Home » , » Η επόμενη μέρα για το ψηφιακό τηλεοπτικό τοπίο -οι πολιτικές, τα πρόσωπα, τα συμφέροντα...

Η επόμενη μέρα για το ψηφιακό τηλεοπτικό τοπίο -οι πολιτικές, τα πρόσωπα, τα συμφέροντα...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 | 2:38 π.μ.

Πηγή: Του Λεύτερη Χαραλαμπόπουλου και του Ερρίκου Σωμερίτη“Unfollow”

Πολιτικοί, ισχυρά πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας, εκπρόσωποι μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, παραδοσιακά τζάκια. Όπως σε όλες τις μεγάλες μπίζνες, έτσι και στο υπό εκκαθάριση και ανασύσταση ψηφιακό τηλεοπτικό τοπίο, το παιχνίδι είναι χοντρό και άκρως ενδιαφέρον. Ήδη καταγράφονται νέες δυναμικές και νέες ισορροπίες από τους σημερινούς παίκτες, που οδεύουν ολοταχώς στη σφαγή. Το παιχνίδι του τεντωμένου σκοινιού έχει ως φόντο το... δημιουργικά ασαφές τοπίο που στήνει η κυβέρνηση και ο καθ'  ύλην αρμόδιος υπουργός Επικράτειας Νίκος Παππάς.

Ο κανονισμός του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποχρεώνει τους βασικούς μετόχους των τηλεοπτικών καναλιών -τουλάχιστον τους φανερούς, γιατί οι αφανείς, τα παρένθετα πρόσωπα και οι κάθε λογής offshore είναι μια άλλη πονεμένη υπόθεση- να ενημερώνουν εγγράφως για τις προθέσεις τους και να αναλαμβάνουν δεσμεύσεις για την πορεία της επιχείρησης ενώπιον των μετόχων και εν γένει του επενδυτικού κοινού.

Όπως καλή ώρα έγινε πρόσφατα από τους βασικούς μετόχους της εισηγμένης Τηλέτυπος, ιδιοκτήτριας του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel. Τόσο ο ΔΟΛ (συμφερόντων του Σταύρου Ψυχάρη) όσο και ο Πήγασος (συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα) έσπευσαν να ικανοποιήσουν το γράμμα του νόμου και να δηλώσουν τις προθέσεις τους για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης. Υπάρχει όμως κι ένας τρίτος (και μεγαλύτερος σε δύναμη) μέτοχος της Τηλέτυπος, που ακόμη δεν έχει εκφραστεί: ο όμιλος Βαρδινογιάννη.

Υπάρχουν όμως «όροι και προϋποθέσεις», κατά την προσφιλή έκφραση (και) του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΔΟΛ στην επίσημη δήλωσή του λέει ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2015 στις 7:17 π.μ.

http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/dhmosio/64714/ergazomenos-syndikalistis-evale-xeri-sta-kondylia-tou-oaed

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger