Home » , , » Χαμένοι στη μετάφραση ή στα ψέματα;

Χαμένοι στη μετάφραση ή στα ψέματα;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 24 Μαΐου 2015 | 7:50 μ.μ.

 Γράφει ο mitsos175.

Δεν μου κάνει εντύπωση η ανηθικότητα τους. Πλούσιοι είναι, από αυτούς δεν περιμένω τίποτα καλό. Μου κάνει όμως εντύπωση τι άχρηστους έχουν επιστρατεύσει στην προσπάθειά τους να προωθήσουν τα συμφέροντα τους.
Θα μου πείτε, "οι ικανοί, αυτοί που έχουν μυαλό, με τους τοκογλύφους θα ήταν"; Σίγουρα όχι, όμως τα ψέματα που λένε οι "τζιχαντιστές" του μνημονίου είναι τόσο χοντρά, που ακόμα και το γίδι με το πιο βαθύ λαρύγγι, θα πνιγεί.
Πάνω στη βιασύνη τους να δημιουργήσουν κλίμα υπέρ μιας συμφωνίας, χτυπώντας ταυτόχρονα τη νέα κυβέρνηση πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο. Ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι κι απλά γελάει μαζί τους.

Οι πηγές τους είναι συνήθως η γιαγιά με τα παραμύθια, ο παραμυθάς, η διεστραμμένη φαντασία τους, αλλά πάνω από όλα η θέληση του αφεντικού. Δεν γίνεται προπαγάνδα όμως έτσι. Γιατί απλά προσπαθούν να προσαρμόσουν την πραγματικότητα στα συμφέροντα των πλουτοκρατών, πράγμα όχι μόνον αδύνατο αλλά κι εξαιρετικά γελοίο.
Μια φορά να κάνουν λάθος, να αναφέρουν όνομα, έρχεται η διάψευση.

Μας έλεγαν λοιπόν κάποιοι - δεν έχει σημασία ποιοί, όλοι αυτοί αντιγράφουν ο ένας από τον άλλο - πως τάχα κάποιος Βρετανός δημοσιογράφος είπε. "Εν μέσω οικονομικής ασφυξίας και έντονων πιέσεων από την αριστερή πλατφόρμα, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διασπαστεί προκειμένου να διασώσει τη χώρα". Αλλά αν το "σκονάκι" είναι λάθος οι αντιγραφείς καρφώνονται κι εξευτελίζονται.
Το έμαθε ο Βρετανός που ανέφεραν σαν πηγή και τους έβγαλε μια διάψευση που ήταν όλη δική τους. "Αγαπητοί Έλληνες αναγνώστες: Αυτή η "περίληψη" του άρθρου μου για τον Γιάννη Βαρουφάκη λέει "ακριβώς το αντίθετο" απ’ ότι έγραψα". Χαμένοι στη μετάφραση ή στα ψέματα;

Πέρα από τη διάψευση. Είστε ερασιτέχνες μάγειροι ημερησίων ανοησιών. Ρωτήστε το αφεντικό σας να σας πει πόσο "ισχυρή κόλλα" είναι η εξουσία. Εκείνος που έχει το πρόβλημα είναι το σιγανό Ποτάμι που κατασκευάστηκε ακριβώς για να συμμετέχει στην εξουσία. Γι αυτό παρακαλά γονατιστός ο Σταύρος "Πάρε εμένα, καλέ κύριε Αλέξη, βάλε με σε μια καρέκλα να κάτσω".

Όσο για το Σαμαρά, αυτός κι αν έχει πρόβλημα. Να δω Αντώνη, τι θα πεις στα γαλάζια γίδια σου, όταν ψηφίσεις την καινούρια συμφωνία. Ο πρώτος τσοπάνης που θα φαγωθεί από τα ίδια του τα πρόβατα θα είσαι. Το ξύλο που θα σου ρίξουν, δεν θα περιγράφεται.

Φαντάσου τι θα σου πουν πριν σε δείρουν. "Καλά ρε καπετάν - αλίμονο, πήρες κόμμα, το έκανες τελεία και παύλα, αλλά γίναμε τελικά "τσόντα του ΣΥΡΙΖΑ"; Και ΤΖΑΜΠΑ"; Πολύ γέλιο θα έχει η ΝΔ. Αν πάλι δεν ψηφίσεις, οι δανειστές θα βγάλουν ΟΛΑ σου τα άπλυτα. Και μαζεύτηκαν πολλά ανάθεμα τα, θα πάθουμε ασφυξία από τη μπόχα.

Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για συμφωνία και θα χάσει μια μοναδική ευκαιρία να καθαρίσει το βούρκο. Θα γίνει μέρος της σαπίλας. Αυτά παθαίνει όποιος δεν ξεκαθαρίζει τη στάση του θέλοντας και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Βέβαια ο πόλεμος με ορισμένους είναι πόλεμος, καθόσον η πίτα μετά το λυκόσκυλο τοκογλύφο (που θα τη φάει σχεδόν ολόκληρη), θα μικρύνει, κι έτσι δε θα μπορούν να χορτάσουν ούτε τα ντόπια κουτάβια.

Αν ρίχναμε φόλα στους δανειστές και τους ντόπιους χαφιέδες θα παραβιάζαμε κάποιο δικαίωμα; Το δικαίωμα του Κεφαλαίου να μας πίνει το αίμα; Τι να κάνουμε τότε, αφού θέλουν να μας φάνε με γαρνιτούρα ευρώ, να τα αφήσουμε να πεινάσουν τα καημένα τα τερατάκια; 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

25 Μαΐου 2015 στις 1:11 π.μ.

...Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για συμφωνία και θα χάσει μια μοναδική ευκαιρία να καθαρίσει το βούρκο. Θα γίνει μέρος της σαπίλας. Αυτά παθαίνει όποιος δεν ξεκαθαρίζει τη στάση του θέλοντας και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο....

Το δυστυχος υποδηλωνει οτι ειχες καποιες ελπιδες.
Μεγα λαθος.

Η σοσιαλδημοκρατια εκατο χρονια τωρα ειναι σε διατεταγμενη υπηρεσια
στον ταξικο πολεμο που διεξαγει το κεφαλαιο εναντια στην εργατικη ταξη.

Ο ρολος της σοσιαλδημοκρατιας ειναι διαχρονικα ο ιδιοσ.

Με την απατη, να αφοπλιζει κοιμιζει τα λαικα στρωματα και να κανει αδυνατη την ταξικη τους οργανωση.

Η σοσιαλδημοκρατια με την αριστερη προβια οδηγει τα λαικα στρωματα στην εξαθλιωση και τον πολεμο
οπου αναλαμβανει το σιαμεζικο αδερφακι ο φασισμος.

Το ποσο αποτελεσματικο οπλο της πλουτοκρατιας ειναι η σοσιαλδημοκρατια, φαινετε και στις αυταπατες σου, στο, δυστυχως,
που γραφεις πιο πανω.


Ανώνυμος
26 Μαΐου 2015 στις 12:29 π.μ.

Αγαπητέ σύντροφε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου.
Το "δυστυχώς" το λέω γιατί είμαι άνεργος. Γιατί αυτή η "νέα" συμφωνία, που θα είναι συνέχεια της παλιάς, θα έχει άσχημες επιπτώσεις σε όλους μας. Οι περισσότεροι σήμερα μιλάν για "ρήξη", δεν το βλέπω, καθώς οι κινήσεις δεν δείχνουν κάτι τέτοιο, αλλά δείχνουν μνημόνιο.
Το λέω επίσης γιατί πάρα πολλοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν μάχες υπέρ των μεταναστών, των εργαζομένων κλπ και γι αυτό το λόγο υπάρχει μια συμπάθεια προς τους ψηφοφόρους του, όπως φυσικά προς τους ψηφοφόρους της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και τους Αναρχικούς. Ψήφισα ΚΚΕ για τη συνέπεια του για τις μάχες που έδωσε, για την πολιτική που έχει, αλλά δεν είμαι μέλος του Κόμματος.
Αν έχω αυταπάτες; Μπορεί. Την πολιτική που θα ακολουθούσε την περίμενα πριν από τις εκλογές. Όταν έλεγε για ΕΕ - Ευρώ κλπ. Σ' εκείνο που πράγματι έπεσα έξω, ήταν στο ότι ίσως θα τιμωρούσε κάποια γαλάζια λαμόγια. Και σ' αυτό λέω δυστυχώς.
Πιστεύω πως αν κάποιος κάνει κάτι προς τη σωστή κατεύθυνση οφείλουμε να το αναγνωρίζουμε, άσχετα ποιο κόμμα είναι, όπως επίσης να λέμε τα λάθη του. Πιστεύω στην αυτοκριτική και την καλόπιστη κριτική. Δεν πιστεύω στον κομματικό φανατισμό, στους "τζιχαντιστές" κάθε κόμματος που το παρακάνουν με τη συμπεριφορά τους.
Ο Πάγκαλος πχ ήταν ένας φανατικός του ΠΑΣΟΚ που σε κάθε ευκαιρία έβριζε τη ΝΔ και μάλιστα κατηγορούσε τα άλλα κόμματα (πχ το ΚΚΕ) ότι βοηθούσαν τη δεξιά. Σήμερα ψηφίζει ΝΔ...
Το όπλο της πλουτοκρατίας είναι τo χρήμα. Τα δήθεν κεντροαριστερά κόμματα ή ορισμένα που αποκαλούνται αριστερά ενώ κάνουν την ίδια πολιτική, παίζουν σίγουρα πολύ άσχημο παιχνίδι. Ο φασισμός όμως είναι χειρότερος. Θυμάμαι στη χούντα οι άνθρωποι φοβούνταν όχι απλά να μιλήσουν πολιτικά, αλλά μήπως ξεστομίσουν μια λάθος λέξη και τους παρεξηγήσουν οι λογοκριτές. Μια φορά κάποιος είχε πει "τρίχες" για άσχετο θέμα κι ένας μπάτσος μετά τον ρώτησε τι εννοούσε, αν ήταν υπονοούμενο για τον Παττακό! mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger