Home » » Τι είδαμε στο Ντονμπάς; Μαρτυρίες κι εντυπώσεις

Τι είδαμε στο Ντονμπάς; Μαρτυρίες κι εντυπώσεις

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 | 6:49 μ.μ.

Κυριακή 24/5, ώρα 19.00,

Αμφιθέατρο Γκίνη του Πολυτεχνείου

Η Καμπάνια Αλληλεγγύης στον Αντιφασιστικό Αγώνα στην Ουκρανία και τα μέλη της ελληνικής αποστολής στο 2ο Διεθνές Αντιφασιστικό Καραβάνι Αλληλεγγύης στο Ντονμπάς σας καλούν σε εκδήλωση-συζήτηση για την επίσκεψη στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς.

Ως συνέχεια του πρώτου καραβανιού που οργανώθηκε το Σεπτέμβρη του ’14 με πρωτοβουλία της ιταλικής μουσικής μπάντας Banda Bassotti, περισσότεροι από 100 αντιφασίστες και αντιφασίστριες, μέλη πρωτοβουλιών αλληλεγγύης, αριστερών οργανώσεων και συνδικάτων κυρίως από την Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Τουρκία, Βρετανία, Πολωνία, Ρωσία, Ουκρανία κ.α.) βρέθηκαν από τις 6 έως τις 11 Μάη στην περιοχή του Ντονμπάς.

Η ελληνική αποστολή συμμετείχε σε Διεθνές Φόρουμ που διοργανώθηκε από κομμουνιστικές και αριστερές οργανώσεις στην πόλη του Αλτσέφσκ μαζί με περίπου άλλους 150 αντιπροσώπους από περισσότερες από 10 χώρες και απηύθυνε αντιφασιστικό, διεθνιστικό χαιρετισμό. Η φωτεινότερη στιγμή του καραβανιού υπήρξε η συμμετοχή στους μεγάλους εορτασμούς για την 70η επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης στον Β’ ΠΠ. Το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αποστολής πήρε μέρος στην πορεία χιλιάδων λαού στην πόλη Αλτσέφσκ, ενώ μια αντιπροσωπεία παρευρέθηκε στους εορτασμούς στο Λουγκάνσκ, πρωτεύουσα της ομώνυμης Λαϊκής Δημοκρατίας. Η αντιμετώπιση του ντόπιου πληθυσμού ήταν άκρως συγκινητική, φανερώνοντας τη σημασία της διεθνούς αλληλεγγύης σε τέτοιες στιγμές. Οι καθημερινές συζητήσεις με πολιτοφύλακες, κατοίκους και εκπαιδευτικούς, οι επισκέψεις σε σχολεία, κοινωνικά συσσίτια, υπό ανασυγκρότηση μονάδες παραγωγής κ.α., έδωσαν σημαντικές μαρτυρίες για τη φρίκη του πολέμου, τη σημερινή κατάσταση και τις προοπτικές που θα παρουσιαστούν στα πλαίσια της εκδήλωσης.

Τα κυρίαρχα ΜΜΕ αποκαλούν τους κατοίκους του Ντονμπάς άλλοτε “αποσχιστές”, άλλοτε “τρομοκράτες”, άλλοτε “πράκτορες του ρωσικού κράτους”. Ελάτε να γνωρίσετε ένα πολύπαθο και υπερήφανο λαό που αντιστέκεται ηρωικά σε συνθήκες αποκλεισμού και τρομακτικών ελλείψεων και με ατσαλωμένη αντιφασιστική συνείδηση απέναντι στις επιθέσεις του ουκρανικού στρατού, των φασιστικών ταγμάτων και των καλοπληρωμένων επαγγελματιών μισθοφόρων.

Τη στιγμή που το καθεστώς του Κιέβου ποινικοποιεί κάθε αναφορά στον κομμουνισμό, τον αντιφασισμό και το σοβιετικό παρελθόν και εξυμνεί ναζιστικές οργανώσεις…

Τη στιγμή που ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - ελληνική κυβέρνηση στηρίζουν και παρέχουν υλικοτεχνική και στρατιωτική βοήθεια στην πολεμοχαρή, φιλοφασιστική κλίκα που κυβερνά την Ουκρανία…

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger