Home » , » Αντιφάσεις; Ή μήπως όχι; …

Αντιφάσεις; Ή μήπως όχι; …

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 | 8:23 μ.μ.

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews

«Εχει έρθει η ώρα σ’ αυτόν τον τόπο την κρίση να την πληρώσει η ολιγαρχία και όχι οι μισθωτοί, όχι οι συνταξιούχοι, όχι οι αυτοαπασχολούμενοι», είπε ο κ. Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά: Η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την κατάργησή του, ή η αθέτηση της υπόσχεσης για θέσπιση του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ, ποιον ακριβώς επιβαρύνει; Την «ολιγαρχία»; «Το ποιος θα πληρώνει τους φόρους σε αυτή τη χώρα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης», ήταν τα επόμενα λόγια του πρωθυπουργού. Αλλά; Σύμφωνα με τις «47 σελίδες» του κ. Τσίπρα, που «είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας της ελληνικής κυβέρνησης», ο ΦΠΑ στο 30% των τυποποιημένων τροφίμων θα εκτιναχτεί κατά δέκα μονάδες.

Αραγε, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι θα είναι τώρα πιο «εθνικά υπερήφανοι» επειδή δεν θα είναι οι ξένοι αλλά θα είναι η κυβέρνηση που θα τους αυξάνει τον φόρο στα μακαρόνια;..

Ο κ. Τσίπρας στην ίδια τοποθέτησή του καταφέρθηκε εναντίον του ΔΝΤ. θαυμάσια. Αλλά: Στην απόφαση της 20ής Φεβρουάριου (μια απόφαση που ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να την εκθειάζει σαν «ορόσημο») η κυβέρνηση και οι ευρωεταίροι αναφέρουν: «Συμφωνήσαμε ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον δικό του ρόλο» στις σχέσεις της Ελλάδας με τη... θεσμοτρόικα. Αλήθεια, τι το «δημιουργικά ασαφές» και αδιευκρίνιστο υπήρχε για τον ρόλο του ΔΝΤ όταν η κυβέρνηση έβαζε την υπογραφή της κάτω απ’ αυτή τη δέσμευση; Αντιφάσεις;  Ή μήπως όχι; …

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2015 στις 9:00 μ.μ.

Η κυβερνοσυριζανελ καλά θα έκανε μέσα ή εξω απο ΕΕ να μειώσει τις λεγόμενες "αμυντικές" δαπάνες , να αφήσει τα ψεκασμένα υπονοούμενα για εξωτερικούς κινδύνους που μας αναγκάζουν να αγοράζουμε απο τους γνωστούς οπλεμπόρους. Πριν απο χρόνια οταν γινόταν η "αγορά του αιώνα" για αεροπλάνα οι γνωστοι υπουργοί & μη, μιζαδόροι όλοι τους, κόντεψαν να πάθουν αποπληξία οταν ο μακαρίτης ο Φλωράκης τους είπε μέσα στην βουλή οτι υπάρχουν & άλλοι προμηθευτές αεροπλάνων εκτός απο τους Γαλλοαμερικάνους & συγκεκριμένα οι Σουηδοί.
Επίσης θα μπορούσαν να κάνουν μεγάλες εξοικονομήσεις στις συντάξεις, κόβοντας εντελώς τις συντάξεις ¨αγάμων θυγατέρων" των δικαστικών & στρατιωτικών, που μάλιστα πρόσφατα για χάρη της ισότητας (!) επεκτάθηκε "με αυστηρές προϋποθέσεις " & στους άγαμους γιούς! Και να κόψουν την φάμπρικα των ειδικών μισθοδικείων για τους δικαστικούς οπου γιάννης κερνά & γιάννης πίνει & όλο τους χρωστάμε αναδρομικά.
Για να μην πούμε τώρα τίποτα για τα έξοδα υποδοχής - διαμονής των αρχηγών κρατών Α.Ε. αγίου φωτός & αγίας Βαρβάρας βοηθειά μας.

22 Ιουνίου 2015 στις 11:56 μ.μ.

απο το καταστροφικο 2008 μεχρι σημερα ,,,,,το μονο συμπερασμα που βγαλατε ,,,,,οτι ο καπιτσλισμος ειναι σε κριση,,,,,καπου στο 2050,,,,,ισως καταλαβετε κι εσεις τι τρεχει ,,,,,περαστικά σας

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger