Home » » Διάλογος για τον Νίκο Ζαχαριάδη

Διάλογος για τον Νίκο Ζαχαριάδη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 10 Μαΐου 2015 | 11:08 μ.μ.

Ενας ενδιαφέρων, κατά την άποψη μας, διάλογος διεξάγεται –και θα συνεχιστεί- μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας «Πριν» για μια χρονική περίοδο του ΚΚΕ και συγκεκριμένα όταν γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ήταν ο Νίκος Ζαχαριάδης.
Εναυσμα γ’ αυτή την συζήτηση υπήρξε η έκδοση ενός βιβλίου του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ με τον τίτλο: «Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1040-19441».

Το θέμα άνοιξε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γρηγορόπουλος όταν στις 26/4 δημοσίευε ένα κείμενο του με τίτλο «Πόλεμος, θεωρία των σταδίων, αντικαπιταλιστική πρόταση». Τις ενστάσεις του για τις εκτιμήσεις του Δ.Γ ο οποίος «τείνει να ταυτιστεί με τις απόψεις της ηγεσίας του ΚΚΕ» εκφράζει σήμερα μέσα από τις στήλες της ίδιας εφημερίδας ο Βασίλης Λιόσης ενώ προαναγγέλλεται ότι θα υπάρξει ανταπάντηση του Δ. Γρηγοροόπουλου.

Όπως είχαμε παραθέσει το κείμενο του Δ.Γ στην ιστοσελίδα μας, έτσι και τώρα αναπαράγουμε το άρθρο του Βασίλη Λιόση. Διαβάστε το
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2015 στις 4:15 μ.μ.

Μιλάμε πραγματικά για κατάντημα. Τον Φασισμοό λέει ο Ποιητής δεν τον προκαλεί το Κεφάλαιο γενικά αλλα οι Μικροαστοι. Και οι Δυτικοί Καπιταλιστές δεν στηρίξανε τον Χίτλερ. Πραγματικά τρικυμία μεγάλη. Ξέχασε ΤΟ ΜΌΝΑΧΟ ΤΟ 1938 ΤΟΝ Παράξενο πόλεμο αο την μεριά των Δυτικών και την συμφωνία με τους Γερμανούς το 1944 να τους ανοίγουνε το Μέτωπο. Καλή θέση σε περιμένει Τραγέλαφε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger