Home » , » Μίλησε ο Πάκης και φοβηθήκαμε

Μίλησε ο Πάκης και φοβηθήκαμε

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 | 4:56 μ.μ.

Γράφει ο  mitsos175

Όταν γράφαμε για την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, είχαμε πει πως ο νεοδημοκράτης μνημονιακός πολιτικός "θα την έφερνε" στο κυβερνών κόμμα με την πρώτη ευκαιρία. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα γίνει τόσο γρήγορα. Το άγαλμα λοιπόν μίλησε και είπε "Δεν θα ανεχθώ να είμαι πρόεδρος σε μία χώρα εκτός ευρώ".

Δε θα το ανεχτεί; Τώρα φοβήθηκα! Θα ζωθεί τα άρματα ο "Ράμπο" της πολιτικής; Θα αρπάξει το ρόπαλο ο Ηρακλής της ΝΔ; Θα κουνηθεί επιτέλους από τη θέση του, μετά από χρόνια ακινησίας;
Τι θα κάνεις ρε Πάκη στην υποθετική περίπτωση που βγούμε από την παγίδα; Θα μας δείρεις; Θα κάνεις απεργία πείνας; Θα κόψεις τις φλέβες σου; Θα κάνεις πόλεμο με νύφες και μ' αγγόνια; Θα κρατήσεις την ανάσα σου; Θα μας κάνεις μάγια; Ή μήπως θα παραιτηθείς; Αυτό το τελευταίο θα μπορούσε να γίνει υπό προϋποθέσεις, που θα δούμε παρακάτω.

Ο Παυλόπουλος πιέζει και παίζει πολύ βρώμικο παιχνίδι. Λέει εμμέσως πλην σαφώς πως θα γίνουν εκλογές, αν η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει. Εκλογές σε κατασκευασμένο κλίμα διχασμού, τρομοκρατίας και οικονομικού πολέμου. Δεν αποκλείεται να παραιτηθεί, (αν κι είναι πολύ μικρή η πιθανότητα) αφού ήδη έχει εξασφαλίσει την επανεκλογή του με την υποστήριξη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, που θέλουν Ευρώ "πάση θυσία".

Δε χρειάζεται καν η ΝΔ να βγει πρώτο κόμμα, απλά να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ την πλειοψηφία. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουμε αποστασία και κυβέρνηση - Φραγκενστάιν με συμμετοχή όλων των μνημοναικών και με πρόσχημα την παραμονή στο Ευρώ.

Είναι άδειασμα προς το ΣΥΡΙΖΑ και δείχνει πως η άποψη του δεξιού δεν έχει σχέση με το πρόσωπο. Σε τι διαφέρει άραγε αυτό που λέει ο Παυλόπουλος από αυτό που έλεγε ο Άδωνης πριν τις εκλογές, ότι αν έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έφευγε από τη χώρα παιρνοντας τα λεφτά του; Εκβιασμό κι απειλή δεν κάνει ο "υπερκομματικός"; Ο Άδωνης έλεγε τέτοια για το ΣΥΡΙΖΑ ο Πάκης για την εξοδο από το Ευρώ.

Όλα τα παραπάνω στην υποθετική περίπτωση μιας ρήξης. Κάτι που είναι ελάχιστα πιθανό. Άλλωστε σε περίπτωση εκλογών με αφορμή τη ρήξη, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν βέβαιο πως θα κερδίσει την αυτοδυναμία μόνος του και μάλιστα με πολύ υψηλό ποσοστό. Πράγμα που θα του λύσει τα χέρια, αν φυσικά εννοεί αυτά που λέει.

Υπάρχει όμως κι η άλλη εκδοχή πιο πιθανή: Ο Προκόπης σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ πάνε να μας πείσουν πως είναι καλύτερα μέσα στο Ευρώ και με συνέχιση των αιματηρών ανθρωποθυσιών χωρίς τέλος, από το να φύγουμε από την Ευρωζώνη. Χρησιμοποιεί δηλαδή το κύρος που του προσφέρει η θέση του, για να κάνει φτηνή προπαγάνδα υπέρ των τοκογλύφων, ώστε να δώσει άλλοθι στο ΣΥΡΙΖΑ για νέες υποχωρήσεις. Πράγμα που μακροπρόθεσμα θα διαλύσει την κυβέρνηση και τα κόμματα που την αποτελούν. Όπως και να 'χει, θέλει να τρέξει κι άλλο αίμα στο βωμό των δανειστών. Ο κατα τα άλλα "μετριοπαθής".

Πάκη, ας μην το ανεχτείς δεν πειράζει. Το που θα μείνουμε, το κανονίζει η πλειοψηφία σε μια δημοκρατία κι όχι ένας άνθρωπος. Άμα θες να φύγεις, φύγε, άμα θες να κλάψεις, κλάψε, που λέει και το τραγουδάκι, δε θα στενοχωρηθούμε καθόλου, αντίθετα μάλιστα.

Το θετικό από όλα αυτά είναι η ανασφάλεια και ο πανικός των δοσίλογων και των αφεντικών τους. Για να έχουν τέτοια ταραχή, σημαίνει, πως ο κόσμος έχει φτάσει στο σημείο να τους δώσει πέντε φάσκελα. Θα κάνουν λοιπόν ότι μπορούν για να παραμείνουμε μέσα στο σφαγείο της Ευροζώνης.
Αλέξη, αν δεν του είπες εσύ να τα πει αυτά, αν δεν παίζεις κι εσύ θέατρο σε βάρος μας, να τον χαίρεσαι. Πρόσεχε μην του γυρίσεις ποτέ την πλάτη..
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2015 στις 9:06 μ.μ.

Aυτά είναι τ αποτελέσματα Μήτσο των επιλογών του Σύριζα και του Τσίπρα, εκεί που πιστεύαμε, όσοι τον πιστεύαμε τον Αλέξη ότι θα φέρει την αριστερή άνοιξη στον τόπο μετά την ακροδεξιά βαρυχειμωνιά του Σαμαρά τσουπ ο Πακης ΠτΔ με τις ευλογίες του Σύριζα, λέει λοιπών ότι "Δεν θα ανεχθώ να είμαι πρόεδρος σε μία χώρα εκτός ευρώ".
Μην πέφτουμε τώρα από τα σύννεφα Μήτσο, το μνημόνιο είναι ένα σκαλί πριν το μέγαρο Μαξίμου, δεν είναι μόνο ο Πάκης που δεν θέλει ρήξη και έξοδο (το αστείο θα ήταν να ήθελε), το έργο είναι ξαναπαιγμένο απλά τώρα ανεβαίνει σε νέα σκηνή με άλλα σκηνικά και με άλλους πρωταγωνιστές.

Ο Τσίπρας δεν θέλει ρήξη, ο Φλαμπουράρης, ο Παππάς και άλλοι παρατρεχάμενοι του περιβάλλοντος του πρωθύ επίσης, ούτε την θέλουν αλλά κάνουν και ότι είναι δυνατό για να μην συμβεί κανένα ατύχημα.
Το μνημόνιο, η όπως θα ειπωθεί στην πορεία, - όπως και η Τρόικα μέσα σε μια νύχτα βαφτίστηκε Θεσμοί, - θα μας κατσικωθεί που λένε και στο χωρίο μου, ποσώς μ' ενδιαφέρει ο Πάκης, αυτό που μ' ενδιαφέρει είναι η κοροϊδία που έφαγα αμάσητη μαζί με το ψοφόκρυο εκείνο το βράδυ του Φεβρουαρίου πριν την συμφωνία της 20ης του ίδιου μηνά στο Σύνταγμα, φυσικά κάποιοι μου το έλεγαν αλλά εγώ πέταγα στα σύννεφα σαν σχολιαρούδι, νομίζοντας ότι είχα βγει στα βουνά γι αντάρτικο, όσο λοιπών ενθουσιασμό είχα στην πορεία αποδείχθηκε τόσο πόσο βλάκας ήμουν.
Tώρα ακούω γιαυτές τις συγκεντρώσεις τις δήθεν υποστήριξης του κυβερνητικού αγώνα και γελάω όπως γελούσαν κάποιοι άλλοι.

Μήτσο εγώ δεν την ξαναπατάω, την πάτησα γλίστρησα τώρα είμαι σε "ανάρρωση", άσε ας πάνε αυτοί που έχουν περιθώρια να ονειρεύονται ακόμα, απλά να προσέξουν την ώρα που θ ακούσουν από την πρώτη αριστερή κυβέρνηση το ΝΑΙ σε όλα να μην τους έρθει ντουβρουτζάς.
Ναι Μήτσο μου ΝΑΙ σε όλα, και πολύ φοβάμαι και να μου το θυμηθείς πως μαζί με το αριστερό ΝΑΙ θ' ακουστεί και ο γέλωτας του Άδωνη, όταν υπερήφανα και ειρωνικά θα φωνάζει και το δικό του ΝΑΙ, θ' ακουστεί και το ΝΑΙ του Θεοδωράκη και το ΝΑΙ της νεοεκλεγείσας Φώφης και το ΝΑΙ του Βενιζέλου και όλων αυτών που μέχρι εχθές μας κουνούσαν το δάχτυλο και εμείς πιστέψαμε προς στιγμήν ότι θα τους το βάζαμε εκεί που δεν το βλέπει ο ήλιος... αμ δε φίλε Μήτσε.

Μήτσο το μήνυμα δεν μ ενδιαφέρει αν το ανεβάσεις η όχι, όμως απευθύνομαι σ' αυτούς τους ψηφοφόρους του Σύριζα που νιώθουν αυτά που νιώθω και εγώ, σ' αυτούς που πίστεψαν και αγάπησαν και καρδιοχτύπησαν τον Σύριζα σαν Συνασπισμό με το 3-4-5%, μ' αυτούς που υπήρξαν κομμουνιστές εσωτερικού και όχι σε αυτούς που η οποιαδήποτε αποτυχία και του κόμματος και του λαού θα είναι απλά δεν πειράζει πάμε παρακάτω, δεν απευθύνομαι στον ψευτοσυριζαίο απευθύνομαι στο Συριζαίο του Λεωνίδα που ο νέος Αλέξης πάει να μας τον κάνει ιδεολογικό παρελθόν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger