Home » , » Συριζέικες παρενέργειες της διαπραγμάτευσης

Συριζέικες παρενέργειες της διαπραγμάτευσης

Από giorgis , Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 | 12:53 μ.μ.

Του Γ. Γ. 

Είναι ολοφάνερο του «μούδιασμα» που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τώρα που γίνονται γνωστά τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για να επιτύχει συμφωνία με τους «θεσμούς».
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο ο «προεδρικός» υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης βγήκε δημόσια να δηλώσει ότι με τη διαπραγμάτευση «κατορθώνουμε να διαμορφώσουμε μία συμφωνία που μας οδηγεί σε μία άλλη κατεύθυνση»  και ότι αν πραγματοποιηθεί η διαφαινόμενη συμφωνία «θα είναι κάτι καλό για την πατρίδα και τον λαό μας».

Από την άλλη έχουμε τον Α. Μητρόπουλος να δηλώνει σήμερα στο Mega ότι έχει την άποψη ότι τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται δεν θα ψηφιστούν απ’ την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλοντας ότι θα συγκληθεί η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ για να καθορίσει κοινή στάση. (Σ’ αυτή την ομάδα ανήκει ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης που δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση του ΑΤ1 πως «τα μέτρα των δανειστών είναι εγκλήματα» καθώς και οι βουλευτές Κουρουπλής, Αθανασίου και Πάντζας).

Τις επιφυλάξεις αν μια τέτοια συμφωνία με καταιγισμό φοροεισπρακτικών μέτρων μπορεί να έχει αποδοχή από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει και με συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit και ο Κώστας Λαπαβίστας. Ο γνωστός οικονομολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού σημειώνει ότι «θα πρέπει να περιμένουμε ως το τέλος των διαπραγματεύσεων» επισημαίνει ότι «αν οι μεταρρυθμίσεις συνίστανται σε επιπλέον μέτρα λιτότητας, που θα συνεχίσουν να επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητα των ανθρώπων στην Ελλάδα, θα υπάρξουν πολιτικά προβλήματα» καταλήγοντας: «Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είτε από την αριστερή πτέρυγα είτε όχι, θα δυσκολευτούν πολύ να εγκρίνουν ένα τέτοιο πρόγραμμα. Πώς θα γυρίσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες και θα το εξηγήσουν αυτό στους πολίτες;».

Και οι πονοκέφαλοι για την ηγετικοί ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματάνε εδώ. Μια σειρά από βουλευτές που δεν ανήκουν σε καμιά οργανωμένη τάση του ΣΥΡΙΖΑ (Ζωή Κωνσταντοπούλου, Ραχήλ Μακρή, Εύη Καρακώστα, κα.) είναι αμφίβολο αν θα ψηφίσουν μια τέτοια συμφωνία όπως παρουσιάζεται, ενώ ζητούμενο είναι τι στάση θα κρατήσουν βουλευτές που πρόσκεινται σε άλλες «φυλές» του ΣΥΡΙΖΑ. «Αριστερή Πλατφόρμα» ( Λαφαζάνης, Στρατούλης, Χουντής, Λεουτσάκος, Κριτσωτάκης, κ.α), «ΚΟΕ»  (Κοδέλας, Χατζηλάμπρου, Σωτηρίου, Τριανταφύλλου και Κυριακάκης). «ΔΕΑ» (Γαϊτάνη και Ψαρρέα)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα πάντως τους έριξε το «γάντι». «Θα έχουμε σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κάθε βουλευτής θα αναλάβει τις ευθύνες του. Αν μια κυβέρνηση δεν έχει την εμπιστοσύνη των βουλευτών της δεν μπορεί να λειτουργήσει και πάει σε εκλογές», είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε τηλεοπτική του παρουσία.

Ηταν κι αυτός ένας έμμεσος εκβιασμός. Αν και βάσει του Συντάγματος η κυβέρνηση δεν χάνει την δεδηλωμένη αν υπάρξουν βουλευτές που την στηρίζουν και δεν ψηφίσουν έναν νόμο που όμως θα συγκεντρώσει την πλειοψηφία στηριζόμενος από βουλευτές άλλων κομμάτων (κάτι που στην προκειμένη περίπτωση θεωρείται σχεδόν βέβαιο) δημιουργείται πολιτικό πρόβλημα.
Με την απειλή των πρόωρων εκλογών (που θα γίνουν με λίστα που θα συντάξει η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου) όσοι βουλευτές αντιδράσουν χάνουν την βουλευτική έδρα.

Οπότε μένει να δούμε αν θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα οι αντιδράσεις που παρουσιάζονται να υπάρχουν στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Το σκηνικό να υπάρχουν βουλευτές που στα λόγια διαφωνούν και στην πράξη συναινούν με την πολιτική των κομμάτων τους, το έχουμε παρακολουθήσει πολλές φορές.

Αν επίσης δεχθούμε τα ευρήματα δημοσκόπησης που συναντήσαμε στην ιστοσελίδα της «Αυγής» η κυβέρνηση απέχει απ’ το λαϊκό αίσθημα κρατώντας απαράδεχτη υποχωρητική στάση απέναντι στους δανειστές τοκογλύφους του ελληνικού κράτους.

Δημοσκόπηση Bridging Europe: Το 63% των Ελλήνων δεν φοβούνται το Grexit

Το 63% των Ελλήνων δεν φοβούνται ένα Grexit, σύμφωνα με τα ευρήματα της διαδικτυακής δημοσκόπησης του Bridging Europe και το 80% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα, κατά τη διάρκεια των χρόνων της λιτότητας είναι η ανεργία.

Ειδικότερα, στην ερώτηση "φοβάστε ένα grexit;", το 63% απαντά "όχι", έναντι 29% που απαντά "ναι", ενώ το 8% όσων συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο της έρευνας απάντησαν "Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ".
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2015 στις 2:01 μ.μ.

κ.τσιπρα
α)παρε τις αδειες καναλιων οσων χρωστανε
β)διωξε ολους οσοι δουλεψανε στο μορφωμα που αντικατεστησε την ερτ μην τους μαζευεις στην καινουργια ετρ ειναι φιδια στο κορφο σου
γ)παρετησε των στουρναρα
δ)κρατικοποιησε τις τραπεζες ακομα και ηπα το κανανε δε ειναι δυνατον 5 χρονια να πληρωνει το κρατος τους τραπεζιτες και αντι για μετοχες και την πλειοψηφια να περνει μια θεση παρατηρητη στα δ.σ
ε)κανε μονομερης ενεργειες ...ελαφρινε το λαο σου που πεινα μην ακους τους δανειστες ,,εχουνε κανει ΤΙΣ μονομερης ενεργιες σε κοψανε απο ομολογα σε κρατανε τα κερδη σε στραγγαλιζουνε οικονομικα 5 μηνες και εσυ κανεις το καλο παιδι
στ)γυρνα το καραβι ανατολικα οι ρωσοι μας χρειαζονται οσο ποτε αλλο καιγοντε για ενα συμμαχοπ εχουνε πετρελαιο εχουνε τουριστες οπλα και αποτρεπτικη δυναμη που θα κανει τον τουρκο να μη του ερχονται περιεργες σκεψεις το νατο τι σε προσφερε σαν ελαδα μια δικτατορια και μιση κυπρο....οτι χασεις εσπα επιδοτησεις σε αγροτικα προιοντα θα το παρεις πισω απο τι ρωσσια θα σου περνουνε την παραγωγη αυτοι,,,θα εχεις δικο σου νομισμα δικη πολιτικη αγροτικη κοινωνικη πολιτικη δικη σου, ελευθεριαααα ανορθογραφος

23 Ιουνίου 2015 στις 2:11 μ.μ.

Τελικά ο Τσίπρας είναι με τους "Μένουμε Ευρώπη"

Ο κύβος ερρίφθη. Ο Τσίπρας υπογράφει στις Βρυξέλλες τη θανατική μας καταδίκη αλλά και τη δική του πολιτική θανατική καταδίκη όπως και του ΣΥΡΙΖΑ! Από τώρα αρχίζει ένας νέος αγώνας ενάντια και σε αυτή τη μνημονιακή κυβέρνηση. Οι οργανωμένες δυνάμεις που θα πρωτοστατήσουν είναι βέβαιο οτι θα βρεθούν και θα ενισχυθούν. Οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες καθώς θα έχει την ίδια μοίρα με τους προκατόχους της αφού αποφάσισε να τους ακολουθήσει στον ίδιο πολιτικό δρόμο. Το θέατρο της διαπραγμάτευσης ολοκληρώνεται τις επόμενες ώρες με τον θεατή ελληνικό λαό παραζαλισμένο από τους τόσους μήνες παραστάσεων. Τα μέτρα όμως είναι εδώ. Η ελπίδα πέθανε. Θα ξαναγεννηθεί όμως μέσα από τις στάχτες της κυβέρνησης Τσίπρα που όσο πιο γρήγορα καεί τόσο λιγότερες θα είναι οι δικές μας πληγές.

http://giatinalitheia.blogspot.gr/2015/06/blog-post_29.html

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2015 στις 3:26 μ.μ.

Ηγγικεν η ώρα της κρίσης, τώρα όλοι θα πρέπει ν αναλάβουν τις ευθύνες τους, και καλά από την αντιπολίτευση ΝΔ, Πασοκ, Ποτάμι δεν μας ενδιαφέρει γιατί απλά ξέρουμε πως και τι, για το ΚΚΕ είναι δεδομένη η θέση του, άρα θα κριθούν οι κυβερνητικοί βουλευτές, θα δούμε ανάλογα με την στάση που θα κρατήσουν ποιος θέλει να ξεφτιλιστεί και ποιος θα κρατήσει την αξιοπρέπειά του σαν πραγματικός αριστερός, αν θα τιμήσει τουλάχιστον την ιδεολογική του ταυτότητα.
Ποιος θελει να υπογραψει με το ΝΑΙ σε ολα που θα πει αντίστοιχο "Πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων" στην Ευρώπη και στο Σοιμπλε προδίδωντας το λαό! (Giannis me 2 n)

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger