Home » , , » Πρόταση Μ. Γλέζου: Αναστολή για ένα χρόνο των διαπραγματεύσεων και πάγωμα χρέους (Βίντεο)

Πρόταση Μ. Γλέζου: Αναστολή για ένα χρόνο των διαπραγματεύσεων και πάγωμα χρέους (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 | 1:47 π.μ.

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος σε τηλεοπτική εκπομπή.
 Η πρόταση του –την οποία έχει μεταφέρει και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα- βασίζεται στην διαπίστωση ότι οι διαπραγματεύσεις που διαρκούν πέντε μήνες έχουν τελματώσει και βρίσκονται σε αδιέξοδο. Σαν λύση προτείνει να παγώσουν για ένα χρόνο οι υποχρεώσεις που έχει το ελληνικό κράτος προς τους δανειστές. Απαλλαγμένη από τον βραχνά του χρέους για ένα χρόνο, η κυβέρνηση, εφαρμόζει την πολιτική της και μετά την μεσολάβηση αυτού του διαστήματος και με τις καινούργιες καταστάσεις που θα έχουν διαμορφωθεί, ο  Μ. Γλέζος περιγράφει το πλαίσιο που προτείνει για να ξαναξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Θύμισε ότι την ίδια πρόταση έχει διατυπώσει και ο πρωθυπουργός της Αυστρίας με διάρκεια μάλιστα πέντε χρόνων.
Το αν μπορεί να γίνει δεκτή από τους δανειστές - «εταίρους» η πρόταση του Μ. Γλέζου που περιλαμβάνει πάγωμα χρέους και κούρεμα τόκων είναι κάτι το πολύ δύσκολο, σχεδόν  αδύνατο, σύμφωνα με την δική μας εκτίμηση.

Το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς απέφυγε να τοποθετηθεί πάνω στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στους δανειστές επικαλούμενος την κρισιμότητα των στιγμών.

Να σημειώσουμε ότι ο Μ. Γλέζος παραιτείται από ευρωβουλευτής   στις αρχές του επόμενου μήνα –όπως είχε προαναγγείλει πριν εκλεγεί- και την θέση του καταλαμβάνει ο Γ. Μηλιός.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger