Home » , » Αυστηρά προσωπικό: Για μένα απόψε πέθανε το ΚΚΕ

Αυστηρά προσωπικό: Για μένα απόψε πέθανε το ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 | 12:24 μ.μ.

Πηγή: του Νίκου Μωραΐτη - altsantir

Λέω στη μάνα μου χθες: «Την Κυριακή θα δούμε και αν το ΚΚΕ είναι κανονικό ή δοτό κόμμα πια».

«Τι εννοείς;», μου λέει.

«Θα δούμε αν θα ψηφίσει ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών ή κάνα άκυρο», της λέω. Δεν βλέπεις τους βουλευτές του πώς τους περιποιούνται στα κανάλια της διαπλοκής;

Θύμωσε. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ψηφίσουν ΟΧΙ», μου λέει.

Σήμερα, θυμάται τον πατέρα της που τον τραβάγαν στην Ασφάλεια και κλαίει.
Θυμάται τον πατέρα μου, που στις πλημμύρες του Περισσού έχασε την υγεία του στα υγρά υπόγεια για να στεγνώσουν τα Αρχεία, τον θείο μου, που του πήγαιναν βιβλία και σημειωματάρια στις φυλακές της Αίγινας.

Κλαίει η μάνα μου. Για τα νιάτα της. Για όσα πίστεψε. Για την κατάντια.

Οι αυταπάτες διαλύθηκαν.

Στο δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ θα είναι άκυρο απέναντι στην Ιστορία.

Το ΚΚΕ σήμερα πέθανε ως μνήμη για εμένα και την οικογένειά μου.

Ζωή σε μας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 112 σχόλια

28 Ιουνίου 2015 στις 12:29 μ.μ.

Γουάους!
Το τερματίσατε το ξεφτιλόμετρο!

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 12:30 μ.μ.

Επιστρέφεται ως απαράδεκτο και μνημείο υποτέλειας.
Για μένα λοιπόν ισχύει αυτό:

Το «αριστερό» όχι...

Ώστε η αριστερή θέση απέναντι στο δημοψήφισμα (αν αυτό πραγματοποιηθεί) είναι να πούμε «όχι». Ωραία. Ας αφήσουμε στην άκρη ποιοι συνασπίζονται σ' αυτό το «όχι», ας ξεχάσουμε τις εθνικολαϊκές κραυγές (παρομοιάζουν το δημοψήφισμα με το 1940!), ας κρατήσουμε στην άκρη δραματοποιημένα επιχειρήματα που αγγίζουν το συναίσθημα και όχι την γνώση και στηρίζονται στην άγνοια κινδύνου. Και ας σταθούμε στο διακύβευμα, σε τι λέμε «όχι». Λέμε «όχι» στην πρόταση των δανειστών, της τρόικας (που βαφτίστηκε θεσμοί) και η οποία περιλαμβάνει σκληρά μέτρα σε μια ήδη δοκιμαζόμενη κοινωνία. Συμφωνώ.

Συμφωνώ, αλλά και θυμάμαι όμως. Θυμάμαι πως υπήρχε μια πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης 47 ολόκληρων σελίδων και στην πρόταση αυτή προστέθηκαν στην πορεία και άλλες γενναίες υποχωρήσεις από την πλευρά μας. Επειδή τα γεγονότα τρέχουν με τρελούς ρυθμούς και έχουν μεγάλη ένταση, ενδεχομένως να έχουμε ξεχάσει τι περιλαμβάνει αυτή η πρόταση. Έμμεση και γενναία μείωση συντάξεων (με αύξηση της παρακράτησης σε κύριες και για πρώτη φορά σε επικουρικές), διατήρηση για δυο χρόνια του άδικου ΕΝΦΙΑ, αύξηση του φόρου αλληλεγγύης, ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ, ΟΛΘ, των δέκα μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας και των 24 περιφερειακών αεροδρομίων και άλλα πολλά και επώδυνα ιδιαίτερα για τους οικονομικά αδύναμους.

Αυτό είναι η αριστερή απάντηση, λοιπόν; Και η δεξιά είναι η πρόταση της τρόικας, η οποία επιβαρύνει την κοινωνία με περίπου 2 δισ. ευρώ ακόμα (η κυβέρνηση έλεγε πως η διαφορά είναι πολύ μικρότερη, αλλά ας δεχτούμε τα 2 δισ.) με επιπλέον σκληρά μέτρα. Περί αυτού πρόκειται λοιπόν και όλα τα υπόλοιπα, με τα οποία προσπαθούν να επενδύσουν ιδεολογικά αυτή την πρωτοβουλία για δημοψήφισμα, είναι απαξιωτικά για την αριστερά και στοχεύουν στην κοντή μνήμη. Όπως αυτός ο υπουργός Παππάς που βγήκε τα ξημερώματα από το Μαξίμου, για να μας πει ότι οι προτάσεις των δανειστών είναι ασύμβατες με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ! Ενώ είναι συμβατές με το πρόγραμμα αυτό, οι προτάσεις των 47 σελίδων! Προφανώς πιστεύει ότι απευθύνεται σε ηλίθιους.

Αυτοαποκαλούνται αριστεροί και διαχωρίζουν την αριστερή από την δεξιά πρόταση με βάση αυτά τα 2 δισ.. Ακούγεται εφιαλτικό να κάνουν ιδεολογικούς διαχωρισμούς κάνοντας μια αριθμητική αποτίμηση. Όπως το ίδιο εφιαλτικό είναι να καλούν την κοινωνία να ψηφίσει κάτι για τις παρενέργειες του οποίου δεν την έχουν προετοιμάσει, να περιμένουν μέσα σε λίγες ημέρες να ενημερωθεί για το τι ακριβώς ψηφίζει, να ρισκάρουν την έξοδο από το ευρώ με τους οικονομικά αδύναμους να καλούνται να υποστούν το μεγαλύτερο κόστος, κ.ο.κ.. Υπάρχουν πολλά εφιαλτικά ακόμα σ' αυτή την ιστορία πολιτικής απάτης που παράλληλα απαξιώνει μια ιδεολογία, αλλά ας τα αφήσουμε για καιρούς πιο ήρεμους..
Του Γιάννη Παντελάκη

28 Ιουνίου 2015 στις 12:31 μ.μ.

"Σήμερα, θυμάται τον πατέρα της που τον τραβάγαν στην Ασφάλεια και κλαίει.
Θυμάται τον πατέρα μου, που στις πλημμύρες του Περισσού έχασε την υγεία του στα υγρά υπόγεια για να στεγνώσουν τα Αρχεία, τον θείο μου, που του πήγαιναν βιβλία και σημειωματάρια στις φυλακές της Αίγινας.

Κλαίει η μάνα μου. Για τα νιάτα της. Για όσα πίστεψε. Για την κατάντια."

Τον πατέρα τον τράβαγαν στην ασφάλεια και η μάνα έκλαιγε για την ζωή της για να μην περάσει η πρόταση των δανειστών για 9 δις περικοπών και να περάσει η πρόταση του Τσίπρα για 8 δις περικοπών.

ούτε ιερό -ούτε όσιο τα ευρωλάγνα τσιράκια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ...

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 12:56 μ.μ.

TRASH με το κομμάτι πληρώνεσαι ή με τη λάσπη που ρίχνεις?
Αν πληρώνεσαι με το πρώτο, βγάζεις καλό μεροκάματο
Αν πληρώνεσαι με το δεύτερο πρέπει να είσαι ζάμπλουτος

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 12:57 μ.μ.

Το όχι - grexit θα είναι η αποστομωτική απάντηση της εργατιάς στους γραφεικοκράτες του Περισσού που νομίζουν ότι τα δημοψηφισματα είναι multiple choice. Γτ δεν βάλαν και άλλο ενα ερωτημα "καταργηση του καπιταλισιμού" με ενα δημοψήφισμα - νομοσχεδιο οι συνοδοιπόροι του Αντωνη της Καλαμάτας?

28 Ιουνίου 2015 στις 12:59 μ.μ.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια χαχχαααααα!

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 1:01 μ.μ.

Πως "αυστηρά προσωπικό"; Αφού το ΚΚΕ δε το ψηφιζες ("Λέω στη μάνα μου χθες: «Την Κυριακή θα δούμε και αν το ΚΚΕ είναι κανονικό ή δοτό κόμμα πια».").

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 1:08 μ.μ.

Ναι στα μετρά αυτοκτονήσαμε ... όχι στα μετρά μας εκτελούν... διαλεχτέ αυτοκτονία η εκτέλεση
Υ.Σ. Διώξτε τώρα τους γερμανοτσολιάδες ευρώ ντενεκέδες του σύριζα πεθαίνουμε....

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 1:33 μ.μ.

Δεν διαλέγουμε ποιός Δήμιος θα μας Σκοτώσει. Εξοδος απο Ε.Ε Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής. Οχι στους Τυχοδιωκτες του σύριζα Οχι στην Ε.Ε

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 1:34 μ.μ.

Τελικά ο αρθρογράφος και όσοι συμφωνούν μαζί του δεν απαντούν στο ουσιώδες.
Συμφωνούν με την πρόταση του σύριζα προς την τρόικα ;Ναί η όχι

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 1:41 μ.μ.

Μια εκτενής απαντησούλα για το αν η άρνηση να ταυτιστείς με το ερώτημα του δημοψηφίσματοσ όπως το θέτει ο ΣΥΡΙΖΑΝ¨ΕΛ συνιστά προδοσία του λαϊκού κινήματος από την Κόντρα:
( Δημοψήφισμα-παγίδα
Οχι σε όλα τα Μνημόνια, κυβέρνησης και τρόικας
«Οσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ.

Οσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ».

Αυτό είναι το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος που καλείται σήμερα να εγκρίνει η Βουλή, ώστε να ψηφίσει ο ελληνικός λαός την Κυριακή 5 Ιούλη.


Το δημοψήφισμα αυτό γίνεται για να κληθεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού να πει το αυτονόητο ΟΧΙ στην πρόταση της τρόικας, που θα μετατραπεί σε ΝΑΙ στην πρόταση της κυβέρνησης.


Οι ιμπεριαλιστές για μια ακόμη φορά δείχνουν το γκανγκστερικό τους χαρακτήρα. Αδίστακτοι, κυνικοί, αλαζόνες, οικοδομούν το νεο-αποικιακό τους σύστημα. Οσο περισσότερες υποχωρήσεις κάνουν οι κυβερνήσεις των εξαρτημένων χωρών, τόσο πιο αδίστακτοι γίνονται οι ιμπεριαλιστές. Αυτό βλέπουμε από τις αρχές Φλεβάρη, όταν άρχισε τις διαπραγματεύσεις η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Η συμφωνία της 20ής Φλεβάρη ήταν η πρώτη αποτύπωση της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας. Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου αποδέχτηκε το σύνολο του χρέους προς τους ιμπεριαλιστές και δεσμεύτηκε για την αποπληρωμή του, αποδέχτηκε την παράταση του δεύτερου Μνημονίου και δεσμεύτηκε για την επιτυχή ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης από την τρόικα και άνοιξε το δρόμο για ένα νέο δάνειο (που θα συνοδεύεται, φυσικά, από νέο Μνημόνιο).

Οι «ευρωπαϊστές» (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και σία), μαζί με το σύνολο των αστικών ΜΜΕ, βγήκαν στα κεραμίδια, καταγγέλλοντας τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι πάει να βγάλει τη χώρα από το ευρώ. Ζητούν την άμεση υποταγή στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών δανειστών. Κάνουν κι αυτοί το πολιτικό τους παιχνίδι, για να μην αφήσουν την πολιτική πρωτοβουλία στην κυβέρνηση. Θέτουν τα δικά τους ψευτοδιλήμματα, δίπλα στα ψευτοδιλήμματα της κυβέρνησης.

Τι καλείται ο ελληνικός λαός να ψηφίσει την Κυριακή 5 Ιούλη; Να καταψηφίσει το Μνημόνιο της τρόικας και να υπερψηφίσει (σιωπηλά) το Μνημόνιο της κυβέρνησης, για να το διαπραγματευθεί αυτή στη συνέχεια με τους ιμπεριαλιστές δανειστές, επικαλούμενη ως διαπραγματευτικό «χαρτί» και την ψήφο του ελληνικού λαού. Ο υπουργός Επικρατείας Α. Φλαμπουράρης (και εμπνευστής του δημοψηφίσματος, όπως φαίνεται), το είπε καθαρά προσερχόμενος στη Βουλή: «Αν βάλουν τη δική μας πρόταση, ευχαριστούμε πολύ, θα ψηφίσουμε όλοι τη δική μας»!

Το «ΟΧΙ» σ’ αυτό το δημοψήφισμα δε θα είναι μόνο «ΟΧΙ» στο Μνημόνιο της τρόικας. Θα είναι και «ΝΑΙ» στο Μνημόνιο της κυβέρνησης, θα είναι «ΝΑΙ» στον Αρμαγεδδώνα των νέων αντιλαϊκών μέτρων (στην τεράστια ληστεία μέσω ΦΠΑ, στη μονιμοποίηση των κάθε είδους χαρατσιών, στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα και στην προετοιμασία μιας νέας ριζικής αντιασφαλιστικής ανατροπής, η οποία περιγράφεται με σαφήνεια στην πρόταση της κυβέρνησης).

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 1:43 μ.μ.

Μια διευκρίνηση παρακαλώ: τα οχι της ΧΑ πως θα μετρηθούν; στην "δημοκρατική & πατριωτική μαγιά" ; Τα άκυρα ή η αποχή θα μετρηθούν ως φιλελε γερμανοτσολιάδες; Εκτος απο το ΚΚΕ αριστερές εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις έχουν πάρει θέση ενάντια στην δημαγωγική απάτη
του δημοψηφίσματος. Είναι όλοι αυτοί αντιδραστικοί; Οι οπαδοί του Συριζανέλ που καλλιεργούν την πόλωση ψαρεύοντας στα θολά νερά μάλλον ξεχνούν οτι ολες αυτές οι σημερινές κυβερνητικές συνιστώσες ήταν πριν απο λίγα χρόνια εξωκοινοβουλευτικές. Δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ & στο € ειναι η μόνη ξεκάθαρη λύση. Ολα τα άλλα είναι κουτόχορτο για εσωτερική κατανάλωση για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Ο Μπαρουφάκης χθές έλεγε προς το ευρωγκρουπ οτι αν έχουν καμμια καλή πρόταση θα προτείνουν ναι για την Κυριακή , τόσο συνεπείς είναι

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 2:18 μ.μ.

Για σένα πέθανε απόψε.Για άλλους πέθανε το 89 μαζί με τη μητρική εταιρεία.Για τον πολύ κόσμο όμως έχει πεθάνει πολύ καιρό πρίν.
Απο το 44 και μετά το ΚΚΕ είναι ένα τουμπανισμένο πτώμα.Βρωμάει και ζέχνει πτωμαίλα και σκατίλα.
Ο λαός ούτε μνημόσυνο δεν του κάνει.

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 2:39 μ.μ.

1:43 Το κκε δεν θέλει πόλωση? Θέλει ταξική ειρήνη? Ο Παφίλης του κκε και του mega chanel (δεν είναι σαφής η διακριση των καθηκόντων του "μάλιστα κυρια Τρέμη") είχε πει οτι δεν θα σπάσει τζάμι στην επανασταση. Κατά τα άλλα όπως λέγατε για 20 χρόνια για το Μάαστριχτ τώρα κουρδιστείτε στα 8 δις του "μνημονίου αρμαγεδδώνας" του σύριζα. Αν είχατε λίγη τσίπα θα κατεβάζατε προταση για δημοψήφισμα με "ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΙΛ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ".

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 2:43 μ.μ.

Όταν ένα άτομο βγάζει στο σφυρί τον πεθαμένο πατέρα του και κάνει σπεκουλα με τη μητέρα του για να στηρίξει μέρος των εκμεταλλευτων είναι τελείως σάπιος. Λυπάμαι τη μητέρα του. Αυτόν δεν τον λυπάμαι καθόλου.

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 3:36 μ.μ.

Να το κανω ακομα πιο απλο.
Oπως εθεσε το ερωτημα του δημοψιφμαστος η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,
με το οχι ψηφιζεις το μνημονιο της κυβερνησης και με το ναι το μνημονιο της Ε.Ε.

28 Ιουνίου 2015 στις 4:03 μ.μ.

Μια τοποθέτηση που μας έστειλαν –σαν σχόλιο- φερόμενα μέλη του ΚΚΕ, μόνο αν στείλουν στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο ένα τηλέφωνο και διαπιστώσουμε την ύπαρξη τους, μπορούμε να το δημοσιεύσουμε.

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 5:12 μ.μ.

Μεγάλε, σε σένα το λέω που έγραψες τον περισπούδαστο τίτλο του άρθρου σου, αυτού που ρώταγες και την μάνα σου.... και μπλά, μπλά, μπλά,,,,,. Μια που τέλειωσε για σένα το ΚΚΕ, λες και υπήρξε ποτέ για σένα, πάντα απέναντί του ήσουν), κάνε μας μια χάρη. Πάψε πλέον, από δω και πέρα να ασχολείσαι μαζί του. Μην ασχολείσαι με ........ πεθαμένους. Μανώλης

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 5:18 μ.μ.

Αυτο,που ολοι καποια στιγμη,ριχνουν στον προσωπικο τους αγωνα,η, την μανα τους,η τον πατερα τους,η, και τους δυο......εμενα σαν μανα με εξοργιζει και με πονηρευει!! Δεν ξερω,ποτε μιλησαν οι γονεις και ''ταραχτηκαν συναισθηματικα'' τα βλασταρια τους......εε με αυτο τον καημο θα πεθανω εγω!! Τα δικα μου,τα βλασταρια,παλιν......''ντουκια'' στις αποψεις τους!! Στην βιωμενη μας,κοινη ζωη,αλλοτε συμφωνησαμε και αλλοτε διαφωνησαμε!! Τωρα τελευταια.....καταφεραν τα χρυσα μου,να ξεστραβωθουν...επειδη μεγαλωσαν,βιωσαν,γευτηκαν! Διαφορετικα,ολα τα υπολοιπα ειναι παραμυθια και διηγησεις! Γι'αυτο σαν ετοιμοι απο καιρο ,και ως ενωμενη οικογενεια τραγουδαμε τις Κυριακες στο μεσημεριανο τραπεζι ''θα βαλουμε μπροστα....την μαυρη-κοκκινη σημαια''.......και τρωμε με μεγαλη ορεξη ,ολοι μας,μικροι-μεγαλοι!! Σαν μανα,ειμαι ευτυχης,και περηφανη!! Ολη μου η οικογενεια ...βρηκε το φως της!! Ειμαστε δυνατοι μεσα στην ομοψυχια μας!! Απηλλαγμενοι απο αυταπατες!! Η αληθεια ειναι,πως το χρωσταμε αυτο,και στα δυο κομματα της αριστερας!! Να'ναι καλα οι ανθρωποι,.εκαναν οτι μπορουσαν,χρονια ολοκληρα!! Αα το σωστο να λεγεται!! Βρε διαβασαμε,βρε σκευτηκαμε,βρε βιωσαμε στο πετσι μας......ολα κι'ολα ζωα δεν ειμαστε!! Αντε βρε απο εκει,με τα ''προσωπικα'' του καθε ενος πια!!! Που περιμενουν ,την ερχομενη Κυριακη για να τεσταρουν το ΚΚΕ!! Ημαρτον δηλαδη!! Να σας πω κυριε,δεν εχετε ποτε ακουσει,οτι απο καποια ηλικια και μετα,τα κυτταρα δεν αναπλαθωνται με την ιδια ταχυτητα; Δειξτε και λιγο σεβασμο επιτελους,και ας κρατησει ο καθε ενας ,τις ερωτησεις κρισεως της μανουλας του,ως ''αυστηρα προσωπικο''!! Οχι να ταμπουρωνεστε απο πισω!! Γιατι αν και εγω στα 60 ,θυμηθω την δικη μου την μανουλα,και την βγαλω και αυτην στο προσκηνιο.......αμαν-αμαν!! Εχει να πει ο στομας μας..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Για ολου σας ,ομως!! Μανα ειμαι, και εχω δικαιωμα να γερασω ,και να ακουω οποτε θελω,και να λεω και οτι θελω,και δεν εννοω το βλασταρι μου,να με κανει βουκινο!!!!!!!!

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 5:30 μ.μ.

(...) Νίκο Μωραίτη
Αν ο παππούς, ο πατέρας και ο θειός σου ήταν στο ΚΚΕ, τότε δε θα ήθελα να ήμουν στη θέση της μάνας σου ( που μάλλον απο τα γραφόμενά σου έιναι αγωνίστρια) γιατί αγαπητέ θα ντρεπόμουνα !!! τρεις γενιές να παλεύουν για τη μη ένταξη στην ΕΟΚ αρχικά, και τη μη ένταξη στην ΕΕ και στην ΟΝΕ στη συνέχεια, και στο τέλος να βγαίνει ο γιος ως τιμητής αυτών που χαντάκοσανε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 6:01 μ.μ.

2.39 Η ταξική επαναστατική αντιπαράθεση, με οτι αυτή συνεπάγεται, δεν έχει καμία σχέση με τεχνητές πολώσεις & ψευτοδιλήματτα τύπου παναθηναικός ολυμπιακός.
Όπως πολύ σωστά σχολιάζει & ο 2.43 οταν κάποιοί δεν έχουν ιερό & όσιο προκειμένου να γατζωθούν στην κυβέρνηση σε τι επιχειρήματα να
τους απαντήσεις;
1.43

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 6:10 μ.μ.

ΝΑΙ (κρέμασμα με χοντρο σκοινι)
ΟΧΙ (κρέμασμα με λεπτο σκοινι από προταση κυβέρνησης)
ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ που ξεραστήκατε από την κοιλιά του Παγκαλου

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 6:14 μ.μ.

ουτε στη χουντα τετοια λογοκρισια απο ΒΑΘΥ .ειμαι
ευγνωμων

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 6:22 μ.μ.

Απαράδεκτη τοποθέτηση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα. Ιστορικές ευθύνες!

http://www.pandiera.gr/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B4/

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 6:23 μ.μ.

Για σένα πέθανε απόψε.Για άλλους πέθανε το 89 μαζί με τη μητρική εταιρεία.Για τον πολύ κόσμο όμως έχει πεθάνει πολύ καιρό πρίν.
Απο το 44 και μετά το ΚΚΕ είναι ένα τουμπανισμένο πτώμα.Βρωμάει και ζέχνει πτωμαίλα και σκατίλα.
Ο λαός ούτε μνημόσυνο δεν του κάνει. ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΗΣ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΠΙΟ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 6:59 μ.μ.

Η στάση του ΚΚΕ, εκτός όλων των άλλων, συνιστά και πολιτική αυτοκτονία. Την πιθανότητα να βγει οριακά το ΝΑΙ (δηλαδή να κριθεί το αποτέλεσμα από το άκρυο) και να πέσει η κυβέρνηση την έχει σκεφτεί το ΚΚΕ; Δεν μπορεί να μην την έχει σκεφτεί... Τι θα πει τότε στον κόσμο; Ότι "επιβεβαιώθηκε"; Και μετά από λίγα χρόνια θα κάνει αυτοκριτική ως κόμμα-σφραγίδα;

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 7:09 μ.μ.

`1.43
Τα ΝΑΙ του Σαμαρά του Βενιζέλου του Θεοδωράκη που θα προσμετρηθούν? Φυσικά στο ΝΑΙ του Κουτσούμπα.
Οξω κοπρίτες που θέλετε ειδικό δημοψήφισμα.Τίποτα άλλο θέλετε?
Το δημοψήφισμα είναι ένα.Και το ερώτημα ένα που το θέτει αυτός που φέρνει το δημοψήφισμα.Δεν το θέτει το 5%.
Ψηφίζουμε ΟΧΙ στους τοκογλύφους,ΟΧΙ στους δοσίλογους και ΟΧΙ στα τσιράκια τους του ΚΚΕ.

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 7:45 μ.μ.

Προς Β.Κ.: Αυτό δεν το ανακαλύψατε,όμως δημοσιεύετε τον οχετό του κάθε αντικομουνιστή προβοκάτορα=
Προς σχολιαστές συριζανελ , χρυσαβγίδηδες και λοιπούς.Διαβάστε, ενημερωθείτε και περιμένω εναγωνίως τα ευφυέστατα σχόλια και τις αντιρρήσεις σας επί της ουσίας:
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος

http://www.902.gr/eidisi/politiki/70482/diakiryxi-tis-ke-toy-kke-gia-ti-diorganosi-toy-dimopsifismatos#/0



Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 8:37 μ.μ.

@7.45
Μαίλη εσύ?
Μην περιμένεις σχόλια.Σε έχουμε γραμμένο.
Λαικά χεστήκαμε.

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 8:52 μ.μ.

Θα μπορούσα να μιλάω για το ΟΧΙ της χ.α παρέα με ΑΝΕΛ. Αλλά δεν αξίζει τον κόπο. Προσωπικά θα προτιμούσα μια αποχή 70% (δυτυχώς όμως το ΚΚΕ κώλωσε). Εγώ δεν θα πάω να ψηφίσω Σκύλλα ή Χάρυβδη. Το μεγάλο κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ τείνει να φύγει ακόμα και από τον έλεγχό του. Προφανώς ήθελε να περάσεις το δικό του μνημόνιο (που δεν μπορούσε ούτε καν από την κοινοβουλευτική του ομάδα ως θρίαμβο μετά το δημοψήφισμα. Ρισκάρει όμως βλακωδώς πλέον ένα ναι ... Τελευτάια βδομάδα με τους νενέκους του ΣΥΡΙΖΑ

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 9:57 μ.μ.

6.59 Το ποιός θα είναι ο Διαχειρηστής του Καπιταλισμού μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Λαική Συμμαχία για Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής. Τα Πολιτικά Μέτωπα και τα σκαλοπατάκια πεθάνανε το 1991. Στον Διάολο να πάτε και ακόμα παραπέρα.

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 10:01 μ.μ.

6:01 Ο Παφίλης δεν μπορούσε να κάνει διάκριση κτηματια - αγρότη. αυτά έχουν οι καλές δημόσιες σχέσεις με τα επιτελεία της συστημικής προπαγάνδας. Τωρα οπως σαφέστατα διατυπωσε τον υπαινιγμό ο αρχηγός σας Κουτσούμπας την Κυριακή ως άλλοι παρακρατικοί έξω από τα εκλογικά τμήμα να τραμπουκίζετε και να τρομοκρατειτε τον λαικό κόσμο που θα θέλει να ψηφίσει ΟΧΙ. θα μας μιλήσεις και για ταξική αντιπαράθεση. Αποφασιστε πρωτα αν η λαική οικογενεια έχει όριο τα 30 ή τα 50 χιλ ευρώ εισόδημα

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 10:22 μ.μ.

8.52 @
Θα μπορούσα να μιλάω για το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα απο Κουτσούμπα,Βενιζέλο,Θεοδωράκη,Ντόρα,και Λοβέρδο.Για κούνα την κεφάλα σου για ποσοστό 70%.Το ΚΚΕ δεν κόλωσε,θα ψηφίσει υπέρ τω δανειστών και κατά του ελληνικού λαού αλλά η δυναμή του είναι αμελητέα και θα πάει άκλαφτο.
Θα το πείς πολλές φορές το τελευταία εβδομάδα.Τόσο που θα το βαρεθείς και θα το κόψεις.

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 10:27 μ.μ.

Ευτυχώς που δε ζει ο πατέρας σου,μωρέ! Δεν θα άντεχε τόση ξεφτίλα!
Πάρτε όμως κι άλλο :
“ΌXI” και ξανά “ΌXI” και πάλι “OXI”!
http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/326168,OXI-kai-xana-OXI-kai-pali-OXI-.html

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 10:49 μ.μ.

Πόσο σας πονάει που δεν πέφτει στη λούμπα σας το ΚΚΕ... Να τσιμπάει στα στημένα ψευτοδιλήμματα του τύπου "όχι στο μνημόνιο των δανειστών"-"ναι στο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ"... και να στέλνει το λαό δεμένο χειροπόδαρα να γίνεται διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια του Τσίπρα, για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης...
Αλλά και πόση ξεφτίλα ακόμη θα δουν τα μάτια μας από τον "χώρο" που εκπρωσωπεί επάξια και το Β.Κ...
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/7, 8μμ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 11:24 μ.μ.

Αυτό που δεν θέλει να δει το ΚΚΕ (ή το βλέπει αλλά βάζει στενόμυαλα πάνω απ΄όλα το μαγαζί του) είναι ότι το δημοψήφισμα μπορεί να δημιουργήσει δυναμική ανεξάρτητα από το τι λέει ή τι δε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, από το πώς βάζει το ερώτημα και πώς προτίθεται να ερμηνεύσει το "όχι". Το δημοψήφισμα γίνεται σε κλίμα ακραίας τρομολαγνείας, με κλειστές τράπεζες κλπ. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος που θα ξεπεράσει το φόβο του και θα ψηφίσει όχι, θα είναι αποφασισμένος για ρήξη και δε θα συμβιβαστεί με ένα "καλό μνημόνιο".
Επιπλέον: η συγκεκριμένη διατύπωση του ερωτήματος του δημοψηφίσματος (δηλ. με το "όχι" να μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως) είναι η μόνη που δίνει πιθανότητες επικράτησης στο όχι. Ένα πιο περιοριστικό και σαφές ερώτημα προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση, π.χ. "ναι ή όχι στην Ε.Ε.", "ναι ή όχι στο ευρώ" ή "ναι ή όχι σε οποιαδήποτε συμφωνία" (δηλ. πρακτικά πάλι "ναι ή όχι στο ευρώ"), θα άφηνε απ' έξω μια σημαντική μερίδα κόσμου που δε θέλει τα μνημόνια αλλά δεν έχει πειστεί ακόμα ότι πρέπει να βγούμε από το ευρώ ή από την Ε.Ε.

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 11:41 μ.μ.

Άσχετο-
τι να λένε τώρα τα λαλίστατα παιδιά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που τόσο καιρό τραγουδούσαν ότι δήθεν το ΚΚΕ δεν θέλει την αποδέσμευση απ' την ΕΕ;
Μια ζωή σπέκουλα...

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2015 στις 1:41 π.μ.

Στους ηρωϊκούς οπαδους του συριζανέλ εκτός των άλλων θα πρέπει να προσθέσουμε & τα γνωστα χιλιάδες λαμόγια που έχουν βγάλει δις εξω & περιμένουν σαν ορνεα να έρθουν να τα αγοράσουν όλα μπιρ παρά. Σε περίπτωση που φύγουμε απο το € θα πρέπει να γίνει αυστηρός έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων ληστοεπενδυτών που θαρθουν ναρπάξουν οτι έχει απομείνει

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2015 στις 8:30 π.μ.

1.41
στους κοπρίτες οπαδούς του κώματος θα πρέπει να προσθέσουμε οτι αν υπερισχύσει το ΟΧΙ θα αρχίσει άμεσα έλεγχος για το ξεπούλημα της συχνότητας του 902 σε οφφρορ.
Να ένας ακόμα λόγος που το κώμα θα ψηφίσει με χέρια και με πόδια ΝΑΙ.

29 Ιουνίου 2015 στις 12:26 μ.μ.

Άνοιξε το μυαλό σου Συριζαίε: Είναι κοινοί απατεώνες ‒ Σε καλούν να δεχτείς μέτρα που δεν μπορούν να περάσουν αλλιώς ‒ 8 δισ. τώρα και άλλα τόσα αύριο ‒ Μην πέσεις στην παγίδα τους ‒ ΑΚΥΡΩΣΕ την πολιτική που σε θέλει πρόβατο.

http://zbabis.blogspot.se/2015/06/8.html

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2015 στις 3:33 μ.μ.

@Ανώνυμος 6.14
Για παρηγοριά: δεν είσαι ο μόνος . Οτι δεν κυβερνοσυμφωνει κόβετε κατα 90%

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2015 στις 5:10 μ.μ.

Ο Νικολας ο Μπογιοπουλος εδωσε την καλυτερη απαντηση στους ευρωλαγνους......Οταν υπογραψετε τελικα το νεο μνημονιο καταδικης του λαου χερακι χερακι με το σαμαρα το μπενι και τους ποταμισιους να δω σε ποια τρυπα θα κρυφτειτε.....ξεφτιλες.....Αντικαπιταλιστης αριστερος

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2015 στις 6:14 μ.μ.

Aς δούμε την πραγματικότητα και ας μην φαντασιωνόμαστε ευκαιρίες,που έστω και άθελά τους, θα δημιουργήσουν τάχα για τον λαό και το κίνημά του οι χειρισμοί του Τσίπρα. Οι δηλώσεις όλων των κυβερνητικών στελεχών δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες. Οι άνθρωποι είναι αφοσιωμένοι στην ΕΕ στη Δύση, στο ΝΑΤΟ και το εννοούν.
Δέσμιοι της ρεφορμιστικής ιδεολογίας τους πιστεύουν αφελέστατα ότι μπορούν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα. Μπήκαν ανάμεσα στο λαό και τους ιμπεριαλιστές και τώρα δε΄χονται διασταυρούμενα πυρά.
Στην απελπισία τους ψάχνουν ηρωική έξοδο και στην πραγματικότητα ελπίζουν στο ΝΑΙ για να μπορέσουν να δραπετεύσουν από κεί που μπλέξανε.
Εδοσαν και πάλι επιχειρήματα στην κοινωνική αντίδραση, διέλυσαν ότι είχε απομείνει απο το κίνημα ,προχώρησαν παραπέρα τη καταστροφή της χώρας.
Ακόμα μια φορά ο ρεφορμισμός αποδείχνεται ένα ακόμα όπιο για τον λαό. Σαν τους παπάδες που τάζουν σωτηρία και αποχαυνώνουν τον κοσμάκη.

ΑΠΟΧΗ . ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ. ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ. Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ , ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ.

29 Ιουνίου 2015 στις 7:18 μ.μ.

Η πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα: Διαδώστε την, τυπώστε την, ρίξτε την στην κάλπη!

http://www.902.gr/eidisi/politiki/70561/i-protasi-toy-kke-gia-dimopsifisma-diadoste-tin-typoste-tin-rixte-tin-stin#/0

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2015 στις 1:58 π.μ.

Η πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα: Διαδώστε την, τυπώστε την, ρίξτε την στην κάλπη!

Συμφωνούμε απόλυτα.Θα φροντίσουμε εμείς γιαυτό.Για να δει ο κόσμος τι λακέδες καντατήσατε . Θα σας κρεμάσουμε δίπλα στους εκβιστές και δολοφόνους τους λαού μας, να σας θυμούνται σαν τους Εφιάλτες. Αυτοί τουλάχιστον τη δουλειά τους κάνουνε. Εσεις;;;;!!!! Η ιμπεριαλιστική μηχανή της ΕΕ δεν θα βρεί καλύτερα ποντίκια που την στιγμή της μάχης χώνονται στο βούρκο τους κραζοντας φαντασιωμένοι ότι κάνουν πόλεμο. Ρίχνοντας......ΑΚΥΡΟ. Παλιόσκυλα αν βγει το ΝΑΙ τι θα λέτε στα παιδιά σας; Ότι θα έπεφτε η λυκοσυμμαχία με ένα δημοψήφισμα;;;!!!!. Τα ζώα που σας ψηφίζουν ακόμη δεν καταλαβαίνουν ότι παίζετε πολύ βρώμικο παιχνίδι. Ρε ο Τυρίμος μπροστά σας είναι αθώα περιστερά. Αντί να ντρέπεστε, σηκώνεται κάτι κατουρημένες ποδίτσες και φαίνεται η γύμνια σας. Χάσατε και τον Βενιζέλο σας, να σας δώσει κάνενα δανειάκι για να κυκλοφορείτε.Ζόμπι είσαστε , υπάρχουν και καθρέφτες. Άκου λευκό!!! και άκυρο , μαζί με τους επιγόνους της χήρας του Μάο. Στο 1% και πολύ λέω. Βαρεθήκαμε πουλημένοι νταβαντήζες να μας μας κουνάτε το δάχτυλο . Βρε Ουστ από δω. Στη Κορέα τη μαγική μαζί με τον Αλέφαντο και την πατραική.

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2015 στις 7:26 π.μ.

@Ανώνυμος
Μια ζωή σκυφτός και υποκλινόμενος, σου είναι αδιανόητο ότι μπορείς να υψώσεις ανάστημα,υποτελή!Και το χειρότερο κατηγορείς και υβρίζεις όσους στέκονται ορθοί,βλακίστερε!

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2015 στις 8:04 π.μ.

Να και τα όμορφα!Ούτε αυτό το είδατε,αδέρφια στο Β.Κ.(αν ήταν όμωςκαμιά αντικκεπαπαριά,ε;).
Όσο για τους συριζανεληδες εξυπνάκηδες εδώ θα μιλήσουμε περί φτυσίματος και βροχής.
Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε η παράσταση πολιτικής αγωγής για την εγκληματική οργάνωση - Ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης»
Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε η παράσταση πολιτικής αγωγής για την εγκληματική οργάνωση - Ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης»

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2015 στις 8:37 π.μ.

ΟΧΙ σε ΟΛΑ τα μνημόνια, δανειστών και κυβέρνησης!
Δεν τσιμπάμε σε εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα, δε γινόμαστε μπαλαντέρ στη διαπραγμάτευση για λογαριασμό της αστικής τάξης.
Ρίχνουμε στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ, που κάνει χαλάστρα στα σχέδια όλων τους, που δε βάζει το λαό κάτω από ξένες σημαίες.
ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ απ' την ΕΕ, με το λαό ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!
ΟΛΟΙ την ΠΕΜΠΤΗ 2/7 8μμ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2015 στις 3:36 μ.μ.

Η χήρα του Μάο μπροστά στο δικαστήριο των σοσιαλφασιστών : "είσαστε τα μηρμήγκια που προσπαθούν να σταματήσουν την άμαξα" .
Είναι πολύ μικρός και πολύ ανεγκέφαλος ο παραπάνω που βγάζει, μαζί μέ κάθε απόχρωσης αντιδραστικο ,το μίσος του για μια επαναστάτρια κομμουνίστρια.
Ουστ σκουλήκι.

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2015 στις 5:17 μ.μ.

Είμαι Κομμουνιστής.Δεν συμφωνώ με τον Σύριζα της Ευρωπαικής Ένωσης,Δεν συμφωνώ ούτε με αυτό το οκτάρι που πρότινε ο Τσίπρας.Θέλω έξοδο της χώρας από τη λυκοσυμμαχία των βρωμοκαπιταλιστών.
Όμως,βλέπω τη λύσσα των ΜΜΕ να τους κατασπαράξει,βλέπω την προσπάθεια τους να αντισταθούν,τους νοιώθω σαν ένα κομμάτι μας που ξεστράτησε.
Αν επικρατήσει το 'ναι' γυρίζουμε στα παλιά.Με κυβέρνηση Σύριζα ο κατατρεγμένος λαός μας θα είναι έρμαιο πάλι στις ορέξεις των κάθε λογής τοκογλύφων.
Σύντροφοι ξέρουμε πως έχουμε δίκιο,το ερώτημα του δημοψηφίσματος έπρεπε να είναι η έξοδος από την Ε.Ε.Όμως Σαμαροθεοδωράκηδες δεν θέλω να δω ξανά.
Εγώ στο φαράγγι της Μεσούντας δεν ξαναφήνω αβοήθητο,κανένα σύντροφο.Θα ψηφίσω ΌΧΙ.Λογαριασμό έχω να δώσω όταν ψωφίσω,μόνο στον μπάρμπα μου,διοικητή της 192 ταξιαρχίας της 1ης Μεραρχίας του Δ.Σ.Ε και της εκτελεσμένης θείας μου.
Σκεφτήτε το και αποφασίστε με κριτήριο την μοίρα του λαού.Ο λαός είναι το πρώτο και μετά το κόμμα.Γειά σας και χαρά σας.

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2015 στις 7:41 μ.μ.

Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και κάνει πάταγο.
Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι σαν βελούδο.
Ή στην κάλπη το ρίξεις,ή το ρίξεις στην τουαλέτα,το αποτέλεσμα είναι σκατά.
Διαδώστε.Γελάνε ακόμα και οι καμπινέδες στα εκλογικά τμήματα.

30 Ιουνίου 2015 στις 10:01 μ.μ.

Ευρώ θες;
Τα μέσα παραγωγής θέλω.
Δραχμή θες;
Τα μέσα παραγωγής.
Ε, δεν τρώγεσαι! Ντροπή σου, προδότη κομμουνιστή!

Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2015 στις 10:45 μ.μ.

@10.01 AntonSS.

Τα μέσα παραγωγής θέλεις?
Το κώμα θέλω
Επανάσταση θέλεις?
Το κώμα θέλω.
Δημοψήφισμα θέλεις?
Μαλακίες θα κάμουμε τώρα?,το κώμα θέλω.
Οffshore θέλεις?
Ακυρη η ερώτηση.Ψηφίζω ΑΚΥΡΟ γιατί το κώμα είναι ΑΚΥΡΟ.

Φαρδιά Αντεπίθεση του κώματος που έβαλε το αυτογκόλ.

1 Ιουλίου 2015 στις 1:15 π.μ.

Δημοσιεύουμε ασχολίαστα τα άρθρα στα οποία αναφέρεται η επιστολή Τσίπρα με υπογραμμισμένα βασικά σημεία τους που αποδεικνύουν το χαρακτήρα τους.

ΑΡΘΡΟ 12 - Αρχές

«1. Εφόσον είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της και των κρατών-μελών της, ο ΕΜΣ δύναται να παρέχει στήριξη σταθερότητας σε μέλος του ΕΜΣ, κάτω από αυστηρούς όρους, κατάλληλους για το επιλεγμένο μέσο χρηματοπιστωτικής συνδρομής. Οι εν λόγω όροι μπορούν να καλύπτουν το φάσμα από ένα πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής ως τη συνεχή τήρηση προκαθορισμένων όρων επιλεξιμότητας.

2. Με την επιφύλαξη του άρθρου 19, η στήριξη σταθερότητας του ΕΜΣ μπορεί να παρέχεται με τα μέσα που προβλέπονται στα άρθρα 14 έως 18.

3. Από 1ης Ιανουαρίου 2013, σε όλα τα νέα κρατικά χρεόγραφα της ζώνης του ευρώ με προθεσμία λήξης άνω του έτους θα περιλαμβάνονται ρήτρες συλλογικής δράσης με τρόπο που να διασφαλίζει ότι οι νομικές τους συνέπειες είναι απαράλλακτες.

ΑΡΘΡΟ 13 - Διαδικασία για τη χορήγηση στήριξης σταθερότητας

1. Μέλος του ΕΜΣ μπορεί να ζητήσει στήριξη σταθερότητας με αίτηση προς τον πρόεδρο του συμβουλίου διοικητών. Η εν λόγω αίτηση αναφέρει τα μέσα χρηματοπιστωτικής συνδρομής που πρέπει να εξεταστούν. Με την παραλαβή της αίτησης, ο πρόεδρος του συμβουλίου διοικητών αναθέτει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την ΕΚΤ, τα ακόλουθα:

α) Να εκτιμήσει την ύπαρξη κινδύνου για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της ή των κρατών-μελών της, εκτός αν η ΕΚΤ έχει ήδη υποβάλει σχετική ανάλυση βάσει του άρθρου 18 παράγραφος 2.

β) Να εκτιμήσει αν το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο. Εφόσον κρίνεται χρήσιμο και εφικτό, η εν λόγω εκτίμηση αναμένεται να διενεργείται από κοινού με το ΔΝΤ.

γ) Να εκτιμήσει τις πραγματικές ή δυνητικές ανάγκες χρηματοδότησης του συγκεκριμένου μέλους του ΕΜΣ.

2. Βάσει της αίτησης του κράτους-μέλους του ΕΜΣ και της κατά την παράγραφο 1 εκτίμησης, το συμβούλιο διοικητών δύναται να αποφασίσει να χορηγήσει, καταρχήν, στήριξη σταθερότητας στο ενδιαφερόμενο μέλος του ΕΜΣ με τη μορφή διευκόλυνσης χρηματοπιστωτικής συνδρομής.

3. Εάν εκδοθεί απόφαση, σύμφωνα με την παράγραφο 2, το συμβούλιο διοικητών αναθέτει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή -σε συνεργασία με την ΕΚΤ και εφόσον είναι εφικτό, από κοινού με το ΔΝΤ- να διαπραγματευτεί με το ενδιαφερόμενο μέλος του ΕΜΣ Μνημόνιο Κατανόησης (ΜΚ) όπου θα περιγράφονται αναλυτικά οι όροι που θα συνδέονται με τη διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής συνδρομής. Το περιεχόμενο του Μνημονίου Κατανόησης αντικατοπτρίζει τις αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν και το μέσο χρηματοπιστωτικής συνδρομής που έχει επιλεγεί. Παράλληλα ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΜΣ καταρτίζει πρόταση συμφωνίας για διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής συνδρομής, περιλαμβάνουσα τους όρους και τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης, καθώς και την επιλογή των μέσων, που υποβάλλεται στο συμβούλιο διοικητών προς έγκριση.

1 Ιουλίου 2015 στις 1:15 π.μ.

Το Μνημόνιο Κατανόησης συνάδει πλήρως με τα μέτρα συντονισμού των οικονομικών πολιτικών που προβλέπονται στη ΣΛΕΕ, ιδίως με τυχόν πράξεις του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συμπεριλαμβανόμενης οποιασδήποτε γνώμης, προειδοποίησης, σύστασης ή απόφασης απευθυνόμενης στο ενδιαφερόμενο μέλος του ΕΜΣ.

4. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογράφει το Μνημόνιο Κατανόησης εξ ονόματος του ΕΜΣ, υπό τον όρο της προηγούμενης τήρησης των προϋποθέσεων που καθορίζονται στην παράγραφο 3 και της προηγούμενης έγκρισης από το συμβούλιο διοικητών.

5. Το συμβούλιο διευθυντών εγκρίνει τη συμφωνία για διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής συνδρομής στην οποία παρουσιάζονται αναλυτικά οι χρηματοοικονομικές πτυχές της στήριξης σταθερότητας που πρόκειται να χορηγηθεί και, κατά περίπτωση, την εκταμίευση της πρώτης δόσης της συνδρομής.

6. Ο ΕΜΣ θεσπίζει κατάλληλο σύστημα προειδοποίησης για να εξασφαλίσει ότι λαμβάνει εγκαίρως οποιεσδήποτε αποπληρωμές οφείλει το μέλος του ΕΜΣ στο πλαίσιο στήριξης σταθερότητας.

7. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή -σε συνεργασία με την ΕΚΤ και, εφόσον είναι εφικτό, από κοινού με το ΔΝΤ- επιφορτίζεται με την παρακολούθηση της συμμόρφωσης προς τους όρους που συνοδεύουν τη διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής συνδρομής.

ΑΡΘΡΟ 16 - Δανειοδότηση από τον ΕΜΣ

1. Το συμβούλιο διοικητών δύναται να αποφασίσει να χορηγήσει χρηματοπιστωτική συνδρομή με τη μορφή δανείου σε μέλος του ΕΜΣ, σύμφωνα με το άρθρο 12.

2. Οι όροι που συνδέονται με τα δάνεια ΕΜΣ περιέρχονται σε πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής που παρουσιάζεται αναλυτικά στο Μνημόνιο Κατανόησης, σύμφωνα με το άρθρο 13 παράγραφος 3.

3. Οι χρηματοοικονομικοί όροι και οι προϋποθέσεις κάθε δανείου ΕΜΣ καθορίζονται σε συμφωνία για διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής συνδρομής, που πρέπει να υπογραφεί από το διευθύνοντα σύμβουλο.

4. Το συμβούλιο διευθυντών εγκρίνει τις αναλυτικές κατευθυντήριες γραμμές για τις λεπτομέρειες εφαρμογής των δανείων ΕΜΣ.

5. Το συμβούλιο διευθυντών αποφασίζει με αμοιβαία συμφωνία, βάσει πρότασης του διευθύνοντος συμβούλου και αφού λάβει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 13 παράγραφος 7, την εκταμίευση των δόσεων της χρηματοπιστωτικής συνδρομής που έπονται της πρώτης δόσης».

Περαστικα σας

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2015 στις 2:05 π.μ.

Βρε σκουπίδι ξέρεις τι ήταν η χήρα του Μάο και πως λειτούργησε τοσα στο κκκ;; Και επειδή είπε κατι που δεν το πίστευε στα νειατα της και φυσικά εννουσε την πάρτη της για την άμαξα , εσύ βρε πανυβλακα την πίστεψες;;. Δεν σας έμαθαν στο μαγαζί του Περισσού ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Φοβήθηκες μη θίξουμε τα φιλαράκια σου του μουλουδες του 0,00...%.;;; Για τους καμπινέδες είσαστε . Εκεί να αγορεύεται τις επαναστικές κοπριές σας. Ζόμπι του κκε

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2015 στις 8:00 π.μ.

Βγήκαν στα βουνά οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ να υπερασπιστούν το ΤΡΙΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, εμφανίστηκε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΩΝ.

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2015 στις 10:51 π.μ.

5.17 Διάφοροι οπαδοί του συριζανελ προκειμένου να παρασύρουν τον εργαζόμενο λαό, εμφανίζονται ως δήθεν κομμουνιστές , κάνοντάς συναισθηματικές επικλήσεις εντελώς άλλων γεγονότων & εποχών. Σας καταλάβαμε & ξεβρακώνεστε μόνοι σας. € ή δραχμή χωρίς έλεγχο των μέσων παραγωγής είναι απλά επιλογή εκμεταλλευτή

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2015 στις 10:52 π.μ.

Τα σενάρια επιβεβαιώνονται πλήρως: Η μπόμπα της χρεοκοπίας "έσκασε" στα χέρια της Αριστεράς δυσφημίζοντας συνολικά το κίνημα και την Αριστερά για τα εγκλήματα που διέπραξε 50 χρόνια το κεφάλαιο και τα αστικά κόμματα σε όλες τους τις παραλλαγές και εκδοχές, και οσονούπω έρχεται και η οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα μας πάει γαμιώντας στο "εις το διηνεκές" που λέει και ο "Γιάνης". Η πρόταση των δανειστών αποσύρθηκε, ο Τσίπρας ασθμαίνοντας ζήτησε χθες το βράδυ από τον ESM δάνειο 29 δις ευρώ για 2 χρόνια με νέο άγριο ΚΑΡΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ, για ποιό πράγμα επομένως θα ψηφίσουμε την Κυριακή 5/7/2015 (αν τελικά γίνει το δημοψήφισμα); Αυτά είναι τα αποτελέσματα της διαλυτικής επίδρασης του οπορτουνισμού, της διάσπασης και της απογοήτευσης που αφήνει στο εργατικό - λαϊκό κίνημα για να το στείλει σπίτι του και να ισχυροποιήσει το καπιταλιστικό σύστημα, αφήνοντας ανοιχτό χώρο στους φασίστες που θα "αναλάβουν υπηρεσία" εάν παραστεί ανάγκη για βούρδουλα επειδή δεν θα εξυπηρετεί η συναίνεση με καταστολή, και γι' αυτό αναμένεται λίαν συντόμως η σκόπιμη αθώωση και ηρωοποίηση της Χρυσής Αυγής για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Όσοι λοιπόν παριστάνετε τους πραιτωριανούς και τους γενίτσαρους (μαζί με τα αυριανίστικα φασιστοειδή και λοβοτομημένα αριστερά γκρουπούσκουλα) της τάχα μου αριστερής κυβέρνησης κατά του ΚΚΕ με διάφορα λογοπαίγνια, λεκτικούς τραμπουκισμούς και παπατζηλίκια επειδή είστε τυχοδιώκτες και καιροσκόποι, ΕΣΕΙΣ θα είστε οι πρώτοι που θα πηδήξετε από το καράβι, όπως κάνουν ήδη οι Παπαδημούληδες, οι Σταθάκηδες και οι Δραγασάκηδες αφήνοντας ακάλυπτο την κυβέρνηση και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τους συναγωνιστές τους και πλασσάροντας πλέον την πάρτη τους ως "υπεύθυνη εναλλακτική πρόταση" για την επόμενη μέρα. Ο υπόλοιπος όμως εργατικός - λαϊκός κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ με ελπίδες, αυταπάτες, εξαπατημένος, με αφέλεια κλπ δεν φταίει για αυτήν την εξέλιξη, πέραν από την κριτική για τη λογική του προσωπικού βολέματος και της απάθειας που είχε καλλιεργηθεί ωσάν να ήταν πιθανόν να γλυτώσει ατομικά κάποιος εάν "βουλιάξει" η χώρα. Αυτός ο κόσμος πρέπει τώρα να πιστέψει, να σηκωθεί και να επανενεργοποιηθεί δίπλα στο ταξικό εργατικό κίνημαστους δρόμους.

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2015 στις 12:59 μ.μ.

Με αυτό συμφωνείτε,συριζανελχρυσαβγίδηδες;
http://www.902.gr/eidisi/politiki/70696/apokalyptiko-oi-oroi-gia-ti-nea-daneiaki-symvasi-mnimonio-poy-zita-i-kyvernisi#/0
ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ!!

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2015 στις 2:43 μ.μ.

Οι μάσκες πέφτουν..Παρά τη ρητορική της σικέ εθνικής αντίστασης υπερψηφίζοντας το οχι του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ,αυτές τις ώρες υπουργοί, βουλευτές και παράγοντες της συγκυβέρνησης τονίζουν ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη ακόμη και με αποδοχή οποιασδήποτε απαίτησης της τρόϊκας.Από αυτή την άποψη η γραμμή του ΚΚΕ και της αποχής είναι σωστές γιατί δε μετατρέπουν το κίνημα σε ουρά των αστών ούτε εξωραϊζουν τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό,καθώς μάλιστα ένα μεγάλο μέρος των οπαδών του ΟΧΙ δεν αμφισβητούν την πρόσδεση της χώρας στο άρμα του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και δεν καταλαβαίνουν ότι μνημόνια λιτότητας και Ε.Ε είναι αλληλένδετα. ¨Ομως άλλοι υποστηρικτές του ΟΧΙ έχουν μια διάθεση να αντισταθούν πραγματικά, οπότε οι κομμουνιστές δεν πρέπει να τσουβαλιάζουν άκριτα τους μεν με τους δε,αλλά από Δευτέρα να οργανώσουν αγώνες λαϊκομετωπικούς ενάντια στις πολιτικές της Ε.Ε.

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2015 στις 3:30 μ.μ.

Εμείς κάποτε Σύντροφε κάναμε συγκυβέρνηση με τους διώκτες μας,πρέπει να ξέρουμε και να σιωπούμε τέτοιες κρίσιμες ώρες γιά τη χώρα,αλλά και την αριστερά και να μην τρώμε τα σπλάχνα μας.Άπλωσε το χέρι και βοήθησε τους σύντροφε.Έτσι κάναμε κάποτε.Ο Ε.Λ.Α.Σ και ο Δ.Σ.Ε,δεν αποτελούνταν από Κομμουνιστές μόνο..ήταν όλοι οι κυνηγημένοι από το καπιταλιστικό τους σύστημα και τους μοναρχοφασίστες.Βοηθήστε τους μωρέ έτσι αρμόζει στους Κομμουνιστές στις δύσκολες στιγμές.Αν αύριο πέσει ο Σύριζα θα κάνει χρόνια η αριστερά να ξανασηκώσει κεφάλι.Σας το ξαναείπα και πριν μα δεν το πιάσατε.Πριν 70 χρόνια αφήσαμε αβοήθητο τον Άρη μας στο φαράγγι της Μεσούντας να του πάρουν το κεφάλι τρόπαιο τα σκυλιά,μην το ξανακάνουμε πάλι αδέρφια...

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2015 στις 5:14 μ.μ.

Ρε συντροφε ποιους να βοηθησουμε;Συμφωνουν σχεδον σε ολα και προτεινουν καραμπινατο μνημονιο παρομοιο με των θεσμων.Τι σχεση εχει το λαθος που καναμε με το Αρη που ειπε να μην καταθεσουμε τα οπλα(και αποδειχτηκε σωστος)και αυτα τα τσιρακια των εφοπλιστων;;;;;;Κανενα ελεος στους σοσιαλοδημοκρατες,ειναι το ιδιο ταξικοι εχθροι απλα πιο υπουλοι.Εχουν ξεφτιλισει την εννοια της αριστερας στις μαζες.Κανανε συνωνημο της αριστερας το ΨΕΜΑ.Γινεται να εφαρμοσεις αριστερη πολιτικη εντος ΕΕ-ΝΑΤΟ;;;Κοροιδεψαν τον κοσμο οι αλητες,και τωρα οι αποπολιτικοποιημενες μαζες ακουν αριστερα και βγαζουν σπυρακια.Ευτηχως που κρατησε το ΚΚΕ και δεν συνεργαστηκε με αυτους τους αλητες και εχουμε ενα αποκουμπι να απευθυνθουμε στον κοσμο.Αυτοι που αισθανονται παραστρατημενοι αριστεροι(εννοω απλο λαο και οχι αυτα τα τσιρκα τα στελεχη του συριζα)φυσικα και ειναι συμμαχοι μας και θα βρεθουμε στους ταξικους αγωνες.Αλλα κυνηγημενοι συντροφοι αυτοι;;;;;;Αντικαπιταλιστης αριστερος

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2015 στις 6:11 μ.μ.

3.30 μμ Να βοηθήσουμε τον πρωθυπουργό του συριζανελ που μόλις ακούσαμε το απελπισμένο διάγγελμα του να εγγυάται € ΕΕ & καταθέσεις ( που έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί) . Ο μικροαστικός τυχοδιωκτισμός παρέα με ψεκασμένους & υπόγειες συνεννοήσεις μαζί με αθώωση για ΧΑ. ΟΧΙ ΟΧΙ & πάλι ΟΧΙ. Το ΚΚΕ πρέπει να πάρει πρωτοβουλία συσπείρωσης, όσο δύσκολο κι αν είναι, των συνεπών αριστερών δυνάμεων & οργανώσεων & λέγοντας την αλήθεια στον εργαζόμενο λαό για τις δυσκολίες της ρήξης με τον ιμπεριαλισμό, χωρίς ψευτιές & αυταπάτες , προετοιμάζοντας τον για κάθε εμπόδιο που αναπόφευκτα θα βάλουν οι εχθροί του.
Και για να τελειώνουμε με το ζήτημα του Άρη, χωρίς καμιά διάθεση υποτίμησης ή παραγνώρισης του έργου του, όταν έπρεπε να κάνει το βήμα του τον Δεκέμβρη του ΄44 δεν το έκανε. Μετά & αφού είχε έλθει ο ΝΖ & υπήρξε ανασυγκρότηση των οργάνων μάλλον κακό έκαμε παρά καλό.

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2015 στις 6:57 μ.μ.

@3.30

Σε ποιους μιλάς; Στα μοσχάρια που παριστάνουν τους κομμουνιστές; Αυτοί νομίζουν ότι το ΚΚΕ είναι η ομάδα τους και την υποστηρίζουν να πάρει το πρωτάθλημα παρακολουθώντας τους αγώνες από την τηλεόραση και πηγαίνοντας πού και πού να την αποθεώσουν στο Σύνταγμα όπου τους μιλάει ο πρόεδρος ο Μαρινάκης συγγνώμη ο Κουτσούμπας. Νομίζεις ότι έχουν κάποια πολιτική σκέψη ή κάποια πολιτική αγωνία;

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2015 στις 8:49 μ.μ.

Θεωρείτε άρα πως είτε με Σύριζα,είτε με ΝΔ ο λαός μας θα ζήσει τις ίδιες στερήσεις και βάσανα...
Όμως γιατί έχουν λυσσάξει μετά τα ΜΜΕ τους!!!Τέτοια ομοβροντία προπαγάνδας υπέρ του ναι,δεν έχω ματαδεί σύντροφοι.
Προσπαθούν να τους ρίξουν σε 5 ημέρες,γιατί???αφού και με τον Σύριζα θα βολεύονταν το κεφάλαιο και οι ύαινες της Ε.Ε,καθώς νομίζουμε εμείς..?
Κάτι δεν πάει καλά σύντροφοι.Αυτή τη στιγμή εγώ έχω μπροστά μου τρεις δρόμους..μιά οσμή Αριστερής διακυβέρνησης,ένα καθεστώς που θα ξεσκίσει και θα εξαθλιώσει το λαό,και την ορθή πρόταση του ΚΚΕ που λέει γιά τον οριστικό απεγκλωβισμό μας από τα νεοφιλελεύθερα αρπακτικά,αλλά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν προσφέρει κάτι άμεσο στον λαό,γιατί ο λαός τρομοκρατήτε στην ιδέα να το δεχθεί,δεν είναι έτοιμος ακόμα.
Εγώ σύντροφοι σας γράφω απ' τα μέρη του Καπετάν Γιώτη.Αυτή τη στιγμή ένα όχι ίσως φέρει τα ίδια αποτελέσματα μ' αυτά που προσδοκεί και το κόμμα μας.Εδώ στον κάμπο,τα χρόνια της πείνας σώθηκε ο λαός μας με τη 'Μάχη της σοδειάς',(όποιος δεν τη γνωρίζει ας το ψάξει).Ήταν όμως όλοι μαζί Λαός-Οργανώσεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.Το ίδιο μπορεί να γίνει και τώρα αν αφήσουμε τις διαφορές μας και πάμε ενωμένοι.Πρώτα από όλα ο λαός μας σύντροφοι.
Και γιά τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ και τον Σαράφη,θαρρώ πως τους ζητήθηκε να μείνουν στην Ήπειρο κυνηγώντας τους Εδεσίτες.
Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές σύντροφοι.Μπορούμε να τις κουβεντιάζουμε δίχως χαρακτηρισμούς όμως.Δεν μας ταιριάζει εμάς η βωμολοχία.Έχουμε την αριστερή παιδεία ν' απλώνουμε τις σκέψεις μας εμπεριστατομένα,δίχως να προσβάλουμε τον συνομιλητή μας.
Αυτά...Ψυχή βαθιά σύντροφοι.

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2015 στις 9:39 μ.μ.

@3.30
Σύντροφε χάνεις τα λόγια σου.Η πουλημένη ηγεσία έχει κάνει τους οπαδούς σαν τα μούτρα της.Φασιστοειδή του κερατά και τραμπούκοι σαν χρυσαβγιτες
Οπαδοί σαν τον ΠΑΝ,τον Κολοκοτρώνη και 2-3 ακόμα κνιτάμπουρες με μυαλό αμοιβάδας.
Το ΚΚΕ είναι τελειωμένο.Η αστική τάξη το έχει βάλει στο βρακί της.Το κατάντησε πιστό σκυλάκι που το ΚΚΕ της γλύφει τα πόδια για να το κρατάει στην εντατική.Το χρειάζεται ακόμα,γιατί της κάνει την βρόμικη δουλειά.Οταν θα της είναι άχρηστο θα του τραβήξει τα σωληνάκια για θα το στείλει στο διάολο.

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2015 στις 10:36 μ.μ.

ΚΚΕ ψευτοεπαναστάτες, προβοκάτορες σε διατεταγμένη υπηρεσία. Οι σοσιαλδημοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πιο πολύ μπεσα από εσάς τελικά.

Ξέρετε πολύ καλά τι θα σημάνει το ''ΝΑΙ'' στο δημοψήφισμα. Εκλογές, επαναφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση (μαζί με ΠΟΤΑΜΙ) και μετά συντάξεις στα 300 ευρώ, μισθοί στα 250 ευρώ, καταστολή, καταδίκες και ξύλο με το τσουβάλι. Νόμος φίμωτρο όπως στην Ισπανία, απαγόρευση διαδηλώσεων, βίντεοσκοπήσεων των μπάτσων, φίμωμα του τύπου, απαγόρευση συνδικάτων και άλλα πολλά.

Κι εσείς αντί να στηρίξετε το ''ΟΧΙ'' , λέτε να ρίξει ο κόσμος άκυρο. ΚΚέδες διαλέξατε ήδη στρατόπεδο. Αυτό των τοκογλύφων δανειστών, της ΕΕ, της ΕΚΤ και των υπόλοιπων λαμόγιων.

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2015 στις 11:25 μ.μ.

9.39 To KKE ειναι πουλημενο;Τοτε πως χαρακτηριζεις το συριζα που προτεινει καραμπινατο μνημονιο;;;8.49 Συντροφε τα ΜΜΕ και οι θεσμοι ξεσκιζουν το συριζα για να ξεφτιλισουν στις αποπολιτικοποιημενες μαζες την εννοια της αριστερας.Ο συριζα με τα ψεματα και τις αυταπατες τους εδωσε αυτο το δικαιωμα αφου πηγε να το παιξει ενα νεο πασοκ σε μια περιοδο εντονης καπιταλιστικης κρισης,δεχομενος και το χρεος και τα παντα αφου ολα ευαγγελιζεται να τα κανει εντος ΕΕ-ΝΑΤΟ.Και φυσικα με ολα τα μεσα παραγωγης στα αφεντικα,και φουλ προχωρημα των ιδιωτικοποιησεων οπως οριζουν οι θεσμοι εταιροι του.Για το 89 που αναφερες παραπανω εχεις δικιο αλλα μην ξεχνας και τι σαρα και μαρα υπηρχε τοτε στο κομμα.Λυσε μου αν μπορεις την απορια για την οσμη αριστερης διακυβερνησης τι μυρισες που δεν το μυρισα;Δεν λεω οτι ειναι ολοιδιοι με ΝΔ(ειδικα στη φρασεολογια διαφερουν παρασαγκας)Αλλα δεν συμφωνεις οτι πολλες φορες οι σοσιαλοδημοκρατες(με αριστερο προσωπειο)πολλες φορες κανουν μεγαλυτερη ζημια διαβρωνοντας λαικες αριστερες συνειδησεις και οδηγουν το λαο στην απογοητευση;Αριστερος αντικαπιταλιστης.

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2015 στις 11:33 μ.μ.

@Ανώνυμος
Πρώην πασόκος που ψάχνει πάλι να βολέψει την απαξία του!!

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2015 στις 11:34 μ.μ.

https://www.youtube.com/watch?v=N85pTprd8Aw

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2015 στις 3:29 π.μ.

Ρίχνουμε στην κάλπη λέει την πρόταση του ΚΚΕ. Δηλαδή ένα κωλόχαρτο που δε θα έχει καμία αξία για κανέναν. Ρε τι πάθαμε με δαύτους.

2 Ιουλίου 2015 στις 6:21 π.μ.

Ξεστραβωθείτε και μ αυτό:http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=30/6/2015&id=15875&pageNo=12 για να καταλάβετε τι καλείστε να ψηφίσετε ή να καταψηφίσετε.

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2015 στις 1:39 μ.μ.

Αριστερος αντικαπιταλιστης....Σύντροφε μου καλέ δε θα έγραφα τίποτε άλλο.Μα θες κάτι από την...οσμή που έπιασε η μύτη μου.Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας π.χ..Πιστεύω πως ο Σύριζα δε θα τολμήσει κανένα πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας πολίτη.Με τους Σαμαρογενημαθεοδωράκηδες θα μοιράζουν και ένα...σακίδιο να βάζουμε ότι μας έχει απομείνει.
Υ.Γ...Είπα κάτι γιά τη συμπεριφορά μας στα γραφόμενά μας,δεν απαντάει κανείς.Το θεωρώ πως θα το σεβαστούμε όλοι σύντροφοι.
Γειά και χαρά σας.

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2015 στις 2:42 μ.μ.

Ειτε ναι ειτε οχι μνημονιο και καπιταλισμο θα εχουμε την επομενη μερα και αυτοι οι εργαζομενοι θα ειναι ξανα στο ελεος των μεγαλοαστων.

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2015 στις 6:51 μ.μ.

Πρός Κουκουέδες :
Προτιμώ να υπάρχει κίνημα με περισσότερες δυνατότητες και ας διαφωνούμε τα επόμενα χρόνια για το ποιός είπε το ΟΧΙ - ο λαός ή ο Τσίπρας- παρά μες τη μαύρη μαυρίλα του ΝΑΙ και των μνημονίων να διαφωνούμε για το ποιός έφταιξε που υποχώρησε η αριστερά , το κίνημα και επικράτησε το μπλόκ της ολιγαρχίας.

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2015 στις 8:23 μ.μ.

Σσσσ......................Το ΚΚΕ κοιμάται.

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2015 στις 11:10 μ.μ.

Σσσσσσσσ......το ΚΚΕ αυτοικανοποιείται.

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2015 στις 12:49 π.μ.

Για να υπάρξει αυτοϊκανοποίηση πρέπει να υπάρξει και ολοκλήρωση. Μπορούν οι σύντροφοι να ολοκληρώσουν; Ιδού η απορία. Κυριακή κοντή γιορτή . Ψηφίζουμε άκυρο , στηρίζουμε το κόμμα το άκυρο και πάμε στο σπίτι μας ακυρωμένοι και ανικανοποίητοι

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2015 στις 7:41 π.μ.

Προς ολους τους οπαδούς του συριζανελ: αντι να βρίζετε αυτούς που καταγγέλουν την απάτη του δημοψηφίσματος , δεν είναι καλίτερα να προβληματιστειτε με τα λεγόμενα της κυβέρνησης. Ο στρατός θα εγγυηθεί την ομαλότητα στο εσωτερικό, η παραμονή στην ΕΕ & το € είναι διασφαλισμένη, οι συντάξεις μισθοί καταθέσεις είναι εγγυημένες απο τον ίδιον τον Τσίπρα κλπ κλπ. Για να μην πούμε τίποτα για τα οικονομικά σκάνδαλα που αρχίζουν να φαίνονται οπως αυτό με τα ΕΛΠΕ απο τα λαμόγια του πασοκ που έχετε περιμαζεψει. Ειτε μέσα στο € με μνημόνια είτε έξω με συνεχή οικονομική αστάθεια & μόνους ωφελειμένους τα λαμόγια που έχουν βγάλει δις έξω & τα γνωστά διεθνή "επενδυτικά" κοράκια, η ουσία είναι οτι η μία ή η άλλη ομάδα της αστικής τάξης θα έχει τα γκέμια αφού δεν αλλάζουν ιδιοκτήτες τα μέσα παραγωγής. Σκεφτείτε & λίγο ρε κι αφήστε το πηλοφόρι.
ΥΓ. Το ΒΚ παρά την καταφανή του υποστήριξη στην κυβέρνηση αφήνει & καμμιά άλλη άποψη να περνάει σε αντίθεση με άλλα "αριστερα" μπλόγς

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2015 στις 4:04 μ.μ.

@7.41

Σε ποια blogs αναφέρεσαι, σύντροφε; Στα κου-κου-έ blogs ; Στον 902.gr που έχει αφήσει την αντίθετη άποψη να ανθίζει; Στον οικοδόμο; Στον μπετατζή; Στον πλανήτη της κόκκινης μύγας; Στον Lenin-overloaded; Πες μας σύντροφε, να τα επισκεφτούμε. Διψάμε για πολύπλευρη ενημέρωση και διάλογο επιπέδου

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2015 στις 4:56 μ.μ.

Μην κοροϊδεύετε τους κου -κου -έδες . Δε σας πειράζουν. Δεν πειράζουν κανέναν και δεν ενοχλούν κανέναν, εντάξει;

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2015 στις 5:12 μ.μ.

4.04 Αυτά τα φθηνά κόλπα δεν πιάνουνε. Η Κριτική στο ΚΚΕ Είναι καλοδεχούμενη απο τον λαό και μάλιστα την Επιδιώκουμε.

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2015 στις 6:12 μ.μ.

Τι μας λες ρε ΠΑΝ; Ότι επιδιώκετε την κριτική; Γιατί; Για να τους λέτε μετά πράκτορες και προβοκάτορες σε διατεταγμένη υπηρεσία; Άσε καλύτερα. Ούτε κριτική, ούτε σοβαρά επιχειρήματα. Πολύ σας πέφτουν. Μόνο για πλάκα είστε

ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΛΙΑΝΑΣ
3 Ιουλίου 2015 στις 7:03 μ.μ.

Η κριτική στο κκε είναι καλοδεχούμενη λέει ένας μπετοκνιτόβλακας.Και λύθηκαν στα γέλια οι μπουγάτσες Θεσσαλονίκης.
Ποιά κριτική ρε κοθώνια?Οποιος τόλμησε να κάνει κριτική τον έφαγε το σκοτάδι.Χιλιάδες οι διεγραμμένοι επειδή κάποια στιγμή έκαναν κριτική στα ζόμπι της ηγεσίας.
Αλλού τα παραμύθια σας άθλιοι κνιτόβλακες.

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2015 στις 7:40 μ.μ.

ότι και να λέτε κεφτέδες έρχονται η κουκουέδες το Κ.Μ.Λ θα μοιάζει γίγαντας μπροστά σας μετά το δημοψήφισμα

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2015 στις 9:39 μ.μ.

7.03 Κάνεις λάθος. Η Κριτική απο τον ΛΑΟ είναι πάντα καλοδεχούμενη και την Επιδιώκουμε.

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2015 στις 10:53 μ.μ.

@9.39
Μην το λές σε μένα ΠΑΝιβλακα.Να πάς να το πείς σε χιλιάδες διωγμένους και διεγραμμένους απο το κώμα γιατί έκαναν κριτική.Να το πείς στον ΑΡΗ πρώτα και κύρια ρε μπαγλαμά.
Τι να επιδιώξεις εσύ τρομάρα σου.Οι μόνες που είναι καλοδεχούμενες στο κώμα είναι οι χαφιεδισμοί οι τραμπουκισμοί και το ρουφιανελίκι.

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2015 στις 12:57 π.μ.

Ο τρόπος που η Κανέλλη συντάχθηκε με όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων σε άγριο bullying εναντίον του Κατρούγκαλου στο Μέγκα, μας αηδίασε. Θα έπρεπε ή να αποστασιοποιηθεί από όλους, (και το ίδιο το ΚΚΕ), ή να βοηθήσει τη κυβέρνηση. Δυο αριστερά κόμματα τόσο ανάδελφα δε ξέρω αν συμβαίνει παντού. Το ΚΚΕ δείχνει απομονωμένο σ'ένα δικό του, εγωκεντρικό κόσμο.

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2015 στις 1:06 π.μ.

@Ανώνυμος

Καλά αυτή η απολίτικη μπούρδα που ξεκίνησε η αντιπολίτευση ότι Σύριζα με Χ.Α. συνεργάζονται, την αφήνω ασχολίαστη...

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2015 στις 1:14 π.μ.

Την ώρα που δένεται το ατσάλι και γράφεται ιστορία, το ΚΚΕ του Κουτσούμπα κοιτάζει σα χάνος. Μιλάμε για ζωντόβολα ολκής

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2015 στις 8:46 π.μ.

Την ώρα που δενότανε το ατσάλι,η Κανέλλη το πήρε και το έκανε μαστίχα και τσιχλόφουσκες.
Δεν είναι ζωντόβολα ακριβώς.Ζωντόβολα είναι τα πρόβατα που ακόμα τους ακολουθούν και χάρη σε αυτούς η Κανέλλη φτύνει αγωνιστές θυσίες και αίμα,λές και φτύνει την μαστίχα της.
Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν γιατί έχουν διαλέξει στρατόπεδο.Ξέρουν γιατί τα συμφέροντα της ηγεσίας βουλευτών και της Λιάνας,βρίσκονται στην πλευρά αυτών που μας καταδυναστεύουν.
Είναι στην αντίθετη πλευρά με τα συμφέροντα του λαού.
Είναι ΑΚΥΡΩΜΕΝΟΙ απο το λαό.

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2015 στις 10:32 π.μ.

καλα μην τα λες και ετσι 12 57
.Απο ποτε ειναι αριστερό το κόμμα μιας αστκης καπιταλιστικής νατοικης κυβερνησης..
Εχεις να μου δείξεις μια πραξη του να δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό αυτο ?

aeras kopanistos

αντιρρησίας
4 Ιουλίου 2015 στις 1:42 μ.μ.

Την ώρα που το αυριανό δημοψήφισμα παίρνει ξεκάθαρα ταξικά χαρακτηριστικά, πιθανότατα τα πιο ξεκάθαρα από τη μεταπολίτευση και μετά, το ΚΚΕ κάθεται στη γωνία με την τυφλή ηγεσία του κόμματος της εργατικής τάξης να δένει τα χέρια των ψηφοφόρων του και να μην τους αφήνει να πάρουν μέρος στην ταξική αντιπαράθεση θέτοντάς τους στην ουσία ένα κατασκευασμένο ψευτοδίλημμα: " Αν ψηφίσεις ΝΑΙ δυναμώνεις την ΕΕ, αν ψηφίσεις ΟΧΙ δυναμώνεις το σύριζα"

Αυτό είναι ένα ερώτημα όμως που αφορά μόνο τους κατσικωμένους επί δεκαετίες στις κομματικές καρέκλες, που έχουν μάθει να παίρνουν τον κομματικό τους μισθό βρέξει-χιονίσει, οπότε ποιος είναι και ο λόγος να κάνουν επανάσταση; Ποιος είναι ο λόγος να διακινδυνεύσουν να χάσουν τις θεσούλες τους;

Σύντροφοι, αύριο ξεκινά να γράφεται ιστορία και σεις θα είστε θεατές; Στο κάτω-κάτω είτε μέρος της εργατικής τάξης. Δε σας αφορά; Δεν αφορά τη ζωή σας, τη δική σας, των παιδιών σας; Και σε τελική ανάλυση, αυτή η πρώτη νίκη, αν έρθει, σε τι σας δεσμεύει από το να συνεχίσετε να στηρίζετε το κόμμα σας; Μήπως, τέλος, η προσωρινή ανυπακοή σας βοηθήσει τους κοιμισμένους ηγέτες σας να ξυπνήσουν; Και σε τελική ανάλυση, το κόμμα από μόνο του δεν είναι ιδέα. Αν πάψει να λειτουργεί όπως πρέπει, χρειάζεται ένα γερό ταρακούνημα

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2015 στις 2:36 μ.μ.

1.14 Πρόσεξε μόνο μη το Δέσεις πολύ και σπάσεις κανένα Χέρι. ΔΑΓΚΩΤΟ ΚΚΕ

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2015 στις 5:08 μ.μ.

@2.36 Πρόσεξε μόνο μην σπάσεις κανένα δόντι απο το πολύ δάγκωμα.Θα θέλεις μετά μασσέλα και θα χαλάσει η μόστρα σου.....

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2015 στις 5:20 μ.μ.

1.42 Λάθος πόρτα χτυπησες και δεν είμαστε σύντροφοι. Ταξικά χαραχτηριστικά μαζί με Μιχαλολιάκο Καμμένο πρέπει να έχεις τρομερό πονοκέφαλο. Ρίχνουμε Δαγκωτό στην Κάλπη ΚΚΕ με το τριπλό ΟΧΙ. Δεν ξεφεύγουμε απο την Στρατηική μας ούτε Χιλιοστό. Εσύ πήγαινε να υπογράψεις Μνημόνιο

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2015 στις 5:22 μ.μ.

κοπανιστέ αέρα.
απο πότε μια εθνικίστρια αμφιβόλου πολιτικού ήθους,με σκοτεινές διασυνδέσεις με ακροδεξιούς κύκλους,λογίζεται σαν κομμουνίστρια?
Και από πότε ένα κόμμα θέλει να λέγεται κομμουνιστικό,όταν χρησιμοποιεί καπιταλιστικές μεθόδους στις επιχειρήσεις του,και νταραβερίζεται με οff-shore?
Αναφέρει πουθενά ο Μάρξ πως τα κομμουνιστικά κόμματα θα πρέπει να συναλλάσονται με οff-shore?Ο Λένιν μήπως?
Αλλωστε το ΚΚΕ έχει δηλώσει πως δεν είναι Αριστερό κόμμα.Το αποκηρύσσει μετά βδελγυμίας.Οπότε άδικα νοιάζεσαι μην καεί η πίτα,αφού εσύ δεν κάνεις να λαβαίνεις κομμάτι απο αυτήν.
Ασε άλλους να νοιαστούν για την γνησιότητα της Αριστεράς.

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2015 στις 5:58 μ.μ.

τωρα αν μας πεις και οτι τα παιδια τα φερνει ο πελαργος μας τελειωσες

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2015 στις 6:05 μ.μ.

@ΠΑΝίβλακα των 5.20 , κάθε μέρας , κάθε ώρας και στιγμής.

Μην το δαγκώνεις πολύ γιατί δε θα ξεκολλάει και θα πετάξουνε κι εσένα μές στην κάλπη. Μαζί με όλα τα άλλα ( παστουρμά, σαρδέλα, λακέρδα κλπ) θα έχουμε κι ένα άκυρο μοσχάρι

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2015 στις 7:13 μ.μ.

5.22
Εγώ σου ζήτησα ενα λογο που να περιέχει χαρακτηριστικά αριστερού κομματος και δεν έδωσες κανενα .Διοτι δεν υπάρχει
Τωρα για τις σαπουνόφουσκες που γραφεις δεν εχω λογο να εμπλακώ σε χαζομαριτσες ουτε θα μου παρεις συνέντευξη
Παντως εαν ειχες ιδέα απο τις παραδόσεις του κομμουνιστικού κινηματος θα γνώριζες για την οικονομική αυτοτέλεια και εαν πρέπει να εχει ακομα και επιχειρήσεις ενα τετοιο κομμα ,,Γιαυτο ασε τον Λενιν ήσυχο και μην τον εκτελεις αλλο..Στον καπιταλισμό ενας τρόπος υπάρχει,, τσαμπα ψαχνεις για αλλον,,αυτον χρησιμοποιεί και το δικο σου κομμα
Κατα τα αλλα ειναι δικια μου δουλεία απο τι πιτα τρώω ,και τι θα λεω

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ(ΚΚΕ)
4 Ιουλίου 2015 στις 7:19 μ.μ.

5.20 Εχεις κάλο στην κεφάλα σου ΠΑΝ.
Με Σαμαρά Θεοδωράκη,Βενιζέλο,Φώφη,Αδωνη,Βορβορίδη,Λοβέρδο,Μητσοτάκη,Ντόρα,έχεις ταξική συγγένεια.Στην βουλή όλη αυτή η σπείρα μαζί με την συμμορία του Κουτσούμπα,ψήφισαν κατά του δημοψηφίσματος.
Το θυμάσαι κνιτάμπουρα και κάγκουρα?
Οσο και να δαγκώνεις ΠΑΝίβλαξ το 2.5% δεν το ξεπερνάτε.Το μόνο που μπορείς να πάθεις απο το πολύ δαγκωμα είναι......να λυσσάξεις και να σε χάσουμε πάνω στο άνθος της κνίτικης βλακείας σου.

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2015 στις 8:30 μ.μ.

7.19 Αφού είναι όπως τα λες δεν έπρεπε να ΣΚΟΥΖΕΙΣ Επρεπε να χαίρεσαι αφου δεν υπάρχει ΚΚΕ. Αυριο θα ψηφίσεις Μνημόνιο μαζί με τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ και τον Βιομήχανο Γιαννακόπουλό Εμείς ΔΑΓΚΩΤΟ ΚΚΕ με το Τριπλό ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2015 στις 9:15 μ.μ.

7.13
Αν και δεν συνηθίζω να συνδιαλλέγομαι με σταλινικούς,επειδή ποτέ δεν απαντούν σε ότι τους ρωτούν κάνοντας τους Κινέζους,με σένα θα κάνω μια εξαίρεση.
Θα σου παραχωρήσω την συνέντευξη που ζητάς.Χαζομαρίτσες θα μου πείς,αλλά με σταλινικούς δεν είναι δυνατόν να γίνει σοβαρή κουβέντα.
Επιπλέον είναι ειρωνεία να μιλούν οι σταλινικοί νεκροθάφτες του κομμουνιστικού κινήματος και του κομμουνισμού γενικώτερα για λογαριασμό του κομμουνιστικού κινήματος,κάνοντας μάλιστα υποδείξεις οι ξερόλες για άγνοια των άλλων.Είναι ειρωνεία,πρόκληση και υποκρισία που μόνο σταλινικοί έχουν το θράσος να μετέρχονται..

Θα μπορούσα να αραδιάσω πολλά χαρακτηριστικά που καθορίζουν ενα Αριστερό κόμμα.
Θα περιοριστώ,να σημειώσω την συνέπεια λόγων και έργων,παράλληλα με το ήθος των ανθρώπων που μόνο στην Αριστερά υπάρχει.
Ποσώς με ενδιαφέρει αν σε καλύπτει αυτό.Ο λαός με αυτό το γνώρισμα χαρακτηρίζει ένα Αριστερό κόμμα,με αυτό το αναγνωρίζει και γιαυτό άλλωστε το στηρίζει και πολλές φορές το φέρνει στην κυβέρνηση.

Το ''δικό μου κόμμα'' όμως δεν υπόσχεται ανατροπή του καπιταλισμού εδώ και τώρα,όπως το ΚΚΕ,και παράλληλα να χρησιμοποιεί καπιταλιστικές συνθήκες στις επιχειρήσεις του με σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος.Επίσης το ''δικό μου κόμμα''ποτέ δεν δήλωσε ''επαναστατικό''όπως το δικό σου,ούτε ξεπούλησε δημόσια περιουσία σε οff-shore,ούτε υπέγραψε το 74 δήλωση στον Αρειο Πάγο.Υπάρχει μια διαφορά,όπως και να το κάνουμε.
Τέλος δεν είναι καθόλου δικιά σου δουλειά απο ποιά πίτα τρώς.Είναι κυρίως δικιά μας επειδή δεν μπορούμε να μοιραζόμαστε κάτι που δεν σας ανήκει.
Δεν μπορείς να τρώς απο κάτι που δεν ανήκεις.
Δεν έχετε καμμιά δουλειά με την Αριστερά πλέον.
Η Αριστερά σας απέβαλλε.

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2015 στις 9:36 μ.μ.

8.30 Χαίρομαι και πανηγυρίζω ΠΑΝίβλακα.Αύριο το βράδυ θα ξεσαλώσω.Θα βλέπω τα αποτελέσματα όπου το κώμα θα είναι εξαφανισμένο και θα καεί το πελεκούδι.
Σαμπάνιες θα ανοίξω ΠΑΝίβλακα.
Ελα να σε κεράσουμε λιγδοτάμπουρα.

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2015 στις 11:34 μ.μ.

Α ρε θλιβεροί κουκουέδες. Άγις Στίνες καταντήσατε

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2015 στις 12:47 π.μ.

Ρε είσαστε καλά; Σας αφήσανε λυτούς; Ακου βλακείες που λενε. Δένεται τ' ατσάλι, γράφεται ιστορία, bulling εναντίον του Κατρούγκαλου, ρε αυτές τις βλακείες ούτε στις εκλογές του Γενάρη δεν τις λέγατε. Τότε που θα αλλάζατε την Ευρώπη μαζί με τον φίλο σας τον Γιούνκερ θυμάστε; Τότε που θα σκίζατε τα μνημόνια με έναν νόμο. Το θυμάστε; Τότε που θα καταργούσατε τον παράνομο ΕΝΦΙΑ και τα παράνομα χαράτσια. Τα θυμάστε ;Καλά τα 751 ευρώ κατώτατο μισθό τι να σας τον θυμίσω; Αυτόν τον ξέχασε κι ο Σκουρλετης.
ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ το θυμάστε; Μπα! Αυτό θέλετε να το ξεχάσετε γιατί ΔΕ ΣΑΣ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΩΘΗΜΈΝΟ. Κοκορόμυαλοι.

4 Ιουλίου 2015 - 11:34 μ.μ
Ρε μεγάλε, τρεις γραμμές σου δώσαν να γράψεις κι ένα όνομα σωστά να το γράψεις δεν τα κατάφερες. Αγις Στίνας είναι όχι Αγις Στίνες. Κι επειδή απ' ό,τι καταλαβαίνω ούτε που ξέρεις ποιος ήταν δε συνεχίζω να σε δουλεύω. Δεν αξίζεις ούτε αυτό.

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2015 στις 12:55 π.μ.

Οι συνεχείς βρισιές, οι ανόητες ειρωνείες,η ολοκληρωτική απουσία επιχειρημάτων & οποιασδήποτε προσπάθειας διαλόγου με τις θέσεις του ΚΚΕ & των άλλων αριστερών δυνάμεων που ξεσκεπάζουν την δημαγωγική απάτη του δημοψηφίσματος χαρακτηρίζουν τους απολογητές του συριζανελ & των υπολοίπων υποστηρικτών τους ( Χ.Α Γιανακόπουλος , Αγγελοπούλου ). Δικαίωμα τους είναι αλλά όχι & να λένε οτι έχουν το ήθος της Αριστεράς. Και μόνο από τις αναρτήσεις τους φαίνεται η καθολική έλλειψη ιδεολογικού υπόβαθρου. Στις ενδοιμπεριαλιστικοκαπιταλίστικές αντιθέσεις του ναι & του όχι ο εργαζόμενος λαός δεν δίνει σε κανέναν λευκή επιταγή για το μεγάλο ξεπούλημα που ετοιμάζεται μέσα ή έξω από το €
Όσο για αυτόν που αναφέρει τον Στίνα, ποιοι συντάσσονται με το συριζανελ & ποιος έχει περιμαζέψει όλους τους τροτσκιστές (μαζί με τους ξεσκολισμένους του πασοκ) ας κοιτάξει καλλίτερα στον καθρέφτη του

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2015 στις 1:20 π.μ.

9.15. Δεν υπάρχει καμμιά αριστερά Οπορτουνισμός υπάρχει και αυτό είσαι.

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2015 στις 8:20 π.μ.

1.20
Δεν υπάρχει οπορτουνισμός.Προδοσία υπάρχει.Και αυτό είστε.

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2015 στις 11:12 π.μ.

@12.47
Ηρέμησε καλέ μου φίλε.

Το "΄Αγις Στίνες" είναι ο πληθυντικός χαριτολογώντας. Άμα δε νιώθετε το χιούμορ και τη λεκτική υπέρβαση τι να καταλάβετε ;Είναι σα να βάζουμε τις γιαγιάδες να βλέπουν Μόντι Πάϊθον, γεροντοκόρες του Περισσού, απολιθώματα της Ιστορίας και ντροπή του κόσμου

ΥΓ. Και δε μου δώσανε τρεις γραμμές .Μία μου δώσανε

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2015 στις 12:34 μ.μ.

9.15

κοιτα η ανεπάρκεια σου ειναι δεδομένη ,αλλα οτι θα έβαζες τετοιο αυτογκολ πραγματικά με εντυπωσιάζει..Εγω ζήτησα ενα αριστερό χαρακτηριστικό στον Συριζα και εσυ μου ειπες για συνέπεια λογων και πράξεων..πράγματι εχει τεραστια συνέπεια,μπραβο σου βρε..ατσίδα

Τωρα αντι να κατσεις να κλωσησεις τα αυγα σου συνεχίζεις λέγοντας πως το κομμα σου δεν θελει σημερα να ανατρεψει τον καπιταλισμο και αρα μπορεί να μετέρχεται καπιταλιστικές μεθόδους ,,φοβερο κριτήριο..Σου επαναλαμβάνω ενας τροπος υπαρχει αν ξερεις αλλον να μας τον πεις
Μην συνεχίζεις τις ανοησίες χωρις να ξερεις,, το 74 υπέγραψε εαν και εφόσον θα γινουν σεβαστές οι επιθυμίες του λαου ,,,εντάξει ?
Και μην μπερδεύεσαι το τελευταίο που με ενδιαφέρει ειναι αν συνδιαλέγεσαι η οχι με "σταλινικους¨" δεν γραφω για εσένα αλλα γιαυτους που διαβάζουν



aeras kopanistos

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger