Home » » Αλέκος Αλαβάνος: «Όχι την Κυριακή το βράδυ, Όχι και τη Δευτέρα το πρωί»

Αλέκος Αλαβάνος: «Όχι την Κυριακή το βράδυ, Όχι και τη Δευτέρα το πρωί»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 | 1:37 μ.μ.

«Καλούμε τον κόσμο να ψηφίσει μαζικά "Όχι" την Κυριακή.

Το Σχέδιο Β έχει πει το "Όχι" εδώ και χρόνια.

Έχει προειδοποιήσει με σαφήνεια και τεκμηριωμένα ότι η Ευρωζώνη είναι το Μνημόνιο. Μιλήσαμε με ειλικρίνεια και με συγκεκριμένες εναλλακτικές θέσεις για τη μεγάλη αλλαγή και το δύσκολο άλμα που συλλογικά αξίζει να κάνουμε. Το πληρώσαμε ακριβά στις εκλογές. Ο λαός επέλεξε ανεδαφικές εύκολες υποσχέσεις.

Η θέση αυτή επιβεβαιώνεται δραματικά σήμερα μια ακόμη φορά.

Ο περιορισμός από την κυβέρνηση του ερωτήματος στα νεφελώδη κείμενα των διαπραγματεύσεων σημαίνει σημειωτόν στο πλήρες αδιέξοδο. Με αυτή τη λογική, αν επικρατήσει το "Όχι", ακόμα κι αν οι δανειστές δεχτούν αυτούσιο το κείμενο της κυβέρνησης με τα 8 δις, θα παραμείνουμε στον κύκλο της ύφεσης. Αν επικρατήσει το "Ναι", θα έχουμε το γελοίο φαινόμενο μια προοδευτική κυβέρνηση να εφαρμόζει τα αντιδραστικά προγράμματα των δανειστών.

Για τον τόπο το δημοψήφισμα αποκτάει νόημα μόνο ως απάντηση στο δίλημμα "ευρώ και διάλυση" ή "εθνικό νόμισμα και εναλλακτικό σχέδιο ανασυγκρότησης".

"Όχι", λοιπόν στην ανεργία, "Όχι" στη φτώχεια, "Όχι" στο ευρώ.

"Όχι" την Κυριακή το βράδυ, "Όχι" και την Δευτέρα το πρωί».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 2:25 μ.μ.

Επί της ουσίας σύντροφε Αλέκο δεν λες τίποτα, ψηφίστε ΟΧΙ, αυτό το ξέρουμε μας τα λένε συνέχεια, κάτι καινούργιο έχεις? γιατί δεν βάζετε στο δημοψήφισμα ναι η όχι στα μνημόνια των θεσμών, της κυβέρνησης, τα πριν και τα επόμενα? γιατί επιλέγετε τη μια πρόταση την πρόταση των Θεσμών?, κάτι κρύβεται σύντροφε και αυτό δεν αρμόζει στην αριστερά!

28 Ιουνίου 2015 στις 4:23 μ.μ.

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 - 2:25 μ.μ
.........................
............................
.., κάτι κρύβετE σύντροφε και αυτό δεν αρμόζει στην αριστερά!

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 4:31 μ.μ.

Ο Αλέκος του Μαάστριχτ μαζί με τα άλλα ρετάλια με τα τμήματα της Αστικής Τάξης με συμφέροντα στην Ιμπεριαλιστική ΡΩΣΙΑ. Λέμε ΟΧΙ στο μνημόνιο σύριζα ΟΧΙ στο μνημόνιο της Ε.Ε με έξοδο απ την Λυκοσυμμαχία. Ενισχύουμε Παντού το ΚΚΕ.

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 4:58 μ.μ.

Μπορείς να μου δώσεις φίλε L'Enfant de la Haute Mer μια απάντηση γιατί ο Σύριζα δεν βάζει στο δημοψήφισμα και τις δυο προτάσεις και των θεσμών και τη δική του, με ΝΑΙ και ΟΧΙ, θα εκτιμήσω μια απάντηση ορθή χωρίς ειρωνείες!

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 5:28 μ.μ.

'' Κατι κρυβετε συντροφε,και αυτο δεν αρμοζει στην αριστερα''!! Γιατι ,μονο ενα ''κατι'' κρυβει η αριστερα,και ειναι το μονο που δεν της αρμοζει!! Και για να μην εχουμε τους κλαθμους,που εχουμε σε διπλανη αναρτηση,αναφερομαι σε ολη την αριστερα την συστημικη!! Μην εχουμε στα ξαφνικα,δραματα και πικρες απογοητευσεις,ματαιωσεις και χαμενες προσδοκιες!! Οι ανθρωποι,κανουν οτι μπορουν ,χρονια ολοκληρα να ζουν χωριστα,αλλα ο κοσμος να τους αντιμετωπιζει ως ...''ζευγαρι''!!! Ορθοδοξοι και ανορθοδοξοι.....σημειωσατε Χ!! Δωκαμε-δωκαμε!! Αλλος για την βαρκα μας;;;;;

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 6:52 μ.μ.

@4.31
ΠΑΝιβλακα μπορεί να σταμάτησες να υπογράφεις με το ονομά σου,αλλά δεν μπορείς να κρυφτείς.
Σε όλα τα σχόλια επαναλαμβάνεις τις ίδιες και τις ίδιες μαλακίες.
Την Κυριακή ο λαός θα σας ξεσκίσει με το ΟΧΙ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σας πήρε τα σώβρακα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger