Home » , » Παιχνίδι Γερμανών με Ελληνες δημοσιογράφους

Παιχνίδι Γερμανών με Ελληνες δημοσιογράφους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 | 5:58 μ.μ.

Συμπεριφορά ανθύπατου καταλόγιζε κάποτε στον Αμερικανό πρέσβη ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, τον ρόλο αυτό έχουν αναλάβει η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα και ο Γερμανός πρέσβης, που εδώ και πέντε χρόνια συμπεριφέρεται σαν να διοικεί κάποια επαρχία. Στο νεοαποικιακό αυτό στιλ εντάσσεται, μάλιστα, και δημοσιογραφικό βραβείο, το οποίο απονέμουν κάθε δύο χρόνια σε δημοσιογράφους που επιλέγονται μεταξύ των ενδιαφερομένων που θα στείλουν τα ρεπορτάζ τους στη γερμανική πρεσβεία!

Πριν από λίγες μέρες στην ιστοσελίδα της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του δημοσιογραφικού βραβείου «Ελένη Βλάχου» για το 2015, ένα βραβείο που τα τελευταία χρόνια έχει «υιοθετηθεί» από τη γερμανική πρεσβεία και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, που δίνει και το... έπαθλο. Το βραβείο που κερδίζει ο νικητής είναι ένα ταξίδι στη Γερμανία, στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος επισκεπτών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, και χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ, με την «ευγενική χορηγία» των επιχειρήσεων «Bayer Ελλάς» και «BASF Ελλάς».

Η επίσκεψη στη Γερμανία οργανώνεται από την καγκελαρία σύμφωνα με το μοντέλο των επισκέψεων που γίνονται κάθε τόσο, σχεδόν μαζικά τα τελευταία χρόνια, από την έναρξη της πολιτικής των Μνημονίων, όταν και το ενδιαφέρον του Βερολίνου για την κυριαρχία του στην   Ελλάδα έγινε πιο έντονο. Στα ταξίδια αυτά έχουν λάβει μέρος πολλοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακόμα και καλλιτέχνες. Ο σκοπός είναι προφανής: δεν είναι άλλος από το να αποκομίσουν μια θετική εικόνα για τη σύγχρονη Γερμανία και τον ρόλο της.

Κάποια, βέβαια, από τα ταξίδια αυτά που οργανώθηκαν όλη την προηγούμενη περίοδο από το γερμανικό ΥΠΕΞ είχαν έναν ακόμα σκοπό, πιο εξειδικευμένο, κι αυτός ήταν η προώθηση της γερμανικής προπαγάνδας σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, τις επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο, καθώς είναι ένα θέμα που τους ενοχλεί και πολύ θα ήθελαν να μην γράφονται όσα γράφονται γι” αυτό στη χώρα μας, με  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger