Home » , » Δικάζονται αύριο βασανιστές μπάτσοι

Δικάζονται αύριο βασανιστές μπάτσοι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 3 Μαΐου 2015 | 6:03 μ.μ.

Μια δίκη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γίνεται αύριο στο Β’ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας με κατηγορούμενους μπάτσους οι οποίοι στο Α.Τ Ακροπόλεως είχαν βασανίσει απάνθρωπα Χιλιανό κρατούμενο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2010.

Το δημοσιεύματα των εφημερίδων τότε προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός:
«Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας σε βάρος αλλοδαπού. Πέντε αστυνομικοί του Α.Τ Ακροπόλεως συνελήφθησαν για βασανιστήρια και κατάχρηση εξουσίας σε βάρος ενός 30χρονου υπηκόου Χιλής ο οποίος είχε συλληφθεί για επίθεση κατά πολίτη. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο αλλοδαπός στην διάρκεια της κράτησης του ζήτησε να πάρει τηλέφωνο και όταν του το αρνήθηκαν άρχισε να διαμαρτύρεται, οπότε ένας αστυνομικός άρχισε να τον χτυπά. Και οι πέντε αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ σήμερα παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα. Ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στον κορμό και στα άκρα και νοσηλεύετε σε σοβαρή κατάσταση».

Ο ιατροδικαστής όμως που εξέτασε τον μετανάστη μετά τον βασανισμό του ήταν ξεκάθαρος στην ιατρική του γνωμάτευση για το μέγεθος της βίας που υπέστη ο κρατούμενος, κάνοντας λόγο –ανάμεσα στα άλλα- για πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει, για οξεία νεφρική ανεπάρκεια, για διαφυγή αέρα από τους πνεύμονες στον θώρακα και για ραβδομυόληση, δηλαδή καταστροφή μυϊκών ινών και σύμφωνα πάντα με την ιατροδικαστική γνωμάτευση, ο χιλιανός θα είχε πεθάνει εξ’ αιτίας των βασανιστηρίων που του έκαναν οι μπάτσοι αν δεν είχε νοσηλευτεί άμεσα.

Αφού, λοιπόν, μετά τόσα χρόνια ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ, αύριο δικάζονται οι έξη μπάτσοι βασανιστές με ένα κατηγορητήριο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους αφού μόνο στον έναν απ’ αυτούς αποδίδεται η κατηγορία των βασανιστηρίων και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης, Ο δεύτερος μπάτσος αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας, ενώ ο ίδιος και οι υπόλοιποι τέσσερις μπάτσοι παραπέμπονται να δικαστούν για «διακεκριμένη μορφή της έκθεσης».
Δηλαδή παρακολουθούσαν απαθείς τον βασανισμό του Χιλιανού κρατούμενου και δεν έκαναν τίποτα για να τον αποτρέψουν.

Θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της δίκης.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger