Home » , » Διαπραγματεύσεις: Αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς (2 Βίντεο)

Διαπραγματεύσεις: Αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς (2 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 | 1:34 μ.μ.

Γενικόλογες ήταν οι δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από το υπουργείο Παιδείας σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές της.

Αναφέρθηκε ότι περιμένει λύση από την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης γιατί το «θέμα της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκό και παγκόσμιο». και σύμφωνα με τον ίδιο ο ελληνικός λαός θέλει λύση και όχι απλά συμφωνία γιατί δεν θέλει να γυρίσει στο χτες των σκληρών μνημονίων της υποτέλειας και της άρσης της εθνικής κυριαρχίας. Η κυβέρνηση, πάντα κατά τα λεγόμενα του πρωθυπουργού έχει στόχο να δώσει προοπτική και αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό. Σ’ αυτή την κατεύθυνση δήλωσε την αισιοδοξία του ότι η πολιτική ηγεσία των Ευρωπαϊκών κρατών θα συνεισφέρει ώστε να δοθεί πολιτική λύση στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Αυτά τα έχουμε ξανακούσει δεκάδες φορές. Δηλαδή ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει πολιτική λύση από τις ηγεσίες της Ευρώπης. Εδώ όμως έχουμε το εξής παράδοξο. Δεν φτάνει που δεν ξέρουμε τι συζητάνε οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης (έχουμε πλήρη άγνοια -όπως επίσης και η κυβέρνηση-πού κατέληξε η χθεσινή συζήτηση που έγινε στο Βερολίνο για το θέμα της Ελλάδας μεταξύ Μέρκελ, Ολαντ, Γιούνγκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ), δεν ξέρουμε ούτε ποιες είναι οι τελικές θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση κατέθεσε στους θεσμούς, τη Δευτέρα, ολοκληρωμένο σχέδιο για την επίτευξη συμφωνίας και η ευθύνη της απόφασης βαραίνει αποκλειστικά την ηγεσία της Ευρώπης», μας είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Ποιο είναι όμως αυτό το σχέδιο; Είναι δυνατόν μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται αριστερή να μην ενημερώνει για τόσο κρίσιμα ζητήματα όχι μόνο τον ελληνικό λαό αλλά ούτε την κοινοβουλευτική της ομάδα όπως κατάγγειλε πρόσφατα η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σωτηρίου;

Την ίδια στιγμή πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ –Σκουρλέτης, Φίλης,- ξαναβάζουν στο τραπέζι το θέμα των εκλογών αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, ενώ το ίδιο άφησε να εννοηθεί σε ομιλία του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης.

Παράλληλα, αλληλοσυγκρουόμενα είναι τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου με την Γερμανική εφημερίδα Die Welt, να γράφει -επικαλούμενη κύκλους που πρόσκεινται στις διαπραγματεύσεις- ότι ο Αλέξης Τσίπρας, είναι έτοιμος να συζητήσει με τους «θεσμούς» για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και για μείωση των συντάξεων.

Από την πλευρά της η ιστοσελίδα iskra που εκφράζει τις απόψεις της «Αριστερής Πλατφόρμας» με κείμενο της που τιτλοφορείται «Τελεσιγραφική συμφωνία σκληρών μέτρων ετοιμάζουν οι θεσμοί σε βάρος της χώρας» αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Σ΄ αυτές τις κρίσιμες στιγμές που οι εκβιασμοί των δανειστών γίνονται όλο και πιο απροκάλυπτοι, ένα μόνο δρόμο έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση και αυτό θα πράξει: Να απορρίψει τα "τροϊκανά" τελεσίγραφα, να στηριχτεί στο λαό και να δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση πως η όποια συμφωνία είτε θα είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τη λαϊκή εντολή της 25η Ιανουαρίου, είτε δεν θα υπάρξει».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2015 στις 11:04 π.μ.

Πάλι θα θυμηθούν το δημοψήφισμα οι του συριζα. Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι είναι πλήρως ενσωματωμένοι στους αστικούς σχεδιασμούς και δεν μπορούν να κάνουν το παραμικρό αντισυστημικό. Το καλό είναι ότι έχουν απωλέσει την λαϊκη νομιμοποιηση και αποδοχή. Άλλη μια εφεδρεία καμένη

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger