Home » , » Το καθεστώς της Τουρκίας εξοπλίζει τους ισλαμοφασίστες του ISIS (Βίντεο)

Το καθεστώς της Τουρκίας εξοπλίζει τους ισλαμοφασίστες του ISIS (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 30 Μαΐου 2015 | 3:53 μ.μ.

Του Σεϊτ Αλντογκάν

 Χτες η εφημερίδα «Τζουμ Χουριέτ» (Δημοκρατία)  δημοσίευσε με την υπογραφή του γενικού διευθυντή της ένα αποκαλυπτικό άρθρο που δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις στην πολιτική και κοινωνική ζωή της Τουρκίας.
Απ’ την μια ήταν σφοδρές οι  επικρίσεις που δέχτηκε  ενώ παράλληλα δέχτηκε καταιγισμό θετικών αντιδράσεων από πολίτες για το θάρρος της να φέρει στην επιφάνεια ένα θέμα που θεωρείτε ταμπού για την τουρκική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα το άρθρο το οποίο συνοδεύουν αποκαλυπτικές φωτογραφίες – ντοκουμέντα φέρνει στην επιφάνεια και κοινοποιεί στο αναγνωστικό της κοινό κάτι που μέχρι σήμερα ήταν «κοινό μυστικό» στην Τουρκία. Ότι δηλαδή το καθεστώς της Αγκυρας βοηθάει με κάθε τρόπο τους ισλαμοφασίστες του ISIS προμηθεύοντας εκτός των άλλων και βαρύ πολεμικό εξοπλισμό.

Εδώ να κάνουμε μια παρένθεση και να υπενθυμίσουμε ένα περιστατικό που είχε συμβεί πριν αρκετούς μήνες στα σύνορα Ιράκ – Συρίας. Τότε τμήμα του τουρκικού στρατού σταμάτησε για έλεγχο φάλαγγα βαριών οχημάτων. Στις νταλίκες που υποτίθεται  έπρεπε να υπάρχει «ανθρωπιστική βοήθεια»  διαπιστώθηκε ότι το περιεχόμενο τους  ήταν όπλα και πυρομαχικά με προορισμό το  ISIS.

Η αποκάλυψη αυτή έφερε αναστάτωση στο τουρκικό καθεστώς με την κυβέρνηση να κάνει λόγο ότι πρόκειται για προβοκάτσια του Φετουλάχ  Γκιουλέν (ατόμου που ηγείται παράταξης των ισλαμιστών η οποία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον Ερντογκάν).
Το ίδιο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση της Αγκυρας απαγόρευσε κάθε σχετικό δημοσίευμα (ενώ 26 αξιωματικοί και οπλίτες  που συμμετείχαν στον έλεγχο βρέθηκαν στις φυλακές αντιμετωπίζοντας την κατηγορία «προδοσία προς το έθνος».

Η εφημερίδα «Τζουμ Χουριέτ», που τώρα με αδιάσειστα στοιχεία αποκαλύπτει ότι το τουρκικό καθεστώς εξοπλίζει το ISIS αιτιολογεί την απόφασή της να δημοσιοποιήσει το γεγονός γράφοντας μεταξύ άλλων σε κύριο άρθρο της:

Γιατί δημοσιεύουμε το περιστατικό


Εάν βρέθηκε μια μεγάλη ποσότητα όπλων που μπορεί να καταστρέψει ολοσχερώς μια πόλη. Αν αυτά τα όπλα στέλνονται κρυφά, χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό κανένας θεσμός, σε μια άγρια τρομοκρατική οργάνωση γειτονικής χώρας, η οποία όμως έχει παράλληλα ένοπλη δραστηριότητα και στην Τουρκία. Αν ο αποστολέας του πολεμικού εξοπλισμού είναι η κυβέρνηση η οποία όμως το διαψεύδει. Αν διώχνονται ποινικά εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση. 

Αν ο λαός μας είναι ανημέρωτος για τις συνέπειες σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο που μπορεί να έχει αυτή η κυβερνητική επιλογή. χωρίς να αντιλαμβάνεται τι προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν. Τότε χρέος μιας εφημερίδας είναι να ενημερώσει τον λαό, υποδεικνύοντας ταυτόχρονα  και τους υπεύθυνους για τις απειλές που θα δημιουργηθούν. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger