒΙΟΜΕ; τους συντρόφους της Πρωτοβουλίας Γένοβα 2001; τον Μήτσο τον Κωστόπουλο; τον Σκυλάκο;
Να πιάσω και καλλιτέχνες: Τσακνή; Αγγελάκα; Ρασούλη; όλη τη σκηνή του low bap που άνηκε ο Φύσσας;

Μπορώ να σου απαριθμώ σελίδες.............

@1.30
Τίποτα δε λέει αυτό που έστειλες. Μόνο αποκαλεί τον Φύσσα "αντιφασίστα", όπως θα έκαναν και τα "ΝΕΑ" ή ή "Καθημερινή".
Ε, και; Χαίρω πολύ!!!!!

Και επειδή δεν ξέρεις τι θα πει "καπέλωμα¨, να σου πω εγώ λοιπόν:
Καπέλωμα είναι να σιχαίνεσαι τον Φύσσα και τους ομοιδεάτες του όπως και κάθε Αριστερό, κομμουνιστή, αντικαπιταλιστή που δεν ανήκει στο ΚΚΕ, και επειδή ο Φύσσας δολοφονήθηκε από τους Φασίστες να προσπαθείς αποπάνω να ΚΑΠΕΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΣΑ !
Τόσο ξεφτίλες είστε!

Άρα λοιπόν να ακολουθήσω τη γραμμή σκέψης του επίσημου ΚΚΕ και επανέλθω ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ στο αρχικό μου ερώτημα που δεν μου απαντάς:

Οι Οπορτουνιστές και οι Φασίστες είναι προϊόντα του Καπιταλισμού και αντίπαλοι του κινήματος. Σωστά;
Θα πρέπει να πούμε ανοιχτά στο κόσμο ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν μια εσωτερική υπόθεση ενδοκαπιταλιστικής αντίθεσης ανάμεσα σε εχθρούς του λαϊκού κινήματος, δηλαδή ανάμεσα στους λακέδες της Αστικής τάξης τους Οπορτουνιστές και τους Φασίστες. Σωστά;

Πρέπει να μάθει ο κόσμος την αλήθεια χωρίς φτιασιδώματα για να μην δημιουργούνται αυταπάτες ή μήπως όχι;


Και που 'σαι;
1.02, 1.17 και 1.30, γράφτα σε ένα μήνυμα. Δεν κοροϊδέυεις κανέναν ότι είστε πολλοί.

Ο 8 Μαΐου 2015 - 10:02 μ.μ

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2015 στις 8:25 μ.μ.

12:10μμ "Καλά, Σάββατο βραδυ ξύπνιος στις 2.27 το καλύτερο που είχες να κάνεις ήταν να γράψεις στο ίντερνετ παραφράζοντας το δικό μου περιπαιχτικό σχόλιο;"
Φυσικά. Υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να εκνευρίζεις Σταλινικούς?

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2015 στις 10:53 μ.μ.

10 Μαΐου 2015 - 8:22 μ.μ
Καλά με το τελευταίο έγραψες. Ποιος σου είπε ότι παρίστανα τρεις; Γιατί κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλότρια; Επειδή κάνεις εσύ κάτι τέτοιο πάει να πει ότι το κάνω κι εγώ; ΄Αλλωστε έτσι όπως τα έγραψα τα σχόλια φαίνεται ότι τα έχω γράψει και τα τρία εγώ. Λίγο νιονιό χρειάζεται τίποτα αλλο. Cosmopolitan ε;;; Δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι από εκεί παίρνεις τις πηγές σου. Ηλίου φαεινότερον.
Αυτό που σου έστειλα απλώς δείχνει ότι ο Ριζοσπάστης και το ΚΚΕ σέβονται τον άλλο και δεν τον καπελώνουν όπως προσπάθησες να κάνεις εσύ. Τώρα αυτά που λες προσπαθώντας να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα πες τα σε κανέναν άλλο. Κι αν τον πείσεις είναι η τυχερή σου μέρα.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2015 στις 11:00 μ.μ.

10 Μαΐου 2015 - 8:25 μ.μ.
Να περνάς ένα ευχάριστο βραδυ με την παρέα σου ή με την κοπελιά σου;;; Μπα!!! Δεν είσαι απ' αυτούς ε; Καλά μεγάλε μην το παίρνεις κατάκαρδα. ΄Οπως τη βρίσκει κανείς.

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2015 στις 12:09 π.μ.

Από το να τη βρίσκεις με τον σταλινισμό και να νομίζεις πως είσαι και κομμουνιστής, καλύτερα να εκνευρίζεις σταλινικούς γραφειοκράτες παρέα με την κοπελιά σου, έχοντας απολαύσει προηγουμένως τα καλά της φύσης!

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2015 στις 9:41 π.μ.

12.09
Ρε μπαγάσα που το 'ξερες;;;;; Σταλινικιά είναι και η κοπέλλα μου και περνάμε τρέλλα....

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2015 στις 9:50 π.μ.

@8.22

Έλα φιλαράκο μπορείς και καλύτερα.
Ώστε το ΚΚΕ σέβεται το Φύσσα και τους ομοϊδεάτες του! Μάλιστα, όπως σεβόταν παλαιότερα έναν άλλο ανένταχτο καλλιτέχνη όπως τον Άσημο...... Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Έχεις ξεφτιλιστεί υπερασπίζοντας απίθανα πράγματα και μετά μου λες και από πάνω ότι εγώ προσπαθώ να συμμαζέψω τα ασυμμάζευτα..............
Τώρα αν είσαι ένας ή .......τρεις αυτό (όπως και όσα άλλα υποκριτικά λες) το έχουν ήδη κρίνει όσοι διαβάζουν τα γραπτά σου.


Ο 10 Μαΐου 2015 - 8:22 μ.μ

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2015 στις 7:45 μ.μ.

9.50 Στην ξεφτίλα έχεις απόλυτο δίκιο αφού κοίταξες στον καθρέφτη.

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2015 στις 8:30 μ.μ.

@σε ποιο σχόλιο να βάλω τώρα απ' αυτά που έχεις γράψει; το νυχτερινό, το πριν η αυγή να χαράξει ή τα πρωινά;
Χα χα χα εντάξει ρε φίλε νίκησες. Αλλωστε η λογική υποχωρεί πάντα μπροστα στον τοιχο. Υποχωρώ κι εγώ. ΄Αλλωστε αυτό που ήθελα έγινε. Επεσες στην παγίδα και σκοτώθηκες με σχόλια να μας πείσεις ότι δεν τη βγάζεις μπροστά στην οθόνη. Κι άσε αυτούς που μας διαβάζουν (λες να είναι τόσοι πολλοί;;;) να μας κρίνουν. Κι ας δουν ποιος έχει ξεφτιλιστεί και ποιος όχι. Γεια χαρά και καλά να περνάς με τη ... σταλινικιά κοπελιά σου. Χα χα χα

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2015 στις 10:29 μ.μ.

Ποιός ξεφτιλίστηκε;
Μα αυτός που έκανε τους Ανένταχτους να είναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ
και τους σταλινικούς μπετόβλακες να είναι φαν του ....low-bap.

Όοοοοξω ψεύτες.......

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger