Home » , » Πεδίο μάχης η πλατεία Ταξίμ (Βίντεο) - Το Μιλάνο φλέγεται (Β'ίντεο)

Πεδίο μάχης η πλατεία Ταξίμ (Βίντεο) - Το Μιλάνο φλέγεται (Β'ίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 1 Μαΐου 2015 | 10:07 μ.μ.

Για μια ακόμα φορά –σήμερα με αφορμή της Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις- η πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών. Χωρίς κανένα ουσιαστικά λόγο οι Τουρκικές δυνάμεις καταστολής με αύρες εκτόξευσης νερού, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα και χημικά  επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν βίαιες  συγκρούσεις και οδομαχίες ανάμεσα σε αστυνομία και διαδηλωτές.  με αποτέλεσμα την προσαγωγή εκατοντάδων πολιτών.

10 χιλιάδες αστυνομικοί που είχαν αναπτυχθεί περιφερειακά της πλατείας Ταξίμ και στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης υλοποίησαν με την άκρατη καταστολή την εντολή που είχε δώσει ο Τούρκος πρωθυπουργός. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είχε δηλώσει ότι μόνο «συμβολικές» διαδηλώσεις θα επιτραπούν στην πλατεία Ταξίμ και οποιαδήποτε προσπάθεια μαζικού εορτασμού της θα ερμηνευτεί από την κυβέρνηση ως προσπάθεια δημιουργίας χάους. Μέχρι στιγμής είναι ανεξακρίβωτος ο αριθμός των τραυματικών διαδηλωτών από την αστυνομική βιαιότητα ενώ έχουν γίνει εκατοντάδες συλλήψεις και προσαγωγές.

Για την κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής, συμπληρώνει το τηλεοπτικό ρεπορτάζ ήταν η πρώτη ευκαιρία να προβάλλουν τις νέες εξουσίες τους μετά την ψήφιση δρακόντειας νομοθεσίας εναντίων των συγκεντρώσεων.

 Στο παρακάτω βίντεο παρακολουθούμε το Μιλάνο της Ιταλίας να φλέγεται μετά τις σημερινές Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και τα Ιταλικά ΜΜΕ να ισχυρίζονται ότι στην πόλη υπάρχει ένα «αντάρτικο» και η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των κατασταλτικών μηχανισμών με πυρπόληση οχημάτων και μαζικές καταστροφές σε κτήρια τραπεζών.
   
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2015 στις 12:39 π.μ.

Αναρχος
Αλητες μπαχαλακηδες παντου, αισχος!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger